честито ГО на младежите
Модератор: Общи модератори
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Re: честито ГО на младежите
Абе тея застрахователни фирми направо започнаха да се забравят. Ама пълно безобразие. 500 лева застраховка за кола 1600сс.
И това е само началото.
Ами данъка? А се сещам, че по едно време приказваха и за годишни Екотакси.
Някой може ли да ми обясни схемата с гражданската отговорност. Това някакъв вид данък ли е какво е
Най-тъпото нещо е, че ГО ни го събират някакви частни фирми. И на всичкото огоре реват, че много ниски били цените на застраховките. Е то бива безочливост ама тяхното минава всякакви граници.
Започвам да си мисля, че нашата държава се оправлява от банките(застрахователни фирми) които са в ръцете на някакви си там бизнесмени дето само знаят да лапат и реват винаги за повече. Гледайте как лесно стават работите.
Измисля се някакъв тъп данък и се дава в ръцете на частни застрахователни компании да го събират. И така, ето ти едни много големи пари осигурени от държавата. От тези застрахователни полици незнам дали въобще влиза нещо в държавата.
Като си направим една много проста сметчица какво излиза
ГО - от 200лв. до ~700лв. и нагоре според кубатурата
Данък - от 20лв. до ~600лв. според града и най-важното мощноста
Преглед - ~60лв.
И какво става? Застрахователните фирми взимат много повече от колкото държавата. Според мен не трябва да е така
Всичките ни данъци за МПС са прекалено тъпо измислени.
Каква е логиката по която застраховката ГО се плаща на кубатура на двигателя на автомобила
Но да не забравяме, че това се напасва за да угоди на часни интереси.
За данъка нямам много против, но и той не е измислен както трябва. Поне е направен да е в интерес на тези които нямат пари като мен за нови автомобили и карат стари и евтини возила.
Обаче според мен трябва да е направен с една идея за повече екология. Щом колата ти има по-висок EURO стандарт да плаща с някакъв коефициент по-малко. Така поне старите возила ще се прехвърлят на Алтернативните горива и няма да замърсяват чак толкова, нямам нищо против старите дизели но все пак малко от малко.
Поправете ме ако мислите, че не разсъждавам превилно.

И това е само началото.

Ами данъка? А се сещам, че по едно време приказваха и за годишни Екотакси.

Някой може ли да ми обясни схемата с гражданската отговорност. Това някакъв вид данък ли е какво е

Най-тъпото нещо е, че ГО ни го събират някакви частни фирми. И на всичкото огоре реват, че много ниски били цените на застраховките. Е то бива безочливост ама тяхното минава всякакви граници.

Започвам да си мисля, че нашата държава се оправлява от банките(застрахователни фирми) които са в ръцете на някакви си там бизнесмени дето само знаят да лапат и реват винаги за повече. Гледайте как лесно стават работите.
Измисля се някакъв тъп данък и се дава в ръцете на частни застрахователни компании да го събират. И така, ето ти едни много големи пари осигурени от държавата. От тези застрахователни полици незнам дали въобще влиза нещо в държавата.
Като си направим една много проста сметчица какво излиза

ГО - от 200лв. до ~700лв. и нагоре според кубатурата

Данък - от 20лв. до ~600лв. според града и най-важното мощноста
Преглед - ~60лв.
И какво става? Застрахователните фирми взимат много повече от колкото държавата. Според мен не трябва да е така

Всичките ни данъци за МПС са прекалено тъпо измислени.
Каква е логиката по която застраховката ГО се плаща на кубатура на двигателя на автомобила

За данъка нямам много против, но и той не е измислен както трябва. Поне е направен да е в интерес на тези които нямат пари като мен за нови автомобили и карат стари и евтини возила.

Поправете ме ако мислите, че не разсъждавам превилно.
Колега ГО си казва от самото има за какво е! Гражданска отговорност, а именно ако лепнеш някой друг да може ГО-то ти да му покрие щетите, ако ти си виновен! А тва с кубатурата идва от мисълта, че като имаш по-голям двигател, има по-голяма вероятност да се дернеш, щото си бързак!
Абе общо взето трябва върху нещо да ти взимат повече пари! 

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
То самото ГО е извратеност някаква.
Логично е застраховката да е от типа "каско"
Т.е. Някой ми удря колата, аз отивам в моята застрахователна компания, при моя брокер и му казвам: така и така, удариха ме, плащай. И той вади таблиците и дебелите книги и смята и ми плаща. После си търси парите от застрахователа акя на виновното лице. И по този начин моя брокер ще има сметка да е коректен с мен, да не ида при друг застраховател.
Сега какво - някой ме удря, дава ми координатите на брокер, дето го е избрал, щото му са дали печено пиле и аз бера ядове с брокер, с който нямам никакви отношения, и който има сметка да ми даде колкото се може по-малко пари(все пак трябва и той да си избие пилето
). Виновния за ПТП си свирка, той си има ГО, какво му дреме, че са ми платили 3 пъти по-малко от реалната цена на щетата.
Такива ми ти работи с ГО.
Логично е застраховката да е от типа "каско"
Т.е. Някой ми удря колата, аз отивам в моята застрахователна компания, при моя брокер и му казвам: така и така, удариха ме, плащай. И той вади таблиците и дебелите книги и смята и ми плаща. После си търси парите от застрахователа акя на виновното лице. И по този начин моя брокер ще има сметка да е коректен с мен, да не ида при друг застраховател.
Сега какво - някой ме удря, дава ми координатите на брокер, дето го е избрал, щото му са дали печено пиле и аз бера ядове с брокер, с който нямам никакви отношения, и който има сметка да ми даде колкото се може по-малко пари(все пак трябва и той да си избие пилето

Такива ми ти работи с ГО.
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
Карам е39 м52б28
Сключих ГО в Дженерали на "новите" цени през август тази година за сумата от 396лв. имам 8 години "стаж" зад волана и нито едно ПТП ако това въобще се взима под внимание... според таблицата на застрахователя до 29г. възраст се води "млад" шофьор, иначе цената щеше да е ~100лв надолу. Та въроса ми е врътнаха ли ме с парите или сумата е точна.
п.с. В община Красно село гр. София годишния пътен данък на моята кола е 311лв. как ви се вижда??
Сключих ГО в Дженерали на "новите" цени през август тази година за сумата от 396лв. имам 8 години "стаж" зад волана и нито едно ПТП ако това въобще се взима под внимание... според таблицата на застрахователя до 29г. възраст се води "млад" шофьор, иначе цената щеше да е ~100лв надолу. Та въроса ми е врътнаха ли ме с парите или сумата е точна.
п.с. В община Красно село гр. София годишния пътен данък на моята кола е 311лв. как ви се вижда??
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
sappa написа:Карам е39 м52б28
ти си луд бе приятелю,ако ще 15 минути стаж да имам.каква е тая сума за застраховка ,без дори да са влезли в сила новите цени?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
стига сте ревали - карайте нормално и не правете произшествия и ще сте здрави и щастливи!
Това за младите и скъпите застраховки е в цяла Европа така - и да не искате, все някога ще дойде и във вашето село ...
Това за младите и скъпите застраховки е в цяла Европа така - и да не искате, все някога ще дойде и във вашето село ...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
CheGevara написа:стига сте ревали - карайте нормално и не правете произшествия и ще сте здрави и щастливи!
Да ама тук заплатите сега са по 500-600 лева,нормално ли е гражданскаат да е колкото една заплата
И аз влизам в категорията под 25 съм, мога да дам 500 за ГО
Чуда се в Германия по 1500 евро ли са застраховките ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
N.Mihaylovski написа:CheGevara написа:стига сте ревали - карайте нормално и не правете произшествия и ще сте здрави и щастливи!
Да ама тук заплатите сега са по 500-600 лева,нормално ли е гражданскаат да е колкото една заплата
кво значение има твоята заплата в случая, нали като с некои таралясник лепнеш некоя баварка за 300 бона трябва да му се плати ремонта на човека..
No bling at the Ring
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
В Испания са около 1000 евро за водач с под 5 години стаж или по-млад от 25 години 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Офертите, които разучих бяха 10-20 лева по- високи от миналогодишните тъй че споко 

Никой не мое ма връне на селу!
Spit-Fire написа:В Испания са около 1000 евро за водач с под 5 години стаж или по-млад от 25 години
ммда, тва е нещо което тукашните мозъци са изпуснали

No bling at the Ring
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
BadAngel написа:N.Mihaylovski написа:CheGevara написа:стига сте ревали - карайте нормално и не правете произшествия и ще сте здрави и щастливи!
кво значение има твоята заплата в случая, нали като с некои таралясник лепнеш некоя баварка за 300 бона трябва да му се плати ремонта на човека..
Моята няма нищо общо,но не е нормално ГО да струва колкото една заплата на повечето хора
Друг е момента,че като нямаш кинти няма да караш,и аз подкрепям това
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Тук ги има и на по 50 с 30 години стаж, но всичко опира до манталитета колега. Ако на 20 си келеш на 50 няма да си по-добър. Винаги има едно НО, за това са разграничили възраст за под и над 25 години. За един човек над 25 тук застраховката е около 200-300 евро, зависи каква е. Като почнеш от такава, колкото да имаш за да си караш колата, свърваш с такава, която ти покрива абсолютно всичко, дори и кражба. Верно е, едната струва около 200-300 евро, а другата около 1200-300, зависи от колата и какво предпочиташ ти. Но тук идва момента, че тази застраховка се явява каско + ГО в едно. И ти остава само прегледа, ама и той мамата си трака ако не ти е изрядна колата.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
BadAngel написа:че има разни идиоти дето карат книжки на по 30... а те са даже по-опасни и от малчуганите
Имам една позната, която има книжка от 20 години, но едва от 1 година има кола и кара. По- точно караше-защото я натресе в ТИР, преди това редовно си джиткаше със 150-160 км/ч -става дума за Фиат Брава. Та това за мен е чиста дискриминация-казвам го, въпреки, че не съм в групата на младежите и нямам произшествия.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:BadAngel написа:че има разни идиоти дето карат книжки на по 30... а те са даже по-опасни и от малчуганите
Имам една позната, която има книжка от 20 години, но едва от 1 година има кола и кара. По- точно караше-защото я натресе в ТИР, преди това редовно си джиткаше със 150-160 км/ч -става дума за Фиат Брава. Та това за мен е чиста дискриминация-казвам го, въпреки, че не съм в групата на младежите и нямам произшествия.
да, така е човече и аз имам една такава колежка, дето кара като гном

бтв за сега няма как да се определи дали имаш птпта или не, така че спокойно може да си ментиш пред застрахователите
аз примерно имам птп (няколко даже) и съм под 25, но ме таксуваха 726 лв. като за без птп-та

No bling at the Ring