луксозните коли - нова или на старо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Re: луксозните коли - нова или на старо?

Мнение от amd » 06 Дек 2009, 13:38

Да, отвън са си едни и същи, не виждам какво толкова индивируално има в това вътре да наръгаш всякакви екстри от холно обзавеждане. Има Алпина примерно, там вече е по-интересно. Но те си знаят :)

Аз мога да споделя само едно - аз обичам BMW, не толкова заради неговата ексклузивност (макар, че няма лошо и хората да гледат с друго око на теб), но най-вече заради удоволствието от шофирането. В този ред на мисли, 7-ма серия вози доста по-добре от първа, трета и пета да речем, затова и бих искал да се возя в нея. Разбира се, не подхожда такава грамадна и луксозна лимузина на 22 годишен пич, но това не променя факта, че би ми правило кеф да се возя в нея. Тъй, че какво за хората, които просто харесват автомобила, без да го взимат за да си променят статуса? Не са милионери, да речем имат все пак възможността да карат такъв автомобил, но закупен втора ръка ? За тях забранено ли е ? :)
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Дек 2009, 13:59

acho.rs написа: ...

Отиди в БМв/Мерцедес/Ферари и им кажи...."Абе, пичове искам такава и такава кола....специално за мен".....какво мислиш, че ще ти отговорят?
Това с Individual-a и "кола правена само за теб" е много специфично.....и не мисля, че е нужно да го обсъждаме, защото....нито ти, нито аз...нито Иванчо.....ще имаме някога кола правена за нас....защото сме никои.
Знаех си, че 3.0Д е бързо....diesel power-a :mhihi: Muscle-ите....не те не са масови.....ако искат да изкарват и В20....ама...ще си останат екзотики, които малко хора биха се навили да имат.....както е и с Богати!
Защо, ако можеш да минеш тънко, да не го направиш? А трябва да си ербап и да се покажеш "Вижте ме кой съм аз"?!

Колко от Фераритата по София са чисто нови? Ламборгинитата? :conf:
Всеки явно си прави сметка, в което няма нищо лошо.....и не смятам, че човек, който си е купил Ферари Скудерия втора ръка.....ще е по-долна ръка. Пак имаш колата, която имаш, но с няколко хиляди по-надолу! :wave: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Дек 2009, 14:14

((:BuKcu:)) написа:
acho.rs написа: ...

Отиди в БМв/Мерцедес/Ферари и им кажи...."Абе, пичове искам такава и такава кола....специално за мен".....какво мислиш, че ще ти отговорят?
Това с Individual-a и "кола правена само за теб" е много специфично.....и не мисля, че е нужно да го обсъждаме, защото....нито ти, нито аз...нито Иванчо.....ще имаме някога кола правена за нас....защото сме никои.
Знаех си, че 3.0Д е бързо....diesel power-a :mhihi: Muscle-ите....не те не са масови.....ако искат да изкарват и В20....ама...ще си останат екзотики, които малко хора биха се навили да имат.....както е и с Богати!
Защо, ако можеш да минеш тънко, да не го направиш? А трябва да си ербап и да се покажеш "Вижте ме кой съм аз"?!

Всеки явно си прави сметка, в което няма нищо лошо.....и не смятам, че човек, който си е купил Ферари Скудерия втора ръка.....ще е по-долна ръка. Пак имаш колата, която имаш, но с няколко хиляди по-надолу! :wave: :driving:

Ами с това се обезмисля темата , но не мога да отрека , че си права :yes:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 06 Дек 2009, 14:17

Аз пък мога само да ви пожелая някой ден да сте толкова заможни,колкото си мечтаете,тогава пак си изкажете мнението че видиш ли един луксозен автомобил трябвало да е задължително от магазина.
Който изкарва много пари,той знае дали се харчат с лека ръка след това.
Останалото са приказки на масата народ.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 06 Дек 2009, 14:18

http://www.youtube.com/watch?v=VnXjAbzQAnM

Вижте това клипче,за старата с-ка за 6 хиляди и новата за 106 (паунда) ..
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Re: BMW 760Li M-Sports Package vs. Mercedes S63 AMG

Мнение от Dimo » 06 Дек 2009, 17:41

alx написа:.. повечето не сте разбрали, че това колко пари имаш и каква луксозна (не спортна) кола караш нямат често нищо общо. тези с колите не са тези с парите.

само в българия и другите такива държави това в какво те видят е "важно". въпрос на манталитет и ценностна система. друга тема.

това да си купуваш кола "по поръчка"... това са пълни глупости. заявявам го съвсем отговорно. по-скъпите луксозни коли идват със "всичко" вътре така или иначе... а ако искаш нещо особено- затова си има тунери. в 99% от случаите - каквато комбинация искаш - я има на старо.

има две изключения - ако искаш например някаква рядка комбинация на цвят/интериор/седалки и ако искаш да си винаги първия видян с кола ххх. но виж горе за "другата тема".

една лъскава кола на 10к км "на старо" е 1/3 по-малко от колкото тази от магазина.. и често да се убиеш не можеш да намериш нещо "износено". след 2 години тази кола е на 50% от стойноста си. обезценяването на една кола е най-стръмно първите 2-3 години... а хората с много пари са... практични. те не са стигнали до това положение с пръскане на пари. не им е такъв манталитета. затова повечето хора с истински пари карат 2-3 годишни коли и ги държат докато станат на 5 години и/или излязат от гаранция.

това "да си първия дето е седнал в колата"... ще го оставя без коментар. интересно е първите няколко пъти. след това е... оувърейтед (вижте го какво означава)

Много точно казано!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Дек 2009, 18:00

А как една кола е станала 2ра употреба , ако не е купена нова преди това :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 06 Дек 2009, 18:05

((:BuKcu:)) написа:Защо, ако можеш да минеш тънко, да не го направиш? А трябва да си ербап и да се покажеш "Вижте ме кой съм аз"?!

Точно в това се изразява,за мене,балканският манталитет(нищо лично).Аз,ако имам възможността,да си купя нова 7-ца ще си я купя без изобщо да ми пука,че същата се продава на 10 000км с 1/3 по ефтино.И няма да го направя за да кажа "Вижте ме!",а за себе си.Също много се дразня,като си купя нещо ново (без значение какво било то дрехи телефон или каквото и да е) и някой ми каже,че можело да си купя същото ма на половин цена,само че втора ръка(ма било като ново),парите са си мои преценил см,че мога,купил съм го и изобщо не ми пука,че можело да мина тънко(сякаш не знам).
А за ферари.Ми преди да покажат калифорния,имаше интевю,в няк'во списание,с няк'ъв гъзар от ферари и имаше въпрос:"Това бюджетно ферари ли ще бъде?" и оня казва "Бюджетните ферарита са тези,които се продават втора ръка.Ферари не правят бюджетни коли."

"Ще струва..."
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 06 Дек 2009, 19:30

BalBosA написа:"Ще струва..."

В голяма грешка си. Това със струването ще ти го кажат най-накрая ;)
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 06 Дек 2009, 19:39

acho.rs написа:А как една кола е станала 2ра употреба , ако не е купена нова преди това :kuku:

За всеки влак си има пътници :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Дек 2009, 19:55

BalBosA написа:"Ще струва..."

Ако беше толкова лесно.... :paranoid:

Ферари Енцо ли беше това, което беше лимитирано и чиито броики бяха предварително разпраделени кое за кого ще е? :roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Дек 2009, 20:01

това което написах ви го написах за обща култура. не очаквам повечето хора тука да ме разберат защото е много трудно да се обясни на човек които не минал през синдрома "чисто новата кола" поне веднъж. просто констатирам- не визирам никого.

сърбежа "чисто нова кола" е един от най-лесно минаващите за хора с бизнес-нюх. защото независимо от това колко пари имаш (до някакво практично ниво- не говориме за шейхи и тн..) - всеки път като караш една чисто нова кола година и след това я продадеш за 30-40% по-малко - си е чиста обида за бизнес самочувствието. затова следващия път като тръгнеш да си купуваш индивидуал нещо си за 200к евра и знаеш че след година ще го продадеш за 120к ... се замисляш сериозно. първите няколко пъти го минаваш в графа "направих парите- угаждам си"... но бързо усещането за загуба в "инвестициите" наделява.

мойте наблюдения над хората с парите поне са такива.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i E46,Е30+М50b25(stroke)
Мечтае да кара: M3 Е92 DCT,М5 2011 F10
Детайли за колата: Спортно окачване FK High Sport M3(Coilover-реголируемо),спортна генерация на 63мм+спортни резонатори,плетен спортен колектор,иридиеви свещи Denso Iridium IK20,шорт шифтър на ACT,сменен дросел,cold air intake-K&N,олекотени жданти R15(магнезиеви)BMW/4.5кг(с гума 12.2кг).Горивен регулатор JDM(SARD).Горивна мопма от Ауди(7.0bar.)с армирани горивни маркучи.Частично олекотяване,Recaro 9.8кг(състезателна седалка),крайно тегло с 15л бензин(1288кг),разпънки(реголируеми-HKS),полу-сликове ADVAN A032R

Мнение от Бимбо » 06 Дек 2009, 20:06

Мойто мнение е,че със сигурност през живота си никога няма да имам 200000лв(пепел ми на думите :mhihi: )за да си купя 7-ца,но това не означава,че ако имам 30000лв(излишни)няма да си купя 7-ца каквато и да е!Това разбира се е мое мнение,всеки му се иска,но не всеки има вазможност,да кара 7-ца,а втората употреба дава тази вазможност,на тези които искат лукс,мощност,комфорт,визия,и най-важното удоволствие! :yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Дек 2009, 20:08

alx написа:...

предлагам темата да се заключи докато мнението на alx не се изгуби в словоблудствата на хората, които дърхат да пърдят и то първи в колите си :mhihi:

всяка покупка на кола когато не е просто средство за придвижване е надвиване на масрафа въпроса е колко ресурс ще загубиш :idea:

ако можеш да получиш кола със същите потребителски качества за 30% по-малко кво по-хубаво
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Дек 2009, 20:10

Аз като нямам пари за старата Цие-класа, защо Пешо ша си купува?!?! То, той глупак, се правии на интересен, ша ми кара Цие класа, няма пари за бензин, па ша ми се прай на гъзар (искам и аззз) :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата