Поставяне на плафони в краката...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Поставяне на плафони в краката...

Мнение от unikalen88 » 01 Дек 2009, 21:53

аиде раздвижете темата че и аз съм кандидат,кво става щеше снимки да има и тем подобни но нищо :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 02 Дек 2009, 3:13

схеми... снимки... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Дек 2009, 9:48

Я да вземете да си раздвижите малко мишката към бутона "Търсене" :)
Ей ви и снимки от тази тема, какво гледате - не знам:
http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?t=124399
Ей ви още размисъл:
viewtopic.php?f=34&t=178148&p=1961534#p1961534
Ей ви и малко подробности:
pazokolarov написа:Италиянския нещо не ми се отдава, сигурно защото никога не съм го учил ... :D
За колеги на моя хал - малко пояснения на български:
Плюса се взвма от ГМ - главния нодул (основен, генерален или кой както му е удобно да го назовава). Намира се зад жабката. От средния куплунг трябва да намерите червен кабел със синя ивица. По него се подава + към плафоните, когато се отвори врата (или всички останали случаи за светвана). Минуса се свързва към произволно избран кафяв кабел, но най-доре - към този на плафона в жабката - за десния плафон, а за левия - най-близкия удобен, който ви се изпречи пред погледа (от снопа кабели, отиващи към лайт-модула).
Кабелите, които ще прокарвате трябва да са многожилни, със сечение 0,5 мм (около 2 метра). За свързване използвайте мост-клеми (вампирски зъби) пак за същото сечение кабели. Ще ви трябват 4 броя.
За левия плафон плюса се взема от същя кабел на ГМ както за десния и се прокарва до педалите през черната тръбичка, минаваща зад клматика, показана на жабарския сайт. За да я видите, трябва да запретнете изолиращия дунапрен под/зад дясната долна духалка на климатика, и е около таралежа на климатика.
Малко е неудобно с клеченето, ако нямате сервизен подемен крик в къщи :mhihi: , но иначе процедурата е лесна и не отнема много време.

За това не съм привърженик на практиката всеки кой се присети за нещо да пуска нова тема, без да гледа какво е писано до момента. Като се почне един проблем в една тема би било хубаво всички варианти на решения да могат да се видят там
Изображение
ИзображениеИзображение

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Re:

Мнение от bozukov_a » 02 Дек 2009, 14:02

© написа:много полезна тема !

аз лично не виждам никакъв смисъл от тази "екстра"
а ето ви още нещо за домашно http://www.bmwpassion.com/forum/showthr ... ?p=2365275 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
тези италианци са луди :shock:

Супер е,аз си смених всички плавони:в купето,жапка и багажника с тези светло сините и това домашно което предостави колегата С идеално ще се намести в интериора ми.
Въпроса е дали има някой който може да го осъществи,както качеството което показва италианеца ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackManz » 02 Дек 2009, 14:06

pazokolarov написа:Я да вземете да си раздвижите малко мишката към бутона "Търсене" :)
Ей ви и снимки от тази тема, какво гледате - не знам:
http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?t=124399
Ей ви още размисъл:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p1961534
Ей ви и малко подробности:
pazokolarov написа:Италиянския нещо не ми се отдава, сигурно защото никога не съм го учил ... :D
За колеги на моя хал - малко пояснения на български:
Плюса се взвма от ГМ - главния нодул (основен, генерален или кой както му е удобно да го назовава). Намира се зад жабката. От средния куплунг трябва да намерите червен кабел със синя ивица. По него се подава + към плафоните, когато се отвори врата (или всички останали случаи за светвана). Минуса се свързва към произволно избран кафяв кабел, но най-доре - към този на плафона в жабката - за десния плафон, а за левия - най-близкия удобен, който ви се изпречи пред погледа (от снопа кабели, отиващи към лайт-модула).
Кабелите, които ще прокарвате трябва да са многожилни, със сечение 0,5 мм (около 2 метра). За свързване използвайте мост-клеми (вампирски зъби) пак за същото сечение кабели. Ще ви трябват 4 броя.
За левия плафон плюса се взема от същя кабел на ГМ както за десния и се прокарва до педалите през черната тръбичка, минаваща зад клматика, показана на жабарския сайт. За да я видите, трябва да запретнете изолиращия дунапрен под/зад дясната долна духалка на климатика, и е около таралежа на климатика.
Малко е неудобно с клеченето, ако нямате сервизен подемен крик в къщи :mhihi: , но иначе процедурата е лесна и не отнема много време.

За това не съм привърженик на практиката всеки кой се присети за нещо да пуска нова тема, без да гледа какво е писано до момента. Като се почне един проблем в една тема би било хубаво всички варианти на решения да могат да се видят там

колега, не се ядосвай :) имах предвид схемата на @BmwE46

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Старата Дрифтачка
Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)

Мнение от S.D.W » 02 Дек 2009, 16:43

и аз така,не се спъвам от педалите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackManz » 02 Дек 2009, 22:12

колеги благодаря за информацията, днес се занимавах и мога да кажа че стана перфектно :yes: :bowdown: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 02 Дек 2009, 22:29

BlackManz написа:колеги благодаря за информацията, днес се занимавах и мога да кажа че стана перфектно :yes: :bowdown: :bchug:

колега даи снимки и кажи лесно ли се слагат
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackManz » 03 Дек 2009, 0:05

unikalen88 написа:
BlackManz написа:колеги благодаря за информацията, днес се занимавах и мога да кажа че стана перфектно :yes: :bowdown: :bchug:

колега даи снимки и кажи лесно ли се слагат

колега ползвал съм само описанието в темата, проблема е само в колениченето и намирането на тая черна тръбичка през която минава кабела (виж жабарския сайт) :ranting:
както каза колегата по-горе щом можеш да свържеш 2 жици не е трудно.
снимки ще пусна тези дни :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 04 Дек 2009, 16:31

А колко струват плафоните ?
Дайте някоя снимчица де
!?
:duel:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackManz » 05 Дек 2009, 3:23

gocho_ написа:А колко струват плафоните ?
Дайте някоя снимчица де
!?

колега, цената е 13.44лв

Номенклатурен номер : 63316962040
Описание : ПЛАФОН
Ед.цена (с ДДС) : 13.44 BGN

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 07 Дек 2009, 13:59

BlackManz написа:
gocho_ написа:А колко струват плафоните ?
Дайте някоя снимчица де
!?

колега, цената е 13.44лв

Номенклатурен номер : 63316962040
Описание : ПЛАФОН
Ед.цена (с ДДС) : 13.44 BGN

Ми ,така се прави... :yes: мерси колега
Хората редовно си го "вкрарват" с 3-ни цени от някой монополист/спекулант !
Не един път съм бил свидетел на абсолютно еднакви части (на един производител) ,
но с някакви фрапиращи разлики в цените. :ranting:
Май не е много трудно като говориш /направих ,това и това/ да напишеш 2 думи : струва ....... лв.
:duel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 07 Дек 2009, 14:47

Ами то по принцип въобще не е трудно ползването на интернета. Хората са се постарали да осигурят максимално точна информация за цените си. Ама и аз си мисля, че е по-добре някой друг балък да ходи да се рови, пък аз само да си пия бирата и да чакам. :evil:
Ето от тук се вземат номенклатурните номера на частите:
http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=em01055
А от тук - цените им:
http://darucar.bg/index.php?show=home
Май не било хич трудно ... :clap:
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 08 Дек 2009, 21:30

колеги и аз днес сложих плафони супер лесно е ,инсталацията е елементарна и слагането на плафоните също и стана супер :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 09 Дек 2009, 1:25

Е, колеги, не така с екстричката. Не е само да не се спъвате в педалите...
Понеже моето БМВ-це много се врътка и оцених смисъла на екстричката. И аз дълго се чудих за к'во ми е т'ва, но след един-два пергела разбрах, че е супер полезно.
Ето конкретен пример - оставиш си тела на таблото и както си се кефиш на возията... не щеш кръгово насреща ти, няма коли, няма куку, а асфалта пресен и загрят... чува се едно пфиуушссс и после туп-туп - телът е в краката. И тук помага екстричката - няма да се дзвериш в тъмното, а като пич на лека интимна светлинка си го намираш..
приложение 2 - цигари, запалка, часовник... пак същата работа
приложение 3 - много подобно, но този път навигацийката ми падна (влизаш в завоя с ръчна и излизаш с ръчна в обратната посока, усукваш се и продължаваш. Усещането е невероятно, но вакуумчето на навигацията не издържа - плафончетата светнаха и тя биде лесно открита.
Приложение 4 - Пепа, съседката излезнала с къса поличка, викам.. дай да те повозя... сяда тя, а насреща поличката камерка... и плафоните дават нужното осветление...
Приложение 5 - може да съм сляп, ама обичам да ми свети...

И не ме слушайте много, че съм леко на градус... а честит 8ми дек на студентите - бивши, настоящи, бъдещи! Наздраве!

ПредишнаСледваща

Назад към E46