Дискусия: "Да израстнеш през 90-те", "Помните ли, когато..."
Модератор: Общи модератори
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Re: Дискусия: "Да израстнеш през 90-те", "Помните ли, когато..."
Някъде средата на 90-те, писта “София” с участието на е30 DTM, няма такъв звук
Също така имаше група състояща се от влекачи и още една от некакви малки формули, а пък ладите беха на две серии и пак едвам се събираха. Имаше кръг и от пистовия шампионат за мотори.
От филмчетата забравихте да споменете “Костенурките Нинджа”, а и касетките на “Хакомат”, където дублажа се осъществяваше от един, максимум от двама души.

От филмчетата забравихте да споменете “Костенурките Нинджа”, а и касетките на “Хакомат”, където дублажа се осъществяваше от един, максимум от двама души.

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Онзи ден отидохме в "Шератон"
да хапнем по шкембе към 6-7 часа и по телевизора (Велико Тървоно/София), даваха Алф и казах на моя човек - ехеее, тези ме върнаха в 90-те... 

Без страх, без спирачка!
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Имаше подобна тема, но май най-вече за 80-те год.
:
viewtopic.php?f=4&t=145639&start=30&hilit=%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D1%8F
Еех, носталгия!
Правил съм почти всичко от изброените неща....
Помня как си палихме огън, пекохме картофи,учихме се да пушиме и играехме "на колички"на очертана писта с тебешир в двора между кооперациите на ул.Паренсов, Ю.Венелин и Л.Каравелов
Помня как направих първия бартер 5-6 от чисто новите ми колички, които баща ми беше изпратил от Либия, за шепа жълти стотинки и едно топче-После едвам отървах боя от баба ми...
Помня как "Червен нос"(един старец)все ни пукаше топката когато падне пред прозорците му, че сме вдигали много шум, накрая си го върнахме като му запалихме пред вратата вестник в който беше увито лай.о и звъннахме на звънеца-голямо тъпчене и гасене падна...
Помня как вечерта преди да се приберем, избутвахме Жигулата на комшията (караше се само по празници)по средата на Паренсов и Л.Каравелов и сутринта ставаше задръстване...
Помня как карахме колела (тунинговани с парче от кофичка от кис.мляко на спиците за "бръмчене")до късно вечер, имаше нещо като писта в Ю.парк-"Устата на Ада"и викахме, как се пребивахме там...
Помня как заради една игра с колелата си направих истинска шоф.книжка от тази на дядо ми, като си залепих моя снимка(нали съм с неговото име)
Помня как ми откраднаха балканчето на басейна Република(днес Мария Луиза)заключено с верига и как ми стана смешно, защото около мен ревяха още 3 деца огорчени от сполетялата ги съща зла участ
Помня как се събирахме в приятел на Видео и въртяхме само 2-3 филма в продължение на месеци, озвучени разбира се само от един дубльор
Помня как попълних старателно мрежата(комарник)на комшийката отсреща с фунийки, защото ми беше скучно, че трябва да уча затворен в моята стая
Помня първата целувка с език в парка на пейка зад "Къщичката на баба Яга",после транспорт на девойката до тях на багажника на балканчето
Помня как се криехме да пушим зад скамейките на зимната пързалка Дружба(днес стадион Юнак)после ми стана лошо докато карах кънки...
Помня как ходихме на "Попа"да биеме метъли и ги гонихме до Парка на Свободата
Помня как бяхме като "лъвчета"на едни от известните днес мутри, израстнали в един двор, пращаха ни за кОла от "Червеното"на Гурко(22 стотинки-чашата),а ние отпивахме от чашите и после ги допълвахме с вода от близкото мазе, щото нямахме пари...
По-късно обаче ни се отплащаха за услугите като идваха пред у-ще (7-мо)да въдворяват ред на тези,които ни закачаха и "джобеха"от по-горните класове....
Помня "Показния" на Раковска където се редяхме на опашки за банани и портокали около празниците...
И още и още...спомени много!

Жалко, че децата днес нямат такова детство, само компютри и "тревица"са им в главите!
П.П. Браво за темата!

viewtopic.php?f=4&t=145639&start=30&hilit=%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D1%8F
Еех, носталгия!
Правил съм почти всичко от изброените неща....
Помня как си палихме огън, пекохме картофи,учихме се да пушиме и играехме "на колички"на очертана писта с тебешир в двора между кооперациите на ул.Паренсов, Ю.Венелин и Л.Каравелов
Помня как направих първия бартер 5-6 от чисто новите ми колички, които баща ми беше изпратил от Либия, за шепа жълти стотинки и едно топче-После едвам отървах боя от баба ми...
Помня как "Червен нос"(един старец)все ни пукаше топката когато падне пред прозорците му, че сме вдигали много шум, накрая си го върнахме като му запалихме пред вратата вестник в който беше увито лай.о и звъннахме на звънеца-голямо тъпчене и гасене падна...
Помня как вечерта преди да се приберем, избутвахме Жигулата на комшията (караше се само по празници)по средата на Паренсов и Л.Каравелов и сутринта ставаше задръстване...
Помня как карахме колела (тунинговани с парче от кофичка от кис.мляко на спиците за "бръмчене")до късно вечер, имаше нещо като писта в Ю.парк-"Устата на Ада"и викахме, как се пребивахме там...
Помня как заради една игра с колелата си направих истинска шоф.книжка от тази на дядо ми, като си залепих моя снимка(нали съм с неговото име)
Помня как ми откраднаха балканчето на басейна Република(днес Мария Луиза)заключено с верига и как ми стана смешно, защото около мен ревяха още 3 деца огорчени от сполетялата ги съща зла участ
Помня как се събирахме в приятел на Видео и въртяхме само 2-3 филма в продължение на месеци, озвучени разбира се само от един дубльор
Помня как попълних старателно мрежата(комарник)на комшийката отсреща с фунийки, защото ми беше скучно, че трябва да уча затворен в моята стая
Помня първата целувка с език в парка на пейка зад "Къщичката на баба Яга",после транспорт на девойката до тях на багажника на балканчето
Помня как се криехме да пушим зад скамейките на зимната пързалка Дружба(днес стадион Юнак)после ми стана лошо докато карах кънки...
Помня как ходихме на "Попа"да биеме метъли и ги гонихме до Парка на Свободата
Помня как бяхме като "лъвчета"на едни от известните днес мутри, израстнали в един двор, пращаха ни за кОла от "Червеното"на Гурко(22 стотинки-чашата),а ние отпивахме от чашите и после ги допълвахме с вода от близкото мазе, щото нямахме пари...
По-късно обаче ни се отплащаха за услугите като идваха пред у-ще (7-мо)да въдворяват ред на тези,които ни закачаха и "джобеха"от по-горните класове....
Помня "Показния" на Раковска където се редяхме на опашки за банани и портокали около празниците...
И още и още...спомени много!

Жалко, че децата днес нямат такова детство, само компютри и "тревица"са им в главите!

П.П. Браво за темата!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Я съм млад, 93 набор, но помня огромната част от написаните неща...
Плюс преди игрите Sega беше Терминатор, които гърмяха след 2-3 дена употреба
Игране на Супер Марио по цял ден
Е24 на баща ми, и после мерц 190 каква гъзария бяха
Записвах на касетки Спасители на плажа
Манията по Кеча и изпробване на различните хватки в училище..довело до много разговори с директорката
Каква мания беше "ловната" прашка, която ми подариха
и тн, и тн
Плюс преди игрите Sega беше Терминатор, които гърмяха след 2-3 дена употреба
Игране на Супер Марио по цял ден
Е24 на баща ми, и после мерц 190 каква гъзария бяха
Записвах на касетки Спасители на плажа
Манията по Кеча и изпробване на различните хватки в училище..довело до много разговори с директорката
Каква мания беше "ловната" прашка, която ми подариха
и тн, и тн

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
кума лиса, чайка, лимонада в пакетчета, дъвки идеал, република, балкан, лукчета, баничка + боза = 15 стотинки......... сладоледа от канти... 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
... куку-руку,серената,ЛЕГО,Ромика,колекции колички и вечното дебене на радито , да "даунлоуднем" любимата песен на касетка , да не говорим , за селски фенове на метала , като мене колко беше трудно да намерят такава музика 

Ами дъвки турбо под 51-ви номер а....?! а....?! а....?!А бомби бом!? A седморката на блейк 

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
От тея времена ми липсват само игрите в квартала и това колко бяхме сплутени. Цяла банда пакостници... И ех.. като си представя света преди чалгата.... Беше нещо толкова Българско..

Това е малко бегла имитация на темата за децата от 60,70,80-те години
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
LizarD написа:От тея времена ми липсват само игрите в квартала и това колко бяхме сплутени. Цяла банда пакостници... И ех.. като си представя света преди чалгата.... Беше нещо толкова Българско..
Да бе - ти май пропускаш радка-пиратка,Радо Шишарката и Тони Дачева

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ще ми липсват стрелбите с прашки и фунийки 
Тогава си купихме видеото "Шарп"-беше супер голяма сензация
Думата "менте"не съществуваше, макар че като си спомня празните рафтове и стотиците метри опашки пред магазините и глада...

Тогава си купихме видеото "Шарп"-беше супер голяма сензация

Думата "менте"не съществуваше, макар че като си спомня празните рафтове и стотиците метри опашки пред магазините и глада...

Никой не мое ма връне на селу!
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- Ivan Petrov
- Скрапчо
-
- Кара: конджул
Като намирахме някой акумулатор беше голяма радост да го дадем на вторични, също се сещам и за хартията която предавахме как я събирахме в един голям кашон и слагахме камъни вътре
По едно време някой пусна слуха, че със незнам си какъв пирон като го смачка влака ставал като ключ за трабант и естествено трябваше да се пробва
Ходихме до линиите на влака ( живеех в Бургас тогава ) и висяхме сума време да мине влака и да вземем пирона, пък то после взе че се оказа истина тоя мит ( или просто трабанта на който пробвахме не беше заключен ) и като се отвори вратата я затворихме и се разтичахме на всички възможни страни. После никой нито дума не обели за тоя случей
Царевичните пръчици "Слънчо" по 15 стотинки, нищо общо със сегашните
Помня и "лазерчетата" те май се появиха края на 90-те и 2 месеца мрънках за такъв, голяма мечта ми беше
Катерехме се по покривите на детските градини и влизахме в асансьорните шахти по блоковете и от там винаги имаше стълбичка към покрива на блока
Вестник чук-чук също го помня

По едно време някой пусна слуха, че със незнам си какъв пирон като го смачка влака ставал като ключ за трабант и естествено трябваше да се пробва

Царевичните пръчици "Слънчо" по 15 стотинки, нищо общо със сегашните

Помня и "лазерчетата" те май се появиха края на 90-те и 2 месеца мрънках за такъв, голяма мечта ми беше

Катерехме се по покривите на детските градини и влизахме в асансьорните шахти по блоковете и от там винаги имаше стълбичка към покрива на блока

Вестник чук-чук също го помня

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4