Паяците в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Паяците в София

Мнение от naki4a » 25 Ное 2009, 1:45

Здравейте на всички.

Днес, вторник, 24 ноември '09 станах очевидец и съответно потърпевш, как може да ти вдигнат колата от паркинга пред блока, на който паркирам от вече близо 12 години!
Разхождаики кучето си установих, че Е34-ката ми я няма на въпросният паркинг!
Помислих си: едвали някой ще открадне кола на 17 години, ама си се поизпотих... съответно второто нещо което ми мина през главата е "ПАЯК". Имам един техен телефон и звъннах, какво да науча, колата ми е на наказателен паркинг 'Театър София" поради паркиране в "зелените площи" инспектор е констатирал и към обяд са я отвели. Отидох до наказателния паркинг, и срещу сумата от 45лв. си взех колата. Може би поради късният час минах без акт, защото действието се развива около 20:30 часа. Сега искам да обясня как бях паркирал:
Паркинга е затворена улица, и автомобилите паркират от дясно по посока на движение - успоредно, а от ляво почти перпендикулярно около 50 градуса. Моята кола я бях паркирал предната вечер от дясно, перпендикулярно с задницата към въпросните "Зелени площи" като 50% беше на самата улица, с тенденцията някой да не спре пред мен и да ме запуши, защтото паркинга вече прилича на джунгла, тъй като до вкъщи строят "най-големият МОЛ на балканите" и всичко е възможно! Улицата е без тротоар и аз фактически съм на тревните площи, с една особеност обаче, има една АСФАЛТОВА БЕТОННА пътека която води към един лост за тупане на килими (предполагам всички знаете за какъв лост става дума). А до колкото съм запознат с Закона за Движение по Пътищата, то и двата материала се използват за пътна настилка! Обяснявам така подробно, защтото моля всеки от вас който е запознат по темата да помага! Дори съм решил да си наема адвокат, ако има такива между вас с уважение ще им изслушам мнението! Защото според мен това действие на фирма "Център за градска мобилност"ЕООД поделение "паркиране и мобилност" с адрес София ул."Будапеща" №17 бе неправомерно! :kuku:

С уважение към всички мой колеги Александър Наков!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Паяците в София

Мнение от naki4a » 25 Ное 2009, 1:53

Забравих да кажа, че тъй като те не може да не са ми снимали колата, аз утре също ще направя една снимка на пометената вече от паднали листа патека така, че да се види хубаво асфалтеца! :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 25 Ное 2009, 2:10

колега не се занимавай.. или е пречела на някой важен тип или просто някой ти е завидял за колицата и е решил да ти направи мръсно... в големи филми ще влезнеш и няма смисъл ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 25 Ное 2009, 2:12

Аз пък ти желая успех!! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 25 Ное 2009, 2:17

Филма е голям при мене от Военна болница не мога да си паркирам колата по 1 час върта като луд през деня 2 пъти ми вдигат колата от место за инвалид,че някой решил да прибира пари,като слага знаците по короната на дърветата за да не се виждат и имам чувството,че само мойта я дигат нищо,че спират сякакви хора.А относно акта не се пише само като вдигат от синя зона или служебен абонамент.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Ное 2009, 9:04

Войната с паяците е безмислена, очевидно е че зад тях стоят доста силни личности дърпащи конците на много работи в държавата :winky:
Само помисли колко време беше битката не затова че са противозаконни и че нарушават конституционните ти права, а изобщо за моралът на хората които работят там и начина как се определя коя кола да бъде вдигната.
Ако 5 коли спрем на средата на улицата и запушим движението паркирайки, не като идиоти, а като незнам какво, паяка няма да вдигне нито една от тях, а ще отиде там където има някоя нищо не пречеща кола спряла при знак за забранено паркиране и ще вдигне нея.
Да съгласен съм че и в двата случая става въпрос за нарушение, но за автомобилите в нарушение които не пречат има фишове и скоби, а за тези които пречат на движението паяци, но това тук не важи, все пак сме булгаристан!

п.с. купи си една скоба за гума подобна на тези от синя зона, ако не е жълта я боядисай и си я носи в багажника и като паркираш си заключи предна лява гума и паяка няма да те закача, щото ще си мисли че вече са те санкционирали ;) има и далеч по варварски методи да ги прецакаме, но тях за сега ги запазвам само за себе си.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 25 Ное 2009, 9:06

майка и татко живеят срещу "най-големия МОЛ на балканите" на шипченски проход. еми вече съм спрял да ходя до тях с колата имено поради тазипричина- няма къде да спра! ходя с такси, независимо, че ми е скъпо, но поне не си късам нервите!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 25 Ное 2009, 10:37

:shock:

за мен гаранция се е обадил някой и са действали "по сигнал" :confused:

другата възможност е да са "чистили" градинките от паркирали по тях и ако като са пристигнали е нямало, са "преценили" на случаен принцип - празни не се връщат :bang:

ето още една история по темата:

офисът ми е на бул. "България", при Белисимо. Забранено паркирането по платното. Спира се редовно на аварийки, не го приемам - пречат на движението и т'ва е факт. И ето идва Спайдермена (целодневно циркулира), чевръсто слагат кайшите - като в бокса от Ф1 и се почва:
- палят цигарка
- единия започва да се суети около колата и бодро подритва гумата, колата се разсвирва - все пак да подканим собственика да се появи и да "почерпи" :bang:
- не бързаме, авно не чува, но пък ще се появи все някога, щом е на аварийки :evil:
- времето си минава, вече 2 ленти за препречени, а състезателите си образуват ситуации по 2-3 на минутка :evil:
- на 15-стата минута се взима екипно решение, че е по-изгодно да репатрират колата и да бръмнат отново, а си е и хладно и не става за 3-та цигарка
- ...

Ако шофьоръта се появи, "черпи" с/у подобие на "билет за баня" и всички са доволни :kuku:

Бе ПОТРЕСАВАЩА работа! Следващия път ще направя клипче и ще го кача навсякъде! Това не е безхаберие, помиярщина, манталитет на мишка, непрофесионализъм, ами не знам как го нареча!!!

Колега, съчувствам! :|
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от naki4a » 25 Ное 2009, 10:49

Е то това, че са действали по сигнал си е ясно като бял ден! Ама да се научат да мислят, там не е зелена площ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2009, 11:10

Абе нямаше ли някъде решение, че паяка вдига, ако се пречи на движението. А в противен случай се слага скоба?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 25 Ное 2009, 11:30

Тва с тея паяци е много противно!Как не го решиха този въпрос с една проста фиш-лепенка и като не си платиш глобата до седмица или две и да ти вървят лихви като в Лондон примерно,а паяка да вдига само ако наистина е наложително да бъде отстранен автомобила.Въпроса със събираемоста на глобите лесно може да се реши.В над 50% от ситуациите които съм наблюдавал точно паяка като спре да ти вдига автомобила повече пречи отколкото самия автомобил!Като тръгне един човек по редичката и снимка-лепенка-снимка-лепенка за 5мин. ги е налепил всички.Ама нали някой пак трябва да си прави далаверата като почти с всичко в тая държава....Толкова ли не успяха да ги осъдят?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 25 Ное 2009, 11:45

naki4a надявам се да ги осъдиш маймуните. Не е невъзможно с адвокат и мислене на стратегия.

А колкото до това някой да е "викнал" паяка, един вид частна поръчка - не разбирам как става, аз съм звънял на паркинги и гаражи номера, да викам паяка за зле паркирал маймун, но ми казаха че не идват така по поръчка. На отговора ми - "Ще си платя" - ми казаха -> Ние не идваме по поръчка от частни лица, ако искате викнете КАТ те могат да извикат паяк ....
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 25 Ное 2009, 12:49

Nucl3arDru1D написа:за мен гаранция се е обадил някой и са действали "по сигнал"

за софия не знам...ама тука си има пичаги дет си бръмчът по цел ден и търсят жертви :kuku: :bang: :paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 25 Ное 2009, 12:50

bum_bum написа:Абе нямаше ли някъде решение, че паяка вдига, ако се пречи на движението. А в противен случай се слага скоба?

И аз имам такива спомени, но никой не го спазва това нещо. А после ходи се разправяй.

Веднъж паркирам в една уличка в центъра, която не е синя зона и колите си паркират без проблеми. Отидох си на лекции, връщам се после и какво да видя - колата я няма и в момента вдигат и другите, дръзнали да спрат там. Питам ги защо така, какво става, а те ми казват, че щели да слагат колчета. Без никакво предупреждение, без нищо. Нито в интернет имаше информация (защото винаги преглеждам новините), нито другаде. Как аз мога да знам, че в този ден умниците са решили да слагат колчета? И вдигнали всички коли от едната страна на улицата. Че после и акт искаха да ми пишат. :shock:

Потребител
Аватар
Кара: 535 d

Мнение от Alecsi » 25 Ное 2009, 13:18

Баце мога да кажа следното:
В закона пише:
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Органите, които
извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат
предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно
превозно средство.

Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от
2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за
преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни
административни мерки:

б) (изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от
2007 г.) паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с
неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано
превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно
преминаването на другите участници в движението; в този случай лицата по чл. 168
уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен
автомобилът, за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени
във връзка с преместването на превозното средство, са за сметка на собственика на
превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, а
таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на
уведомяването на районното полицейско управление;

Няма акт - няма законово основание за каквото и да било, другия вариант е да си вземеш фактура за извършената "услуга", за да имам черно на бяло доказателство за грешката им.
Консултацията с адвокат може да помогне - но и това струва кинти, незнам дали си заслужава.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата