АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- blackrider
- младши ентусиаст
-
АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?
Колеги преди малко ми се случи следната ситуация.
Аз идвам по бул.Евл.Георгиев посока НДК. На кръстовището с Орлов мост минавам на зелен светофар,но поради образуване изведнъж на заръстване оставаме 4-5 коли и задницата на рейс на метър от тротоара/ т.е. метър от излизане с кръстовището/ .
Назад да върна е невъзможно,защото трябва да пресека обратно цялото огромно кръстовище/ което е невъзможно/ и движението идващо от Плиска посока народно събрание вече е тръгнало.В този момент пред мен на пешеходната минава ....кой...? Един зелен пръч,прави крачка назад поглежда ни 4-5 коли/ аз в т'ва време се опитвам да маневрирам на некъде да дам път на движението което идва от Ялта за Плиска/ избира си ме мен и посочва да спра малко преди спирката на рейсовете посока НДК.Проверява ми обстойно всички документи ,дзвери се в гражданската и ми вика: Ти стой в колата докато аз отида да ти драсна актчето! Аз така
Абе къв акт? той: за минаване на зелен светофар! аз пак така
Тръгнах да излизам от колата,Той блъска от вън и треска обратно! Той: Не съм ти заповядал да излизаш!
Аз така
излезнах разбира се.......... няма да описвам с подробности какво се случи в следващите 40мин.
Ще ги съдя,защото има записи и мисля,че не съм баба Ванга да предположа че въпреки зеления сигнал ,след 20-30 метра ще се образува задръстване и няма да ми достигне метър да излезна от кръстовището.
Така само ще спомена някои изрази които този господин мислещ се ,че като има пагони е велик и е решил да ми го доказва изрече следните думи:
" Маани се от мен щото щти бием един и си на шамар живот! Не мъ закачъй,че щте прибиа,лайно смотано....и още доста такива"
Разбира се аз сам с голяма уста и не му останах длъжен!
Но в крайна сметка съм с АКТ за преминаване на зелено
и сега ще си губя времето да пиша жалби,че не съм съгласен,и да губя време в съдилища!
ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА! Този зелен болкук ,се направи на много велик защото НИЕ "простите хорица" никога не си търсим и отстояваме правата!
А истината да ме спре е това че карам БМВ !

пп. докато траеше нашата разправия,се получи същата ситуация поне 10 пъти. Въпреки моите забележки,защо не спре да глоби и напише АКТ за минаване на зелено, отговорът му бе: тея другите са ми братчеди,затва нема и да ги спра!
Майка му да еба и боклука!
Е как да имам респект към българския полицай!!!!
Аз идвам по бул.Евл.Георгиев посока НДК. На кръстовището с Орлов мост минавам на зелен светофар,но поради образуване изведнъж на заръстване оставаме 4-5 коли и задницата на рейс на метър от тротоара/ т.е. метър от излизане с кръстовището/ .
Назад да върна е невъзможно,защото трябва да пресека обратно цялото огромно кръстовище/ което е невъзможно/ и движението идващо от Плиска посока народно събрание вече е тръгнало.В този момент пред мен на пешеходната минава ....кой...? Един зелен пръч,прави крачка назад поглежда ни 4-5 коли/ аз в т'ва време се опитвам да маневрирам на некъде да дам път на движението което идва от Ялта за Плиска/ избира си ме мен и посочва да спра малко преди спирката на рейсовете посока НДК.Проверява ми обстойно всички документи ,дзвери се в гражданската и ми вика: Ти стой в колата докато аз отида да ти драсна актчето! Аз така

Абе къв акт? той: за минаване на зелен светофар! аз пак така

Тръгнах да излизам от колата,Той блъска от вън и треска обратно! Той: Не съм ти заповядал да излизаш!
Аз така

Ще ги съдя,защото има записи и мисля,че не съм баба Ванга да предположа че въпреки зеления сигнал ,след 20-30 метра ще се образува задръстване и няма да ми достигне метър да излезна от кръстовището.
Така само ще спомена някои изрази които този господин мислещ се ,че като има пагони е велик и е решил да ми го доказва изрече следните думи:
" Маани се от мен щото щти бием един и си на шамар живот! Не мъ закачъй,че щте прибиа,лайно смотано....и още доста такива"
Разбира се аз сам с голяма уста и не му останах длъжен!
Но в крайна сметка съм с АКТ за преминаване на зелено

ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА! Този зелен болкук ,се направи на много велик защото НИЕ "простите хорица" никога не си търсим и отстояваме правата!
А истината да ме спре е това че карам БМВ !

пп. докато траеше нашата разправия,се получи същата ситуация поне 10 пъти. Въпреки моите забележки,защо не спре да глоби и напише АКТ за минаване на зелено, отговорът му бе: тея другите са ми братчеди,затва нема и да ги спра!
Майка му да еба и боклука!
Е как да имам респект към българския полицай!!!!
Последна промяна blackrider на 11 Ное 2009, 17:08, променена общо 2 пъти
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?
Колега.. ти кога мина листовките ако не е тайна? защото този въпрос доста често се случваше там.. не се сещам точно член и еди си какво но гласеше нещо от рода на: Забранено е навлизането на зелен светофар в случай на образуване на задръстване.. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Искаш да кажеш, че в акта пише, че си санкциониран за преминаване на зелено?

- blackrider
- младши ентусиаст
-
uricatoli написа:Колега.. ти кога мина листовките ако не е тайна? защото този въпрос доста често се случваше там.. не се сещам точно член и еди си какво но гласеше нещо от рода на: Забранено е навлизането на зелен светофар в случай на образуване на задръстване..
Колега както съм написал ,НЕ СЪМ БАБА ВАНГА за да знам че след 30-тина метра ще се образува задръстване!!!!! И не се случи това само на мен!
Проблема е в големия трафик вече в София и заради това ,че светофара не е програмиран правилно!
А даже мисля,че колегата му който доиде от кабинката до езерото ,нарочно превключва светофара така ,че да го ядем!
- blackrider
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Искаш да кажеш, че в акта пише, че си санкциониран за преминаване на зелено?![]()
Да в АКТА ми пише : минаване на зелен светофар!

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ти камера на телефона нямаш ли бре

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
blackrider написа:bum_bum написа:Искаш да кажеш, че в акта пише, че си санкциониран за преминаване на зелено?![]()
Снимай акта и го пусни в СЕИР.БГ

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
blackrider написа:bum_bum написа:Искаш да кажеш, че в акта пише, че си санкциониран за преминаване на зелено?![]()
Сканирай го, моля те!!! Ще бъде хит, като тоя дето беше писан на глиган

- blackrider
- младши ентусиаст
-
SpLiT написа:blackrider написа:bum_bum написа:Искаш да кажеш, че в акта пише, че си санкциониран за преминаване на зелено?![]()
Сканирай го, моля те!!! Ще бъде хит, като тоя дето беше писан на глиган![]()
![]()
Смех,смех ама на мой гръб! И да сканирам,едвам се чете! Особенно почерка на катаджията след като яко го изнервих и се тресеше от нерви е просто неам думи! Едва ли след сканиране ще се разчете нещо,но сега ще пробвам

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Ето сканиран АКТа :

Надявам се ,че се чете!

Надявам се ,че се чете!
Последна промяна blackrider на 11 Ное 2009, 17:49, променена общо 1 път
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
колега.. въпреки малкия шрифт мисля че тавариша е цитирал точно закона който и аз ти казах..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нищо не се чете ама ако наистина така пише пиши една жалба в 7 дневен срок до директора на КАТ и я носи до там в гишетата в дясно след глобите и "киносалона"
е деловодството. По-арно е със съда да се оправиш и по-доволно ще ти е като гледаш паржу как се поти там ама е много разправия.
Тва е така, но ако не го е имало задръстването в момента на навлизането ко прайм.. ако го е имало си го е изял, но ако докаже, че е нямало или полицая не е бил изобщо ня място от което може да види дали е имало или не задръстване работата е съвсем друга.

uricatoli написа:Колега.. ти кога мина листовките ако не е тайна? защото този въпрос доста често се случваше там.. не се сещам точно член и еди си какво но гласеше нещо от рода на: Забранено е навлизането на зелен светофар в случай на образуване на задръстване..
Тва е така, но ако не го е имало задръстването в момента на навлизането ко прайм.. ако го е имало си го е изял, но ако докаже, че е нямало или полицая не е бил изобщо ня място от което може да види дали е имало или не задръстване работата е съвсем друга.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище
дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще
принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение.
Ето и кой член си нарушил. Дори и да не си Ванга ... не мисля, че обжалването на акта ще го отмени. Закона така е написан, че си виновен отвсякъде.
дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще
принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение.
Ето и кой член си нарушил. Дори и да не си Ванга ... не мисля, че обжалването на акта ще го отмени. Закона така е написан, че си виновен отвсякъде.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
bum_bum написа:Нищо не се чете ама ако наистина така пише пиши една жалба в 7 дневен срок до директора на КАТ и я носи до там в гишетата в дясно след глобите и "киносалона"е деловодството. По-арно е със съда да се оправиш и по-доволно ще ти е като гледаш паржу как се поти там ама е много разправия.
Това е че точно трябва някой да изкара закона.. Спомням си че ни обясняваха нещо че трябва да гледаме в далечината да не би да стане задръстване...

чакай да ти отговоря малко скучно...
влязъл си в кръстовище когато си знаел (не ми казвай че не гледаш 20 метра напред какво става) че няма да излезеш навреме. всички го правиме- понякога ни хващат. в случая са те хванали.
тръгнал си да излизаш от колата като не ти е било позволено. в други държави за такова нещо се бие/арестува/стреля според случая.
не мисля че имаш казус... нито логична защита срещу нещата които ти написах по-горе.
влязъл си в кръстовище когато си знаел (не ми казвай че не гледаш 20 метра напред какво става) че няма да излезеш навреме. всички го правиме- понякога ни хващат. в случая са те хванали.
тръгнал си да излизаш от колата като не ти е било позволено. в други държави за такова нещо се бие/арестува/стреля според случая.
не мисля че имаш казус... нито логична защита срещу нещата които ти написах по-горе.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5