АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Re: АКТ за минаване на ЗЕЛЕН светофар?

Мнение от Georgieff » 12 Ное 2009, 18:05

Колега, тези дето ти разправят че си бил виновен са си за тях - не са били там, не са видели, а и не са съдии че да преценят.
Ти си имаш твое мнение и законът ти дава право да го защитиш пред съда.
Личното ми мнение е, че актовете трябва да се обжалват когато са неправомерни.
Един съвет от мен:
Не крещи, обиждай, псувай и тн полицай, защото ще се видиш във филм!
Когато полицаят се държи нагло, както е станало с теб, имаш право да му поискаш да се легитимира, но абсолютно културно и възпитано - това е твое право и не е нужно да обясняваш защо. Добре е след като се легититимира да си запишеш служебния му номер. Ако е прекалено нагъл можеш да звъннеш на 166 - разговорите се записват, а и ще ти дадат инструкции как точно да процедираш.
В сегашната ситуация можеш да пуснеш жалба до началника на РПУ-то, към което се води въпросният - данните ги имаш в акта. Описваш всичко както си е било - как те е спрял, представил ли се е (длъжен е - само по себе си това е основание за отпадане на акта като неправомерно съставен), след това какво е станало и тн. Самият акт след като излезе постановлението имаш право да го обжалваш ако е над 50 лева. Възраженията според моя личен опит дори не ги четат като съставят актовете, но пусни да има - може да влязат в работа пред съда.
Touring & windsurf club

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Ное 2009, 18:50

В БГ Абсурдистан всичко е нормално-но винаги трябва да си тарсим правата за това в случая свидетел,жалба и до последно борба защото си бил прав-такива са ни пътищата и за това така става от невинен ставаш виновен :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 12 Ное 2009, 19:35

alexsch написа:...пусни жалба за арогантното отношение на пътния контрольор. опиши точно какво ти е казал- че "не ти е заповядал" да излизаш...и да видим КОЙ Е ТОЯ, че ще ти ЗАПОВЯДВА и има ли ПРАВО да го прави! да не се окаже само, че малко си е попревишил правомощийцата.....

вземи си някой добър адвокат и СЪД ДО ДУПКА!

Пич относно заповядването или по правилно да го наречем разпореждането в ЗМВР пише, че полицейските органи могат да го правят писменно или устно и всички разпореждания са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за изпълнение освен ако не карат лицето да извършва престъпление или нарушение. Демек квото ти каже изпълняваш пък ако искаш в последствие ходи се разправяй с начаството. :winky: А за неизпълнение на разпореждания има доста сериозни глоби и употреба на физическа сила и помощни средства при необходимост. :winky: Между другото стоп патроните се водят като помощно средство, можеш да пробваш с подходящите действия, да видиш кой бил той и дали имал право да разпорежда.... :mhihi:

В ЗДвП пък пише, (чл.103) че като те спрат стоиш и изпълняваш указанията на органа, а в чл 170 ал 5 пише, че той при необходимост те поканва да излезеш ! :winky:

Georgieff написа: Описваш всичко както си е било - как те е спрял, представил ли се е (длъжен е - само по себе си това е основание за отпадане на акта като неправомерно съставен), след това какво е станало и тн. Самият акт след като излезе постановлението имаш право да го обжалваш ако е над 50 лева. Възраженията според моя личен опит дори не ги четат като съставят актовете, но пусни да има - може да влязат в работа пред съда.

И къде в акта се пише дали се е представил, че да отпадне като неправомерно съставен ? :mhihi:
Без майтап тва да отпадне акт заради непредставяне си е мнооооого нищожно малко вероятно и едно непредставяне от страна на органа не означава че дадения акт е "неправомерно съставен". :winky:

п.с. Дори и във възраженията да го напишеш това пак тая, за да е неправомерен се гледа ситуацията, члена по който е написан, дали отговаря на станалото и тн и тн , или пък дали е попълнено всичко там, дати , подписи .
За това, че дадения орган не ти се е представил, при доказване и желание на началника му могат да го накажат и толкова.:winky:
Последна промяна GRIPEN на 12 Ное 2009, 20:18, променена общо 6 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 12 Ное 2009, 20:03

Georgieff написа:имаш право да му поискаш да се легитимира

Той е длъжен да се легитимира според закона. Ако не го направи забрави актове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 12 Ное 2009, 20:09

Toneloker написа:
Georgieff написа:имаш право да му поискаш да се легитимира

Той е длъжен да се легитимира според закона. Ако не го направи забрави актове.

Ти прави нарушения пък разчитай на това "забрави актове". :mhihi:
По принцип за легитимирането в ЗМВР пише, че униформени го правят със знак ИЛИ карта при поискване, а според ЗДвП, в същия тоя член 170 ал.5 пише, че представя на спрения полицейски знак ИЛИ карта, демек значката като е закачена на якето тя ти е показана а пък ти допълнително при желание можеш и карта да поискаш. ;)

А по принцип представянето : "Старшинка еди кой си от N-ското РПУ" е по една инструкция, та дори и да не го направи и го накаже началството при едно обжалване на наказанието от страна на полицая, то като нищо може да падне, я за доказване дали се е представил или не, я заради това, че съдиите много много не бръснат тези инструкции за документи. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 17 Ное 2009, 12:48

Щом не е имало задръстване , а е станало в последствие то неможе да си виновен . Виновни са онези които са трагнали на зелено които са видяли , че си в кръстовището , защото по закон нямаш право да навлизаш в кръстовище докато то не се освободи от задръстването , а ти трябва да се изтеглиш през това време .Т.е не ти си виновен , а онези които са идвали от другата улица т.е на които '' ти си пречил '' Според мен този полицай се е правил на интересен и не е трябвало да се караш с него , можеше да се прави на интересен и да му мине , може и подкуп да е искал . Намери си свидетели . Някой твой приятели напр 3-4 човека да са минали от там и да са видяли ситуацията и в съда да свидетелстват . Как не е имало коли , как си тръгнал на зелено и те са те видяли докато си чакал да светне зелено даже са ти махнали , ти си тръгнал те са гледали напр как минаваш защото много харесват колата ти и малко след като си тръгнал на някой му е угаснала колата в кръстовището и ти си се озовал в него ... и не си виновен с нищо и тва е .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 17 Ное 2009, 15:00

:kuku: акт не е съборил само тоя, който не го е обжалвал... имам аверче автоинструктор, досега колко акта е съборил, щото е лисица и с голяма уста, и използва страха на мижитурските-чиновници из КАТ и незнанието на всички как се тълкуват закони и правилници

тоя дрисльо катаджията може да изяде какалашката, такива са ме спирали, дрисъци, нито се легитимира, нито нищо...

един такъв ме спира, идва на метър от колата, приканва ме с ръчичка и вика 'я слез' при което аз - 'моля??? я се легитимирай, звание и име, пък тогава ще реша, да не говорим, че е 23,30 часа ;) колата си е моя, ще сляза, когато поискам' и ченгето :shock: :roll: :paranoid: ..... после попита може ли да му дам документите за проверка :mhihi: провери ги за 30сек. и каза само 'лека вечер' и тва е...

та, гони си правата, не може ченгетата да си правят квото искат, както и ние, водачите, не можем същото.... то бива да има толеранс, ама наглостта и комплексарщината на българина винаги избива и осира работата....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 17 Ное 2009, 15:26

Е това е истината :)
http://vbox7.com/play:b9a578e9

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 17 Ное 2009, 15:37

Преди няколко дни коментирахме с баща ми това, че не може да се обжалват глоби до 50лв.
И се запитах, ами ако полицай реши да изкара кинти и ме спре и ми каже "мина на червено", а аз съм минал на зелено, но дори и да имам свидетели ми пишат акта за 50лв и аз не мога да обжалвам и да се защитя пред съда...та това не е ли малко нарушение на конституцията и правата на нас - гражданите?
Та някой запознат може ли да ми разясни - кое мога и кое не мога да обжалвам? Мога ли да обжалвам самия акт пред КАТ или не? Мога ли да обжалвам наказателното постановление пред съда или не?
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 18 Ное 2009, 9:25

:D :D :D ....такъв номер никога не бях виждала :D леле- легнах да се хиля!

колкото до колегата по-горе, дето ми пише, че на видиш ли ушевия имал право да ми разпорежда- да има! обаче това не означава, че аз като не се подчиня на това негово "разпореждане" той има право да ме пребие, застреля със стоп-патрон или каквото там реше, че най-добре му подхожда....

има една мн готина категория хора- наричат се военни прокурори и те ги лекуват мно качествено разни такива рабмовци. изведнъж от 3Д минават в 2Д- сплескват се някак си....иначе на улицата са големи мъже!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 18 Ное 2009, 10:14

Изрода написа:...
Така че за колегата няма оправдание и евала на полицая че ну е написал акт за това - щото ТРЕБЕ ДА СЕ НАУЧИМЕ ВСЕ НЯКОГА .
А българина разбира само от БОИ , И КАТО МУ ВЗЕМЕШ ПАРИ .Друго нищо не го трогва.

Прав си. Но с такива епизодични действия на куките нищо няма да стане. Щото куките всеки ден гледат задръстванията, ама се сещат да направят нещо, когати изхарчат аванса :banghead:
Айде да започнат да глобяват ВСЕКИ който навлиза в кръстовище, знаеки че няма да може да се изнесе, да видим колко по лесно ще започне да се шофира в София (и не само там).

Иначе, blackrider, следващия път, като влизаш в кръстовище, оставяй малка дистанция между теб и колата отпред. Така, дори и да стане задръстване, поне другите коли ще могат минават (бавно ама... :bchug: )

Иначе, не само българина разбира от вземане на пари. Всички хора са така, не сме уникални някакви. А това с боя е пълна простотия :evil: Нищо не става с бой - научно е доказано и практически проверено :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 18 Ное 2009, 11:27

....само да допълня- на КАТ освен констативната функция на административни нарушения са вменени и задължения по превенция- мн ми е чудно колко от ушевите са направили нещо именно с цел превенция? това е една пасмина безподобна, която трябвада бъде натикана в ъгъла на обществото! да бъдат сложени на място и да им бъде показано ЯСНО и недвусмислено, че не ТЕ са господари на положението и че не ТЕ командват парада! те служат на обществото, а не обществото на тях!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 18 Ное 2009, 11:41

колега Benedetto , имаш ли представа за какво кръстовище говорим и колко ми е "малка" количката за да успея /което бе невъзможно/ да направя място? И четеш ли добре какво пише в по-горните постове,не през ред-два?

Колежката alexsch много правилно го е написала: " тези смешници са да служат на обществото ,а не ние на тях"
:clap:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 18 Ное 2009, 12:47

alexsch написа:
колкото до колегата по-горе, дето ми пише, че на видиш ли ушевия имал право да ми разпорежда- да има! обаче това не означава, че аз като не се подчиня на това негово "разпореждане" той има право да ме пребие, застреля със стоп-патрон или каквото там реше, че най-добре му подхожда....

има една мн готина категория хора- наричат се военни прокурори и те ги лекуват мно качествено разни такива рабмовци. изведнъж от 3Д минават в 2Д- сплескват се някак си....иначе на улицата са големи мъже!

Колегата по горе е написал, че като не изпълниш разпореждане може да ги използва тези неща и използването на физическа сила не означава задължително пребиване!
А за стоп патроните колегата по-горе е писал "с подходящи действия" да си изпросиш използването им, не е писал, че органа, като Рамбо във всяка ситуация ще скочи и ще те направи на решето с тях ! :mhihi:
Айде, като пишем да мислим малко преди това !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 19 Ное 2009, 17:15

blackrider написа:колега Benedetto , имаш ли представа за какво кръстовище говорим и колко ми е "малка" количката за да успея /което бе невъзможно/ да направя място? И четеш ли добре какво пише в по-горните постове,не през ред-два?

Колежката alexsch много правилно го е написала: " тези смешници са да служат на обществото ,а не ние на тях"
:clap:

Ясно е , че в конкретния случай, коня е в рЯката, и не може да мърдаш напред-назад :mhihi: Идеята беше за последващите ситуации. :bchug:

А иначе в твоя случай, полицаите служат точо на обществото - ти затваряш пътя на колите от другото платно, пречиш им, и си отнасяш акта. Проблема, както писах по-горе е, че това е епизодичен случай и няма съответните превантивни последици :mrgreen: :mrgreen:

Предишна

Назад към Извън Темата