Колеги леко с халогените из Студентски град !
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Колеги леко с халогените из Студентски град !
Халогените са забранени за употреба, освен в превидените от закона случаи. Ко са ви криви полицаите, че ви спират, ми вие сте си в директно нарушение? Куцо и сакато си насложи ксенони, но в доста случаи с проблеми за отсрещния шофьор. Гледам, че и на халогените слагат ксенон. Само да ви кажа колеги(ако не знаете), когато наистина ви потрябват халогените (говоря за мъгла), ксенон на халогените не върши никаква работа, а да не кажа и че има обратен ефект. Добре знам как изглежда кола с халогени, визия и всичко останало (аз също имам), но никой не е сам на пътя и аз лично съм виждал много коли със вдигнати нагоре (кой знае защо) халогени, които "добре" светят в очите насреща. Вижте колеги, да сме такива на пътя, не само във форума и на приказки. Не съм рекъл, не съм наслагал ксенон дето требе и не требе и тежко му, който ме срещне после и има нахалството да ми вади очите. Но това е инфантилно поведение и не би трябвало да ни ръководи на пътя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Това да ли не са регулирани халогените или фаровете е едно и също. Като правим хАуди във сервиза за ангренажен ремък и като му падне цялата предница и фарове, после ние ги слагаме горе доло, човекът трябва да отиде на стенд и да си ги регулира. Колко смяташ че ходят? Всичко си зависи от човекът дали фара или халогените ще са му криви. Доста по рядко се свалят халогени от фарове, да не кажа че нямам такава случка от както работя във сервиз. Щом във Швейцария май си карат на халогени, всичко си е политика и закокони на държавата, а не че адски много пречели.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
kriso85 написа:vicho написа:Колкото лампи има по колата, всичките да са запалени, за да му е гадно на шофьора отсреща и привечер, като се смрачава ми е любимо да карам извънграда и някой да ми блести с халогени при ЯСНО време.![]()
![]()
![]()
изключително са дразнещи, както и ксеноните без лупи...
![]()
Да не си ме засичал мене![]()
Моя ксенон е на рефлектор, и халогените са винаги пусатиСега и те като заблестят в 5000к ще е пълно щастието

сложи си, и една ксенонова крушка в дупето да светиш на тоя зад теб, да вижда по-добре

повечето така се изказвате, все едно до сега не сте сядали зад волана, халогените светели на земята и в банкета, директния поток - да, но вашата теза е все едно са невидими за този отсреща

хайде спрете се, от 300 кладенеца вода се носи за глупости, пише в закона, че се ползват само при намалена видимост - дъжд, мъгла, снеговалеж и прочее, тогава ги ползвайте, а не да се правите на фешън!
п.с. да вземат да приемат законче "спиране от движение за ксенон без лупа", та поне малко намалеят "таксиджиите"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
ти ше излезеш най-праведен бе 

- Случайност
- Потребител
-
А каква е разликата на това да си сложиш да речем на е30-ката директно ксенонови крушки, да сложиш ксенон кит или направо фарове специално за ксенон?
Има лупа отпред и рефлектор, но ксенона за какъв тип фар е проектиран?
А ксенон на халогените не е ли абсурд - светлината му се разсейва бързо при лоша видимост?
Има лупа отпред и рефлектор, но ксенона за какъв тип фар е проектиран?
А ксенон на халогените не е ли абсурд - светлината му се разсейва бързо при лоша видимост?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
По принцип при мъгла, бялата светлина на ксенона не прави нищо, дори обратното, получава се една бяла стена от светлина пред теб. Докато жълтата светлина е друга бира и затова халогените са жълти или поне жълтеникаво- оранжеви, а не бели или ксенон. Сложени са да ти помогнат при нужда, а не да се гъзиш с визията на колата си. И какво ли толкова ще видя от едни четири фара срещу мен и ще си кажа, брей тоя каква кола кара. То и на трабант може да сложиш халогени....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
Има два типа хора, на едните им е гъзария да карат на халогени и им светят навсякъде и други който им е по добре да карат на халогени. Халогените определено не светят напред като фаровете. Хубавото е че при включени халогени виждаш бордюрите и дупките или ако се наложи рязко да заобиколиш някоя дупка те определено могат да ти покажат как да я заобиколиш.
Да като видя в тъмното срещу мен някакъв напълно непознат със накладени 10 ярки светлини и ще си кажа: "Баси гъзара" и после кво? Ще ти се удължи оная работа или гаджето ще стане по-убаво?
Или ще те спра и ще ти кажа: "На ти 10 лева щото ме кефиш" хе хе.
Това е все едно да си купиш часовник Ролекс и да почнеш да ходиш с една голяма табела- "Ей това миниатюрното и незабележимото на ръката ми е Ролекс, кефете се". А в същото време насрещния да ходи с 10 пъти по-скъп часовник, но да си го държи скрит под ръкава на якето. Е тогава кой е по-гъзар?
Или ще те спра и ще ти кажа: "На ти 10 лева щото ме кефиш" хе хе.
Това е все едно да си купиш часовник Ролекс и да почнеш да ходиш с една голяма табела- "Ей това миниатюрното и незабележимото на ръката ми е Ролекс, кефете се". А в същото време насрещния да ходи с 10 пъти по-скъп часовник, но да си го държи скрит под ръкава на якето. Е тогава кой е по-гъзар?
.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Тук си в грешка накрай накой да кара 100 метра зад теб и кажи дали не светят гадно?Просто халогените светят на право,а не като фаровете в земята и от там се получава заслепяването.И на мен ми е много по-добре да карам с халогени,но се лишавам за да не се занимавам.Халогените определено не светят напред като фаровете
- ditko1
- старши ентусиаст
-
вече незнам колко пъти съм си ги регулирал, те не седят фронтално с фаровете, а леко на извивката на бронята от там се получава друг градус на светене, колкото повече ги вдигам толкова повече настрани отива светлината.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Наистина ли Ви се е случвало да Ви заслепяват(дразнят) халогени!?Аз карам по цял ден, пътувам много и извън София и никога не ми е пречил някой зад мен, или срещу мен с включени халогени!Напротив-виждат те отдалеч и то не е защото заслепяваш, а просто, защото НЕЩО свети....по-добре така, от колкото въобще без светлини, дори и при лошо време, както много от нашите БГ събратя-дзифтари, които пестят крушките!Все пак закона си е закон и трябва да се спазва, аз също не карам на халогени при хубаво време, но не мисля, че като те спре КАТ, това е най-фрапиращото, което може да доведе до задължително наказание, актове и т.н.!?
Според мен, дори малко по-належащо е (колкото и смешно да звучи)да имаш добре окомплектована аптечка и резервна крушка, защото, ако ти изгори крушката на някой фар по тъмно, ставаш доста по-опасен участник в движението, а пък и да се замислим-колко от нас и кога за последно сме проверявали какво съдържа аптечката!?
Да не ни се налага да я отваряме....! 
Според мен, дори малко по-належащо е (колкото и смешно да звучи)да имаш добре окомплектована аптечка и резервна крушка, защото, ако ти изгори крушката на някой фар по тъмно, ставаш доста по-опасен участник в движението, а пък и да се замислим-колко от нас и кога за последно сме проверявали какво съдържа аптечката!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Случайност
- Потребител
-
ditko1 написа:вече незнам колко пъти съм си ги регулирал, те не седят фронтално с фаровете, а леко на извивката на бронята от там се получава друг градус на светене, колкото повече ги вдигам толкова повече настрани отива светлината.
светят предимно в земята, но всъщност във всички посоки
*оригинална Hella със здрави стойки Е34
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Няма човек според мен, който може да отрече че с халогени не се виждат дупките толкова добре че повече няма как... с правилна настройка всичко е 6. Не коментирам нерегулираните фарове понеже там на всички е ясно за какво става въпрос и колко е неприятно да ти се ожлеби насреща фар от 198* с ксенонова крушка... направо е бяла светлина в края 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
абе за халогените не знам ама ми е интерсно понеже масово виждам от тея по новите аУдита
да джиткат само на тея смешните лампички кат коледни елхи дето са без да включват късите светлини куките дали не им правят мизерий

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Те се водят daylights,така че не виждам за какво да им правят проблем.Между другото ми харесват,защото светят и не заслепяват.Май и по аксесоарите се продават вече такива работи ама допълнително слагани надали важат,а и не на всяка кола ходят.Но наистина се виждат хубаво отдалеч 

8.32
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5