20г от падането на Стената и 20г от края на една епоха....
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: 20г от падането на Стената и 20г от края на една епоха....
С други думи,недоволните са повече от доволните.
Вярна е старата мъдрост--гладния на сития не вярва.
За съжаление гладните в наши дни сме повече от ситите.
Вярна е старата мъдрост--гладния на сития не вярва.
За съжаление гладните в наши дни сме повече от ситите.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Ама вие имате някаква уродлива представа за демокрацията.
В България никога не е имало демокрация, поне не във вида който е в белите страни.
В България никога не е имало демокрация, поне не във вида който е в белите страни.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми аз съм бил гладен, па са може и да съм сит ,ма не ме е било яд на ситите ,а съм бачкал и аз да се заситя!
имало осигурена работа!евала! и що некой трябва да ни осигурява нещо!!? аз не искам да ми осигуряват-сам ще си го намеря! мога да седя не един месец ,а повече на море ,но не го правя ,щото знам,че имам работа и трябва да я свърша и за това почивката ми е колкото и беше на баща ми през 80те-12-14 дена. само ,че не спя в бунгало с хлебарки ,а като сички хора по света в хотел с легла.
тоблерони видях за пръв път през 82ра. шоколадово яйце -също и то само ,щото баща ми имаше приятел,дето работил в либия ,та ни взе.
върни ни ,върни ни и по-назад! вадене на хора от къщите им и изселване,щото са кулаци чувала ли си!? а отиване в белене ,щото си мноо отворена!? това чувала ли си!? а щото си разказал виц или си се присмял на първия,го упърват у земята,чувала ли сида се ходи на гости на прасетата!? ма не за грип ,а за папане с кокалите барабар!
кремиковци,дето напраи половин софия с астма! малчика била от 1500 души станала на 300 ми щото останалите 1200 са били излишни и са папали заплати за нищо!
работодателя давал малко или осигурявал на ниско!!? ми отиваш при друг и други отиват при друг и тоа остава сам да си върти бизнеса и ако може-опраа се ,ако не може -фалира! елементарно ,уотсън. никой не те кара насила да работиш в завода цел живот или където и да е,както преди...
имало осигурена работа!евала! и що некой трябва да ни осигурява нещо!!? аз не искам да ми осигуряват-сам ще си го намеря! мога да седя не един месец ,а повече на море ,но не го правя ,щото знам,че имам работа и трябва да я свърша и за това почивката ми е колкото и беше на баща ми през 80те-12-14 дена. само ,че не спя в бунгало с хлебарки ,а като сички хора по света в хотел с легла.
тоблерони видях за пръв път през 82ра. шоколадово яйце -също и то само ,щото баща ми имаше приятел,дето работил в либия ,та ни взе.
върни ни ,върни ни и по-назад! вадене на хора от къщите им и изселване,щото са кулаци чувала ли си!? а отиване в белене ,щото си мноо отворена!? това чувала ли си!? а щото си разказал виц или си се присмял на първия,го упърват у земята,чувала ли сида се ходи на гости на прасетата!? ма не за грип ,а за папане с кокалите барабар!
кремиковци,дето напраи половин софия с астма! малчика била от 1500 души станала на 300 ми щото останалите 1200 са били излишни и са папали заплати за нищо!
работодателя давал малко или осигурявал на ниско!!? ми отиваш при друг и други отиват при друг и тоа остава сам да си върти бизнеса и ако може-опраа се ,ако не може -фалира! елементарно ,уотсън. никой не те кара насила да работиш в завода цел живот или където и да е,както преди...
- SKISA
-
-
както току що цитираха бай радой ралин ,с който на плиска секи ден си хортувах близо година :
свободата е като хляба! всеки ден требва да се меси и всеки ден да е прясна и не подарена ,а измесена от нас си! не може да ядеш глетава свобода от вчера,както и не е вкусна подхвърлената свобода. омеси си я сам ,извоювай я всеки ден и ше ти е сладка....
свободата е като хляба! всеки ден требва да се меси и всеки ден да е прясна и не подарена ,а измесена от нас си! не може да ядеш глетава свобода от вчера,както и не е вкусна подхвърлената свобода. омеси си я сам ,извоювай я всеки ден и ше ти е сладка....
- jordanpar
-
-
Един мъдрец е казал:Не се бий в гърдите,пречиш на околните.
наистина на който му е по-широко около вратлето,му е по-леко на приказката.
да разбирам че мнозинството българи са нескопосани,мързеливи и чакащи наготово тогава.
щом 1000 мрънкат а 10 са доволни,значи има нещо не както трябва.
щом ножицата между бедни и богати е прекалено широко отворена,значи нещо не е както трябва.
щом няма средна класа,значи нещо не е както трябва.
щом един се прави на най-умния,най-трудолЮбивия и най-изстрадалия,а многото не могат да го разберат,значи пак нещо не е както трябва.
ПарвенЮщината дразни,особено така широко показана.

да разбирам че мнозинството българи са нескопосани,мързеливи и чакащи наготово тогава.
щом 1000 мрънкат а 10 са доволни,значи има нещо не както трябва.
щом ножицата между бедни и богати е прекалено широко отворена,значи нещо не е както трябва.
щом няма средна класа,значи нещо не е както трябва.
щом един се прави на най-умния,най-трудолЮбивия и най-изстрадалия,а многото не могат да го разберат,значи пак нещо не е както трябва.
ПарвенЮщината дразни,особено така широко показана.
Не мисля, че става дума за сити и гладни, бедни и богати...
Скиса си написа, че предпочита да мръзне и да гладува на сергията на спирката, но да знае, че каквото си е изкарал - сам си го е изкарал.
Ето това е свободата - идва от сърцето и от главата, не от стомаха...
Скиса си написа, че предпочита да мръзне и да гладува на сергията на спирката, но да знае, че каквото си е изкарал - сам си го е изкарал.
Ето това е свободата - идва от сърцето и от главата, не от стомаха...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- jordanpar
-
-
да ама :
„Свободата Санчо, е като салама, който ти тъй лекомислено режеш.” Само дето свободата не става за ядене. А саламът? Той е деликатес. И то какъв деликатес... Пет лева килото. За какво ти е свобода, когато нямаш салам...........
По това време на денонощието мързеливия,бездарен и некадърен българин си казва:Да си лягам,че утре пак аз ще ставам.че е едва сряда а петъка е далеч,на всичко отгоре тоя път се пада и 13-и като дата...................
„Свободата Санчо, е като салама, който ти тъй лекомислено режеш.” Само дето свободата не става за ядене. А саламът? Той е деликатес. И то какъв деликатес... Пет лева килото. За какво ти е свобода, когато нямаш салам...........
По това време на денонощието мързеливия,бездарен и некадърен българин си казва:Да си лягам,че утре пак аз ще ставам.че е едва сряда а петъка е далеч,на всичко отгоре тоя път се пада и 13-и като дата...................
- SKISA
-
-
а бе и мене робската психика ме дразни ,ма кво да се праи-приемам я!
аз смятам ,че съм средна класа ,па ти като смяташ ,че не съществувам-хуу!!
е са ходих до банята и се видех в огледалото и ме има ,ма може и да ме нема....!
нито съм най-работният ,нито най-умният! моят спор в таа тема беше само за това дали сега или преди е по-добре било и от гледна точка на най-важните човешки благини според мене сега е по-добре! имам свобода,мога да избирам ,мога да се развивам и ще живея дори и да критикувам когото и да било.....
ако некой го интересува да има яхта или самолет -да си ги търси.
ако е много зор да ти дам снимки на повече пари да си туриш на аватара!? може па да те нахранят.....
аз смятам ,че съм средна класа ,па ти като смяташ ,че не съществувам-хуу!!
е са ходих до банята и се видех в огледалото и ме има ,ма може и да ме нема....!
нито съм най-работният ,нито най-умният! моят спор в таа тема беше само за това дали сега или преди е по-добре било и от гледна точка на най-важните човешки благини според мене сега е по-добре! имам свобода,мога да избирам ,мога да се развивам и ще живея дори и да критикувам когото и да било.....
ако некой го интересува да има яхта или самолет -да си ги търси.
ако е много зор да ти дам снимки на повече пари да си туриш на аватара!? може па да те нахранят.....
- SKISA
-
-
"Eдно от най-противните неща в интернет. Това са хората, които отговарят на всичко с негативно и деструктивно отношение, без да артикулират някаква разумна причина. Харесват си нещо и решават вокално да изразят, че то смуче. И за целта не ползват ни логика, ни риторика – просто наливат дълбоко пропитата си омраза в жлъчен текст, който изпляскват някъде пред очите на всички. Предпочитани медии – форуми и блогове (под формата на постове или коментари към постове)."

Абе то май не е само в интернет...
82г. баща ми го смляха от бой в милицията, защото се бил изсмял след някаква реч на Т. Живков по телевизията...
и някой буден съсед веднага го е изпортил
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- jordanpar
-
-
На идеолозите и доволните от живота им пожелавам лека и по-доходна.
На останалото мнозинство-повече късмет в утрешния ден.
За мен истината е една--преди тая дата мнозинството българи бяха различно наядени,сега болшинството сме еднакво гладни /разбирай и материално и културно и душевно/.
Когато човек едва успява да задоволи най-първичните си физически и физиологични нужди на себе си и семейството,едва ли може да се нарече доволен от живота,колкото и натрапчиво да му поднасят идеята за свобода.
Свободата значи и да дадеш правото на друг да изрази лично мнение,било то и по-различно от твоето във собствената ти тема във Би Ем Дабл Ю форума.Ако се опитваш да принизиш чуждото мнение и да не се съобразиш с него,това все още си е вид тоталитаризъм,дори след 20 години.
Понякога е добре човек да погледне по-далеч от носа си.

На останалото мнозинство-повече късмет в утрешния ден.
За мен истината е една--преди тая дата мнозинството българи бяха различно наядени,сега болшинството сме еднакво гладни /разбирай и материално и културно и душевно/.
Когато човек едва успява да задоволи най-първичните си физически и физиологични нужди на себе си и семейството,едва ли може да се нарече доволен от живота,колкото и натрапчиво да му поднасят идеята за свобода.
Свободата значи и да дадеш правото на друг да изрази лично мнение,било то и по-различно от твоето във собствената ти тема във Би Ем Дабл Ю форума.Ако се опитваш да принизиш чуждото мнение и да не се съобразиш с него,това все още си е вид тоталитаризъм,дори след 20 години.
Понякога е добре човек да погледне по-далеч от носа си.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Доста,доста се изкривиха нещата,не мисля че е нарочно и не мисля,че трябваше да се отива на лична основа,ама..-не сме полицаи,позволено е да губим контрол
Така като гледам май съм почти единствен,или от малкото противници на миналото,при положение,че определено не съм облагодетелстван никак от след 10ноемврийския период..-даже напротив...
Най-странното е ,бащата на баща ми е бивш ком.първенец в един среден бг. град-със всичките му привилиегии-имал е първата лична кола в града,Волга с шофьор,огромен апартамент на топ центъра и т.н..Заплатата му е била 700 и кусур лева...за тези,които помнят-знаят за кфо стаа дума...
Нека ви кажа кой му беше най-върлият противник идеологически и с кого почти се хващаха за гушите да спорят-баща ми,тоест неговият син!!!(малко сложно се изразих май..
)
Аз от това нищо не съм "намазал"(ненавиждам ганьовския речник,но използвам нарочно думата...)-напротив и аз като мнозинството съм ограбен и излъган от полит. "елит" и цялата тиня и помия,която се случва последните 20 години...Дори и благодарение на себе си не съм успял и съм мнооооого далеч от определението за човек,уредил си живота...
Но съм сигурен,че това,което беше преди,не беше за хора...
И защо малко хора се сетиха,че е имало 3ти вариант-да не бяхме тръгнали по уж "левия"път-да ни управлява малоумен овчар,да не можеш гък да кажеш и да си белязан от раждане до...
Колко от вас са излизали зад граница-Европа сигурно почти всички сме обикаляли,адски много хора са ходили и живеят в Америка,много други са обиколили света покрай професия,спорт ,бизнес...-сега се приема за даденост..
Не ,не ми харесва как е сега,но поне теоретичната основа е вярна...
Няма лошо и в смесването на системите-социална справедливост със пазарна икономика-има го на много места по света...(видяно и изпитано..
)-но няма ли свобода...не е работа... 

Така като гледам май съм почти единствен,или от малкото противници на миналото,при положение,че определено не съм облагодетелстван никак от след 10ноемврийския период..-даже напротив...
Най-странното е ,бащата на баща ми е бивш ком.първенец в един среден бг. град-със всичките му привилиегии-имал е първата лична кола в града,Волга с шофьор,огромен апартамент на топ центъра и т.н..Заплатата му е била 700 и кусур лева...за тези,които помнят-знаят за кфо стаа дума...

Нека ви кажа кой му беше най-върлият противник идеологически и с кого почти се хващаха за гушите да спорят-баща ми,тоест неговият син!!!(малко сложно се изразих май..

Аз от това нищо не съм "намазал"(ненавиждам ганьовския речник,но използвам нарочно думата...)-напротив и аз като мнозинството съм ограбен и излъган от полит. "елит" и цялата тиня и помия,която се случва последните 20 години...Дори и благодарение на себе си не съм успял и съм мнооооого далеч от определението за човек,уредил си живота...

Но съм сигурен,че това,което беше преди,не беше за хора...
И защо малко хора се сетиха,че е имало 3ти вариант-да не бяхме тръгнали по уж "левия"път-да ни управлява малоумен овчар,да не можеш гък да кажеш и да си белязан от раждане до...
Колко от вас са излизали зад граница-Европа сигурно почти всички сме обикаляли,адски много хора са ходили и живеят в Америка,много други са обиколили света покрай професия,спорт ,бизнес...-сега се приема за даденост..

Не ,не ми харесва как е сега,но поне теоретичната основа е вярна...
Няма лошо и в смесването на системите-социална справедливост със пазарна икономика-има го на много места по света...(видяно и изпитано..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jordanpar
-
-
Айде стига сте се изтъквали бее,не ви ли втръсна.
Всеки говори от първо лице единствено число и се бие в гърдите ама аз така,ама аз онака.......
щом виждам възрастни хора БЪЛГАРИ /да го уточня в тоя расистки форум/ да бъркат в казаните,да просят и да чакат на общинска топла кухня да хапнат нещо с месо,за какво хубаво ми говорите.
За напредъка на една държава се съди по това,как се грижи за пенсионерите си и децата,запомнете го,а не по броя на лъскавите лимузини по улиците.
Ай..............
Всеки говори от първо лице единствено число и се бие в гърдите ама аз така,ама аз онака.......
щом виждам възрастни хора БЪЛГАРИ /да го уточня в тоя расистки форум/ да бъркат в казаните,да просят и да чакат на общинска топла кухня да хапнат нещо с месо,за какво хубаво ми говорите.
За напредъка на една държава се съди по това,как се грижи за пенсионерите си и децата,запомнете го,а не по броя на лъскавите лимузини по улиците.
Ай..............
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Какво още плачете за оня строй. Строя на скапаняците и нещастниците. Нали заради такива като вас сме на това равнище. Половината тинейджъри си мечтаят да са мутри, за да карат яки коли и да праскат манекенки. Половината ми набори мечтаят да са митничари за да вземат подкупи. Другата половина да са кататджии защото хем привилегии хем подкупи. Някой пък си мечтаят да са шофьори на камиони та да има нафтица за личните им коли па и да продават. Всеки нещастник си мисли че най-лесно е да си шеф, вземаш си пачката и си питаш дедовия. Навремето от Скиса научих един термин от мениджмънта, който е безкрайно точен. "Паса". И аз паса 12 нещастника, не ги ръководя, просто ги водя на паша. И ако ги оставя без надзор една минута, са склонни да съсипят оборудване за няколкостотин хиляди. Е на всички тия им е гадно защото трябва да мислят и да носят отговорност. Същите тия учат децата си да не работят за 800 лева защото се гаврели с тях. Лично едното дете го познавам. Вие колко бихте дали заплата на секретарка, която не знае да работи с компютър, не знае нито един език, дори българския го говори зле, не знае да прави кафе и не е комуникативна. И няма вкус за обличане. Или на работник, който мисли само какво да открадне и как да кръшне от работа. Ако не му седиш на главата да му казваш какво да прави всичко оплесква от безотговорност. Не виновна демокрацията за лошия стандарт, виновна е ценностната система. Но пак онова сбъркано поколение я създаде и я насади и на децата си. Чуждото винаги е лесно. И забогатялите винаги са връзкари и са им дали куфарчета с пари. И понеже си беден трябва да минаваш на червено, да си хвърляш боклука на улицата, да не си гледаш работата съвестно и да мразиш всички. Защо никой за момент не се замисли, че нещастията му идват от акъла или от липсата на такъв. Защото за всеки е по-лесно да обвинява другите за своето положение. Иначе трябва да си признае че е скапаняк. Единствено ме е жал за пенсионерите и болните, другите сами са си виновни за положението в което са. И всички които жалят за онова време и не могат да оценят това. да ходят в Куба, Северна Корея или просто на........