"Невероятен" жест от колега на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Re: "Невероятен" жест от колега на пътя

Мнение от ReDDcaFFe » 30 Ное 2009, 14:50

kokobm написа:
flame написа:
Bogat-Beden написа:Мойто скромно мнение е ,че и двамата не са прави..-но на първо място колегата,защото е започнал неправилна рискована маневра...

:yes: Съгласен, но на мен ми се струва, че човекът с джипа е бил "по-виновен".
Все пак колегата, макар и в нарушение, не е мислел лошото на никой, просто е бързал.
Докато другият шофьор с джипа просто е искал да му направи мръсно. Дори с риск да утрепе себе си или някой друг! :dummy:

А дали и една катастрофа се е случила, защото някой е мислил лошото на друг (тоя отсреща)??????????

Toзи с джипът колко добро да е мислил като го засича нарочно?
because Nothing breaks necks like a Black BMW

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 30 Ное 2009, 14:51

kokobm написа:
flame написа:
Bogat-Beden написа:Мойто скромно мнение е ,че и двамата не са прави..-но на първо място колегата,защото е започнал неправилна рискована маневра...

Все пак колегата, макар и в нарушение, не е мислел лошото на никой, просто е бързал.
Докато другият шофьор с джипа просто е искал да му направи мръсно. Дори с риск да утрепе себе си или някой друг! :dummy:

А дали и една катастрофа се е случила, защото някой е мислил лошото на друг (тоя отсреща)??????????

Едното е предумисъл, а другото самонадеяност!
Резултатът е един и същ, но мотивите са различни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Ное 2009, 14:56

бе какво се шматколите с колите на горе на долу,вместо да правите секс у дома-незнам :mhihi: :dunno:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 30 Ное 2009, 14:58

flame написа:
kokobm написа:
flame написа:

Едното е предумисъл, а другото самонадеяност!
Резултатът е един и същ, но мотивите са различни!

Точно така, само че убийствата, породени от ПРЕДУМИСЪЛ се случват извън пътя, а тези от САМОНАДЕЯНОСТ именно на пътя!!!!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Ное 2009, 15:15

Абе колеги, много от Вас страшно Ви бива да давате компетентни мнения, кой виновен, кой невинен, и да водите подобни дискусии до безкрай, често обръщайки дадена тема (като тази) на откровен чат. Шапка Ви свалям :bowdown: .
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 30 Ное 2009, 15:22

За тия 4-ри страници разбрах, че само двама трима сме правили и правиме нарушения тука... Айде моля ви се :nono: Толкова места има където най-малкото маркировките не са съобразени с тътищата (5-10 килотрови прави с непрекъснати линии прави и равни пътища ; завои с прекъснати линии и позволено изпреварване, при очеИЗВАДНО невъзможно изпреварване), знаци които по никакъв начин не отговарят на пътните условия (ограничения 20-30 при двулентови пътища имащи условия за 50-60 и повече km/h) и куп подобни, където никой не ги спазва...
Колегата си е направил нарушението, като е преценил, че няма да попречи или застраши никой (все пак в момента, в който се качите зад волана все пак взимате винаги решения, били те правилни или не), и е готов да си понесе последиците пред органите (в случай, че има храсти където да се скрият :banghead: ).... В темата става дума за меко казано МАЛОУМНАТА ПОСТЪПКА на водача на джипа... По този начин, другия водач е застрашил с пъти повече и неговия живот и на останалите (все пак има коли зад него, населено място и куп други фактори) :!:
А относно, жалванията или други, автора в тази тема споделя постъпката на другия водач... тфа е форум все пак, пише се, споделя се, разисква се и прочее... Темата е "извън темата" какъв е проблема ? Модераторите са сметнали, че темата е по правилата а вие сте тръгнали да налагате нови...
За мен тази постъпка да се опиташ да удариш, някой понеже решил да изпреварва е мълна селяния ! Аз ако удрям, всеки, който ме изпреварва неправилно, или ме засече или нещо друго, ще взема да си купя валяк та да не сменям калници.... :ranting:
Въпреки нарушенията, които се правят всекидневно от вас или други водачи трябва поне малко колегиални да бъдем !

ПП: А относно изпреварванията, когато изпреварвате колона или 2-3 коли, ако излезне кола отпред в много от случаите е по-правилно да настъпите газта... Колата отсреща ви вижда, а колите до вас могат да направят много глупости, този до вас да настъпи спирачката вместо да даде още напред за да се приберете и куп подобни...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 30 Ное 2009, 15:40

ba1_hu1 написа: ПП: А относно изпреварванията, когато изпреварвате колона или 2-3 коли, ако излезне кола отпред в много от случаите е по-правилно да настъпите газта... Колата отсреща ви вижда, а колите до вас могат да направят много глупости, този до вас да настъпи спирачката вместо да даде още напред за да се приберете и куп подобни...

Колега, не че да се заяждам просто ми стана интересна теорията:
Първо ако изпреварваме да даваме газ, после ако някой изпреварва нас пак да даваме газ, та да може да се прибире... просто ми звучи странно... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 30 Ное 2009, 15:42

абе и двамата са сбъркали ,никого не обвинявам ама на човек му писва от психопати по пътищата и постепенно и той става такъв .. аз няма да забравя преди имах Форд Транзит той не е бърза машина но за сметка на това е голям бял и с пълно каско .. бях тръгнал да изпреварвам една Фиестичка ,ама и оня като ме видя дава газ колкото може .. и аз понатиснах ама не се наема буса особено и вече ми свършва правата трябва да набия спирачка .. и като го свих надясно ,очите му станаха като пачи яйца ,наби спирачка ,после нарочно карах с 50 ама оня не тръгва да ме изпреварва ,кара си след мене :mhihi: все гледам да спазвам правилника ,платих си всички глоби близо 1000 лв бяха ,но понякога човек изпростява не е повод за оплакване по форумите ...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 30 Ное 2009, 15:59

Аз нз защо не му сложи шамарите на този с джипа.Колко пъти са правили те тези работи питал ли си го? Мен са ме изпреварвали на шипка в мъгла без никаква видимост е какво да тръгна да го гоня или да му правя сечено ли. Има и някой дето даже си пускат аварийните като правят такива работи,но какво при положение ,че имаш видимост и няма да направиш ПТП знаците нищо не значат лично мое мнение.70 процента от маркировките и ограниченията са пре пре пре силени да не говорим за ограниченията на скороста (пример Пътя за Златните след Варна с ограничение 60 ,за тези който не знаят пътя с 2 ленти и с по 2 платна) И винаги по 2-3 патрула гладни! Това ако не е хранилка незнам,то по този път даже и пешеходци не пресичат. Та и аз лично изпреварвам в такива ситуаций като видя ,че не идва кола и няма рискове.За мен този с джипа си е набил комплекс ,че просто той неможе да кара и не му стиска да изпреварва,а ти с кола по ефтина от него можеш и имаш смелост.. И за колегите който са правят на много примерно да ги попитам,те спазват ли всички ограничения,като са толкова възмотени? Повечето хора си мислят,че като карат по хубава кола от отсрещния,все едно другите им са роби и са длъжни да се съобразяват с тях.И недейте ме успорвате защото като ви разминат е36-ците с някоя голф 2-ка се побърквате нали ? със здраве .. :kuku: :yes:
П.С. за мен колегата с "нарушението" не е направил нищо лошо..
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 30 Ное 2009, 17:34

Аз съм се убедил,че има страшни идиоти.По пътя за Велинград един малоумник с джип нарочно не ме пускаше да го изпреваря.По завоите се влачеше едва едва,а дойдеше ли права нарочно заставаше по средата на платното и няма изпреварване.А говедото караше супер неграмотно, не стига че кара бавно , но и спирачка във всеки завой и газ на правата след като нарочно застане по средата на пътя- изобщо не можах да му хвана ритъма. Откачи ми се ръката да сменям скорости и ми изтръпна крака от газ спирачка при20- 40 км/ч.ТО ни на 2, ни на 3 да караш.И за какво беше цялата простотия така и не разбрах.Верно селските бегове само от шамари разбират, но като знам , че ще стоя три дена във Велинград си затраях.Ако ще слизам няма да го питам защо така направи, ами ще го зашамаря без много обяснения.Нещо не виждам смисъл да се обясняваме, нито ще ми стане по-леко, нито тъпанара ще се осъзнае.Лично аз предпочитам в повечето случаи да преглътна и да не участвам в батални сцени с беговете, но подкрепям с две ръце ошамарването на такива играчи от селски тип.

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Ное 2009, 18:17

Както каза един колега от един друг форум веднъж "Чуда се какво да изръса, та да засегна личностно възможно най-широк кръг от участниците в топика..."
Та и аз така.
Всички дето си мислят, че правилата не са за тях,всички онези калъфи от село долно-нанагорнище, които по стечение на обстоятелствата имат четириколесно превозно средство и се мислят за новия Фитипалди, Шумахер, Масса, Стол и разни други елементи от домашния интериор, които карат най-нагло, засичат, изпреварват на забранени места, застрашават живота на другите и прочее мизерии на пътя, ви пожелавам по-честичко да ви се отварят беговете, като не щете да си отворите очите.
Ма били недоизмислени ограниченията, ма на широк път с нанайси ленти имало 30км/ч ограничение, с 50 под желаното от вас, не означава, че ограничението не важи за вас, означава, че е сложено против идиоти като вас, които застрашават живота на останалите, които ще го спазят, а куките дето дебнат, дебнат точно такива нарушители, щото е очеизвадно дори и при такава малка извадка като тази тема, че рацерите просто са навсякъде.

Писнало ми е от идиоти на пътя. Всеки ден по няколко пъти се сблъсквам с нетолерантни говеда, за които мигача е непонятен термин, думата "предимство" е на чужд език, огледалата само развалят аеродинамиката на болида му, a маркировката е някакви странни линии по асфалто...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 30 Ное 2009, 19:49

Хаос написа:Както каза един колега от един друг форум веднъж "Чуда се какво да изръса, та да засегна личностно възможно най-широк кръг от участниците в топика..."
Та и аз така.
Всички дето си мислят, че правилата не са за тях,всички онези калъфи от село долно-нанагорнище, които по стечение на обстоятелствата имат четириколесно превозно средство и се мислят за новия Фитипалди, Шумахер, Масса, Стол и разни други елементи от домашния интериор, които карат най-нагло, засичат, изпреварват на забранени места, застрашават живота на другите и прочее мизерии на пътя, ви пожелавам по-честичко да ви се отварят беговете, като не щете да си отворите очите.
Ма били недоизмислени ограниченията, ма на широк път с нанайси ленти имало 30км/ч ограничение, с 50 под желаното от вас, не означава, че ограничението не важи за вас, означава, че е сложено против идиоти като вас, които застрашават живота на останалите, които ще го спазят, а куките дето дебнат, дебнат точно такива нарушители, щото е очеизвадно дори и при такава малка извадка като тази тема, че рацерите просто са навсякъде.

Писнало ми е от идиоти на пътя. Всеки ден по няколко пъти се сблъсквам с нетолерантни говеда, за които мигача е непонятен термин, думата "предимство" е на чужд език, огледалата само развалят аеродинамиката на болида му, a маркировката е някакви странни линии по асфалто...
Да бе, ясно, ма ти за кой си са-за джипарата, или за нАшио...!??? :mhihi:
Дайте да не пишеме повече бръщолевици-колегата е виновен, затова, че изпреварва неправилно и може би с превишена скорост, а тоя с джипа, че плаче за шамар, щот не му е работа да всява смут у хората, то е ясно и такива не ги бавим изобщо...!
Морала си е морал, етиката си е......бала майката и така-БГ! :winky:
Айде и карайте леко по Редута, че вече не съм добре с нервите, ей! :bang: :twisted: :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Ное 2009, 20:13

Като каза Редута и като гледам тая сива е46тица от подписа ти, не ме ли засече точно ти - зверски - точно на завоя на бензиностанцията срещу гара Подуяне?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 30 Ное 2009, 20:15

kiro_320 написа:
ba1_hu1 написа: ПП: А относно изпреварванията, когато изпреварвате колона или 2-3 коли, ако излезне кола отпред в много от случаите е по-правилно да настъпите газта... Колата отсреща ви вижда, а колите до вас могат да направят много глупости, този до вас да настъпи спирачката вместо да даде още напред за да се приберете и куп подобни...

Колега, не че да се заяждам просто ми стана интересна теорията:
Първо ако изпреварваме да даваме газ, после ако някой изпреварва нас пак да даваме газ, та да може да се прибире... просто ми звучи странно... :)

Малко погрешно съм се изразил. В общи линии трябваше да е така : Изпреварвате 2-3-4 коли, вече се изравнявате с последната кола, която изпреварвате... Отсреща се показва кола, първа реакция е да настъпите спирачката и да се приберете между последната и предпоследната... В случаите, в които имате възможност да изпреварите и последната кола по-добре го направете. Варианта ако решите да се приберете между двете коли, може да е следната ситуация: Тръгвате да се прибирате, колата пред вас инстинктивно (много често се случва) натиска спирачка, а този от зад няма реакция да намали за да ви направи път и по този начин, дистанцията между двете коли става по-малко от колкото ви е нужно за да се приберете.
Това имах в предвид, но най-вероятно повечето си го знаят, пък и има ситуации, в които нямате възможност да ги доизпреварите и тогава гледате да се мушнете между двете коли :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 30 Ное 2009, 20:20

Хаос написа:Като каза Редута и като гледам тая сива е46тица от подписа ти, не ме ли засече точно ти - зверски - точно на завоя на бензиностанцията срещу гара Подуяне?
Това е синьо бе брааат, а там не съм минавал от месец и повече...! :roll:
А ако е била все пак същия цвят като тази от подписа ми-има още един колега от Редута със същата, да си признава! :mhihi:
П.П Теб за пръв път ли те засичат в София, че го "споделяш"толкова често!?-
Хаос написа:тръбния ключ от джантите ми е зад седалката, как се пресягам за колана така го напипвам при такива ситуации, мноо овълчено време настана

Па и що не слезна да се разбЕрете като ВиК джамбази!? :mhihi:
:OT: ( :oops: )
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата