Проблем с резервоар...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Проблем с резервоар...
Зареждам аз..трънвам стрелката на 30-те литра..поглеждам по борд 30.5л налични...два завоя по-надолу ляв и 100 метра по-надолу десен (почти същите като тия в ст. дето ферарито предобри единия) и гледам на първия завой стрелката отива към 40-те литра,на следващия към 15-те...викам си филм някъв...2 дни по-късно изгоря бензиновата помпа,а имаше поне 25 литра,когато замина...смених я след 2 дни..викам си тоя проблем тряа да се е оправил..ми да ама нъцки...като завивам и пак се мести много активно стрелката...та моята мисъл е,че е заминал вакуума на резервоара,за да се случва тая аномалия..въпроса е,случвало ли се е на друг подобно нещо за да знам откъде да почвам чек-инга щото за лудо не ми се разкача целия резервоар 

- ///MapTo
-
-
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Проблем с резервоар...
И при моята е36-ца се е получавало.При налични 15 литра да ми показва 40.Или пълня резервоара от Свети Влас до русе ми беше изгорила 10 литра по показание.После като я настъпах тука по един булевард в Русе изгоря 25 литра близо за 1 км и се оправи.На работа до колкото разгледах помпите и поплаваците го отдавам на контактуващите пластини на поплавака.Един ден сменях поплавака и бензиновата помпа за проба сложих поплавък и помпа който не им бяха захабени контактуващите писти и нямах проблеми отчитваше доста вярно.После си върнах мойте и само като светни лампичката е вярно 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Къде се намират тия поплавъци, и мойта го прави точно същото, търсих отзад зад седалката свалях кори и гледах ма не можах да се ориентирам
Колеги това не е никакъв проблем. Сложете си някоя добавка за да се по4исти скалата която отмерва горивото или просто си правете сметка как карате и колко ви гори. А за колегата дето пита за резервоара къде се намира да си про4ете ръководството.
- ///MapTo
-
-
Абе луд ли си сметка ще си правя..много мразя нещо по колата да ми е неизрядно и супер много се присмивам на секвите видове марки дето поплавъците им отчитат 5 мин след като си запалил колата...искам да си го оправя и питам къде е проблема,според мен губи вакуум от някъде резервоара,защото поплавъците не може ей така изведнъж да заминат и 2та...че и бензиновата помпа да ми изгори
- metodi80
- старши ентусиаст
-
///MapTo написа:...защото поплавъците не може ей така изведнъж да заминат и 2та...че и бензиновата помпа да ми изгори...
Тука не съм баш съгласен с тебе ....
Но иначе и аз мисля , че проблема ти е във вакума на резервоара , ама за да видиш къде баш е проблема ,ще е голям филм ...
- Yourdeath
- Потребител
-
- Кара: E36 325TD
И аз имам подобен проблем, паркирам колата с 30 литра нафта. След 1 час я подкарвам и глеам 12 литра .... В първия момент си помислих, че са ми я свили, но след като отидох и заредих около 8 литра стрелката скочи на 35
ако някой знае от каде идва проблема да се обажда 

- ///MapTo
-
-
Да ъпна малко темата...при мен след отваряне на резервоара(от към поплавъците),тяхното почистване като хората и наместване на гумените уплътнения + откачане на акомулатора за няколко минути проблема беше решен..да видим до кога
Да не ме чуе малкия дявол,ама отървах купуването на поплавък засега

Само не ми стана ясно, къв е тоя филм с вакуми, при положение, че в резервоар вакуми няма, или поне не би трябвало да има, а ако има, как за бога сондите на седана ми отчитат до 1л, при положение, че синята тръбича, която влиза в активиния филтър ми е в атмосферата и така е заводски на е36 до 06.92г. 

- ///MapTo
-
-
Сончо,при положение че помпата работи под налягане звучи напълно логично да прави вакуум резервоара..като отидеш на бензинколонката и развиеш капачката понякога даже се и усеща..на самата капачка има техническа дупка с диаметър по-малък от 1мм за да "отпуска" налягането,както има и клапа на отдушника..този отдушник е сложен именно заради това,за да може да отпуска от време на време малко приток на въздух..аз така си обяснявам цялата система
Според мен вакуум в резервоара не може да има. Защото това ще го накара да се свие, то разбира се и за какъв вакуум говорим като цифри де, но все пак, това е отворена система. Убеден съм, че няма вакуум там.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
///MapTo написа:Сончо,при положение че помпата работи под налягане звучи напълно логично да прави вакуум резервоара..като отидеш на бензинколонката и развиеш капачката понякога даже се и усеща..на самата капачка има техническа дупка с диаметър по-малък от 1мм за да "отпуска" налягането,както има и клапа на отдушника..този отдушник е сложен именно заради това,за да може да отпуска от време на време малко приток на въздух..аз така си обяснявам цялата система
Под кво налягане рабои помпата ?!

- Garito
- Потребител
-
- Кара: 318is
- Мечтае да кара: E46 М3 3.2SMG
Колега стискам палци
.Дано да си оправил проблема!

14 мнения
• Страница 1 от 1