Пак акция на нашите приятели от КАТ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Re: Пак акция на нашите приятели от КАТ!

Мнение от uricatoli » 09 Ное 2009, 14:00

martin_g60 написа:Само с глупости се занимават-то това е хубаво да има контрол но те не следят за нередности а се занимават с попълване на семейният бюджет и с тях или без тях май е все едно :no:

Ако мислиш че са глупостии не трябва да проверяват значи не си изчел всички постови или просто нема оправия.. Ако никой не проверяваше всички ще си карахме със летните гуми и зимата щот за нас няма разлика и ние с нашия манталитет сме най-разбиращите.. :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Ное 2009, 14:11

И какво ви бърка тази акция ? Аз си карам на светлини и лято и зима , след като прозиводителите са направили и дневни светлини за автомобилите , сигурно има причина.За грайфера си чисто камикадзе ако караш със 1,6 мм грайфер - спирачен на дъжд - 75 метра , на силен дъжд 160 метра :roll: За течност в чистачките е малко тъпо , но не вярвам да имаш пари да сипваш на БМВ и да нямаш няколко лева за течност . Иначе - вериги,пожарогасител,жилетка,триъглник си е за теб да си ги носиш - просто със покупката на колата си вземаш комплекта и повече проверки не те бъркат.Че има лигави полизцай - има . Но при повечето ако си културен и изряден (горе-долу) си минаваш без проблеми . Вярно може да ни забавят със 5-10 мин , но помислете колко малоумници със гуми на сликове , ще се откажат или поне ще се замислят .

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Ное 2009, 14:48

ms написа:
Сондьора написа:...

Чл. 70. (2)......2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини
.

тва първите ги разбирай, габарит.

Изобщо не говорим за габарити- ама хич...

Разделих ги на стари и нови (разбирай 4-5г.) само поради една причина- съвсем различни неща са "габарити" и "дневни светлини" и условно казано "старите" модели нямат дневни светлини (изключвам щатските модели)... Най-простият пример е следният- виж как свети ейнджъл айс-а на Х6 и Е39... Това ти е разликата между дневни светлини (Х6) и габарити (Е39). Има модели които си излизат с дневни светлини- дали като в случая със силно светещи габарити, било с намалена мощност на светене на късите светлини... Но при ксенон не става да намалиш силата на късите и логично повишаваш силата на габаритите...

Колега, никъде не е упоменато стари / нови модели или дневни светлини, пише " с включени светлини за движение през деня", аз много добре знам за какво ми говориш / на авдито имат "вежди" или де да знам кво им вика/. Ако трябваше да се подразбира за нови модели, щяха да пишат - ако са фабрично произведени, както е с коланите на задните седалки.
В случая аз го разбирам като габарит, а и куките никога не са ми правили проблем, че карам само на ейнджъл айс / макар и не фабричен/.
И тук ако искат да се заяждат щяха да ни "дерат" доста хора от нас по:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини,
с изключение на светлините за мъгла;
Както и по:
9. по колелата и гумите:
а) гумата не съответства по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на
марката и модела на моторното превозно средство;

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Ное 2009, 15:13

Хора, стига сте вадили от девет кладенеца вода, само и само да оправдаете вашата немърливост по отношение на автомобила ви. Както беше казано, ако караш BMW и не си готов да дадеш някакви n на борй лева за една течност и го правиш на въпрос, ко да коментирам просто. Аз пък съм за още по-крути мерки, спрямо техническото състояние на автомобилите на пътя и поведението на техните водачи. Адмирирам да се отнема автомобила ако се превиши скоростта над 70 от ограничението, дано и да работи. Непрекъснато срещам коли с неизрядни фарове, нерегулирани, изгорели лампи и какво ли не. Днес пак си карам и гледам една част от автомобилите бе фарове.... Ми да ги дерат бе, да ги товарят, бахти, аз ли съм най-големия глупак да спазвам правилата, пък оня си свирка и не му пука. Един ми се оплака, баш зимата ли , кога ми треба ток, да си включвам фаровете? Ми смени си акумулатора бе, провери си автомобила, пък тогаз карай. Как можеш да караш с един халоген например, не го виждаш ли, че другия не свети? И за к'во се пускат изобщо халогени, когато няма нужда от тях. И как излизат тия с тези коли да карат по тъмно, с какъв акъл, незнам. Може би са част от тия дето мрънкат срещу цената на една крушка. А какво да кажем ако ти гръмне ксенонова такава? Даже и резервни нямат една голяма част, сигурен съм това. Днес ме вози такси, предна лява гума, няма следи от грайфер :shock:, а хора вози. Като бях в Румъния, миналата зима, свърши ми течността за чистачките, прибирах се в България и един кален път от Букурещ към Гюргево, някаква малка отсечка, ама ми се увидя. Един дъжд валя и спря, ама кал, локви, като мине един ТИР и нищо не виждаш. Фаровете не можеха да светят по едно време. И аз какво да правя, имах бутилка 2 лирта Кола, мих стъклата с кола. Мога да каже едно против: за веригите. Може и да си купя, ама не и да ги сложа. За това съм дал пари за хубави гуми, за да нямам нужда от вериги.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 09 Ное 2009, 17:01

Не се хъсате толкова бе колеги. :) Първо никой от колегите до тук не е казал, че кара с изтрити гуми, нито че не му работят чистачките. Обаче мен ужасно много ме дразни като чуя по телевизията или по радиото да си измислят закони за зимни гуми или разни такива. Еми няма го в закона и толкова. За какво си го измислят? Иначе едвали има много тръгнали с галоши посред зима.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 09 Ное 2009, 17:30

Пилев написа:Не се хъсате толкова бе колеги. :) Първо никой от колегите до тук не е казал, че кара с изтрити гуми, нито че не му работят чистачките. Обаче мен ужасно много ме дразни като чуя по телевизията или по радиото да си измислят закони за зимни гуми или разни такива. Еми няма го в закона и толкова. За какво си го измислят? Иначе едвали има много тръгнали с галоши посред зима.

Има има повярвай ми.. нашия БГ манталитет позволява за такива екстри че някой кретен може по летните гуми да зашие зимни чипици, че да драпат.. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 09 Ное 2009, 18:51

То трябва и суха храна за 3 дни,шуба и ватенка да са задължителни.Защото по супер изчистените им пътища през зимата може да потрябват.Задължително и 20 литра гориво в туба в багажника. И твърдо гориво-демек дърва,половин кубик и печка тип-циганска любов. Иначе се мре от студ,а полицайчетата ще кажат ''Видяхте ли,поне не умря човека от ПТП.''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Ное 2009, 19:28

Много е трудно да се научиме на ред след толкова много време беззаконие :confused:
Аз подкрепям строгия контрол по пътищата,НО когато е за всички.Не може на мене да ми се заяждат за чистачки,а тариката да си кара на червено и да си прави каквото иска :banghead: :censored:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

Мнение от NeedHead » 09 Ное 2009, 19:33

(bubsa) написа:Много е трудно да се научиме на ред след толкова много време беззаконие :confused:
Аз подкрепям строгия контрол по пътищата,НО когато е за всички.Не може на мене да ми се заяждат за чистачки,а тариката да си кара на червено и да си прави каквото иска :banghead: :censored:

Напълно съм зад теб! :yes:
Life is Better SIDEWAYS!
Изображение
bigmurzi написа:малко танкче :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Ное 2009, 19:43

на мене ми писна
да проверяват рейса или маршрутката ако щат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 09 Ное 2009, 19:51

(bubsa) написа:Много е трудно да се научиме на ред след толкова много време беззаконие :confused:

В тази връзка - прибирам се днес към 6 и 30, и на едно малко кръстовищеми светва зелено, на пет метра съм, един автобус обаче мина на червено. Спирам на сантиметри, теглих му... и му записах номера. Утре ще отида до РПУ-то.

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

Мнение от NeedHead » 09 Ное 2009, 19:53

Ryapoff написа:В тази връзка - прибирам се днес към 6 и 30, и на едно малко кръстовищеми светва зелено, на пет метра съм, един автобус обаче мина на червено. Спирам на сантиметри, теглих му... и му записах номера. Утре ще отида до РПУ-то.

Няма да имаш много,много успех с жалбата!!! :oops:
Life is Better SIDEWAYS!
Изображение
bigmurzi написа:малко танкче :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 09 Ное 2009, 21:45

Ryapoff написа:

В тази връзка - прибирам се днес към 6 и 30, и на едно малко кръстовищеми светва зелено, на пет метра съм, един автобус обаче мина на червено. Спирам на сантиметри, теглих му... и му записах номера. Утре ще отида до РПУ-то.

Няма 100% начин да докажеш, че е минал. Ако щеш докарай 5000 свидетеля той може да направи същото.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Ное 2009, 22:07

Аз съм твърдо ЗА,даже трябва да се приеме закон да се кра зимата със ЗИМНИ гуми,а не само да имаш некъв грайфер,а това че се пързаляш като шейна еби го
Стига с тази глупост като преди 20 години лято зима се едни гуми на 10 години,който няма пари за гуми няма да кара,нямаш чистачки,няма да караш,всеки ден ставам свидетел на въпросните шофьори,няма спирачки,няма чистачки,няма гуми,няма светлини.
Бойко много добре си действа Българина е идиот,не играе ли пръчката тои не разбира.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Ное 2009, 23:09

Аз лично нищо лошо не виждам в тази акция.

Например проверката за зимна течност за чистачките ще напомни на много хора които от забързаното си ежедневие просто са забравили за нея. И като стане по-студено ще имат ядове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата