Колеги леко с халогените из Студентски град !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Колеги леко с халогените из Студентски град !

Мнение от kriso85 » 27 Ное 2009, 0:04

PIONEER написа:Те се водят daylights,така че не виждам за какво да им правят проблем.Между другото ми харесват,защото светят и не заслепяват.Май и по аксесоарите се продават вече такива работи ама допълнително слагани надали важат,а и не на всяка кола ходят.Но наистина се виждат хубаво отдалеч :)

Куките не ги признават тия "дей-лайтс" :mhihi: :mhihi: :mhihi: (били няколко габаритчета)
Талона пак събира прах заради тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Затова ше си карам на всичко де-що може да свети, да ме виждат от далеч. Ксенона и халогените са ми перфектно регулирани и не заслепяват никой
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 27 Ное 2009, 0:18

В понеделник и мен ме спряха вечерта, когато си тръгвах от лекции. В началото полицаите бяха с намерение да ми пишат акт. Помолих ги в такъв случай да ми напишат фиш, но казаха, че нямат... Същевременно се заговорихме и ме пуснаха с условието, че нямам актове и им обещах да не карам на халогени повече :D

Попринцип има много коли, на които халогените заслепяват, обаче специално моите светят ниско в банкета и не пречат на насрещнодвижещите.
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 27 Ное 2009, 1:24

Тонката написа:В понеделник и мен ме спряха вечерта, когато си тръгвах от лекции. В началото полицаите бяха с намерение да ми пишат акт. Помолих ги в такъв случай да ми напишат фиш, но казаха, че нямат... Същевременно се заговорихме и ме пуснаха с условието, че нямам актове и им обещах да не карам на халогени повече :D

Попринцип има много коли, на които халогените заслепяват, обаче специално моите светят ниско в банкета и не пречат на насрещнодвижещите.

То на мен това ми бе мисълта на темата ;) че едва ли някой му се разправя с полицаи, макар че има с свестни хора, все пак си е излишно психическо натоварване, а си мисля че всеки си има достатъчно разправии и без това :duel:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 27 Ное 2009, 1:48

vicho написа:Колкото лампи има по колата, всичките да са запалени, за да му е гадно на шофьора отсреща и привечер, като се смрачава ми е любимо да карам извънграда и някой да ми блести с халогени при ЯСНО време. :banghead: :banghead: :banghead:

изключително са дразнещи, както и ксеноните без лупи... :evil:

Точно така, аз всеки минал със запалени халогени при ясно време си го псувам, много е дразнещо
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 27 Ное 2009, 10:40

А става ли ви гадно, като знаете, че сте ни през кура на всички нас дето караме с ксенон на рефлектор..муааххахахаах
Добро утро на всички!!! :P
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 27 Ное 2009, 11:37

Те и на катаджиите им е през кура дали сте си цъкнали халогените,защото ще гледате дупките или ви харесва повече тъй.Да ви плющят актове до безсъзнание и така докато се научите,че закона е написан да се спазва.Тука го обърнахте на собствени разсъждения и практически опит.И накрая като няма какво друго пак простите работи,за да му е гадно на другия...Ми затова яко актове и без такива теми през 2 дена,че някой полицай се бил заяждал-нали и той трябва да си прави кефа.То хубаво са го казали,че "каквото повикало-такова се обадило" ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 27 Ное 2009, 11:52

PIONEER написа:Те и на катаджиите им е през кура дали сте си цъкнали халогените,защото ще гледате дупките или ви харесва повече тъй.Да ви плющят актове до безсъзнание и така докато се научите,че закона е написан да се спазва.Тука го обърнахте на собствени разсъждения и практически опит.И накрая като няма какво друго пак простите работи,за да му е гадно на другия...Ми затова яко актове и без такива теми през 2 дена,че някой полицай се бил заяждал-нали и той трябва да си прави кефа.То хубаво са го казали,че "каквото повикало-такова се обадило" ;)

Колега, това че закона е написан да се спазва, не значи че закона е писан от Господ ;)

Единствено в Ст. град са ми се заяждали за халогени, при това ми четат конско все едно съм нарушил жестоко закона.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Ное 2009, 12:57

PIONEER написа:Те се водят daylights,така че не виждам за какво да им правят проблем.

е да де daylights ама 1во така не им светят отзад габаритите и 2ро в закона пише да се кара на къси светлини!ходи обясняваи на някои милиционер от горно камарци за daylights и има ли почва у нас :mhihi: защото и аз сега като е слънчево и пече като за световно предпочитам да карам само с на геле очите защото при бмв би трябвало това да се води daylights,ама нъцки а масово гледам аудитата да си карат само на тях

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 27 Ное 2009, 16:36

Еми в закона пише точно къси светлини или дневни такива. Аз си карам само на angel eyes и досега не са ми правили проблем а съм минавал през доста проверки. Или пък ги е мързяло да се заяждат :) .
А до халогените, аз като карам не ги пускам, освен по някоя малка уличка с незнайно какви неща по нея.
На на колите с повече екстри при завиване или пускане на мигач се пуска и съответния халоген(едва ли има някой да не знае де) от което би следвало че пречат, щом не са постоянно пуснати или не се пускат с късите автоматично :) .

(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини.

59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.

Аз поне как го разбирам и дори съм сигурен стоповете също може да не ти светят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 27 Ное 2009, 17:04

PIONEER написа:Те се водят daylights,така че не виждам за какво да им правят проблем.Между другото ми харесват,защото светят и не заслепяват.Май и по аксесоарите се продават вече такива работи ама допълнително слагани надали важат,а и не на всяка кола ходят.Но наистина се виждат хубаво отдалеч :)

Верно ги има тия гирлянди във всяка автомания вече,а на е36 как седят..мани беги..страОтно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По темата,вчера минах през студендтски ад :mhihi: ,на халогени и агнешки очи(така си карам по принцип) и двата патрула,които скучаеха до пътя,дори не ме отразиха,камо ли да ме спрат :conf: .Или не им е харесала колата или са се нагрухтели достатъчно :mhihi: .Та не знам ква е тая паника ,която цари тука за халогени.Винаги съм карал на халогени и никога не са ме спирали или заяждали за тях в София или провинцията,евала за което на куките ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 27 Ное 2009, 17:23

plradev написа:

Верно ги има тия гирлянди във всяка автомания вече,а на е36 как седят..мани беги..страОтно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По темата,вчера минах през студендтски ад :mhihi: ,на халогени и агнешки очи(така си карам по принцип) и двата патрула,които скучаеха до пътя,дори не ме отразиха,камо ли да ме спрат :conf: .Или не им е харесала колата или са се нагрухтели достатъчно :mhihi: .Та не знам ква е тая паника ,която цари тука за халогени.Винаги съм карал на халогени и никога не са ме спирали или заяждали за тях в София или провинцията,евала за което на куките ;)

Какво да се занимават с некви ис-ове, пък било то и с халогени... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 27 Ное 2009, 17:26

Biankonero написа:
Какво да се занимават с некви ис-ове, пък било то и с халогени... :mhihi:

Бе и ти си прав като знаят,че оправия нема :mhihi:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 27 Ное 2009, 17:55

Но не е само за Студентски град,мен преди повече от седмица ме спряха до Ловеч за същият проблем

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 27 Ное 2009, 18:46

hemicharger написа:
Колега, това че закона е написан да се спазва, не значи че закона е писан от Господ ;)
кона

Никъде не го твърдя това ;) Ама масата иска да НЕ спазва написаното в закона,а в случай,че им се засегне техния интерес или полицая си прави гавра и се заяжда веднага се хващат за тоя същия закон и си почва едно търсене на права и задължения.Няма начин да стане по тоя начин.И това не само за тия халогеми ами за всичко! :idea: ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 28 Ное 2009, 14:22

PIONEER написа:
hemicharger написа:
кона

Никъде не го твърдя това ;) Ама масата иска да НЕ спазва написаното в закона,а в случай,че им се засегне техния интерес или полицая си прави гавра и се заяжда веднага се хващат за тоя същия закон и си почва едно търсене на права и задължения.Няма начин да стане по тоя начин.И това не само за тия халогеми ами за всичко! :idea: ;)

Прав си че закона трябва да се спазва, дори и да е безсмислен ама все пак... неприятно е като тебе са те спряли за халогени а от другото платно кара 7мица с халогени, къси, дълги, и минава с рев на мотора и представителите на закона само го изглеждат как преминава и продължавате да се обяснявате за едни тъпи малки фарове които за мен специално много подобряват видимостта и хич не заслепяват когато са сложени на мястото им по правилния начин!
По тоя повод вчера направих няколко снимки по тъмно :winky:
П.С. да се гледа табелата за ориентир (еднакво осветена и в 2та случая)
Без халогени / С халогени:
Изображение
Изображение
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата