Новата а8-ца
Модератор: Общи модератори
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Re: Новата а8-ца
Харесва ми, запазва стила си и е доста по зализано от старото. Не ми харесва че е фейслифт, а очаквах нещо коренно различно и ми изглежда по скоро като конкурент на средния премиум клас от колкото на високия.
Заключение: Преди да го покажат се притеснявах че ще е нещо невиждано за времето си и ще остави конкурентите си в лицето на БМВ и Мерцедес назад, но сега като го виждам мога спокойно да си отдъхна
П.С. По въпроса за XDrivе и Куатрото навсякъде, системата на БМВ е по добра като проходимост и лесно управление. което кара повечето специалисти да я считат за най-добрата. Куатрото от своя страна превъзхожда с производителност, демек ако състезавате 2 идентични модела с куатро и екс драйв на снежна писта с цел най-добро време, куатрото печели. Ма тва е защото няма некое Субару да им покаже за кво става въпрос
Заключение: Преди да го покажат се притеснявах че ще е нещо невиждано за времето си и ще остави конкурентите си в лицето на БМВ и Мерцедес назад, но сега като го виждам мога спокойно да си отдъхна

П.С. По въпроса за XDrivе и Куатрото навсякъде, системата на БМВ е по добра като проходимост и лесно управление. което кара повечето специалисти да я считат за най-добрата. Куатрото от своя страна превъзхожда с производителност, демек ако състезавате 2 идентични модела с куатро и екс драйв на снежна писта с цел най-добро време, куатрото печели. Ма тва е защото няма некое Субару да им покаже за кво става въпрос

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
sobiss написа:Това повече ми прилича на високо технологичен кухненски бокс

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
немога да си кривя душата,колата е хубава и ми харесва,но все пак искам 7-цата

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Не ми харесва дизайна. не ми харесва, че е 4х4... ако ще си купувам такъв клас кола или S класа или 7-ца, даже сега като се замисля направо 7-ца, няма база за сравнение с другите две просто.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
С класата нямала база за сравнение с 7цата 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Mario Pankov написа:Вчера на представянето сигурно е било гробна тишина, а шефовете на BMW и Mercedes са викали УраУжасна кола, външният дизайн е просто потресаващо грозен. Отпред с диодите изглежда като Ауди 80 с български тунинг, а смяната на цветовете на диодите вече ме уби - Голфаджиите ще ликуват като поевтинеят след 5-6 години. Страничната линия издава, че дизайнерите явно не са знаели какво искат да постигнат, права линия с лек завал отпред, изглежда като корейски кенеф от типа на Магентис и близнака Соната. Пропорциите на стъклата не са правилни, по-сходни са с кола от 80-те като 200 или V8. Задницата е като мутирала А4- с единствената разлика, че при А4 тънките стопове с реотани изглеждат чудесно, докато тук уширените натъпкани с диоди светлини стоят като гротеска и сякаш са били слагани в някой квартален гараж, никаква съразмерност с бронята на колата. Джантите също не стоят добре и също ми се струва, че са могли да добавят още 2 цола към размера. По спомени джантата трябваше да е с размер малко по-голям от този на страничното стъкло, имаше някакви дизайнерски методики, които съм чувал. Явно от Ауди не са.
Интериора вече е изпълнен отлично, старият имаше нужда от малка промяна и те са я направили - изнесли са контролните прибори от зоната до подлакътника при стария модел към таблото при новия, което е плюс. Интересно ми беше при старата, когато караш с 230-240 и се наложи да използваш въпросната централна конзола - трябва да погледнеш към нея и да изпуснеш пътя от очи. Другите интериорни аспекти при стария модел бяха много добри и нямаха нужда от особена промяна, мисля че правилно не са правили радикални изменения. Седалките изглеждат превъзходно. Неприятно впечатление ми направи интегрираният аналогов часовник в централната конзола - Q&Q имат абсолютно същият модел и струва 10-на лева, а шрифта и големината на цифрите, както и цвета на дисплея някакси не се вписва в цялостната картина. Бутоните над него, изработени от някаква черна пластмаса също можеше да изглеждат по-добре и също някакси не ми стоят като правилно оразмерени.
Моята обща оценка по десетобалната система - 6.
ПП - Не разбирам защо се показват десетки скици, които изглеждат великолепно ( Ауди също показаха няколко, които лично на мен ми харесваха много ) и след това, с извинение, се изсира нещо такова.

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
///peter написа:С класата нямала база за сравнение с 7цата
да де ама с-ката преди колко време излезе 7-цата кога излезе

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
bavareca_86 написа:///peter написа:С класата нямала база за сравнение с 7цата
да де ама с-ката преди колко време излезе 7-цата кога излезе
Аз лично говорех за W220 и E65, щото над тях имаХ лични наблюдения. Един авер първоначално искаше Меро та се почна едно обикаляне, впоследствие му викам аве 5-ца не щеш ли, оня ми вика тясна ми е. Някой подхвърли ами 7-ца? Въобще не ми беше на акъла 7-цата

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Mario Pankov написа:За каросерията вече има информация и снимки, скоростната кутия - 99% DSG, двигатели - очаквам разнообразна гама и мисля, че е време за нов топов мотор с принудително пълнене - имат кого да гонят все пак. Цена - все пак се води нов модел, а не фейс, 7-цата и С-класата са по-стари, до сега А8 беше най-скъпа и сега ще бъде. Най-вече, че в предвид по-ранното въвеждане на конкурентните модели от Мерцедес и БМВ - там вече цикъла на продукта клони към кампании с отстъпка, била тя финансова или подаръци - т.е. А8 си остава най-скъпа в този момент, а с нищо не блести пред останалите. За това и дадох - 6. Ако трябваше да оценявам само дизайна ще ми е нужна скала и с отрицателни стойности.
За цена не може да говориш , преди да има инфо ! До скоро А8 беше много по-евтина (особено ако сложиш и сериините екстри ) , но беше стар модел . Никога А8 не е било по-скъпо от еС класата ... Трансмисията ще е ДСГ 8 степенна сериино , каросерията алуминиева и сериино куатро , само в бъдещия дефорсиран 3.0 ТДИ 204 коня , ще бъде екстра АВДто.Говори се за окачване от Панамера , ако наистина е така , работата става дебела . Според мен , ще се преглтне баналния дизайн , в името на новите технологии и перфектния "кокпит" . . .
Да си кажа и мнението - еС , БМВ 7 или А8 - еС класата не - малко е за чичковци , а дали 7мак или А8 - зависи от двигателя , но ако ще е А8 определно , трябва да се ходи за нов бодикит

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
acho.rs написа:Да си кажа и мнението - еС , БМВ 7 или А8 - еС класата не - малко е за чичковци , а дали 7мак или А8 - зависи от двигателя , но ако ще е А8 определно , трябва да се ходи за нов бодикит
...да кажеш за W140 че е за чичковци бих го преглътнал, но за генерациите след това, просто трябва да е срамуваш от написаното...

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
acho.rs написа:idrive написа:Според мен 1-ва и последна снимка са на новото А8...Снимки 2 и 3 са си на старата "осмица".
пп Ауди никога не са ме впечатлявали с нещо,едва дали и ще го направят.Както каза колегата,колата е за придвижване от точка А до точка Б,но аз предпочитам да го направя с БМВ...
Какво според теб - това си е сравнение на старото и новот А8![]()
Кола за точка А и Б ? Ти изобщо виждал ли си А8 , каквото и да било ???
Да колега,виждал съм го...даже и карал! Винаги обръщаш темата наопаки,че Ауди били еди-какво си и т.н.Ами тук в този форум не го харесват,но във форума на Ауди го боготворят.Като гледам винаги нападаш другите които изразяват собствените си мнения,а това не говори добре за теб.
Без лоши чувства,но остави и другите да имат собствено мнение!
пп Може би ще ме питаш къде съм карал А8.Е работил съм като дилър във "Софавто" и съм карал не 1 и 2 Аудита

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Да кажеш , че е грозно - ок , с никой не съм се заяждал , но това за А8 и точка А и Б е много , ама много "грешно" ... меко казано . За другото няма да говоря да не изместваме темата ...