Тракане от пред от ляво като от ламарина .::Решен::.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 05 Юни 2008, 2:47

Брей аз пък си мислех, че само на мен ми се е случвало :) Стига сте разправяли на ляво и надясно, че ламарината се държи за главината щото ако се държеше за нея щеше да се върти , а това не е така... Ламарината се държи за шенкела !!! Казвам го защото преди извесно време ми се наложи да сменям левия шенкел и на стария ламарината беше изгнила и дрънчеше от време на време и тогава го смятах за нормално... Обаче когато го сменях реших да сменя и предните дискове и накладките на 4-те колелета за да съм спокоен, че и без това предните дискове бяха тръгнали... Е работата е там, че и на мен няколко дни след смяната ми се случи същото в судентски град когато минах по една разбита улица и почна да чегърта яко... После взе, че спря от самосебеси и не можах да разбера какво е причината :) От тогава толкова жестоко чегъртане не е имало но от време на време явно се пъха по някое камъче и пресвирва ама за малко... Така, че не съм обръщал специално внимание на тоя проблем...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 05 Юни 2008, 19:38

Хаха, май ще се окаже, че доста хора го имаме този проблем, но си траеме за да не ни се смеят другите! (Това беше шега естествено)
Та и аз го имам този проблем, само на свалени прозорци се чува, ама е много гадно. С информацията която получих от тука мисля да се опитам да го отстраня, а защо не и да си организираме масово оправяне на дрънченето :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 05 Юни 2008, 19:42

Айде утре всички някъде към 14:00ч. с по един крик и подходящи инструменти да се срещнем някъде и да си оправиме (кочините) шегичка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: И после по биричка или уиски с много лед и бадеми

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 06 Юни 2008, 5:20

лелееее, аз на старата Е34 го имах сащия проблем само че на дясното колело, и какво ли не сменях и не правех, и не се махна туй пусто дранчене, накрая я продадох с тоя проблем (колко сам се молел да не издранчи докато я тестваха купувачите :roll: ), пък тя каква била работата.
Това явно е някаква детска болест по тия коли, тъй че предлагам да се премести темата в "Детски болести". :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 08 Юни 2008, 9:09

Според мен това наистина е за Глава-Детски Болести.
Проблема е решен, свалих ламарината имаше камъчета които бяха застанали между ламарината и шенкела. Аз изрязах тази част която се допира до шенкела (не я махнах защото играе ключова роля при охлаждането на диска), и сега се държи свободно на четирите болта. Вече го няма този ламаринен звук. Това е. :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Апр 2009, 21:12

sajonara написа:.... Проблема е решен,свалих ламарината имаше камъчета, които бяха застанали между ламарината и шенкела. Аз изрязах тази част, която се допира до шенкела (не я махнах защото играе ключова роля при охлаждането на диска), и сега се държи свободно на четирите болта. Вече го няма този ламаринен звук. Това е. :ok:
Има си оригинално решение на проблема и не се реже нищо - става въпрос за No 19 от схемата :idea:
Left stone-chip deflector
Right stone-chip deflector

Изображение

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=05

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 06 Апр 2009, 21:28

tsb_bg написа:
sajonara написа:.... Проблема е решен,свалих ламарината имаше камъчета които бяха застанали между ламарината и шенкела. Аз изрязах тази част която се допира до шенкела (не я махнах защото играе ключова роля при охлаждането на диска),и сега се държи свободно на четирите болта.Вече го няма този ламаринен звук.Това е :ok:

Има си оригинално решение на проблема и не се реже нищо - става въпрос за No 19 от схемата
Left stone-chip deflector
Right stone-chip deflector

Мислех да кача същата схема.Всъщност знам за номер 19 от теб, за което благодаря. Лошото, е че в Камор нямат налични .Мойте дойдоха за две седмици!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Апр 2009, 21:41

joropc написа:... Мислех да кача същата схема.Всъщност знам за номер 19 от теб, за което благодаря.Лошото, е че в Камор нямат налични.Мойте дойдоха за две седмици!

Струва си чакането и парите (около 28 лв. на парче)
Проблема изчезва тотално иначе ме беше срам да карам по улиците с това стържене :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 06 Апр 2009, 22:00

tsb_bg написа:
joropc написа:... Мислех да кача същата схема.Всъщност знам за номер 19 от теб, за което благодаря.Лошото, е че в Камор нямат налични.Мойте дойдоха за две седмици!
(около 28 лв. на парче)
Проблема изчезва тотално ...... :uups:

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Re: Проблем - Тракане от пред от ляво като от ламарина - Решен

Мнение от hrpopov217 » 28 Ное 2009, 21:09

За да се сменят тези ламаринки, трябва ли да се свалят дисковете?Кои елементи от схемата трябва да се демонтират за да се достигне до въпросните ламаринки?И трябват ли някакви специални инстументи?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 30 Ное 2009, 17:10

И при мен дрънка отпред отляво а видимо всичко е здраво хванато. Дори и предпазителя (номер 19) от схемата го има монтиран, който уж решава проблема.

Дайте моля някоя по-добра скица или дори снимка, къде се слагат тези лепенки или в кои нитове е проблема. Така изобщо поне на мен не ми става ясно, а уж съм грамотен човек :-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 04 Дек 2009, 15:15

Никой ли не си ги е сменял тези пластинки/номер 19/ :dunno:
'Айде дайде малко инфо как се сменят? :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re:

Мнение от LUCIFER'S » 05 Дек 2009, 11:14

sajonara написа: ламарината ... (не я махнах защото играе ключова роля при охлаждането на диска)
Айде малко да всея смут... та тази ламарина играе ролята на предпазител от кал и сняг ;) повече за това е сложена там, а не за охлаждане...
Другото, от което трака така (метално чукане) е от накладките. ;)
Получава се от недобре закопчана накладка, т.е. когато се монтира, трите щипки трябва да се разтворят малко за да влязат в отвора на буталото плътно.
Отварянето се прави внимателно, че се чупят... Преди да сваляте апарата и диска си проверете за този проблем.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар

Мнение от bosmar » 05 Дек 2009, 18:27

Колеги скоро и аз имах същия проблем, оказа се от предпазната ламарина на диска тя е алуминиева. Има едно съединение на нея с 3 нита. Просто беше се разнитовала, но няма как да се нитова отново. Трябва да се сваля лагера на колелото и става сложно за това го вързах с тел през трите дупки където са били нитовете.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: Тракане от пред от ляво като от ламарина .::Решен::.

Мнение от ICE » 24 Дек 2009, 15:01

Темата е качена в Детски болести, в Общите теми за Е39.
Честито! ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E39