Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли спрели ако блъснете човек?

Да, и ако е починал ще викна полиция и ще си призная
140
80%
Да, и ако е починал ще избягам
22
13%
Не
14
8%

Общо гласове : 176
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

Мнение от Spoony » 11 Ное 2009, 23:31

Представете си следната ситуация: Карате си по ненатоварен извънградски път и по някаква причина блъскате човек (пешеходец, велосипедист няма значение). Няма никой друг на пътя, така че ако просто дадете газ никой няма да разбере, че сте го блъснали. От друга страна ако спрете ще полежите в затвора за дълго, особено ако човека е починал. И така в тази ситуация бихте ли спрели или не?
И ви питам ако наистина се случи това, защото е ясно че тук в интернет всеки (включително и аз) ще твърди, че би спрял. Но ако това се случи утре примерно ще изберете ли да си понесете отговорността или не? И защо?
.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Re: Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

Мнение от ///vlado » 11 Ное 2009, 23:33

:shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 11 Ное 2009, 23:43

:shock: :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 11 Ное 2009, 23:48

:shock: :shock: :shock:
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 11 Ное 2009, 23:51

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
абе да не си прекалил с белото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Ное 2009, 23:55

що, да не те издирват вече?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 11 Ное 2009, 23:57

Да го приемем, че ти си блъснал някой. Или да приемем, че си видял някой колега да блъска някой, но тогава няма да е незабелязано от никой друг. :roll: Или просто това е въображаема ситуация?
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 11 Ное 2009, 23:57

Spoony, мисля, че трябва да отидеш да се прегледаш, след като задаваш такива въпроси.
Или може би да отидеш да си признаеш кога и къде си блъснал някой в тъмницата :kuku:

Изумена съм, че има вече двама отговорили, че ще избягат. Не мога да си го представя, ами ако човекът е ранен и впоследствие умре, защото друг не го види, а ТИ не си го закарал в болница :confused:
Накъде отиваме простооо :shock: :shock: :shock: :shock:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Ное 2009, 0:00

Интересна тема, покрай падащите дъждове напоследък и съответно намалената видимост, сгушените под чадърите пешеходци и прочее фактори, се замислих на няколко пъти - какво бих направил ако блъсна пешеходец, леко, средно, фатално?
За мен отговора е ясен, бих спрял и оказал първа помощ, откарване до болница и понасяне на последствията.

Когато се качвам зад волана не мисля за такива неща, но когато видя пешеходна пътека намалям и очите на 16, щото иначе ще ми направят задника 16 цолова тръба в затвора.

Повода да се замисля за подобни неща е следната случка - стъмнило се е, на 4ти километър на кръговото има пешеходни пътеки, аз съм намалил, виждам компания от трима, които са на да речем 3 метра от пешеходната пътека, но не се оглеждат и не дават признаци, че ще пресичат - вървят си, аз съм без предимство (навлизам в кръговото) и поглеждам наляво да видя дали е чисто - подавам газ и едновременно с това обръщам глава напред (това става в рамките на 2 секунди) и хоп, компанията вече се е изсипала на пътеката и щях да закача момата, която много бързаше явно... Видях я когато практически я делеше метър от бронята ми (тя ми беше отстрани - видяла ме е, аз нея не). Да беше направила още 1 крачка, и щях буквално да я прегазя, не ми се мисли да и прегазя краката и да я осакатя - и то с някакви си 20 км/ч...

И понеже по принцип карам бавно - в дясна лента с до 50 (където има пешеходни пътеки) - ако няма такива - 60-70 най-много (даже на Цариградско карам с 70-80), ми се случи няколко пъти, за последно тъкмо днес, да спра и да пропусна на пешеходна пътека стоящ на тротоара пешеходец, пешеходеца да тръгне да пресича и някой бунак да се изсили с 50 през съседната лента на метър от пешеходеца, който отскача назад...

С 50 км/ч ударен, пешеходеца скача в инвалидна количка за норматив. С по-малка скорост ще го прегази, с по-голяма ще го блъсне, като и в двата случая просто ми е бедна фантазията.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Ное 2009, 0:03

Apassionata написа:...

Познай на къде отиваме, щом има хора които няма да спрат... Където и да сме тръгнали не е никак хубаво място- това е сигурно :roll:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Ное 2009, 0:09

Каквото и да си говорите...само човек, преживял подобен инцидент може да каже как е реагирал...
Всичко друго е по-скоро в пожелателен тон...

Чукайте на дърво да не се случва с никой от нас, защото и паниката е голяма, и чувствата и емоциите са най-разнообразни. Смятам, че ще спра, но не искам да знам, дали съм права.......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 12 Ное 2009, 0:09

ms написа:
Apassionata написа:...

Познай на къде отиваме, щом има хора които няма да спрат... Където и да сме тръгнали не е никак хубаво място- това е сигурно :roll:

Бе айде да ви дойде на главата (дано не стане де ) че да ви видим ще спрете ли .
Представете си случката , карате , тъмно , вали , студено ,няма хора.
И някав пиян дядка почва да скача и да бяга пред колата ви.
Блъскате го.
Умира.
Излизате и гледате щетите - дядката на парчета и единият халоген с лайсната заминали,
бронята леко сцепена
наоколо няма жива душа , никой не ви е видял или чул.

КВО ПРАЙТЕ НАТАТЪК?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Ное 2009, 0:12

Apassionata написа:Spoony, мисля, че трябва да отидеш да се прегледаш, след като задаваш такива въпроси.
Или може би да отидеш да си признаеш кога и къде си блъснал някой в тъмницата :kuku:

Изумена съм, че има вече двама отговорили, че ще избягат. Не мога да си го представя, ами ако човекът е ранен и впоследствие умре, защото друг не го види, а ТИ не си го закарал в болница :confused:

Незнам за какво се пулиш и чудиш както и другите :roll:
В наща мила родина това си е един вид геройство :winky:

Колкото до мен, да бих спрял/да чукна на дърво да не ми се налага/ и бих постъпил като нормален човек, а после ако си знам че не съм виновен ще търся добри адвокати който да ме отърват от решетките :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Ное 2009, 0:13

И аз си мисля, че в такава ситуация с уплахата много хора биха избягали, на теория е лесно да се пише...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2009, 0:27

enigma написа:И аз си мисля, че в такава ситуация с уплахата много хора биха избягали, на теория е лесно да се пише...

как ще избягаш от такава ситуация? аз не мисля, че има начин.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата