Т0тал щета при лизинг0в авт0м0бил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Т0тал щета при лизинг0в авт0м0бил

Мнение от driver69 » 01 Дек 2009, 22:27

Няма значение - ми остават примерно 300лв. Тотал щета. К'во прайм?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Дек 2009, 23:25

бъди сигурен че клиента ще е ощетен във всички случаи ,така става като дадеш дупето под наем/лизинг

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 02 Дек 2009, 11:51

Само ще помоля занапред да ми пишат само хора които са наясно, защото на момчето в момента му предлагат автомобил от същата лизингова къща на стойността на застраховката която ще му изплатят като вариант. Дори не са споменал;и за удържане на вноски!
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 02 Дек 2009, 17:09

Alexi написа:бъди сигурен че клиента ще е ощетен във всички случаи ,така става като дадеш дупето под наем/лизинг

еми то всички искаме да не е на лизинг, ама ей така се вадят 40к.....

А към автора на темата - пиши после какво стана, че и аз карам лизингов автомобил. Даже в Булстрад по документи аз се водя ресипиент на обещетения по щети. И както ми обясниха аз получавам парите от каското, защото АЗ плащам вноските на каското. Ама досега съм ходил само за една драскотина и то в оторизирания сервиз с възложително писмо от застрахователя..... та с две думи не съм сигурен какво става при тоталка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 02 Дек 2009, 17:29

Зависи в договора с лизингодателя, какво сте описали. На това място си избираш дали да покриеш вноските и да ти дадат разликата на ръка. Или Да си обезпечен с друг автомобил пак на тяхно име.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 03 Дек 2009, 11:11

аз карам лизингова кола и вчера питах как стоят нещата в такъв случай казаха ми че ми изплащат 100% от застрахованата сума понеже лизинговите коли се застраховат на най максималното което може като застраховка.И с нея си погасявам остатъка от лизинга.Което като го сметнах няма да остане и стотинка за мен ;)А това че някоя компания може да ти предложи кола и тн вече си е фирмена политика да те задълбая на ново....незнам как стоят нещата.Аз не съм през лизингова компания а директно от производителя съм на лизинг.
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 03 Дек 2009, 14:03

Reportera написа:аз карам лизингова кола и вчера питах как стоят нещата в такъв случай казаха ми че ми изплащат 100% от застрахованата сума понеже лизинговите коли се застраховат на най максималното което може като застраховка.И с нея си погасявам остатъка от лизинга.Което като го сметнах няма да остане и стотинка за мен ;)А това че някоя компания може да ти предложи кола и тн вече си е фирмена политика да те задълбая на ново....незнам как стоят нещата.Аз не съм през лизингова компания а директно от производителя съм на лизинг.

Да, ама не, нека ти дам прост пример: купуваш автомобил на лизинг (чисто нов) с фактурна стойност 50 хил. лв., към края на застраховката правиш тоталка, но в същото време пазара се е сринал за този период и в момента такъв автомобил струва 40хил. лв. (примерно), как смяташ че застрахователя ще изплати щетата на 100%, един път че автомобила към момента на настъпване на събитието е по-евтин и другия момент е че ще има така или иначе "останки"...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 03 Дек 2009, 21:17

той човека е писал ,за него нищо не остава както писах и аз преди 1 страница .. сега че са му предложили на конкретния човек нов автомобил - що мисли че не е прецакан ,я да си сметне вноските и колко още ще има да плаща - българина много обича като щраус да си завира главата в пясъка и да се мисли за тарикат ,100% е много по назад отколкото преди тотала... между другото съм тотализирал 2 лизингови коли имам известен поглед :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 03 Дек 2009, 23:24

При мен се получи следното - композиция влекач с полуремарке се обърна по вина на шофьора и стана тотална щета. Композицията беше лизингова и оставаха още три вноски. Застрахователната компания плати на лизинговата компания 80 процента от застрахователната премия след няколко месеца, аз платих последните вноски на лизинговата компания и след повече от година разправии, телефонни разговори, уточнявания, носене на различни документи и ходене по мъките лизинговата компания ми преведе парите получени от застахователната компания. Много е неприятно да се занимаваш с такъв казус в България.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 04 Дек 2009, 9:55

Projektzwo написа:
Reportera написа:аз карам лизингова кола и вчера питах как стоят нещата в такъв случай казаха ми че ми изплащат 100% от застрахованата сума понеже лизинговите коли се застраховат на най максималното което може като застраховка.И с нея си погасявам остатъка от лизинга.Което като го сметнах няма да остане и стотинка за мен ;)А това че някоя компания може да ти предложи кола и тн вече си е фирмена политика да те задълбая на ново....незнам как стоят нещата.Аз не съм през лизингова компания а директно от производителя съм на лизинг.

Да, ама не, нека ти дам прост пример: купуваш автомобил на лизинг (чисто нов) с фактурна стойност 50 хил. лв., към края на застраховката правиш тоталка, но в същото време пазара се е сринал за този период и в момента такъв автомобил струва 40хил. лв. (примерно), как смяташ че застрахователя ще изплати щетата на 100%, един път че автомобила към момента на настъпване на събитието е по-евтин и другия момент е че ще има така или иначе "останки"...

не не не си ме разбрал....първата година е на 100% фактурна стоиност 2-рата година е на 85% факртурна стойност на мен сега ми е 3 година и е на 75% фактурна стойност защото има овехтяване на автомобила.
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 04 Дек 2009, 14:36

BadAngel написа:не е съвсем така

при различните тотали плащат различни пари, обикновено плащат 80% от застрахователната стойност и ти оставят колата, друг вариянт е да ти платят 100% и трябва да прехвърлиш колата на застрахователите, което си е най-чистия вариянт

от там нататък се плаща първо на лизинга, така че да му се покрият всички вноски и след това, ако остане нещо, ти се дава на теб, като лизингополучател (обикновено се опитват да ти ги счетат тези пари като някаква вноска за следващата кола)

имал сам еденти4ен слу4ей,това е най-правилния отговор който те интересува
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Дек 2009, 15:05

Reportera написа:не не не си ме разбрал....първата година е на 100% фактурна стоиност 2-рата година е на 85% факртурна стойност на мен сега ми е 3 година и е на 75% фактурна стойност защото има овехтяване на автомобила.

Аз съм те разбрал много добре, само че явно този който ти е подал тази информация е много скаран с науките...
След първата година овехтяването на всеки един автомобил е най-голямо = 20%, след това за всяка следваща година се свалят по 10%, това не си го смуча от пръстите. Другата подробност е че в момента с тази "криза" автомобилите са паднали значително и се гледа ГЛАВНО пазара, а не швакета-макета...
А целта на тази по-висока застраователна стойност е респективно по-висока застрахователна премия, пък вие си вярвайте че някой като ви застрахова Е36-цата за 10хил.лв. и после като си я запалите или я засилите на някъде ще ви изплатят обезщетението на 100%, не случайно има термини като надзастраховане и подзастраховане.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата