АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?

Мнение от Bogat-Beden » 11 Ное 2009, 17:51

Куката е бил в ПМС :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2009, 17:51

Ни е баш така, защото можеш да претендираш, че обстановката предполагаща принудително спиране в зоната на кръстовището се е създала СЛЕД като вече си бил навлязъл в него.
Обикновено такива спорни случаи след жалба администрацията на КАТ ги решава в полза на тъжителя за да не се разкарват куките по съдилищата, щото в общия случай съдията също е човек и не пропуска да накаже куката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 11 Ное 2009, 17:52

bum_bum написа:Нищо не се чете ама ако наистина така пише пиши една жалба в 7 дневен срок до директора на КАТ и я носи до там в гишетата в дясно след глобите и "киносалона" :mhihi: е деловодството. По-арно е със съда да се оправиш и по-доволно ще ти е като гледаш паржу как се поти там ама е много разправия.
uricatoli написа:Колега.. ти кога мина листовките ако не е тайна? защото този въпрос доста често се случваше там.. не се сещам точно член и еди си какво но гласеше нещо от рода на: Забранено е навлизането на зелен светофар в случай на образуване на задръстване.. :yes:

Тва е така, но ако не го е имало задръстването в момента на навлизането ко прайм.. ако го е имало си го е изял, но ако докаже, че е нямало или полицая не е бил изобщо ня място от което може да види дали е имало или не задръстване работата е съвсем друга.

Значи задръстване нямаше,образува се заради рейс който спря на спирката и се получи доста след като навлезнах и почти преминах това не малко кръстовище! Има камери които записват и аз ще изисквам записите от там !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 11 Ное 2009, 17:52

Bogat-Beden написа:Куката е бил в ПМС :mhihi: :mhihi:

или жена му и той си го е отнесъл :)
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Ное 2009, 17:53

Абе точно на това кръстовище ЗДВП не върши прекрасна раута,шото ако не влезеш на зелено,тия отзаде,най-малкото ше ти пробият ушите с клаксони..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 11 Ное 2009, 17:55

Wolfen написа:Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище
дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще
принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение.

Ето и кой член си нарушил. Дори и да не си Ванга ... не мисля, че обжалването на акта ще го отмени. Закона така е написан, че си виновен отвсякъде.

На записите камерите ясно ще покажат ,че задръстването се образува много след като тръгнахме на зеления светофар и ....колеги не съм от вчера шофер ,че да не преценя дали мога или не мога да премина :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Ное 2009, 17:59

Плати си акта, и не си губи времето да се разправяш шото си си виновен.

А и не се праи, че има един член дето и книжката щи земат:
Чл. 171.
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно
средство на водач:
а) за когото видимо се установи, че не отговаря на медицинските или
психологическите изисквания - до отпадане на основанието за това;

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2009, 18:00

Закови го пич. Записа ли му данните на полицая? Длъжен е да ти ги представи при поискване...!
Наеми си адвокат, ако нямаш приятели в тези среди, и направо го изнеси с парцалите. Не се занимавай сам. Давай с тежката артилерия.
Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение.
A сега гледай как можеш да го заобиколиш ;) Източник: Правилник за прилагане на закона за движение по пътищата

3. зелена светлина - означава"Преминаването е разрешено". Но когато този сигнал е подаден на кръстовище, той не разрешава на
водачите да навлизат в кръстовището, ако, след като навлязат, те не ще могат да го напуснат до следващата смяна на сигнала;

4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят.

Направо тоя акт пада, ако е така както го описваш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 11 Ное 2009, 18:04

Това което можеш да направиш е да подадеш в три дневен срок писменно въжражение с/у акта който ти е написан.
От там нататък само можеш да стискаш палци, че ще се намери съвестен началник в КАТ който да възложи допълнителна проверка по твоя случай (както е предвидено по закон), и да вземе в предвид твоите възражения. Но не се надявай много..
След месец ще ти излезе наказателното постановление и 99.9% е сигурно, че ще пийнеш една студена водица, понеже глобата ще ти е или 20 или 50лв, според тълкуването на шефа, и съответно въпросното наказателно постановление ще е необжалваемо...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Ное 2009, 18:25

liloff написа:Закови го пич. Записа ли му данните на полицая? Длъжен е да ти ги представи при поискване...!

при което като напишеш такъв буламач и разсърдиш полицая... очаквай да почнат да те съдят за това че не си се подчинил на закона и си тръгнал да нападаш полицая (щото виждаш ли- тръгнал си да излизаш от колата)...

тази битка е загубена. и не си струва да губиш още време и нерви да я дозагубиш. записваш в графа "карък" и продължаваш. живота е кратък.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 11 Ное 2009, 18:28

Сондьора написа:Плати си акта, и не си губи времето да се разправяш шото си си виновен.

А и не се праи, че има един член дето и книжката щи земат:
Чл. 171.
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно
средство на водач:
а) за когото видимо се установи, че не отговаря на медицинските или
психологическите изисквания - до отпадане на основанието за това;

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ти малоумен ли ме изкара? И ако всички мислят като теб: "плати си акта и не се занимавай" ....лошо! Още 100 г тея маломета със зелените жилетки ще ни правят на маймуни! Аз знам ,че не съм нарушил правилата и затова ще си търся правата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Мнение от chegevara1 » 11 Ное 2009, 18:30

колега в такъв лучай се пи6е като възражение от долу на акта 4е си бил спрян и служителя на КАТ ти е поискал да го по4ерпи6.
пс.късат ги акотовете и те отпращат с доста псувни но минава повярвай ми.
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 11 Ное 2009, 18:38

chegevara1 написа:колега в такъв лучай се пи6е като възражение от долу на акта 4е си бил спрян и служителя на КАТ ти е поискал да го по4ерпи6.
пс.късат ги акотовете и те отпращат с доста псувни но минава повярвай ми.

Или ще си в съедната тема за побоя от полицай :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2009, 18:46

alx написа:...при което като напишеш такъв буламач и разсърдиш полицая... очаквай да почнат да те съдят за това че не си се подчинил на закона и си тръгнал да нападаш полицая (щото виждаш ли- тръгнал си да излизаш от колата)...
тази битка е загубена. и не си струва да губиш още време и нерви да я дозагубиш. записваш в графа "карък" и продължаваш. живота е кратък.
Алекс, нали живеем в правова държава. Има закони... Когато имате разногласия с контролните органи, има съд за да реши спора. И разбирам напълно твоята гледна точка, даже редовно правя така... но не и когато се подиграват с мен ;) Имах една случка на бул.Ботев, където си отстоявах правата, просто единия от униформените прецени бързо, че ще им създам доста главоболия и ми пожелаха лека вечер след целия цирк, който разиграхме там. Но има случаи, когато ти прекипява... предполагам и колегата се чувства по същия начин, поради простия факт, че са му написали акт за преминаване на зелен светофар... това е абсурдно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 11 Ное 2009, 20:15

Всеки ден минавам през Орлов мост в "пиков час" и винаги остават коли в средата на кръстовището, докато над тях светва червено!Просто всеки го боли .уя, че няма да има време и място да премине през кръстовището, след като има видимост поне 30м.напред и вижда за какво меле става на въпрос!? :roll: Наистина, както колегите по-горе казаха, че е друг въпроса на какво ще те направят бързаците отзад клаксонирайки и псувайки до кръста през джама.....! :confused:
Можеше да пишеш възражения, че пред теб е спряла маршрутка на ъгъла на кръстовището, а в лявата лента е имало коли и не си могъл да я заобиколиш! ;)
П.П.Аз какво да кажа като ми пращат честитка за същото кръстовище, (пълно е с камери)че идвам от ул.Иван Асен, завивам на ляво на малкото светофарче и спирам на червен светофар (но след светофара)да чакам идващите по Цариградско от горе.Един път съм направил забранен ляв завой и втори път, че съм минал на червено, защото спирам след големия светофар! :confused: Голяямо обикаляне трябва да падне, ако си тръгнал към НДК! :banghead:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата