проблем с КАТ дайте съвет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

проблем с КАТ дайте съвет

Мнение от Dizzel » 14 Ное 2009, 23:32

днес тъпите куки ме спряха
карам си с колан, на фарове всичко по прававилата спира ме и ми вика тавана ти стъклен ли е, и аз шах, викам не с фолио, спирам те от движение / казвам ми, ай стига ве защо/ по закон т.138 от правилника на движение
Глава трета чл.138 (изм.-ДВ, бр.43от2002г., в сила от 26.04.2002г.,изм.-ДВ,бр.79 от 2005г) (1) Напътищата,отворени за обществено полсване,се допускат само пътни превозни средств, който отговатят на изискванията на този закон и наиздадените бъз основа на него подзаконови актове., че не съм отговарял на превозните средсва движещи се на територията на Р България
защото съм бил с черен таван а когато я регистрирвах бях с черен таван нищо не писаха в талона, че е с черен таван, ще успорвам акта знам,че съм прав и не съм прав 50 на 50
преди един месец мой приятел регистрира кола за 80 000лв. в КАТ и не е писаха пак че е с допълнителен цвят в талона че му е черен
ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ :bgflag: :bgflag: :bgflag:
http://vbox7.com/play:dfb1170d
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW

старши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с КАТ дайте съвет

Мнение от porostorm » 14 Ное 2009, 23:37

Не са я писали с друг цвят в талона защото имаше някакви проценти, които могът да са друг цвят без да се описва това... но нека по-запознатите да кажат..
:yes:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 15 Ное 2009, 0:07

porostorm написа:Не са я писали с друг цвят в талона защото имаше някакви проценти, които могът да са друг цвят без да се описва това... но нека по-запознатите да кажат..

Това с процентите май,май не е баш така,защото никъде по закони не намерих да са вписани.Утре ще питам за по голяма сигурност
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 15 Ное 2009, 0:10

не са го вписали, щото не са го забелязали или не им се е занимавало....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 15 Ное 2009, 0:57

Е така като гледам и стъклен да е бил покривът, пак е щял да те спре от движение :dunno: А като ти я спря от движение как си я прибра? С платформа ли?

Предполагам си писал възражения вече, но може би по-бързо ще си освободиш колата, ако махнеш фолиото и не се занимаваш с глупости, макар че така е много красива. :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 15 Ное 2009, 2:55

///M3 написа:А като ти я спря от движение как си я прибра? С платформа ли?

Като ти спрат колата от движение ти лепкат един стикер на предния джам и можеш да караш с него няколко дена.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 15 Ное 2009, 3:20

Възможно ли е да се заяждат лично с теб :roll: В Русе има няколко коли с черен таван и проблеми няма относно това ... Може би са те нарочили нещо ...
Edit : Когато реших да си правя тавана черен - бояджията (близък приятел) ме посъветва да го направим с боя, а не с фолио понеже куките можело да се заяждат относно лесният монтаж/демонтаж :dunno:
Последна промяна k_remi на 15 Ное 2009, 3:25, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 15 Ное 2009, 3:24

Е добре де , да предположим че колата ти е кабрио и е с черен таван , какво пак ли ще я спрат !?!? Защо не ги попита ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2009, 4:16

Просто го боядисай в цвета на колата и остави само шибедаха черен и отиди в КАТ да я пуснат и заведи дело. След като не са ти писали конкретно за какво те спират от движение, цветове и т.н. можеш да ги разкатаеш яката работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dizzel » 15 Ное 2009, 7:22

Първоначално искаха да махна фолиото или да ме спират от движение но, като умуваха чаз и нещо в колата си не знам какво се сетиха и писаха акт само не ме спряха ще си го платя
Мисля, че не са се зяждали първоначално,за кабриото и аз така им казах в акта пише:

Бургас ул./////////посока/////управлява БМВ бял на цвят с рег.№//// негова собственос, същия е поставил черно фолио на тавана на л.с. което не отговаря на закона и издадените възоснована него подзаконови актове и документи, в талона на регистрация част втора не е опоменат допълнителен цвят освен бял с което е нарушил т.138 от Закона за движение

ако трябва ще си рег. колата отново / каде гледаха на майната си тогава /

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 15 Ное 2009, 11:05

Когато регистрирах моята беше бяла и цялата в черни лепенки,писаха ми я черно-бяло.След като махнах лепенките също имам подобни проблеми като твоя,макар че досега не се е стигало до актове.Гледат талона пише черно и бяло а тя само бяла и така :shock: Имаш два варианта или да пребоядисаш тавана бял или да смениш талона на колата...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 15 Ное 2009, 11:40

Ще ти напиша на лс няколко трика, как да хванеш да ги осъдиш тия от вашия кат дето не са си свършили работата ;)
Иначе, няма нужда да я пререгистрираш, само талона трябва да смениш и евентулано може да те накарат през каналите да минеш ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2009, 14:32

Щом сменяш талона се минава канал задължително, гадното е, че при спряна от движение кола много се заяждат. По-добре потърси в закона текст дали наистина е упоменат някакъв процент различен цвят под който не е задължително да се описва в талона.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dizzel » 15 Ное 2009, 20:30

ще си я регистрирам отново, да не дойде друг проблем после, някое неорентирано полицайче да ме пита обратното :dunno: :dunno: защо пише в талона, че е два цвята бял допълнителен черен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2009, 20:38

Въпрос на късмет явно, аз карах с различен капак много време и никой не ме е питал що го няма в талона. Сега вече съм с допълнителен цвят щото и тавана и багажника са ми различни. Можеш да обжалваш акта, но кофтито е, че няма как да докажеш, че с това фолио си минал канала, освен, ако нямат камери там, както е в София.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата