Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
Zagy написа:Значи взимаш поне от средата на 2003та и си тии да пуснеш снимки
Пффффф. Снимките лесна работа ама съм още на мноо ранен етап. Дорде стигна до снимките има време

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Drum написа:Здравейте Фенове !
Засилил съм се да награбя 330д 2003/2004. Някой знае ли със сигурност кога е пуснат по-новия мотор (204 к.с.) щото искам да съм сигурен, че купувам него !
Благодаря предварително !
М57N -204 к.с. е от 08.2002. а стария мотор М57 го предлагат до 04.2003.
Но е много възможно да има и коли със староя двигател, ако оригиналният е бил сменян - много малък шанс, но е вероятно.
След Нова година пада акциза и май ще е по-добре да се разходиш до немско по официалните дилъри. Поне от към сервизна история на колата ще знаеш всичко.
[/quote]pazokolarov написа:М57N -204 к.с. е от 08.2002. а стария мотор М57 го предлагат до 04.2003.
Но е много възможно да има и коли със староя двигател, ако оригиналният е бил сменян - много малък шанс, но е вероятно.
След Нова година пада акциза и май ще е по-добре да се разходиш до немско по официалните дилъри. Поне от към сервизна история на колата ще знаеш всичко.
Благодаря много за информацията ! Така или иначе след нова година ще купувам и то точно заради акциза. За сега съм се спрял на варианта mobile/autoscaut - private dealer / full service history, като задължителни опции. Другото ще отнеме сякаш повече средтсва и време. Бях чел едни впечатления на старши съфорумец, че от мноо избиране файда няма. Както и да е

Мерси пак

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
От много изборане файда няма, ако не разбираш какво търсиш...
Ако знаеш точно какво искаш обикновено въобще не е въпрос на избиране, а на чакане, защото това, което търсиш просто го няма...
Всичко останало е компромис и не е точно избор.
Ако си търсиш обява от частник в Германия - гледай да е немско говорящ частник, да не е автокъща-частник и да не си е скрил номерът на колата на снимките (каква е идеята да се крият номерата все още е загадка за мен)
Ако знаеш точно какво искаш обикновено въобще не е въпрос на избиране, а на чакане, защото това, което търсиш просто го няма...
Ако си търсиш обява от частник в Германия - гледай да е немско говорящ частник, да не е автокъща-частник и да не си е скрил номерът на колата на снимките (каква е идеята да се крият номерата все още е загадка за мен)
zmeyan написа:От много изборане файда няма, ако не разбираш какво търсиш...
Благодаря за съвета ! Определено търся частник с пълна сервизна история. Не знам само как мога да разбера дали е първи собственик, освен ако не пише изрично или пък не го питам в последсвтие. Колкото до избора при втора ръка кола ти трябва и късмет

Това със скритите номера и на мен не ми е ясно и също така доста са ми съмнителни километрите (обикновено м/у 100 и 120к). Все си мислех, че частниците не си играят да връщат

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
В mobile.de над 70% от обявате "от частник" не са от частник, а са от автокъщи или прекупвачи - предимно турци, араби и източноевропейци.
В autoscout24.de само около 50% са фалшивите частници. Това при положение, че му дадеш да ти ги показва само частните обяви.
Трябваха ми 2 месеца докато се науча да ги познавам още по снимките - 70% ги познавам, а като прочетеш и текста 90%.
Истински частник германец, който се е грижил за автомобила си, няма да скрие номера, нито къщата си, нито адреса си!!!
В момента, в който видиш изтрит номер - 90% е прекупвач, автокъща или нереална снимка (на друга кола). Има 10% за частник, който си е скрил номера, а като ги питам защо, отговарят едно и също - "Ами не знам, всички си ги крият и аз затова.. не знам защо го правят, но сигурно има нещо, затова и аз така"
Моята кола си я купих точно от такъв льольо, който не знаеше въобще за какво става въпрос. Беше си скрил номера с картина, нарисувана от дъщеря му.
Не е важно дали е първи или втори собственик. Важното е кога я е купил и кой я е карал преди това, как е поддържана.
Ако е купена от вторият собственик на 2-3 години - няма проблеми. Но ако я е купил преди година и я продава - бягай беж без да се запитваш защо...
Сервизната книжка е само ориентировъчен документ. Фалшива сервизна книжка се прави точно за 10мин. Затова колкото по смешна изглежда, толкова е по-благонадеждна, че внесеното вътре е достоверно.
Относително е и какво се разбира под сервизна книжка - германецът, от който купих колата ми каза, че "няма сервизна книжка". Оказа се, че според него колата няма сервизна книжка, защото не е хопдила само в един и същ сервиз, а в различни. Първият собственик (2 години) не бил посещавал въобще сервиза, а вторият собственик нанасял само инспекциите и проверките, но не бил нанасял "смяната на гумите с летни/зимни"... Затова според него колата нямала сервизна книжка, защото не пишело първият собственик дали и кога е ходил в сервиз, не били нанесени смените на гумите и било ходено в различни сервизи за инспекциите, а не в такива на БМВ....
Аз по-подробна книжка досега не съм виждал.
Така че не бързай, търси си някой зальохан Ханс и... хмм, ако не знаеш немски май ще ти е почти невъзможно.
Основни принципи (има си и изключения)
1) Дизелите се вземат, за да се карат много, защото горивото е по-евтино. Малко е вероятно дизелов автомобил да е на малко километри
2) Комбитата се вземат, за да се товарят и карат - идеята им е да събират повече багаж на по-дълги разстояния, малко е вероятно комби на малко реални километри, а дизел-комби на малко километри - граничи с мечтите.
3) Купетата - Вземат ги за гъзария и за бързо и спортно каране и возене на 1 мадама! Хич не ги тощят, особено като нямат ограничение на магистралите.
4) Кола от Източна Германия ... - източно германците са по-големи мърлячи и от нас (само че имат хубави пътища, добри и скъпи сервизи и закони, които се спазват)
Хайде успех на желаещите да си купят количка от Швабско...
В autoscout24.de само около 50% са фалшивите частници. Това при положение, че му дадеш да ти ги показва само частните обяви.
Трябваха ми 2 месеца докато се науча да ги познавам още по снимките - 70% ги познавам, а като прочетеш и текста 90%.
Истински частник германец, който се е грижил за автомобила си, няма да скрие номера, нито къщата си, нито адреса си!!!
В момента, в който видиш изтрит номер - 90% е прекупвач, автокъща или нереална снимка (на друга кола). Има 10% за частник, който си е скрил номера, а като ги питам защо, отговарят едно и също - "Ами не знам, всички си ги крият и аз затова.. не знам защо го правят, но сигурно има нещо, затова и аз така"
Моята кола си я купих точно от такъв льольо, който не знаеше въобще за какво става въпрос. Беше си скрил номера с картина, нарисувана от дъщеря му.
Не е важно дали е първи или втори собственик. Важното е кога я е купил и кой я е карал преди това, как е поддържана.
Ако е купена от вторият собственик на 2-3 години - няма проблеми. Но ако я е купил преди година и я продава - бягай беж без да се запитваш защо...
Сервизната книжка е само ориентировъчен документ. Фалшива сервизна книжка се прави точно за 10мин. Затова колкото по смешна изглежда, толкова е по-благонадеждна, че внесеното вътре е достоверно.
Относително е и какво се разбира под сервизна книжка - германецът, от който купих колата ми каза, че "няма сервизна книжка". Оказа се, че според него колата няма сервизна книжка, защото не е хопдила само в един и същ сервиз, а в различни. Първият собственик (2 години) не бил посещавал въобще сервиза, а вторият собственик нанасял само инспекциите и проверките, но не бил нанасял "смяната на гумите с летни/зимни"... Затова според него колата нямала сервизна книжка, защото не пишело първият собственик дали и кога е ходил в сервиз, не били нанесени смените на гумите и било ходено в различни сервизи за инспекциите, а не в такива на БМВ....
Аз по-подробна книжка досега не съм виждал.
Така че не бързай, търси си някой зальохан Ханс и... хмм, ако не знаеш немски май ще ти е почти невъзможно.
Основни принципи (има си и изключения)
1) Дизелите се вземат, за да се карат много, защото горивото е по-евтино. Малко е вероятно дизелов автомобил да е на малко километри
2) Комбитата се вземат, за да се товарят и карат - идеята им е да събират повече багаж на по-дълги разстояния, малко е вероятно комби на малко реални километри, а дизел-комби на малко километри - граничи с мечтите.
3) Купетата - Вземат ги за гъзария и за бързо и спортно каране и возене на 1 мадама! Хич не ги тощят, особено като нямат ограничение на магистралите.
4) Кола от Източна Германия ... - източно германците са по-големи мърлячи и от нас (само че имат хубави пътища, добри и скъпи сервизи и закони, които се спазват)
Хайде успех на желаещите да си купят количка от Швабско...
zmeyan написа:В Хайде успех на желаещите да си купят количка от Швабско...
Доста подробно, благодаря пак, ще го имам предвид !
Не каза само, това дето ти си го взел, доволен ли си

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Съвети за покупка на автомобил втора ръка има много - и колегата горе се е постарал да събере доста полезни неща , свързани с предишния собственик.
Но според мен - ако ще купуваш сам кола от чужбина - Трябва да познаваш конкретния модел. Да му знаеш слабите места, възможните проблеми и т.н. Трябва да ти е познат и мотора, а не на сляпо (особено по-мощните коли). Така, че ако нямаш познат, който да вземеш с теб и сам не разбираш - по-добре не ходи да търсиш Ханс.
И още нещо - хубавите коли винаги са СКЪПИ
Но според мен - ако ще купуваш сам кола от чужбина - Трябва да познаваш конкретния модел. Да му знаеш слабите места, възможните проблеми и т.н. Трябва да ти е познат и мотора, а не на сляпо (особено по-мощните коли). Така, че ако нямаш познат, който да вземеш с теб и сам не разбираш - по-добре не ходи да търсиш Ханс.
И още нещо - хубавите коли винаги са СКЪПИ

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
kriso85 написа:... И още нещо - хубавите коли винаги са СКЪПИ
леко офф-топик ама ето това е до голяма степен разковничето ...
по-добре повече в началото отколкото след това по сервизи

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
kriso85 написа: И още нещо - хубавите коли винаги са СКЪПИ
Благодаря, две мнения няма по този въпрос ! Не мога да кажа, че разбирам, карам и поддържам, но до там !
Това което има в момента са около 10 автомобила (съгласно моите изисквания) и варират м/у 13 и 21х евро

- martii89
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Aston Martin
Привет на всички колеги.ще си купувам БМВ Е46 от 1998 до 2000г.отначало бях навит на 320
д .но си мисля и эа 318и с гаэов инжекцион.коя е по евтината подражка.моля посаветвайте ме че савсем сам обаркан.благодаря на всички
д .но си мисля и эа 318и с гаэов инжекцион.коя е по евтината подражка.моля посаветвайте ме че савсем сам обаркан.благодаря на всички
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Газовия инжекцион е 1500лв отговре, но го даваш веднъж и няма притеснения, че ще ти се скапа турбо, турбина, помпа, печка (общо около 6-8 000лв).
Газовата заема място - харчи с около 0,5-1л/100км повече, отколкото бензин.
Заема място!!! Според мен това е основният недостатък - във вървежа няма разлика.
Ако ти казват, че БМВ на газ не става - лъжат те или са заблудени!
Ако се решиш, ще ти препоръчам майстори, но са в СтЗ...
Ако ще е дизел - 320Д, ако ще е бензин - 318и...
Може и 316, двигателя и обема му е същия, само конете са по-малко.
Дизел 320Д - 136 коня, понася спокойно чип и става 150-160 коня ...
разликата с 316и (105 коня) мисля, че разбираш, се усеща...
Избирай ЧИТАВА, особено ако е Дизел!!!
Газовата заема място - харчи с около 0,5-1л/100км повече, отколкото бензин.
Заема място!!! Според мен това е основният недостатък - във вървежа няма разлика.
Ако ти казват, че БМВ на газ не става - лъжат те или са заблудени!
Ако се решиш, ще ти препоръчам майстори, но са в СтЗ...
Ако ще е дизел - 320Д, ако ще е бензин - 318и...
Може и 316, двигателя и обема му е същия, само конете са по-малко.
Дизел 320Д - 136 коня, понася спокойно чип и става 150-160 коня ...
разликата с 316и (105 коня) мисля, че разбираш, се усеща...
Избирай ЧИТАВА, особено ако е Дизел!!!
- martii89
- Потребител
-
мерси човече
утре ше хода да гледам едно318и има и гаэов инжекцион .пак ше видиме.пак благодаря 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
martii89 написа:Привет на всички колеги.ще си купувам БМВ Е46 от 1998 до 2000г.отначало бях навит на 320
Е46 не е евтина за поддръжка

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- martii89
- Потребител
-
Да колега така е.всяко удоволствие се эаплаща
но мен ме притесняваше специално 320д щото чувам че ако стане проблем с определени части ще иэлеэне доста солено