Най удобно място за поставяне на радар ?
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- r3s1s74nc3
- младши ентусиаст
-
Най удобно място за поставяне на радар ?
Значи колеги избрах радар , взех и т.н. както и да е . Обаче не очаквах че ще е нужно
радара да трябва да е включен постоянно кьм запалката ... Тоз кабел дет виси много дразни ... Та искам да попитам има ли някакьв начин с инфраред ли , син зьб ли и аз незнам да го захранвам туй чудо ? Радара е Кобра да поясня само .
Според мен най удачното решение е да закрепя радара на мястото кьдето се слага попринцип стикера за гражданската и да вкарам кабела в единия от вьздуховодите отстрани на таблото и от там да го прекарам до долната част на борд компютьра от кьдето има дупка и от там да виси зарядното ...

червеното е видимата част , а бялата невидимата
радара да трябва да е включен постоянно кьм запалката ... Тоз кабел дет виси много дразни ... Та искам да попитам има ли някакьв начин с инфраред ли , син зьб ли и аз незнам да го захранвам туй чудо ? Радара е Кобра да поясня само .
Според мен най удачното решение е да закрепя радара на мястото кьдето се слага попринцип стикера за гражданската и да вкарам кабела в единия от вьздуховодите отстрани на таблото и от там да го прекарам до долната част на борд компютьра от кьдето има дупка и от там да виси зарядното ...
червеното е видимата част , а бялата невидимата

- r3s1s74nc3
- младши ентусиаст
-
Re: Най удобно място за поставяне на радар ?
и само още един вьпрос ... Само сьс свалянето на таблото(километража , обортомера ..) ще мога ли да я извьрша тази процедура , че до сега не сьм свалял цялото ?
- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
ходи при някой ел. техник да ти го свърже към лампата над огледалото за задно виждане
що се занимаваш с глупости?
що се занимаваш с глупости?

Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Лупваш го на тавана до огледалото за странично виждане или по скоро пред него и си взимаш директно ток от плафона 

- r3s1s74nc3
- младши ентусиаст
-
нищо не разбирам от ел. , но все пак ако не е пусната лампата на плафона от кьде ще му идва тока за да го зарежда ? Самото огледало може ли да се отлепи и да се залепи 1-2 см по надолу , че малко няма място в момента за радара ? В смисьл доста е дебел и опира в тавана
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Според мен за да имаш 100% ефективност е най-добре радара да е поставен над таблото и чистачките да не му пречат а кабела като е включен не дразни толкова 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
и какво, на светната лампа ли ще кара за да има антирадар или пък антирадара няма да се гаси???
честно казано ме кефите

честно казано ме кефите

- крив кюнец
-
Там горе у ламбата (плафона) има кабел с 12 волта напрежение . Ти като натиснеш копчето за ламбата просто тези 12 волта отиват към крушката и тя светва. Така, че подаваш напрежение на детектора от тази жица ( и не е нужно да натискаш копчето за осветлението)r3s1s74nc3 написа:нищо не разбирам от ел. , но все пак ако не е пусната лампата на плафона от кьде ще му идва тока за да го зарежда ? Самото огледало може ли да се отлепи и да се залепи 1-2 см по надолу , че малко няма място в момента за радара ? В смисьл доста е дебел и опира в тавана
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

А и между впрочем радара може и в багажника да го пъхнеш, да не ти пречи, но файда от него няма да има

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Радар имат ушевите, твойто е радар детектор и там ко го завреш файдата ще клони към нула.
Ще ти кажа аз как направих. Вендузата не я ползвам - оставя белези по стъклото, а има разни келеши, дето обикалят нощем да търсят навигации (имаше една тема тука) и разбиват колите като видят белези от вендузи по стъклото.
Взех си от един железарски магазин една ролка двойно залепващо тиксо (не съм сигурен дали така се води, ама лепи и от 2те страни и е добро). То е 4-5 кинта и има там материал за 100-200 залепвания да речем. Залепвам го с въпросното тиксо над километража и оборотите, точно на 2-3 см. зад най-горната точка на волана да могат да минават пръстите от там свободно, а кабела го включвам във запалката.
Тая система, обаче я правя само като пътувам някъде извънградско, живея в Смолян и не си струва всеки път да се занимаваш с това.
По гореописания начин кабела малко неприятно минава през таблото зад волана, но по-добро не съм измислил.
Моя и той е кобра. Мисля, че дори при изключен двигател и изваден ключ от таблото консумира ток. Провери тая работа, да не търсиш кабели някоя сутрин.
P.S. Забравих да ти кажа само, че сутрин, когато е студено това тиксо не ще да хваща заради влагата. Примерно като влезнеш, запалиш и ти се замъглят прозорците - при това положение не става.
Айде, успех!
Като разрешиш проблема постни някоя снимка да видим как си го измислил.
Взех си от един железарски магазин една ролка двойно залепващо тиксо (не съм сигурен дали така се води, ама лепи и от 2те страни и е добро). То е 4-5 кинта и има там материал за 100-200 залепвания да речем. Залепвам го с въпросното тиксо над километража и оборотите, точно на 2-3 см. зад най-горната точка на волана да могат да минават пръстите от там свободно, а кабела го включвам във запалката.
Тая система, обаче я правя само като пътувам някъде извънградско, живея в Смолян и не си струва всеки път да се занимаваш с това.
По гореописания начин кабела малко неприятно минава през таблото зад волана, но по-добро не съм измислил.
Моя и той е кобра. Мисля, че дори при изключен двигател и изваден ключ от таблото консумира ток. Провери тая работа, да не търсиш кабели някоя сутрин.
P.S. Забравих да ти кажа само, че сутрин, когато е студено това тиксо не ще да хваща заради влагата. Примерно като влезнеш, запалиш и ти се замъглят прозорците - при това положение не става.
Айде, успех!
Като разрешиш проблема постни някоя снимка да видим как си го измислил.
- r3s1s74nc3
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:и какво, на светната лампа ли ще кара за да има антирадар или пък антирадара няма да се гаси???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
честно казано ме кефите
той радар-а си има копче за он-офф
крив кюнец написа:Там горе у ламбата (плафона) има кабел с 12 волта напрежение . Ти като натиснеш копчето за ламбата просто тези 12 волта отиват към крушката и тя светва. Така, че подаваш напрежение на детектора от тази жица ( и не е нужно да натискаш копчето за осветлението)r3s1s74nc3 написа:нищо не разбирам от ел. , но все пак ако не е пусната лампата на плафона от кьде ще му идва тока за да го зарежда ? Самото огледало може ли да се отлепи и да се залепи 1-2 см по надолу , че малко няма място в момента за радара ? В смисьл доста е дебел и опира в тавана
мерси за инфото колега !
bum_bum написа:Радар имат ушевите, твойто е радар детектор и там ко го завреш файдата ще клони към нула.
пиша го просто за по кратко
Само неразбрах дали е вьзможно огледалото за задно виждане(централното) дали може да се свали 1-2 см по надолу ?
- Blue&White
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но да питам за този радар-детектор - http://www.usa2bg.com/avtoaksesoari/cob ... ector.html. Има ли смисъл от такъв? А и читав ли е този сайт, защото стоките са доста по-евтини в сравнение с други сайтове.
да, сайта е наред, преди няколко седмици купих от тях още един
трябват ми два или повече, защото при мен всяка кола оборудвам с радардетектор над огледалото вързан директно за + от плафона (има 12в когато си на контакт). Освен това Кобра-та се гаси автоматично след 30 мин. след акто си спрял така че няма страшно
абсолютна необходимост е в днешно време
трябват ми два или повече, защото при мен всяка кола оборудвам с радардетектор над огледалото вързан директно за + от плафона (има 12в когато си на контакт). Освен това Кобра-та се гаси автоматично след 30 мин. след акто си спрял така че няма страшно
абсолютна необходимост е в днешно време

Последна промяна © на 01 Дек 2009, 12:09, променена общо 1 път
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Blue&White написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но да питам за този радар-детектор - http://www.usa2bg.com/avtoaksesoari/cob ... ector.html. Има ли смисъл от такъв? А и читав ли е този сайт, защото стоките са доста по-евтини в сравнение с други сайтове.
Добре си се насочил, 300 лв е без пари иначе е около 500 лв. Много по компактен е от другите
Ето малко повече характеристики
- S-XRSTM Maximum – Нова и подобрена система на засичне на радари;
- гласово предупреждение;
- Ku Band Radar Детекция;
- Pop GUN Режим - засича Pop радари тип пистолет
- Full Color ExtremeBright DataGrafix™ Display- ярък графичен дисплей с пет възможни цвята;
- Показва волтажа на акумулатора и алармира за спад на напрежението в него;
- 360-градуса леща;
- Safety Alert система за предупреждение при трафик;
- IntelliMute - Интелигентна Auto Mute система-изключваща радарния детектор при спряло МПС или движение е с ниска скорост
- градски и магистрални режими;
- 8 точков дигитален комшас;
- автоматично изключване при загасен двигател.
- Комплект с презареждаема Li-Ion батерия,с USB port, в безжичния дисплей за управление на главния модул използвайки IntelliLinkTM 2.4GHz
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3