Колеги, внимавайте! Измами с резервации по Нова година!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMW Performance
Аватар

Колеги, внимавайте! Измами с резервации по Нова година!

Мнение от MCar » 27 Ное 2009, 0:40

Здравейте, колеги!

Неотдавна пуснах тема за вила за Нова година: viewtopic.php?f=4&t=175445
Успях да намеря една, че даже и я резервирах като изпратих, чрез банков превод, 240 лева капаро.
Днес случайно се чух с мой приятел и от дума на дума, стигнахме до това кой къде ще кара Нова година. Оказа се, че той има резервация за същата вила като мен, в Копривщица. :shock:
Веднага почнах да звъня на този, с който се разбирах за плащания и условия, но цял ден му е изключен телефонът. После говорих с приятели, които живеят в България (аз уча във Франция и ще се прибера едва за Коледа) и те ми казаха, че това било много масова практика в момента с подобни измами за Нова година (че даже и по новините били говорили за това). Пращате капаро или цялата сума и после този, на който сте пратили парите се изпарява!

Та... Мисълта ми е, внимавайте на кой пращате и давате пари, за да не изгорите! Не е въпросът в тези 240 лева, с които най-вероятно съм изгърмял. Те няма да променят положението ми. Но по този начин, най-малкото което е, се проваля цялото празненство, ако бързо не се намери алтернативен вариант.

Успех на всички!

П.П.: Защо трябва да сме такова племе?! :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без книжка :P
Мечтае да кара: Е30 М3

Re: Колеги, внимавайте! Измами с резервации по Нова година!

Мнение от mim3 » 27 Ное 2009, 0:48

Мдам лоша работа :ranting: :bang: И аз гледах по Нова тв за такива измами. :banghead:
ВНИМАВАЙТЕ МНОГО, КОЛЕГИ! :paranoid: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 27 Ное 2009, 1:21

да бе....четах го и даже смятах да пускам тема :lol: трябва да се ходи и да се гледа :winky: преди да се дават пари :paranoid: :paranoid:
п.с. леле....пък като си представя ако ми се случи нещо такова :censored: :censored: и после, тоя да си го барна :repost:
п.с.2 Собственик на къща - фантом събира пари от туристи. За това съобщиха читатели на news.bg, които са били измамени със сумата от 150 лв.

Те са искали да наемат къща за новогодишните празници и са потърсили подходяща в интернет. Сред многобройните обяви в мрежата изборът им се спира на къща в Априлци.

Обявата, публикувана на доста места в глобалната мрежа, изглежда примамлива - „Спокойствието и красивата природа ще направят Вашата почивка незабравима! Къща Маунтин стар разполага с 6 двойни/тройни стаи, разположени на 2 етажа", се посочва още в нея.

Там се отбелязва, че къщата се намира на улица „Хелевска" 82. Мъжът, който отговаря на дадените за контакт телефони, е повече от любезен. Представя се под името Георги Емилов. Гарантира доброто прекарване на своите клиенти и дори предлага да им сготви празнична вечеря по техен избор.
Настоява обаче те да прекарат поне две вечери в „къщата му".

След като разбира, че компанията има намерение да остане само една вечер, склонява да я отдаде, но при условие, че по банков път му се преведе като капаро сумата от 150 лв.

Сумата бива изпратена. Впоследствие обаче групата решава да провери дали всичко около наетата къща е изрядно. Съмненията им се пораждат от прекалено ниската цена за нощувка там.

Проста справка в общината показва, че на дадения за контакт адрес не е регистриран туристически обект.

Пред news.bg Анета Кокошарова от общината в Априлци обясни, че това, че там няма регистриран туристически обект, не означава, че къща липсва. По думите й не е рядкост различни собственици на къщи да ги дават под наем с цел туристически услуги, като избягват регистрацията на имотите като туристически обекти. По този начин се спестява плащането на данъци.

В конкретния случай обаче Кокошарова посочи, че на въпросната улица и номер в регистрите на общината не е записано нищо.

След като компанията разбира, че има голям риск да прекара Нова година на голо поле, иска да получи парите си обратно.Собственикът на къщата-призрак веднага се съгласява. Въпреки обещанието сумата да бъде преведена, това не се случва.
В момента и двата дадени за връзка с него телефони са изключени.

За къщата-фантом пред news.bg потвърдиха и от полицията в Априлци. От там посочиха, че на улица „Хелевска" 82 реално има празно поле. От полицията добавиха, че в момента по случая тече проверка.

По думите на главен инспектор Петър Яшев има подадени сигнали за подобна измама не само на територията на Априлци. Най-вероятно „любезният собственик" се представя и с различни имена.
Яшев не пожела да даде повече подробности, като заяви, че това би навредило на разследването. Той не пожела и да отговори дали собственикът на къщата фантом е вече изяснен.

Запитан дали поне банковите сметки на измамника са блокирани, за да не може повече хора да превеждат пари по тях, Яшев отговори, че за това се изисквало „много техническо време и бавни процедури".
За да бъде блокирана една сметка, трябва да представим доказателства, а за тяхното събиране е необходимо време, посочи той.

Попитан дали обявите за къщата са свалени от интернет, той отговори, че това е процедура, която не може да бъде регулирана от полицията. Всеки може да публикува каквото си иска в интернет, изтъкна той.

Проверка на news.bg показа, че обявата за къщата в Априлци продължава да се намира на много места в интернет. Не на малко обаче има и оплаквания от вече „опарили се" туристи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 27 Ное 2009, 15:43

:banghead: -аз си направих резервация на едно място и сега пробвах да се свържа с човека ама.....няма никой от среща. Или е съвпадение или и аз се изпържих!
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 27 Ное 2009, 17:58

За това на сигурно в къщи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 27 Ное 2009, 18:03

MCar написа:Здравейте, колеги!

Неотдавна пуснах тема за вила за Нова година: viewtopic.php?f=4&t=175445
Успях да намеря една, че даже и я резервирах като изпратих, чрез банков превод, 240 лева капаро.
Днес случайно се чух с мой приятел и от дума на дума, стигнахме до това кой къде ще кара Нова година. Оказа се, че той има резервация за същата вила като мен, в Копривщица. :shock:
Веднага почнах да звъня на този, с който се разбирах за плащания и условия, но цял ден му е изключен телефонът. После говорих с приятели, които живеят в България (аз уча във Франция и ще се прибера едва за Коледа) и те ми казаха, че това било много масова практика в момента с подобни измами за Нова година (че даже и по новините били говорили за това). Пращате капаро или цялата сума и после този, на който сте пратили парите се изпарява!

Та... Мисълта ми е, внимавайте на кой пращате и давате пари, за да не изгорите! Не е въпросът в тези 240 лева, с които най-вероятно съм изгърмял. Те няма да променят положението ми. Но по този начин, най-малкото което е, се проваля цялото празненство, ако бързо не се намери алтернативен вариант.

Успех на всички!

Ние ходихме в Копривщица на място да запазваме и си резервирахме. Срещнахме едни хора които търсеха някаква си "Бяла къща" за която оставили капаро , но уви такава къща не съществува. Да не би да е същата ? :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 27 Ное 2009, 18:22

ceno83 написа:Ние ходихме в Копривщица на място да запазваме и си резервирахме. Срещнахме едни хора които търсеха някаква си "Бяла къща" за която оставили капаро , но уви такава къща не съществува. Да не би да е същата ? :)

Нямам представа! Но е много вероятно. :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 27 Ное 2009, 19:53

Спокоен съм-просто му е паднала батерията на моя агент :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 27 Ное 2009, 21:36

MCar написа:Здравейте, колеги!

Неотдавна пуснах тема за вила за Нова година: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4&t=175445

Успех на всички!

Защо преди да преведеш парите някой който си е тук в БГ не е отишъл да разучи самото място,защото ако не едно ще е друго,примерно сниките няма да отговарят на реалността.Наистина много гадна ситуация,дамо твоя агент си включи тела което ме съмнява.
Изображение

Назад към Извън Темата