АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Re: АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?

Мнение от spens_82 » 11 Ное 2009, 20:35

за глигана писах аз :oops: -признавам си без бой :mhihi: .иначе според мен това,за минаване на селен светофар и фиш :shock: -това май само във наща държава може да се случи 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 11 Ное 2009, 20:59

chegevara1 написа:колега в такъв лучай се пи6е като възражение от долу на акта 4е си бил спрян и служителя на КАТ ти е поискал да го по4ерпи6.
пс.късат ги акотовете и те отпращат с доста псувни но минава повярвай ми.

Пълна глупост,това е мит :idea: И ако иска те съди за клевета се наиграваш яко :lol:

А по темата,колега виновен си си отвсекъде.Там имаш видимост 100 метра напред.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 tds

Мнение от jelezar 70 » 11 Ное 2009, 21:23

chegevara1 написа:колега в такъв лучай се пи6е като възражение от долу на акта 4е си бил спрян и служителя на КАТ ти е поискал да го по4ерпи6.
пс.късат ги акотовете и те отпращат с доста псувни но минава повярвай ми.

Напиши това и ще се срещнеш в съда с него за клевета , набеждаване или нещо подобно.
А относно късането на актове гледал си много филми или си слушал "градски легенди"

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Ное 2009, 21:35

blackrider написа:
bum_bum написа:Нищо не се чете ама ако наистина така пише пиши една жалба в 7 дневен срок до директора на КАТ и я носи до там в гишетата в дясно след глобите и "киносалона" :mhihi: е деловодството. По-арно е със съда да се оправиш и по-доволно ще ти е като гледаш паржу как се поти там ама е много разправия.
uricatoli написа:Колега.. ти кога мина листовките ако не е тайна? защото този въпрос доста често се случваше там.. не се сещам точно член и еди си какво но гласеше нещо от рода на: Забранено е навлизането на зелен светофар в случай на образуване на задръстване.. :yes:

Тва е така, но ако не го е имало задръстването в момента на навлизането ко прайм.. ако го е имало си го е изял, но ако докаже, че е нямало или полицая не е бил изобщо ня място от което може да види дали е имало или не задръстване работата е съвсем друга.

Значи задръстване нямаше,образува се заради рейс който спря на спирката и се получи доста след като навлезнах и почти преминах това не малко кръстовище! Има камери които записват и аз ще изисквам записите от там !!!

Ти записите не можеш да изискаш,бъди сигурен.Може да ги изиска съда и никой друг ;) Щом смяташ,че си прав обжалвай акта пред началник КАТ и ако не мине пред съда наказателното постановление.И там вече твоя адвокат,ако не се защитаваш сам разбира се,може дапомоли съда да изиска записа,но на дали ще бъде прието от него.Ти и не искаш да кажеш по кой член ти е написан ,но ако е по Чл. 50 и не открийте някакви грешки по акта шанса да отпадне клони към нулата.А и що всеки път забравяте,че има място в акта за възражение. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 11 Ное 2009, 21:44

Да не искате да кажете, че на някого от вас, като му дойде зелен сигнал и си седи мирно на кръстовището, докато другите коли отзад не му надуят главата от класкони (най-малко), или докато не стане пак червено и колите от другия път запълнят пак задръстения?! :mhihi: Просто задръстването е толкова "задръстено", че без да се буташ, ще си седиш и никога няма да минеш. А това, че противоречи с наредбата е вярно, просто колегата не е имал ден.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Ное 2009, 22:08

alx написа:чакай да ти отговоря малко скучно...

влязъл си в кръстовище когато си знаел (не ми казвай че не гледаш 20 метра напред какво става) че няма да излезеш навреме. всички го правиме- понякога ни хващат. в случая са те хванали.

тръгнал си да излизаш от колата като не ти е било позволено. в други държави за такова нещо се бие/арестува/стреля според случая.

не мисля че имаш казус... нито логична защита срещу нещата които ти написах по-горе.

Ех alx изпревари ме със студената вода дето я сипа на колегата. :D

Само се чудя полицая защо не го е прибрал за непристойно поведение и обида на длъжностно лице, според разказа :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 11 Ное 2009, 22:24

Колегата хем е прав, хем не е прав. Наистина по този начин се нарушава закона, но понякога не може да се мине по друг начин. А се случва и изведнъж да се задръсти пред теб и да не успееш. Защото мисля, че повечето от тук знаят каква лудница е в София. А ако става въпрос за час пик - няма как да не останеш в кръстовището. Дори и да изчакаш една смяна на светофара, то тогава други коли ще се забият, ще останат в кръстовището, а ти ще трябва да си висиш до утре.

Точно вчера един шофьор на авотобус ме кълня и псува на майка и прати поздрави на цялата рода, защото не минах на зелен светофар. Час пика на орлов мост - нито аз, нито колите до мен мърдаме, защото нямаше никакъв начин да се мине. Вече имаше останали коли, които запречваха другите ленти и нямаше начин да опитаме да минем и ние. За автобуса да не говорим. Що псувни изядох, що чудо (от него). Но единствен той от всички шофьори свиреше, присветкаше и мрънкаше.

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

Мнение от Тоо Cool » 11 Ное 2009, 22:37

Пичага отивай в СДВР и без да се помотваш пиши жалба, но в изкусен и естетически издържан стил против тоя пУмияр дето ти се е направил на великото шефче! Аз едно време (преди 2 години) писах там за един боклук дето ми се прави на велик на моста на Казичене и в резултат на моята жалба тоя смешник го разжалваха, понижиха в звание и още куп мизерии му докарах! Отивай и пиши смело каквото се е случило-тия боклуци само от това разбират! Като им секнеш далаверката да чорат по 10-20 кинта за нарушенийце ше се замислят като спрат БМВ пак и се гаврят с водача...
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 11 Ное 2009, 22:45

Моето лично мнение,е че колегата си е бил прав да се набута в кръстовището,мисля че всички знаем какво става в час пик, един по-бърз друго по-бавен както каза колегата не се ли набуташ минаване няма.Отделно има някъкви смелчаги, пък които псуват и идват за разни експерименти.Не мисля изобщо,че полицая е бил прав,но така си изкарва хляба,много добре знаят за какво става на въпрос,на това кръстовище,другото е до претенций.( полцейски претенций относно вкуса му към марка коли :mhihi: )Мисля,че и всеки собственик (на тази марка ) се е сблъсквал с проблема от опашка коли,полицая спира точно теб.После е заяждането и така нататък.Не съм от най-опитните шофboри,но в тази ситуация предлагам на колега да пусне жалба,и да се поинтересува от ситуацията,не да си зарови главата в пясъка.Късмет
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 11 Ное 2009, 22:52

На водача е забранено да мине на зелен светофар , когато няма възможност да премине през кръстовището ....
Нищо не може да направиш.

Опресни листовките :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Ное 2009, 22:55

Прав, прав... колко да е прав? За нарушението малко се колебая дали не е виновен, но да предположим, че не е. Но за излизането от колата, това вече е нарушение. И колега, имаш късмет, че наистина не са те арестували.

И все пак щом си решил да ги съдиш, съди ги, аз най-редовно си съдя наляво-надясно и знам, че има ефект от всяка една жалба.

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 11 Ное 2009, 22:59

Ангелинов написа:На водача е забранено да мине на зелен светофар , когато няма възможност да премине през кръстовището ....

Той от къде да знае, че ще стане задръстване, защото автобуса ще спре? Хубаво там да има задръстване и тогава да не потегли. Това, че светофарите са пълен ташак в България не е по негова вина. Е що да не излезе? Нали трябва да присъства при писането на акта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 11 Ное 2009, 23:00

Колега, за акта за зелено не съм сигурен какво може а направиш, ако наистина има на камери ,че се е образувало след като си навлязъл го обжалвай задължително, задължително с адвокат, и задължително не слушай тия дето ти казват да платиш и да си траеш. Такива актове обикновенно падат. Бащата на мойта приятелка е осъждал 8 пъти успешно КАТ и служителите му за всякакви "нарушения" ще го питам утре какво мисли по въпроса.
Жалко само ,че като полицая ти е говорил така, си му отвъщал. Трябвало е да го запишеш с телефона и веднага жалба за потъпкване на достойнството и правата, превишаване на полицейските правомощия и други работи могат да се изсмучат. Такива лайнари не заслужават да носят значка и да се наричат органи на реда.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 11 Ное 2009, 23:11

Toneloker написа:
Ангелинов написа:На водача е забранено да мине на зелен светофар , когато няма възможност да премине през кръстовището ....

Той от къде да знае, че ще стане задръстване, защото автобуса ще спре? Хубаво там да има задръстване и тогава да не потегли. Това, че светофарите са пълен ташак в България не е по негова вина. Е що да не излезе? Нали трябва да присъства при писането на акта.

Ми ако има знак за спирка там можел да предвиди примерно :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 11 Ное 2009, 23:50

blackrider написа:...но поради образуване изведнъж на заръстване...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Мдаам, мдааам, викаш 10 мърмота трансформъри както си бяха малки мърмотчета и тичаха помежду колите изведнъж се трансформираха в автралийски пътни влакове :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не те знам, ама ушевия си е бил напълно в правото си да те заключи за държанието ти :!:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата