Маса и релеф

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Маса и релеф

Мнение от acer » 27 Ное 2009, 15:09

Аз се чуда одеве що анцуга ми влиза в задника, кантара като показа 97 щях да падна хаххахахаха :) баси свинския грип усвиних са, ся бързо нвд за 2-3 седмици ставам 90 и после качвам само 10кг мускули, предвид моето шкембенце което имам и височината ми, няма повече да съм клечо :mhihi: нито мутри 8)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар

Мнение от E60_M5 » 27 Ное 2009, 23:47

Извинявам се за спама, но ми стана интересно... Колегите преди мен, които очевдино разбират повече, искам да им задам един въпрос - значи след като се натрупа масата няма как да се орелефи ли? Или аз нещо не разбирам... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 28 Ное 2009, 2:22

Eхааа колко лесно и ЗДРАВОСЛОВНО се свалят 10 кила за 3 седмици и още по-лесно се качват 10 кила мускули... Ех, Шехерезада, ех, Али Баба ... :)
In Ban We Trust!

Потребител
Аватар

Мнение от musura » 28 Ное 2009, 2:47

В youtube съм срещал доста нагледни уроци. Просто в полето за търсене напиши "релефа" (на кирилица и с Ф-то).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Ное 2009, 9:59

аз съм мутант един ден като не ям и съм надолу 2кг :mhihi: протеина как се пие, че нещо май инструкора ма блъфира???
в дните, в които тренирам ми вика лудия, една чашка (90мл, 30гр май са тва) ) на гладно, една преди тренировка и една след т.е:
3 дена по 270мл = 810
4 дена по 90мл на гладно = 360
--------------------------------------------
1170 мл на седмица, или ако приема, че 90мл са 30 гр т.е 360 грама на седмица????
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 28 Ное 2009, 11:23

Това с тия милилитри не го разбрах, но се сипва по една лъжичка, която ти е в кутията (30 гр.). Иначе има 4 момента, когато е хубаво да се пие протеин.
Сутрин като станеш, за да спреш катаболните процеси, преди и след тренировка и може и преди лягане смесено с прясно мляко да кажем, но тогава излиза доста скъпо, тъй като бързо ще ти свърши протеина.
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 28 Ное 2009, 12:57

За релеф трябва диета и аеробика(колело и тичане), но не прекомерно защото води до загуба освен на подкожни мазнини и на мусколи!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 28 Ное 2009, 13:05

за релеф ВМ-НВД хранене, както е препоръчал Mamouk по-горе (и spider форума е верния за повече инфо по темата)
С това хранене ще сваляш предимно мазнини, като задължително си тренираш редовно, за да ограничиш до минимум взимането от мускулите при отрицателния калориен баланс.

В тренировъчен ден аз бих взимал 3гр протеин на кило телесно тегло, и по 2г в останалите дни.
Л-карнитина в добро количество оптимизира процеса на разграждане на мазнини, но не очаквай чудеса.
Също добави и рибено масло 1 до 3гр на ден. То е полезно за всичко... :>
Витамини.

Не се плаши от мазнините (добрите такива), те далеч не са толкова вредни колкото се пропагандира десетилетия вече, правилните мазнини в умерени количества са полезни. Тъй като само когато не са дефицитни, тялото си позволява да гори и мазнини от запасите, а това е целта нали?
Истинския враг на добрата фигура са въглехидратите, особено бързите такива. Те вдигат рязко инсулина, който не само, че преустановява горенето на мазнини, ами и в последствие излишните въглехидрати които не са усвоени като енергия, се синтезират до мазнини и се натрупват.
Друго основно правило е, след обяд, особено вечер, НИКАКВИ въглехидрати, особено бързи.

За да не съм голословен, аз свалих 20кг за няколко месеца, като бицепса ми си остана около 40см. (толкова беше и преди)
Т.е. аз съм свалил предимно мазнини.
Това стана спазвайки принципите по-горе. Не съм гладувал, тренирах си нормално, чувствах се страхотно :)

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 28 Ное 2009, 13:58

:shock:Маса и релеф едновременно ли ще правиш или аз не съм те разбрал?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Ное 2009, 14:27

Не, че не е възможно със съответните медикаменти или за 4-5 години на чисто :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 28 Ное 2009, 14:35

ktv, к'во се чудиш, нали знаеш че всички в началото си мислят, че за 2 месеца, максимум 3 ще станат терминатори :))
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 16:04

Според мен първо изчисти лайната (мазнините) и после започни да градиш мускулатура . Така хем няма да прилагаш противоречиви методики , хем ставите и сухожилията ти ще имат време да привикнат със стреса .
Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
А отделно за протеина - ако нямаш пари за нещо добро , по-добре си вложи парите в яйца,мляко и риба , защото от боклуците на пазара , освен болки в корема и често пълнене на тоалетната , друго няма да усетиш . Отделно , че протеините са подсладени и ако си ги зимаш със въглехидрати , както му е реда , апетита ти ще падне много , поне при мен е така ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 28 Ное 2009, 17:23

acho.rs написа:Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
.

Това не е съвсем точно. Смята се, че повече от 30-40гр на прием, бързо-усвояващ се протеин (т.е. суроватачен, какъвто е повечето) е излишно да се взима, тъй като остатъка се изпикава преди да се усвои. Но това е на прием, не на ден.
Т.е.
30-40гр сутрин веднага след ставане, за да се спрат катаболните процеси, резултат от 8 часовия пълен глад.
30-40гр преди тренировка и при желанеи още толкова след, като след може да е по-бавно усвойм като яйчен такъв или просто яйца или месо :)

И ако държиш всичко да е точно, преди лягане още една доза 30-40гр бавно-усвояващ се яйчен, за да има за през ноща.
Отделно си ядеш и месо, защото човек се нуждае от 2-3гр протеин на КГ телесно тегло на ден, т.е. ако си 90кг това е 270гр чист протеин на ден. Ако пиеш 4 пъти на ден добавки, си набавяш по-малко от половината от необходимото. Но те и за това са добавки, за да допълват и оптимизрат нормалното хранене :)
С добавки или без, гони си необходимите грамове на ден, гледайте веднага след като станеш и преди тренировка да приемаш бързо-усвоим, другото са екстри.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 28 Ное 2009, 17:41

acho.rs написа:Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
.

тва с 50-те грама на ден е най-голямата идиотщина, която съм чул (прочел) и ако наистина вярваш в тази теза бих те помолил да спреш да пишеш по темата, за да не заблуждаваш хората ;)

Fking :yes:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 28 Ное 2009, 18:08

поне 90-100грама ти трябват на ден ако знаеш за какво си даваш париците

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата