Реални километри задача за Карсофт

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Реални километри задача за Карсофт

Мнение от Пресиян Василев » 25 Ное 2009, 20:19

Както и да е ,оправих се мерси на всички колеги.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 28 Ное 2009, 1:30

Хех колега,голяма история са ти разказали за тоя ЕПРОМ :mhihi: .Не е така,няма проблеми даже на наи новата седмица,става за секунди.Новата седмица е със CAS4 ,а в таблото е с ЕПРОМ 35160.Направо от диагностика се сменят.Във VTG, LCM, ABS се работи само от диагностика,и сервизните интервали и те от там.Имам предвид за новия седмак само Е65 и F01.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 29 Ное 2009, 4:50

mad_presley написа:Общата сума, която вземат хората, които имат програматор и знаят как да го направят във Варна е 500лв, а в Германия цената е 400Е.
Пресли да си купувам още програматори и да правим един сервиз във варна :mhihi:
mad_presley написа:И въпреки всичко, като се свали EWS-a, защото е на много лесно място и се отвори кутийката се виждат спойките, където са закачали програматора.Е, няма да знаете на колко км е била, но със сигурност ще се знае, че са връщани и не са били никак малко, щом са връщани по този сложен и скъп начин ;)

Както съм казвал и преди, трябват ми точно 5мин да разбера, че на една Е39-ка са и връщани километрите :D
EWS може да се върне и с уред с който е нужно да се свържеш само на буксата на EWS-a,което налага пак неговото смъкване но не и отваряне и запояване,тоест по този начин пак няма да може да се разбере :)
mad_presley написа:
BMW-E39 написа:нищо - на новата 7-ца е невъзможно да се върнат километрите ;)

Невъзможни неща няма, вярвай ми :D
Така е :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 29 Ное 2009, 4:57

NAPSTERS написа:четох в една статия,че на новата седмица е невъзможно връщанрто на километрите, защото след като се запише фабрично Е-ПРОМА (паметта в таблото) електрически прекъават комуникацията с чипа( можеби дават накъсо шинитеи те прогарят в паметта за да неможе да се свърже с програматор или диагностичен уред) , но според мен е въпрос на време някои да започне да сменя чипа и да програмира други стоиности в него. :lol:
Няма такъв филм,ако е така и самото табло няма да може да пише километри,тоест няма да вървят и нагоре :mhihi: Самото табло попринцип си е един програматор,които получава информация от датчика за скорост,пресмята я и я записва в епром паметта...Проблема с Фейслифтовите табла е че ползват Епром в които километри могат да се пишат само напред(както и някой нови опели от 2005г нагоре) и е нужно да се разпоява и да се мислят варианти,които с каквато техника разполага...

Предишна

Назад към E39