Защо извън града много малко хора карат с 90?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Защо извън града много малко хора карат с 90?

Мнение от rado_e30m40b16 » 28 Ное 2009, 17:53

теи обичат сигурно :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Ное 2009, 17:56

MCar написа:...
И да не се дават пари на полицаите (по-скоро те да не приемат), е единственият начин да се оправи малко положението. А не да се правят безумно високи глоби. И старите си бяха достатъчно солени, ако имаше кой да ги прилага.

Сещаш ли какъв е варианта за да стане тая работа КАТ-аджия да не взима пари :?: Единственото решение е камери в патрулките и микрофони на полицаите и проверката да се извършва пред камерата... Абе оборудването на щатска патрулка трябва, нищо повече...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Ное 2009, 17:57

saleen написа:
MCar написа:Другото нещо, което не го разбирам е, как може ограничението на скоростта да е еднакво за една 20 годишна Лада и едно БМВ (примерно) на по-малко от година.

Прав си, за баварките законите на физиката не важат, научно е доказано, както и че БМВ-тата се чупят при нормално каране.

Колега, ако те разбирам правилно мисля, че иронията ти е неуместна и съм съгласен с MCar.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 28 Ное 2009, 18:07

Първо ограниченията се смятат по най-куците участници в движението и ние с колите и още повече с БМВ-тата сме яко преебани.
Нали сте забелязали как на т.н. опасен завой с ограничение на скороста винаги СПОКОЙНО може да си го вземем с едни +20км/ч винаги. Повтарям със СПОКОЙНО шофиране и без никаква опастност за ПТП !!!
Така е защото се гледат камионите и шепа трошки и се набляга на презастаховането и сигурноста. Това няма как да не дразни.
Искам да бъда разбран правилно. Не съм за бесразсъдно бързо каране, но ограниченията много често/ почти винаги всъщност са нелепи. В Сърбия много от междуграските пътища са с ограничение 100км/ч. :idea:
В заключение, купил съм си бърза, сигурна и комфортна лимузина с която да пътувам точно по този начин и с кеф да се радвам на шофирането и пътя. Изящете ме, но не смятам да робувам на всяко срещнато ограничние къде смислено, къде не. Пътувам 99% с две деца, жена и куче НЕ съм спортист и винаги си оставям сериозен резерв от сигурност...и това са моите наблюдения и изводи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 28 Ное 2009, 18:19

NeoPrint написа:...

А твоята кола набор 95 сигурно е най-бързата и управляема кола на земята. И ограниченията за камионите са отделни. В цяла Европа ограничението на извънградско е 90 (на места и 100), а колте и пътищата във Франция например са къде-къде по-добри от нашите. Всеки път е построен за определена скорост и то при идеални условия. Няма ограничение за Лади и за БМВ-та просто защото пътят е един и същ.
Защо си мислите, че карате супер спортни автомобили и ограничението (говоря за принципното ограничение от 90) е случайно измислено.
.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 28 Ное 2009, 18:21

Louis написа:
Mpower84 написа:Не е нормално, но и ограниченията доста често са меко казано малоумни!Трябва малко да се вдигнат на определени места.Ти представяш ли си да пътуваш от София до Варна например и да спазваш ограниченията навсякъде...ще пътуваш 2 дена сигурно!

82км/ч средна скорост :mhihi: герой съм

извънградско рядко се кара с 90?
че то същото важи и за в града!
вчера докато си перках с 50 някъв мина покрай мен на бул.българия със 180... даже не видях какво е... :kuku:

:mhihi:

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 28 Ное 2009, 19:02

Spoony написа:

А твоята кола набор 95 сигурно е най-бързата и управляема кола на земята. И ограниченията за камионите са отделни. В цяла Европа ограничението на извънградско е 90 (на места и 100), а колте и пътищата във Франция например са къде-къде по-добри от нашите. Всеки път е построен за определена скорост и то при идеални условия. Няма ограничение за Лади и за БМВ-та просто защото пътят е един и същ.
Защо си мислите, че карате супер спортни автомобили и ограничението (говоря за принципното ограничение от 90) е случайно измислено.

1/Мислех, че ясно съм обяснил какво карам и там не пише "супер спортен автомобил" ! Чети!
2/Да твърдя, че поведението на лек автомобил и камион са две различни неща дори и на един и същ път. Позволи ми да съм професионален шофьор с известен опит.
3/ Не годините, а конструктивните особености и поддръжката са важни за това колко е сигурно едно МПС на пътя!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 28 Ное 2009, 19:04

NeoPrint написа:Първо ограниченията се смятат по най-куците участници в движението и ние с колите и още повече с БМВ-тата сме яко преебани.
Нали сте забелязали как на т.н. опасен завой с ограничение на скороста винаги СПОКОЙНО може да си го вземем с едни +20км/ч винаги. Повтарям със СПОКОЙНО шофиране и без никаква опастност за ПТП !!!
Така е защото се гледат камионите и шепа трошки и се набляга на презастаховането и сигурноста. Това няма как да не дразни.
Искам да бъда разбран правилно. Не съм за бесразсъдно бързо каране, но ограниченията много често/ почти винаги всъщност са нелепи. В Сърбия много от междуграските пътища са с ограничение 100км/ч. :idea:
В заключение, купил съм си бърза, сигурна и комфортна лимузина с която да пътувам точно по този начин и с кеф да се радвам на шофирането и пътя. Изящете ме, но не смятам да робувам на всяко срещнато ограничние къде смислено, къде не. Пътувам 99% с две деца, жена и куче НЕ съм спортист и винаги си оставям сериозен резерв от сигурност...и това са моите наблюдения и изводи.

Добре, че не караш Ferrari или Lambo, че сигурно щеше да искаш ограниченията да са 200км/ч. по обикновените пътища и 250+км/ч. по магистралата! :conf:

Oграниченията са за всички и който не ги спазва - да си носи последствията! :!:

П.П.
Понеже видях и новото ти мнение, ще предложа следното - при регистрация в КАТ, да ти дават персонални ограничения на скоростта, спрямо автомобила, който регистрираш. :banghead:

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 28 Ное 2009, 19:11

Не смятам да споря. Просто изложих моята гледна точка. Ако имате възражения подкрепени с разумни аргументи и факти съм готов да дискутираме. В противен случай няма смисъл.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Ное 2009, 19:16

Spoony написа:

не знам защо си мислиш, че карането с 90 ще реши всички проблеми със сигурността на пътя
и аз мисля че съществуват абсолютно малоумни ограничения, които не са били променяни от десетки години и единствената им "полза" в момента е, че там КАТ има "много работа"
иначе ограничението на скоростта да е различно по марки наистина не е оправдано :mhihi:
Последна промяна © на 28 Ное 2009, 19:19, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 28 Ное 2009, 19:17

barty написа:Е как ще караш с 50км/ч по България :mhihi:
При три платна ти ще се влачиш като мравка :mhihi:

баце в 22:45 едва ли съм пречил сешш се...Я имаше още едно две дупета кат мен да си возят "пичоците" Я не :mhihi:
преди месец красиво се цУнаха на кръстовището с каблешков точно щот единия си мислеше че ще го видят като се движи със светлинна скорост
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 28 Ное 2009, 19:20

Fear написа:Добре, че не караш Ferrari или Lambo, че сигурно щеше да искаш ограниченията да са 200км/ч. по обикновените пътища и 250+км/ч. по магистралата! :conf:

Oграниченията са за всички и който не ги спазва - да си носи последствията! :!:

П.П.
Понеже видях и новото ти мнение, ще предложа следното - при регистрация в КАТ, да ти дават персонални ограничения на скоростта, спрямо автомобила, който регистрираш. :banghead:

NeoPrint e абсолютно прав!
На много места ограниченията са твърде ниски. Може ли да сравниш поведението в завой на една 20 годишна каляска и на една нова лимузима, джип или каквото други искаш?

Едит:

© написа:иначе ограничението на скоростта да е различно по марки наистина не е оправдано :mhihi:

Никой не говори за ограничени на скоростта по марки, а по-скоро по години и техническо състояние на автомобилите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 28 Ное 2009, 19:27

Масово птп-тата стават заради неправилно изпреварване от разни герой, а не че се кара със 90 или 110.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Ное 2009, 19:55

Ок, ето и моята гледна точка:

1. Напълно съм съгласен че има ограничения които е безмислено да спазваш
2. Такива ограничения повечето хора биха казали че са 80 на Цариградско, 70 на бул.България и др. Да наистина път хубав с по няколко ленти, без насрещно, но има много самоубийци, нямаме култура нито на шофьори, нито на пешеходци и като ви излезе някоя баба по тъмно в най-лявото нищо че е ултра забранено, благодарите на бога че не сте карали с еди колко си в повече защото сте пряли само на метър от нея например и е можело да я лежите, нищо че тя си е виновна. Знам ще кажете аз какво да направя като пресичат като ненормални, ами нищо неможеш да направиш освен да спазваш ограниченията дори и сляпо защото те не са мислени за да вредят.
Общо взето се получава нещо от типа защо да си купувам кола с абс, като аз мога сам да си натискам спирачката на тласъци.....оставям размислите на вас.
3. Колкото до завоите взимащи се със скорост 20+ над ограничението които НеоПринт е описал, донякъде съм сугласен, но понякога (доста често) се случва знака да е сложен за да предупреди шофьор който не познава този завой, че може да бъде изненадан от остртата му и в един момент да се окаже в насрешното или поради често променящи се условия на пътната настилка в следствие на лоши/променливи метеорологични условия.
Тва изречение край нямаше :lol:
4. Изумявам се най-много на хората каращи 20 годишни коли на газ с висящи външни елементи от автомобили прикрепени с колани, тел, въженца и кво ли не, които се движат като фитипалди. Интересно ми е дали голяма част от тях знаят основните стъпки при предприемане на изпреварване или просто са им подарили книжките.
Най много обаче съм против самозаблудените които си казват аз карам добре и не съм Фитипалди, просто ограниченията не са за мен, просто карам нащрек с 180+. Същевременно в семейното комби возят децата си без обезопасителни седалки и кучето което дъвче за разнообразие маркучите на газовата бутилка. Не визирам никой конкретно, ако някой се разпознае. Искам само да кажа на тези хора, че сте пътници и войната по пътищата ще свърши когато измрете, а този момент няма да е далче защото загиналите са все повече, а раждаемоста ниска и имаме все още отрицателен приръст на населението.

п.с. аз също си позволявам понякога да мина с 10-20 отгоре, о 90% от шофьорите считат че ограничението на пътното платно трябва да се налага само от възможностите на колата. Мисля че това искаше да каже и автора на темата ако не разбрахте!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 28 Ное 2009, 20:05

NeoPrint написа:Не смятам да споря. Просто изложих моята гледна точка. Ако имате възражения подкрепени с разумни аргументи и факти съм готов да дискутираме. В противен случай няма смисъл.

Eдинственият разумен довод е, че ограниченията са еднакви за всички и няма как да бъде по друг начин.
Аз също съм виждал повече от достатъчно на брой малоумни ограничения и съзнателно съм ги нарушавал, знаейки обаче, че ще си нося последствията.

Toва е малко като с политическите системи и това, което е казал Чърчил: "Демокрацията е лоша система, но за съжаление по-добра от нея няма"

Така е и с ограниченията. Ако някой от вас може да измисли система, която е по-добра от сегашната, да се чувства свободен да я разработи и приложи, пожелавам му успех - ще трябва дасе пребори само с целия свят, защото навсякъде ограниченията са еднакви за всички. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата