Въвеждат нови, по-високи глоби за нарушителите на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Въвеждат нови, по-високи глоби за нарушителите на пътя

Мнение от plradev » 27 Ное 2009, 19:57

titto написа:
Mishel_Vaian написа:Корупцията отново си остава срещу определена сума снимката и глобата изчезват ! Бас хващам така че ... :clap:
:yes: Мдаа....и ще се измисли най-ефективните БГ спрей и фолио за рег.№ срещу снимачките! :mhihi: :confused:

В тая връзка вчера карах зад един бакшиш,който беше сложил обикновено стреч(опаковачно) фолио на задния номер и то се вееше от вятъра :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 27 Ное 2009, 19:59

Аз честно казано съм раздвоен. От една страна е хубаво да има такива мерки,но от друга страна на всеки му се е случвало да понастъпи колицата малко и 50лв. за 5 км/ч горница ми се вижда малко пресилено. Също така немога да разбера защо насочват всичките си усилия върху това кои цени как да ги повишат възможно най - много а не се съсредоточат върху пътищата и не ги пооправят малко. Защото те са главния виновник за повечето инциденти.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Ное 2009, 21:04

djvisage написа:Аз честно казано съм раздвоен. От една страна е хубаво да има такива мерки,но от друга страна на всеки му се е случвало да понастъпи колицата малко и 50лв. за 5 км/ч горница ми се вижда малко пресилено. Също така немога да разбера защо насочват всичките си усилия върху това кои цени как да ги повишат възможно най - много а не се съсредоточат върху пътищата и не ги пооправят малко. Защото те са главния виновник за повечето инциденти.

За пътищата и да и не и ще ти кажа защо. Защото ако ги оправят ще се кара със скорост близка до тази на светлината, като направиха пътя в двата уачтъка между ОМВ на бул.България и разклона за Бистрица сега там всеки кара с колкото може да вдигне, представям си че като завършат цялата отсечка ще бъде ебаси пистата. Там ограничението е 80, аз минавам с 90 и съм възможно най бавната кола (тук таме някой бетоновоз да му се опра да не ме изпревари) :mhihi:
Иначе ще е хубаво да не си чупим колите по улиците, ама и да ти целне некой с Корса набримчена до 180 не си е оферта.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Ное 2009, 21:16

Не знам какво ви бъркат новите по-високи глоби спазвайте си правилника и няма да имате проблеми,нито ще ви се отразят по някакъв начин глобите.И веднага всички скочиха срещу бат Бойко все пак нека не забравяме,че българина се плаши само когато някой бръкне в джоба му,аз съм твърдо "ЗА" по високите глоби "ЗА" минималното наказание за пиян шофьор да е 3год.лишаване от книжка и затвор.Като платиш 1000лв че си се правил на Шумахер по улиците и втори път няма да повториш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 27 Ное 2009, 22:43

djvisage написа:50лв. за 5 км/ч горница ми се вижда малко пресилено.

Тези журналисти... Чети по-внимателно, става дума за всеки 5км/ч над превишението с 50. Т.е. Ако при ограничение 50 минеш със 120 и ако минеш с 220, глобите ще са ти съответно - глобата за 50км/ч отгоре + 4х50лв за 20те над тях. За 220 съответно глоба за 50 отгоре + 24х50лв. ;)

За пример - в момента дали ще минеш с 101км/ч при 50 или с 300 е все тая - третира се като 50+км/ч превишение и глобата е една и съща, което наистина не си е справедливо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Ное 2009, 23:23

освен да нарастне търсенето на радар детектори друго не виждам какво ще се промени :mhihi:
а по темата според мен няма нищо лошо да са по строги санкциите понеже няма кво да си кривим душите на магистралата всеки куцо и сакато ще се разпадне колата ама газ до ламарината последния ми пресен случаи една кака с нисан микра 90 и някоя г. модел карах след нея до 140-150км в ч. само за да и гледам сеира до колко ще може да дигне и докаде ще и стигне пилешкия мозък да си сиграе с късмета и да дава газ, ама ги дигна :mhihi: но по нанадолнище
но ще е редно и да преразгледат не малка част от ограниченията че и там е пълно с абсурди

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Ное 2009, 4:53

мани,че разбити пътища ами и маркировка няма.одеве на мъглата карам на магия :dunno:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Re:

Мнение от djvisage » 28 Ное 2009, 12:26

///M3 написа:
djvisage написа:50лв. за 5 км/ч горница ми се вижда малко пресилено.

Тези журналисти... Чети по-внимателно, става дума за всеки 5км/ч над превишението с 50. Т.е. Ако при ограничение 50 минеш със 120 и ако минеш с 220, глобите ще са ти съответно - глобата за 50км/ч отгоре + 4х50лв за 20те над тях. За 220 съответно глоба за 50 отгоре + 24х50лв. ;)

За пример - в момента дали ще минеш с 101км/ч при 50 или с 300 е все тая - третира се като 50+км/ч превишение и глобата е една и съща, което наистина не си е справедливо.

ццц пак не съм разбрал :lol: иначе това е друго нещо и го подкрепям.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 28 Ное 2009, 14:15

Доста ми се вижда тъпо това с вдигането на глобите. Главен аргумент било че в Европейския съюз било така. Е хубаво де ама айде да разгледаме Англия, като консервативна държава приемам че там освен данъците и таксите, също така и глобите са високи или поне средностатистически за развита държава

превишение с 24 км/ч - £44 + такса £30 + 3 точки
превишение с от 25км/h до 40км/ч - £45-£100 + такса £30 + 4 точки
превишение с от 41км/ч до 56км/ч - £45-£200 + такса £30 + 5-6 точки
превишение с над 56км/ч - £67-£300 + такса £30 + отнемане на книжката 1 до 12 месеца

Минимална заплата - £5.80 на час или по българските разбирания за работно време - £928

и в крайна сметка се получава че общо взето най-голямата глоба за превишена скорост е малко повече от 1/3 от минималната заплата

А сега България :mhihi:
Код: Избери целия код
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Или цялата минимална заплата че и отгоре :mhihi: Пък нека глобите са ниски тука

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 28 Ное 2009, 19:58

стан написа:Доста ми се вижда тъпо това с вдигането на глобите. Главен аргумент било че в Европейския съюз било така. Е хубаво де ама айде да разгледаме Англия, като консервативна държава приемам че там освен данъците и таксите, също така и глобите са високи или поне средностатистически за развита държава

превишение с 24 км/ч - £44 + такса £30 + 3 точки
превишение с от 25км/h до 40км/ч - £45-£100 + такса £30 + 4 точки
превишение с от 41км/ч до 56км/ч - £45-£200 + такса £30 + 5-6 точки
превишение с над 56км/ч - £67-£300 + такса £30 + отнемане на книжката 1 до 12 месеца

Минимална заплата - £5.80 на час или по българските разбирания за работно време - £928

и в крайна сметка се получава че общо взето най-голямата глоба за превишена скорост е малко повече от 1/3 от минималната заплата

А сега България :mhihi:
Код: Избери целия код
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Или цялата минимална заплата че и отгоре :mhihi: Пък нека глобите са ниски тука

в кралството ако те хванат с над 100 мили ако ще и на магистралата да е, казваш довиждане на книжката за година и половина;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 20:28

Казваш чао на книжката , бъркаш в другия джоб , вадиш българската и продължаваш :mhihi: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 28 Ное 2009, 21:16

Всичко е добре, но докато не намерят начин да оправят полицията, нали се сещате, че едни ще плащат, а други не.И това е най-тъпото, че принципните и обикновените хора поемат целия удар на закона, а тези които са опасни пак продължават по старому.Не големината на глобата, а чувството за безнаказаност и вратичките през които може да се измъкнеш определя поведението ти на пътя.Аз съм за строги закони, но само след като се справят с корупцията и неефективността на полицията, защото двойния стандарт пред закона е много по-голям проблем от размера на глобите към момента.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Ное 2009, 21:50

acho.rs написа:Казваш чао на книжката , бъркаш в другия джоб , вадиш българската и продължаваш :mhihi: :driving:

това вярно ли е?
значи е добре да имаш по няколко книжки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 29 Ное 2009, 0:07

:yes: Мдаа....и ще се измисли най-ефективните БГ спрей и фолио за рег.№ срещу снимачките! :mhihi: :confused:

Че то тук(Гърция) си е редовна практика това със спрея.Пръскаш и караш,други тарикати слагат някави пластмасови планки,но като те напипат ченгетата ти ги свалят заедно с регистрациите :mhihi:
Ако измислят професия контрольор на КАТ изсцепки(рушвети),виждам ще има доста желаещи тук за поста.
Изображение

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 29 Ное 2009, 0:29

© написа:
acho.rs написа:Казваш чао на книжката , бъркаш в другия джоб , вадиш българската и продължаваш :mhihi: :driving:

това вярно ли е?
значи е добре да имаш по няколко книжки :mhihi:

ми ако нямаш двойно гражданство печелиш забрана за управление на МПС на териоторията на кралството за 1,5 години, а ако си истински българин и пробваш да караш при наложена забрана и те хванат, ще ти бъде топло за толкова :winky: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата