Фотоапарати: Canon A2100 IS vs. Pentax P80
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Фотоапарати: Canon A2100 IS vs. Pentax P80
Привет, колеги.
От известно време съм в голяма дилема - кой от двата апарата да взема. Ако може вие да помогнете, но да ми кажете защо клоните към единия или другия модел.
Ето ги и тях:
Canon A2100 IS: http://www.usa.canon.com/consumer/contr ... elid=18295
Pentax P80: http://www.pentaximaging.com/digital-ca ... P80_Pearl/
Благодарско предварително!
От известно време съм в голяма дилема - кой от двата апарата да взема. Ако може вие да помогнете, но да ми кажете защо клоните към единия или другия модел.
Ето ги и тях:
Canon A2100 IS: http://www.usa.canon.com/consumer/contr ... elid=18295
Pentax P80: http://www.pentaximaging.com/digital-ca ... P80_Pearl/
Благодарско предварително!

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Re: Фотоапарати: Canon A2100 IS vs. Pentax P80
Здравей.
Хвърлих им по едно око и общите впечатления са ми:
Пенатакса е по натъпкан с екстри и има по голям диапазон ISO 64-6400,но пък от към фокусни разтояния е по постен 27.5-110mm.
Пауършот на Канон се утвърди като доста добра техника за снимане,конкретният модел се отличава с голям диапазон фокусни разтояния 36-216mm и предполагам по добър сензор,както и по голяма скорост на затвора 1/1600сек към 1/1000 за пентакс,което никак не е малко като предимство.
За това моят избор е Пауършота,но все пак ти си решаваш,пък и не знам ценово различават ли се...
Хвърлих им по едно око и общите впечатления са ми:
Пенатакса е по натъпкан с екстри и има по голям диапазон ISO 64-6400,но пък от към фокусни разтояния е по постен 27.5-110mm.
Пауършот на Канон се утвърди като доста добра техника за снимане,конкретният модел се отличава с голям диапазон фокусни разтояния 36-216mm и предполагам по добър сензор,както и по голяма скорост на затвора 1/1600сек към 1/1000 за пентакс,което никак не е малко като предимство.
За това моят избор е Пауършота,но все пак ти си решаваш,пък и не знам ценово различават ли се...
Ценово, Canon-ът е по-скъп с около 20-40 евро, зависи от местата и/или сайтовете.
Благодаря за мнението, колега.
Благодаря за мнението, колега.

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
аз не разбирам от фотоапарати, но от сестра ми и от нейни приятели фотографи знам че на НИКОН дори сапунерките са най-читави и качаствени, дано съм бил полезен

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
speeder88 написа:аз не разбирам от фотоапарати, но от сестра ми и от нейни приятели фотографи знам че на НИКОН дори сапунерките са най-читави и качаствени, дано съм бил полезен
То ако ще е за препоръка за марка то и аз съм за Никон(кулпикс),които са на едно ниво с пауършот на Канон,но човека си е избрал конкретни модели.
П.С дори аз самият снимам с Никон,но по висок клас...
Последна промяна Face на 22 Ное 2009, 0:03, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
от двата изброени-канона!!! от трите изброени-никона!
канона със сигурност има по-добра матрица от пентакса!
снимам със сапунепка канон -пауршот 710 и вече 4г е безотказна ,а иначе съм никониянец и големото прасе ми е никон!
за тия пари и при тая дилема-взимай канона и се не бой!!
канона със сигурност има по-добра матрица от пентакса!
снимам със сапунепка канон -пауршот 710 и вече 4г е безотказна ,а иначе съм никониянец и големото прасе ми е никон!
за тия пари и при тая дилема-взимай канона и се не бой!!
Благодаря, колеги.
Мисля, че получих много еднозначни отговори.
П.П.: Никон не иска да си взимам, защото много хора ми казаха, че от сапунерките на Никон не са доволни. При тях били добри само професионалните фотоапарати.
Лека вечер!
Мисля, че получих много еднозначни отговори.

П.П.: Никон не иска да си взимам, защото много хора ми казаха, че от сапунерките на Никон не са доволни. При тях били добри само професионалните фотоапарати.
Лека вечер!

- bojanski
- Потребител
-
- Кара: Гаджето си да готви...
- Мечтае да кара: ///М3
Ако попринцип си си решил и настояваш избор м/у тези 2 фотоапарата бих те посъветвал Канон-а, но ако имаш по-професионални цели или пък искаш да се задоволиш с абсолютно,кристално качество бих ти препоръчал http://www.olympus.bg/consumer/29_digital_camera_mju-9000_20575.htm
Speed?

Какви пари върви по магазините?
Много ме изкушава, изглежда много добре като характеристики, но опитът ми с Олимпус е толкова лош, че направо ме е страх да си се представя отново с такъв апарат...
Много ме изкушава, изглежда много добре като характеристики, но опитът ми с Олимпус е толкова лош, че направо ме е страх да си се представя отново с такъв апарат...

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Погледни този сайт http://www.dpreview.com/ има доста инфо и сравнения,лично аз бих заложил на този:
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dsch20.asp
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dsch20.asp
- bojanski
- Потребител
-
- Кара: Гаджето си да готви...
- Мечтае да кара: ///М3
MCar написа:Какви пари върви по магазините?
Заповядай колега http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052161
п.с. парите може да са му много, но като погледнеш реално има качества на съвсем професионален фотоапарат.
п.с.2 ако си ползвал "Fe" сериите на Olympus...и аз не съм доволен от тях
Speed?

За мен единствената марка фотоапарати са Canon. Не твърдя че съм разбирач, но имам лично наблюдение към марката. Аз имам Canon EOS 30D, а брат ми има 30D. Уникални апарати, страхотни снимки, безбожно много екстри и настройки 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
е ти го метна в храстите момчето
за какво пита, какво му отговаряш... и предполагам ти или брат ти има 300д... щото както си го написал
сега какво му предлагаш да си купи... щото 30 или 300д няма да намери... 450д, 50д, 1000д, 5д2, или 7д
за олимпус моята гледна точка е да кажа добро, или нищо... в конкретния случай нищо...

за какво пита, какво му отговаряш... и предполагам ти или брат ти има 300д... щото както си го написал

сега какво му предлагаш да си купи... щото 30 или 300д няма да намери... 450д, 50д, 1000д, 5д2, или 7д

за олимпус моята гледна точка е да кажа добро, или нищо... в конкретния случай нищо...
Владо написа:за олимпус моята гледна точка е да кажа добро, или нищо... в конкретния случай нищо...
Защо да е нищо в конкретния случай?
До колегата отгоре - да, Fe-сериите съм ползвал и останах адски разочарован!
Иначе като марки като цяло съм най-доволен от Пентакс и Канон, даже при сапунерките повече от Пентакс.
Но в момента съм се спрял като че ли на Олимпуса, който колегата по-горе предложи.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
защото съм страдал от сапунерките им и аз... при дслр-те е друго малко положението...
разгледах им спецификациите на 3-те... и ако трябва да избирам, бих взел пентакса...
заради по-добрата бленда, с която започват на широко, исото, и хд видеото... олимпуса + му е само че е 10х...
на канона + е, че е канон
... сензора е еднакво малък на всички
в крайна сметка какво ще избереш, зависи и от това, какво ще снимаш
аз лично съм фен на друга марка... но да не си хвалим собствените предпочитания...
разгледах им спецификациите на 3-те... и ако трябва да избирам, бих взел пентакса...
заради по-добрата бленда, с която започват на широко, исото, и хд видеото... олимпуса + му е само че е 10х...
на канона + е, че е канон

в крайна сметка какво ще избереш, зависи и от това, какво ще снимаш

аз лично съм фен на друга марка... но да не си хвалим собствените предпочитания...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2