Защо извън града много малко хора карат с 90?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Защо извън града много малко хора карат с 90?

Мнение от Hack0 » 28 Ное 2009, 20:13

Малко хора карат с 90, защото колите с лекота развиват по-голяма скорост. Когато производителите започнат да произвеждат колите с макс. скорост 130 км/ч и 40 коня под капака, тогава повече хора ще спазват ограниченията, но пак няма да са всички :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 20:25

Fear написа:
NeoPrint написа:Първо ограниченията се смятат по най-куците участници в движението и ние с колите и още повече с БМВ-тата сме яко преебани.
Нали сте забелязали как на т.н. опасен завой с ограничение на скороста винаги СПОКОЙНО може да си го вземем с едни +20км/ч винаги. Повтарям със СПОКОЙНО шофиране и без никаква опастност за ПТП !!!
Така е защото се гледат камионите и шепа трошки и се набляга на презастаховането и сигурноста. Това няма как да не дразни.
Искам да бъда разбран правилно. Не съм за бесразсъдно бързо каране, но ограниченията много често/ почти винаги всъщност са нелепи. В Сърбия много от междуграските пътища са с ограничение 100км/ч. :idea:
В заключение, купил съм си бърза, сигурна и комфортна лимузина с която да пътувам точно по този начин и с кеф да се радвам на шофирането и пътя. Изящете ме, но не смятам да робувам на всяко срещнато ограничние къде смислено, къде не. Пътувам 99% с две деца, жена и куче НЕ съм спортист и винаги си оставям сериозен резерв от сигурност...и това са моите наблюдения и изводи.

Добре, че не караш Ferrari или Lambo, че сигурно щеше да искаш ограниченията да са 200км/ч. по обикновените пътища и 250+км/ч. по магистралата! :conf:

Oграниченията са за всички и който не ги спазва - да си носи последствията! :!:

П.П.
Понеже видях и новото ти мнение, ще предложа следното - при регистрация в КАТ, да ти дават персонални ограничения на скоростта, спрямо автомобила, който регистрираш. :banghead:

Абе да му се невиди (да не казвам другото обръщение) в тоя форум , много примерни бе . Ти пич с тая Алфа , със 90 ли караш , защото ако те срещана случайно и ти присветна , веднага ще подпалиш със 200 км/ч , а тук се правиш на много примерен . NeoPrint си го каза много правилно , сега ще се изредят 8585885 професори , примерно водачи , които да му обясняват , как законите са за да се спазват .... Поне на първокласните пътища скоростта трябва да се отмести до поне 100-110 км/ч и много по-важно , да се махнат шибаните , смотани ограничения от 60 км/ч , които се равняват на спиране на движението . Тръгнете от Плевен за Ловеч и Търново или от Плевен за Враца и пребройте колка са ограниченията от 60 км/ч :banghead: . Да вземе да преосмислят малко тия глупости , да променят малко инфраструктурата - подлези и надлези , за да се подобри наистина малко положението , а не само да се пускат популистки глупости и да ни изкарват ОБЩЕСТВЕНИ ВРАГОВЕ :ranting: :ranting: :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Ное 2009, 20:32

Club BMW написа:Колега, ако те разбирам правилно мисля, че иронията ти е неуместна и съм съгласен с MCar.

Би ли се изразил по- конкретно? Ладичките нямат спирачки, или какво? Пък и мисля, че от 90-100 км/ч (обичайната им извънградска скорост) спират по- бързо от някое Е34, което го карат по принцип със 120-130 км/ч (минимум). По твойта логика тия с поршетата трябва да им разрешат да си джиткат с 80-90 км/ч в града :roll:
:OT: Не помня кога последно съм виждал блъсната лада, шкода или москвич, но BMW-та.....айде да не казвам, че в тоя форум ми е неудобно.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 20:37

saleen написа:
Club BMW написа:Колега, ако те разбирам правилно мисля, че иронията ти е неуместна и съм съгласен с MCar.

Би ли се изразил по- конкретно? Ладичките нямат спирачки, или какво? Пък и мисля, че от 90-100 км/ч (обичайната им извънградска скорост) спират по- бързо от някое Е34, което го карат по принцип със 120-130 км/ч (минимум). По твойта логика тия с поршетата трябва да им разрешат да си джиткат с 80-90 км/ч в града :roll:
:OT: Не помня кога последно съм виждал блъсната лада, шкода или москвич, но BMW-та.....айде да не казвам, че в тоя форум ми е неудобно.

Аз съм готов да направим този тест - написъл съм каква кола карам - аз със 120км/ч , онзи с ладата със 90 км/ч и да мерим спирачен път . Убеден съм , че на краш тест нещата са много по-фрапиращи но не ми се блъска колата .
Тези с Поршетата са доста по-безопасни, ако карат с 80 км/ч от тези с Ладите и 50 км/ч .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 28 Ное 2009, 20:45

А за тези, които карат бързо само, за да се докажат като шофьори не ми се говори. То на правата всеки може да кара със 200. Както един познат инструктор казава- на магистралата и начинаещ може да кара.
Ама я като сте големи полоти пробвайте да вземете Смолян - Златоград за под 1 час (хинт- разстоянието е към 55-60 км и на теория е лесно). Който го направи го признавам за шофьор.
.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Ное 2009, 20:52

Spoony написа:Ама я като сте големи полоти пробвайте да вземете Смолян - Златоград за под 1 час (хинт- разстоянието е към 55-60 км и на теория е лесно). Който го направи го признавам за шофьор.

колега не пускай такива идеи във форумите, че после ще се чудиш защо не карат с 90 :mhihi:
този път ми е близо, но нямам замерване, някой път ще го пробвам и ще ти кажа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Ное 2009, 20:58

Явно съм станал пенсионер :) 90 макс 100 извън града .... и 110 -120 по магистралата :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Ное 2009, 21:02

saleen написа: Ладичките нямат спирачки, или какво?

Имат, ама да не ти се налага да спираш.
saleen написа:Пък и мисля, че от 90-100 км/ч (обичайната им извънградска скорост) спират по- бързо от някое Е34, което го карат по принцип със 120-130 км/ч (минимум).

Мисли си...
saleen написа: По твойта логика тия с поршетата трябва да им разрешат да си джиткат с 80-90 км/ч в града :roll:

Говорим за извънградко. В града - за всички еднакво - пък и по-важна реакцията.
saleen написа: :OT: Не помня кога последно съм виждал блъсната лада, шкода или москвич, но BMW-та.....айде да не казвам, че в тоя форум ми е неудобно.

Това е защото се карат само в петък и неделя за отиване/връщане в посока село и обратно. Аз колко блъснати съм виждал... Много.

ПС: Не карам, само ме возят. Бавареца на извънградско се движи със 100-тина. 120-130 не е нормалното каране за тази кола, поне според мен. Сигурна е, но с по-малко е по-сигурна. На магистрала - 140-150. В една мазда малко извън града, където има полигонче и връткат БМВ-джийте, по пътя към Хасково пътя е кратери само. В една малка мазда със 120 го взехме и повече няма да се кача при този човек.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 28 Ное 2009, 21:05

Всеки кара както може, защото нито закона е закон, нито полицията полиция.Независимо дали ни харесва, трябва да го приемем.Умните хора дават някой лев повече за по сигурна колица за да има повече шансове да оцелее.

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 28 Ное 2009, 22:14

ms написа:
MCar написа:...
И да не се дават пари на полицаите (по-скоро те да не приемат), е единственият начин да се оправи малко положението. А не да се правят безумно високи глоби. И старите си бяха достатъчно солени, ако имаше кой да ги прилага.

Сещаш ли какъв е варианта за да стане тая работа КАТ-аджия да не взима пари :?: Единственото решение е камери в патрулките и микрофони на полицаите и проверката да се извършва пред камерата... Абе оборудването на щатска патрулка трябва, нищо повече...

не е единственото,просто най-правилното е европейски заплати и глоби,дали ако живее като навън няма и да си помисли за подкуп.Навсякаде в 4ужбина кадето съм бил не взимат подкупи,казвам го от гор4ив опит,единсвено в Румъния ми взеха 120леи (просто нямах пове4е) за неправилно изпреварване и не писаха нищо,а в Букурещ ми зеха подкуп 50 евро за това 4е тука сме газари и караме с бели мига4и и бели крушки :shock: :shock: :shock:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Ное 2009, 22:30

малко са държавите, където ограниченията се спазват, ако трябва да съм честен

във франция и италия малко коли карат със 130 по магистрала, защо ние трябва да сме изключение
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 28 Ное 2009, 23:15

Hack0 написа:Малко хора карат с 90, защото колите с лекота развиват по-голяма скорост. Когато производителите започнат да произвеждат колите с макс. скорост 130 км/ч и 40 коня под капака, тогава повече хора ще спазват ограниченията, но пак няма да са всички :)

Някъде бях чел,че това го имат заложено като идея за напред в автомобилостроенето.
Относно автобусите,които се движели с 130км/ч,на един познат рекорда му е 170км/ч по надолнището след "железни врата" посока Пловдив,обяснението му е,че гонел график!!!Тираджиите мачкат педала,час пос скоро да са в къщи при семейството(господ знае дали ще стигнат).А леките автомобили,коите на двулентови пътища летят с 150,трябва да се спират за по една анкета "за къде аджеба си се разбързал",на която едва ли някой ще може да даде адекватен отговор,освен "към гробища".
Общо взето ограниченията е наивно да се спазват стриктно,но човек трябва да има преценка,но в повечето случаи царува лекомислието,както онзи където летял с Е34-та с над 120 и да не си убива инерцията директно изпреварил и се забил в насрещно движещ се автобус...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Ное 2009, 23:32

Реално всяка една катастрофа е разултат от погрешна преценка за скорост и възможности на водача и колата-по- точно надценяването им и от друга страна подценяване на пътната обстановка. Няма какво да се лъжем-едно е да тестваш спирачките на "суха тренировка" съвсем друго е в реална ситуация. Не се предоверявайте на колите си, колкото и да са надеждни, понякога агресивната и подвеждаща реклама може да изиграе лоша шега. Мой приятел си разби е36-цата въпреки ABS-a, 4-те нови гуми и почти 10 годишния си стаж на активен шофьор заради една дупка на пътя, която тръгна да заобикаля със 60 км/ч.... :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 0:51

Face написа:
Hack0 написа:Малко хора карат с 90, защото колите с лекота развиват по-голяма скорост. Когато производителите започнат да произвеждат колите с макс. скорост 130 км/ч и 40 коня под капака, тогава повече хора ще спазват ограниченията, но пак няма да са всички :)

Някъде бях чел,че това го имат заложено като идея за напред в автомобилостроенето.
Относно автобусите,които се движели с 130км/ч,на един познат рекорда му е 170км/ч по надолнището след "железни врата" посока Пловдив,обяснението му е,че гонел график!!!Тираджиите мачкат педала,час пос скоро да са в къщи при семейството(господ знае дали ще стигнат).А леките автомобили,коите на двулентови пътища летят с 150,трябва да се спират за по една анкета "за къде аджеба си се разбързал",на която едва ли някой ще може да даде адекватен отговор,освен "към гробища".
Общо взето ограниченията е наивно да се спазват стриктно,но човек трябва да има преценка,но в повечето случаи царува лекомислието,както онзи където летял с Е34-та с над 120 и да не си убива инерцията директно изпреварил и се забил в насрещно движещ се автобус...

Ти защо си мислиш , че тия дето карат със 150 км/ч на двулентово бързат за някъде.Все едно да питаш някой пилот - за къде бързаш :mhihi: Правят го за кеф , само че не на подходящото място . Чакай обърках се - правиМ го за кеф , както и аз така и ти и всички в тоя форум са карали със 150 на двулентов път . Въпроса е колко често и при какви условия... А тези които карат на 4 лентов път ,( с разделени от мантинела платна) , със 100 км/ч какви са - бързаци,рейсъри или заплаха за обществото ?
Преди да се прокарат поредните малоумни катаджииски закони , трябва да се преправи инфрструктурата , добре че поне по новините го дадоха , дано малко се сетят глупаците :evil:
ПС: За мъртвите или добро или нищо !!! Не ги споменавай , само за да си украсиш поста :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Ное 2009, 0:55

абе, ако имаше място, където човек да даде цялата газ според мен нямаше да се зорят толкова по републиканската пътна мрежа

макар, че да хванеш лявата лента и да почнеш къси дълги си остава безценно, но е доста опасно при тия олигофрени по наще пътища, престрояват се без да гледат, без да пускат мигачи, карат като тюфлеци и т.н.
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата