"Невероятен" жест от колега на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Re: "Невероятен" жест от колега на пътя

Мнение от dokie » 30 Ное 2009, 20:48

Голяма дискусия се заформи... трябва да има такива теми от време на време... да се видим що за шофери сме и какви още има на пътя...
По темата - и аз съм на мнение, че не сме ние съдниците, които да правораздават на пътя... тез "получилите сигнали" няма да ги вразуми неадекватно, агресивно и животозастрашаващо поведение на пътя... по-добре да не се намесва човек в маневрите на другите... че изхода нерядко се вижда...
Подобно поведение (като на човека с джипа) оправдавам единствено ако го прави с цел предотвратяване на блъскане на човек... не веднъж или 2 пъти спирам пред пешеходна пътека, където има и легнал полицай, в лявата лента съм - а отдясно минава Шумахер с 20-годишна кошница... но дори тогава не смея много да засека другия автомобил, че да не пометем пешеходците... по-скоро свирвам с клаксона да им привлека вниманието доколкото мога...
Пазете се сами, че другите няма да ви пазят!

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Ное 2009, 20:52

titto написа:П.П Теб за пръв път ли те засичат в София, че го "споделяш"толкова често!?
Па и що не слезна да се разбЕрете като ВиК джамбази!? :mhihi:

Е, истината е, че тъкмо беше скочил адреналина и бях се пресегнал за него, като оня спря пред мен и включи на заден, но веднага след това отпраши (май обърка задна и първа от толкова бързане) :no:

Като ме засекат и полудявам, ако е с мигач пускам 99%, но без...

а на теб ако ти е толкова смешно, пожелавам ти много смях!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Ное 2009, 22:29

Малко погрешно съм се изразил. В общи линии трябваше да е така : Изпреварвате 2-3-4 коли, вече се изравнявате с последната кола, която изпреварвате... Отсреща се показва кола, първа реакция е да настъпите спирачката и да се приберете между последната и предпоследната... В случаите, в които имате възможност да изпреварите и последната кола по-добре го направете. Варианта ако решите да се приберете между двете коли, може да е следната ситуация: Тръгвате да се прибирате, колата пред вас инстинктивно (много често се случва) натиска спирачка, а този от зад няма реакция да намали за да ви направи път и по този начин, дистанцията между двете коли става по-малко от колкото ви е нужно за да се приберете.
Това имах в предвид, но най-вероятно повечето си го знаят, пък и има ситуации, в които нямате възможност да ги доизпреварите и тогава гледате да се мушнете между двете коли :mhihi:

Малко да ти опонирам колега, може ли? Това важи, ако евентуално имаш представа с колко идва оня насреща ти. Така загина наскоро мой приятел, пуснах тема по случая. Незнам дали е чел подобни "съвети", но плати с живота си за акъла, който ти препоръчваш тук. Точно по този начин, 3 коли и насреща Лада Нива, на прав път, в темата писах че е имало мъгла, но не е било така, било е ясно, после се изясни този факт.. Пътувам доста и доста по-често съм виждал колеги да правят точно обратното, а именно, да се опитват да се приберат, а не да опитват да изпреварят и последната кола.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 01 Дек 2009, 1:32

Elesar74 написа:
Малко погрешно съм се изразил. В общи линии трябваше да е така : Изпреварвате 2-3-4 коли, вече се изравнявате с последната кола, която изпреварвате... Отсреща се показва кола, първа реакция е да настъпите спирачката и да се приберете между последната и предпоследната... В случаите, в които имате възможност да изпреварите и последната кола по-добре го направете. Варианта ако решите да се приберете между двете коли, може да е следната ситуация: Тръгвате да се прибирате, колата пред вас инстинктивно (много често се случва) натиска спирачка, а този от зад няма реакция да намали за да ви направи път и по този начин, дистанцията между двете коли става по-малко от колкото ви е нужно за да се приберете.
Това имах в предвид, но най-вероятно повечето си го знаят, пък и има ситуации, в които нямате възможност да ги доизпреварите и тогава гледате да се мушнете между двете коли :mhihi:

Малко да ти опонирам колега, може ли? Това важи, ако евентуално имаш представа с колко идва оня насреща ти. Така загина наскоро мой приятел, пуснах тема по случая. Незнам дали е чел подобни "съвети", но плати с живота си за акъла, който ти препоръчваш тук. Точно по този начин, 3 коли и насреща Лада Нива, на прав път, в темата писах че е имало мъгла, но не е било така, било е ясно, после се изясни този факт.. Пътувам доста и доста по-често съм виждал колеги да правят точно обратното, а именно, да се опитват да се приберат, а не да опитват да изпреварят и последната кола.

Най,добрата реакция се преценя на място не във форума,лошото е,че някой път една забавена или погрешна реакция води необратими последствия.
Жалко за твоя приятел :roll: :roll:
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 01 Дек 2009, 3:17

95% във форума спазват правилата по пътищата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По темата и двамата не са прави,но този със джипа е уникален идиот за мене да се претрепе и той и колегата за едното нищо ми като е толкова ербап да го настигне и да се види колко е гъзар,да няма ей ти ли падна или аз те бутнах :mhihi: :mhihi: :mhihi: (МОЕ МНЕНИЕ :winky: )
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Дек 2009, 10:36

kokobm написа:
flame написа:Едното е предумисъл, а другото самонадеяност!
Резултатът е един и същ, но мотивите са различни!

Точно така, само че убийствата, породени от ПРЕДУМИСЪЛ се случват извън пътя, а тези от САМОНАДЕЯНОСТ именно на пътя!!!!!!!!!

Нещо не мога да ти схвана логиката... Да не би да искаш да кажеш, че предумишлените са по-безопасни от самонадеяните?! :?:
Ако превишиш скоростта на пътя (самонадеяност) има малки шансове за смъртен случай в резултат на ПТП.
Ако блъснеш някой, така че да се обърне в канавката (умишлено), почти сигурно ще даде фира.

Първото го прави всеки от нас, всеки ден.
Помисли какво ще стане ако всеки започне да прави второто. :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 01 Дек 2009, 11:56

Elesar74 написа:

Както казах, преценявате дали имате възможност.Просто споделям и не искам да го налагам на никой. В някои от случаите това, което съм казал си е правилно, но не винаги ! За това имаме глави и вземаме решения постоянно. Естествено е, че ако е на 20 метра пред мен ще тръгнеш да се прибираш а не да избуташ още на пред. Както и да е... Има много ако...

ПП: Съжалявам за приятеля ти...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Дек 2009, 12:12

Защо темата трябва да стане 2767354354 страници от дъвкане на глупости ??? След като е изчерпана , защо просто не спрете да пишете по нея , по повод за прикзака , все ще има

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 01 Дек 2009, 12:24

Стреми се да промениш това, което можеш, а не това, което не можеш!
Селото се оказа точно във града

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 01 Дек 2009, 13:19

що не слезе е не му дръпна един хубав секс, че после да гледа в огледалата.....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Предишна

Назад към Извън Темата