"Невероятен" жест от колега на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

"Невероятен" жест от колега на пътя

Мнение от TheDriver » 29 Ное 2009, 17:29

Днес изпаднах в много странна ситуация, която можеше да свърши доста зле.
Случката се разигра на пътен участък, предполагам добре познат на част от вас - прохода "Предел" или пътя за Банско.Ангажиментите ми налагат да преминавам от там два пъти седмично и до известна степен знам къде мога да карам по-бързо.
Днес закъснявах и за разлика от обикновенно изпреварвах колите от колоната, където пътят позволява. След като дълго карах в колона зад няколко джипа стигнахме едно селце, което е разположено от двете страни на пътя и е отделено от него чрез две високи мантинели.По този начин се поличава права, над която имаш добра видимост, а заради мантинелите неможеш да очакваш някой да изскочи.Та на това място без проблем могат да се изпреварват бавно движещи се коли въпреки, че линията е непрекъсната.
Погледнах добре зад двете мантинели и от ляво имаше момиче с гръб към нас и за това си фокусирах вниманието върху нея при започването на изпреварването, (което попринцип е неправилно) изчаках да ни види момичето (а тя ни видя и направи крачка назад) и чак след това продължих с цел да не застраша нито нея, нито себе си, нито човека с джипа който изпреварвах.Точно когато се изравних с "колегата" обаче той реши, че трябва да ме накаже за пресичането на непрекъснатат линия и при скорост около 100km/h нави рязко в ляво към мен :kuku: Пред мен остана избора или да го ударя или да се ударя в мантинелата и момичето. По някаква невероятна случайност се освободи достатъчно място, за да мина и нямаше никакви последици.
Попринцип не обичам разправиите, но този път спрях махнах му на човека и просто го попитах какво искаше да ми покаже с тая маневра.
И отговора беше : "Научи си да караш бе келеш, така мене няма да ме изпреварваш!" :banghead:
На всеки се случва да сгреши, всеки е отнемал предимство, засичал е и т.н. винаги съм ги възприемал тези неща като нормални и никога не съм реагирал.И винаги когато съм намалявал, спирал, пускал и т.н. хората са вдигали ръката и са благодарили и това, че съм помогнал на някого винаги ми е оправяло настроението.Но немога да си представя какво ще те подтикне да застрашиш себе си и хората около теб, за да покажеш колко голям "мъж" си и никой неможе да те изпреварва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: "Невероятен" жест от колега на пътя

Мнение от titto » 29 Ное 2009, 17:41

Ти па що изпреварваш джипове в Б-я бре? :mhihi:
Без коментар... :confused:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 29 Ное 2009, 18:02

Поне пита ли го кой е той...господ-бог или някой по висш.
Много хора се взеха на сериозно, що така аз лично нямам обяснение :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 29 Ное 2009, 18:09

sobiss написа:Много хора се взеха на сериозно, що така аз лично нямам обяснение :roll:

Щото не са яли бой затова :banghead:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 29 Ное 2009, 18:10

На мен нещо не ми се връзва 'бавно движеща се колона; населено място; непрекъсната линия; и 100км/ч'

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 29 Ное 2009, 18:14

kokobm написа:На мен нещо не ми се връзва 'бавно движеща се колона; населено място; непрекъсната линия; и 100км/ч'
Айде са, всеки нарушава правилника и ти нали, пък и темата е за друго...!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 29 Ное 2009, 18:15

Ако не си му пречил по никакъв начин постъпката му е тъпа отвсякъде.Ако е заобикалял нещо или е станало случайно сам си си виновен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 29 Ное 2009, 18:17

Колега, не го казвам за теб, но по принцип адски мразя като ме изпреварва кола да е половин метър в моята лента, тогава и аз реагирам леко агресивно :evil:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 29 Ное 2009, 18:23

а сега да си представим за момент леко възможната ситуация, в която ти си на мястото на джипа, и те изпреварва волф 3, може и да не е от перник... представям си темата ти тук, и как за 1 час става 100 поста...
ако бях на мястото на човека, щях ти отшия 2 шамара, един за наказание, и един профилактично...
друг път като бързаш, тръгвай 15 минути по-рано...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 29 Ное 2009, 18:30

AGT написа:
sobiss написа:Много хора се взеха на сериозно, що така аз лично нямам обяснение :roll:

Щото не са яли бой затова :banghead:

:yes: :ok:

Ама честно казано преди да стигна края на разказа помислих, че е завил рязко пред теб просто защото не си е гледал огледалата и е решил да изпреварва, което е адски срещано в БГ :mhihi: , а не защото е бил некакъв селски комплексар дето скоро със сигурност ще си намери майстора.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 29 Ное 2009, 18:32

titto написа:
kokobm написа:На мен нещо не ми се връзва 'бавно движеща се колона; населено място; непрекъсната линия; и 100км/ч'
Айде са, всеки нарушава правилника и ти нали, пък и темата е за друго...!

Ами колега, доста съм се променил(улегнал) с времето. Пожелавам го на всеки, и колкото по-рано, толкова по-добре! Съвсем не съм на мнението на колегата, дето карал със 120 в лявата лента на магистралата, напротив, смятам дори, че до към 180-190 е нормално, е, аз с малко по-малко, но очите са ми постоянно в огледалото, и видя ли някой гледам да се прибера и да не му се налага да намалява дори. НО ограничения в населени места, светофари, предимство, забрана за изпреварване, неупотреба на алкохол и много други ги зачитам и смятам това за уважение към собствения ми живот и този на другите. Писна ми от 'колеги', които нарушават правилата, а се смятат за жертви!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 29 Ное 2009, 18:42

ivan1590 написа:Ако не си му пречил по никакъв начин постъпката му е тъпа отвсякъде.Ако е заобикалял нещо или е станало случайно сам си си виновен.
Постъпката на батката с джипа не ме учудва изобщо, защото и аз съм имал идентичен случай, на забранено изпреварване в участък с дъълъг завой, погледнах през баира(имаше перфектна видимост)и резнах 4 коли и тир, като стигайки до последната, тъпото копе.е ми направи същата простотия-рязко в ляво и се разсветка после... :bang: Какво го боли у. като не го застрашавам с нищо, а просто не можех да карам с 50 след тира, който по закон би трябвало да отбие в отбивка при първа възможност и да пропусне колоната образувала се зад него!
Отговорът на въпроса и при моя и на колегата случаи, е че за нас си сме прави, защото поглеждаш, преценяваш, не застрашаваш никой, НО.... !Какво правиме, ако отсреща долети някой преди да сме се прибрали в платното си - на спирачките и натискаме тези отдясно да ни пуснат да се приберем, нали!?Понякога няма време за "натискане", а направо в дясно и удар(всеки ще избяга от челен удар в насрещно движещия се)!
Ето за това може да се е издразнила джипарата, (въпреки, че е имало мантинела до колкото разбрах в средата :roll: )но какво си е мислил, че ще постигне освен по-голям риск за ПТП....!??? :ranting:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 29 Ное 2009, 18:52

Владо написа:а сега да си представим за момент леко възможната ситуация, в която ти си на мястото на джипа, и те изпреварва волф 3, може и да не е от перник... представям си темата ти тук, и как за 1 час става 100 поста...
ако бях на мястото на човека, щях ти отшия 2 шамара, един за наказание, и един профилактично...
друг път като бързаш, тръгвай 15 минути по-рано...

:clap:

Веднъж бях свидетел на подобна ситуация именно с пернишки голф3. Прави трета колона( при две непрекъснати) точно на завоя преди светофара на бул. Овча купел и Обиколна, посока Житница. В лявата лента колите се редят за ляв завой по Обиколна, и въпросният голф ги изпреварва. От другата страна колите тръгват, най-отпред стар МЛ, дава газ и се изнася леко в дясно, все едно ще му даде път, голфа точно излизаше от завоя преди това, в последния момент навива по същия начин ляв и на голфа не му остана друго освен да се отърка хубаво в камаза от дясната му страна, а освен това после изяде такива шамари от шофьора на МЛ-а, който съвсем не беше здрав, но явно знаеше какво прави. Та си мисля, че още му държи влага на перничанчето!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 29 Ное 2009, 18:58

А днес един столичен турски номер се приближава, с огромен джип. Пътят две платна - не изпреварва, въпреки че до 80 намалих. След това нагорнище по пътя Харманли-Хасково и леко газ на четвърта, да не спре колата. Точно там реши да се изреже, аз карах с 60, свирнах му два пъти, оня нещо явно си помисли и продължи изпреварването. Взе да се отдалечава много бързо и се надяна на... КАТ :mhihi: . Аз затова му свирнах де, но нещо не ме разбра. После след 10-тина километра, по магистралата, скромно с 90, след един мост - патрулка. Ограничението, незнайно защо е 60, и куката тръгна да излиза, тъкмо отвори вратата и видя как муцуната поиска да докосне земята. И си влезе обратно.

Он-топик: Преди няколко години, като взех Бавареца, по пътя към Велинград, изпреварва ни един турчин, със семеен ван. Отсреща ТИР, намалих, натиснах спирачка, и все пак оня ме засере зверски и после джантата беше много крива, щото канавката беше дълбока.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 29 Ное 2009, 19:05

:no: На тва му се вика комплексарщина! Като всичко е точно, за какво да му сече пътя? :ranting:

Следваща

Назад към Извън Темата