Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
kriso85 написа: Е46 не е евтина за поддръжка
Все се каня да попитам колко горе долу на месец излиза само поддръжката на автомобила без да включваме пари за "тунинг". Само консумативи и повреди. Това при нормални около 1000-1500 километра на месец да кажем? Като събера кинтите за тая кола най-вероятно ще пусна отделна тема, защото това е много важен въпрос за мен и от отговора ще зависи и покупката на автомобила (силно желание имам да е Е46)
Естествено знам, че това е много относително и може да има разлика в хиляди, но все пак някакви ориентировъчни цифри са добре дошли.
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
pampo написа:kriso85 написа: Е46 не е евтина за поддръжка
Все се каня да попитам колко горе долу на месец излиза само поддръжката на автомобила без да включваме пари за "тунинг". Само консумативи и повреди. Това при нормални около 1000-1500 километра на месец да кажем? Като събера кинтите за тая кола най-вероятно ще пусна отделна тема, защото това е много важен въпрос за мен и от отговора ще зависи и покупката на автомобила (силно желание имам да е Е46)
Естествено знам, че това е много относително и може да има разлика в хиляди, но все пак някакви ориентировъчни цифри са добре дошли.
Прочети цялата тема за частите - така хем ще видиш цените, хем ще се ориентираш и кое най-често подлежи на ремонт и смяна, ще видиш и годишното обслужване (масло, филтри) да речем колко струва.....
Като цяло страшно няма, особено ако случиш на читава кола....

F**k them all!
Искам да питам има ли Е46ци с м52б28 ... или всички са m52tub28?Информацията, която намирам в нета е малко объркваща... И да питам всмукателния колектор с по-голямо сечение ли са рънарите при новия мотор? На него разбрах, че не може да се сложи м50 колектор ... там какво е решението?
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Sherman написа:Искам да питам има ли Е46ци с м52б28 ... или всички са m52tub28?Информацията, която намирам в нета е малко объркваща... И да питам всмукателния колектор с по-голямо сечение ли са рънарите при новия мотор? На него разбрах, че не може да се сложи м50 колектор ... там какво е решението?
След 97-ма година, всички М52 мотори са tub! Колекторите от М50 не стават, защото формата на рънарите им е различна от тези на по-старите М52! Може обаче да се ползват колектори от М54 които са със същата форма на рънарите само че по-големи. Разликата е все едно на М52 да сложиш колектори от М50!
Ето и за сравнение:
горните са М52, долните М54:

Надявам се да съм ти бил полезен

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

А такива ли са портовете на главата на М52ТУБ28? Това на снимката са си на М54 ... не успях да намеря за М52 снимки. Може колектора да е болт он дет се вика ... ама, ако и портовете на главата не са като ма М54 ... няма смисъл.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
pampo написа:kriso85 написа: Е46 не е евтина за поддръжка
доколко ще ти свърши работа незнам но ето за 320и при около 12-13к километра годишно (~80% градско):
2008 - бензин ~2500; поддръжка и ремонти ~800 (масла, 1 носач и разни тампони); гуми ~900; застраховки ~1100; данъци и винетка ~230
2009 - бензин ~2500 дотук; поддръжка и ремонти ~400 дотук (масла, допълване клима,и некви дребни глупости); застраховки ~1000; данъци и винетка ~280
ти си смятай натам ...
не е страшно, но и тънката лайсна не става

Успех! и ше чакаме да се похвалиш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
^ Мерси много колега, твоя случай е точно такъв какъвто търся като употреба на автомобила (само че аз се колебая за 318ка, но предполагам че всичко ще зависи от състоянието на автомобила, може и дизел, ма тука като чета какви проблеми имат и малко се сдухвам : ) )
Поддръжката е идеална сума. Просто не искам да скача над 3000 лева (това ми е лимита) без да включвам горивото. В описания случай е точно така. Пак мерси много и дано скоро да пускам фотоси : )))
Поддръжката е идеална сума. Просто не искам да скача над 3000 лева (това ми е лимита) без да включвам горивото. В описания случай е точно така. Пак мерси много и дано скоро да пускам фотоси : )))
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
pampo написа:...
318 трябва да е по-добре и от към разход и до известна степен и като поддръжка. Дизел при такъв пробег на година в общи линии не се рентира.
Последна промяна K_Ilkov на 04 Дек 2009, 9:26, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Sherman написа:
А такива ли са портовете на главата на М52ТУБ28? Това на снимката са си на М54 ... не успях да намеря за М52 снимки. Може колектора да е болт он дет се вика ... ама, ако и портовете на главата не са като ма М54 ... няма смисъл.
Ето снимка на М52ТУБ28

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Вчера си продадох Е36-цата
Обаче като изчетох всичко за Е46, направо ми иде да се грьмна.
Е36 3 години сьм я карал в София и сьм сменил един фланец и 2 ролки.Свикнал сьм че това е желязна машина.
Мечта ми е да се upgrade-на, но направо сьм в шок.
Не разполагам с такива суми за ремонти

Иначе в Дупница и Горубляне са страшни измекяри,просто те гледат като хиени. Като огледаш колата- кочини(особено в Дупница)
И стоят пред мен и я мажат с парафин и не знам какво си. Прьска с лак и ми вика-"Перфектна е"
Направо ми се плаче

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ми то първо се чете, после се продава и купува и чак накрая се мрънка
Иначе споко не е толкова страшно ако "улучиш" читав екземпляр.
За Горубляне и Дупница обаче ще се съглася с теб
най-добре от вън.
Успех!

Иначе споко не е толкова страшно ако "улучиш" читав екземпляр.
За Горубляне и Дупница обаче ще се съглася с теб

Успех!

...
Незнам дали е тук мястото, но искам да попитам кои е46-ци са с верига? Аз знам, че 330i е с верига, но за други идея си нямам.
- americanec
- Потребител
-
brummm написа::banghead:
Вчера си продадох Е36-цата
Обаче като изчетох всичко за Е46, направо ми иде да се грьмна.
Е36 3 години сьм я карал в София и сьм сменил един фланец и 2 ролки.Свикнал сьм че това е желязна машина.
Мечта ми е да се upgrade-на, но направо сьм в шок.
Не разполагам с такива суми за ремонти
Иначе в Дупница и Горубляне са страшни измекяри,просто те гледат като хиени. Като огледаш колата- кочини(особено в Дупница)
И стоят пред мен и я мажат с парафин и не знам какво си. Прьска с лак и ми вика-"Перфектна е"
Направо ми се плаче
Те в Горубляне купуват от Дупница ,слагат 1000 лева парафина и автомивката и си мислят че някой ще се излъже....смях голям беше,преди 10 дена бях там...нито една кола не си харесах....
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
tlilock написа:Незнам дали е тук мястото, но искам да попитам кои е46-ци са с верига? Аз знам, че 330i е с верига, но за други идея си нямам.
Всички са с верига.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Здравейте!
Това е първият ми пост тук, и се надявам че не съм объркал мястото.
Въпросът ми към вас - дали мога да намеря в България кола със следните екстри и цена:
Ориентирал съм се към E46 седан, 150к.с. мотор, по възможност от 2004-та година. Изискванията ми са да има навигация (почти съм сигурен че не върши голяма работа, но оригиналното CD ме дразни..), климатроник, автопилот, кожен салон и махагон по възможност. Да е със запазен интериор и екстериор, двигателя да е в много добро състояние. Максимална цена - 20 000лв.
Целя се в кола с почти всички екстри за модела, без допълнителни тунинги (козметични или не). Ще бъде, надявам се, за приятно и разумно каране
В завършек на поста си, благодаря на всички които поддържат този форум, информацията тук е изключително полезна!
Предварително благодаря и за отговорите ви!

Това е първият ми пост тук, и се надявам че не съм объркал мястото.
Въпросът ми към вас - дали мога да намеря в България кола със следните екстри и цена:
Ориентирал съм се към E46 седан, 150к.с. мотор, по възможност от 2004-та година. Изискванията ми са да има навигация (почти съм сигурен че не върши голяма работа, но оригиналното CD ме дразни..), климатроник, автопилот, кожен салон и махагон по възможност. Да е със запазен интериор и екстериор, двигателя да е в много добро състояние. Максимална цена - 20 000лв.
Целя се в кола с почти всички екстри за модела, без допълнителни тунинги (козметични или не). Ще бъде, надявам се, за приятно и разумно каране

В завършек на поста си, благодаря на всички които поддържат този форум, информацията тук е изключително полезна!
Предварително благодаря и за отговорите ви!