Тъмни предни стъкла, проблеми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Тъмни предни стъкла, проблеми

Мнение от ///M_Martin » 01 Дек 2009, 12:39

2 год. карах с 5 тъмни стъкла и нон стоп ми правеха проблеми,актове,заплаха за спиране от движение на границата ти правят също проблем-мой съвет свали ги за да нямаш главоболия ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 01 Дек 2009, 13:27

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Както искайте го разбирайте. В нашия закон няма % на ограничаване и т.н., просто е забранено. Това е.
Стъклата на задните врати ако искаш с черни листове от гланцово блокче ги покрий, нищо няма да ти кажат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 01 Дек 2009, 13:48

И на мен много ми се искаше да затъмня всичките, ама точно заради куките не съм (даже и задните още не съм направил).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 01 Дек 2009, 15:51

заядат ли се няма отърване,аз карах Г-класа която беше Брабус изпълнение и всичките и стъкла бяха затъмнени дори и предния на 80%,имаше си и документ че така излизат заводски,ама не :nono: ченгето вика спирам те от движение :shock: (тва в София) инъче другаде съм нямал проблеми
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 01 Дек 2009, 16:50

Аз от 2 години съм с затъмнени стъкла на 50% отпред....веднъж ми написаха акт,веднъж дадох 10 лева на фуражката и веднъж минах без пари...през другото време съм нямал проблеми....просто,когато видя някъде полицаи,отварям съвсем леко прозореца и явно не се забелязва толкова,и нямам ядове

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Дек 2009, 19:29

Facheff написа:Аз от 2 години съм с затъмнени стъкла на 50% отпред....веднъж ми написаха акт,веднъж дадох 10 лева на фуражката и веднъж минах без пари...през другото време съм нямал проблеми....просто,когато видя някъде полицаи,отварям съвсем леко прозореца и явно не се забелязва толкова,и нямам ядове

Напротив, като отвориш само малко прозореца се забелязва още повече.
А такива експерименти са за откачени - ше отварям аз прозореца всеки път като видя полиция...те са през две крачки. Единия път на бул. България при стадион Раковски - не знам откъде ме видя в задръстването, но излезе, пресече цялото кръстовище и ме изчака да мина светофара, за да ме спре.
Особено пък зимата - ходи отваряй прозореца, навън като е -10, а в колата е 22C :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2009, 19:33

а като си затъмните предните джамове - като стане тъмно с мизерните евро-стандарти фарчета как се кара?

в големите лъскави коли оптично-верните предни стъкла са екстра за която се плаща пари.. а вие слагате фолио което освен че затъмнява също така разваля оптиката на стъклото?

случайни мисли на глас...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 01 Дек 2009, 21:11

Сега говорих с познати към КАТ и имало някаква комисия за тия неща, в която ако си в някакви номрми можед да се издаде документ?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 01 Дек 2009, 21:18

Няма ли да ви писне да я дъвчете тая тема с затъмнените предни стъкла :roll: :banghead: ! Минат, не минат 2-3 месеца и хоп някой търси вратички в закона - вратички няма!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Дек 2009, 21:31

BMWMHartge написа:Сега говорих с познати към КАТ и имало някаква комисия за тия неща, в която ако си в някакви номрми можед да се издаде документ?

Аз знам една комисия, дето издава документи за освидетелстване. Мога да ти дам координати, да я препоръчаш на познатите ти.
Не се занимавайте с глупости. Вместо да набивате пари си вземете нещо за колата...или май направо нова кола :winky:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 01 Дек 2009, 21:48

lubo_frend написа:......под всеки един акт има поле за възражение - намекнал ли ви е за пари или имате съмнение че е консумирал алкохол го напишете!90% от случаите актовете не се обжалват!
П.П.:Надявам се да съм бил полезен :wave:
Поздрави!!! :P

Много си полезен, от такива "умни" глави като теб после си патят хората. Като напишеш, че е пил и той викне съответния началник, изпробва се на място и се установява, че не е близвал, ти какво правиш със заведеното дело за набедяване срещу теб?! Явно не мислиш много преди да пишеш, но като хапнеш дебелия някой път може да ти дойде освежаващо. Или викаш "намекването" за пари автоматично отменя акта?!
Хвала на такива "мозъци" :clap:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Дек 2009, 23:08

alx написа:...мизерните евро-стандарти фарчета как се кара?...

офф: хехе, от кога пък евро стандартите за фарове са мизерни ;) ? да не са променили стандартите, защото поне на американските коли от 90те и преди това фаровете са трагични и доста заслепяващи за мен (сравнени с европейските версии)...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Мнение от KONN » 02 Дек 2009, 2:15

......под всеки един акт има поле за възражение - намекнал ли ви е за пари или имате съмнение че е консумирал алкохол го напишете!90% от случаите актовете не се обжалват!
П.П.:Надявам се да съм бил полезен :wave:
Поздрави!!! :P

Приятел катаджия разправя така:Един му написал в акта възражение че са му искали подкуп(правел се на интересен и си бил в нарушение за минаване на червено) моя човек извадил двайсет лева от неговите прикрепил ги към акта и директно белезниците на тоя и 72 часа за даване на подкуп. Тъй че ти си пиши пиши каквото искаш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 02 Дек 2009, 3:01

Archangel написа:
Facheff написа:Аз от 2 години съм с затъмнени стъкла на 50% отпред....веднъж ми написаха акт,веднъж дадох 10 лева на фуражката и веднъж минах без пари...през другото време съм нямал проблеми....просто,когато видя някъде полицаи,отварям съвсем леко прозореца и явно не се забелязва толкова,и нямам ядове

Напротив, като отвориш само малко прозореца се забелязва още повече.
А такива експерименти са за откачени - ше отварям аз прозореца всеки път като видя полиция...те са през две крачки. Единия път на бул. България при стадион Раковски - не знам откъде ме видя в задръстването, но излезе, пресече цялото кръстовище и ме изчака да мина светофара, за да ме спре.
Особено пък зимата - ходи отваряй прозореца, навън като е -10, а в колата е 22C :mhihi:

Както винаги някой разбрал не до разбрал в тоя форум...не се занимавам да се оглеждам за куки или квото и да било....свалям само когато са спрели до мен с патрулката или минавам по някакъф начин,чрез който може да ми се заядат и то не НОН СТОП... тии нормален ли си да си играя,че си нямам друга работа бе приятел :mhihi: :winky:
Казвам 4е аз карам 2 години вече с затъмнени стъкла(50% предните 85% задните) и си нямам сериозни ядове катоо да ме карат да си чопля фолиото или да ми спират колата от движение..

Предишна

Назад към Извън Темата