Джон Ленън 29г от гибелта му....
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Джон Ленън 29г от гибелта му....
нека почетем паметта на един голям човек!!!
http://www.vbox7.com/play:7ef11d87
спомням си изключително точно деня....! 9 дек 1980! чаках една съученичка рано сутринта около 6,30 да отидем на училище....! докато се бях подпрял на ъгъла на бенковска и дондуков видях ,че един студент плаче и залепя нещо на една стена ,написано на ръка върху лист...! отидох да видя какво пише и прочетох ,че са убили джон. стана ми мъчно ,въпреки ,че тогава не разбирах какво точно е загубено,не слушах музиката му ,но усетих ,че се е случило нещо адски лошо....

http://www.vbox7.com/play:7ef11d87
спомням си изключително точно деня....! 9 дек 1980! чаках една съученичка рано сутринта около 6,30 да отидем на училище....! докато се бях подпрял на ъгъла на бенковска и дондуков видях ,че един студент плаче и залепя нещо на една стена ,написано на ръка върху лист...! отидох да видя какво пише и прочетох ,че са убили джон. стана ми мъчно ,въпреки ,че тогава не разбирах какво точно е загубено,не слушах музиката му ,но усетих ,че се е случило нещо адски лошо....

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Джон Ленън 29г от гибелта му....

Никой не мое ма връне на селу!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
RIP
Един от най-голямата група - Битълс.
Един от най-голямата група - Битълс.
Si non confectus, non reficiat.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз пък незнам защо всички толкова припадат по битълс,не ги харесвам,от онова време има също много добри групи,примерно "анималс"
http://vbox7.com/play:52df224d
http://vbox7.com/play:52df224d
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Защото Бийтълсите не просто правеха музика-посланията им станаха символ на бунта на младите хора, отричането на войните, олицетворяваха идеала да живеем всички в един идиличен по- добър свят без да си вредим и да се делим на такива и онакива и много други неща
Олицетворяваха много точно духа на времето си и по- точно нагласите и мечтите на обикновеният човек, който живее и иска да остави и другите да живеят както намерят за добре.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
saleen написа:Защото Бийтълсите не просто правеха музика-посланията им станаха символ на бунта на младите хора, отричането на войните, олицетворяваха идеала да живеем всички в един идиличен по- добър свят без да си вредим и да се делим на такива и онакива и много други нещаОлицетворяваха много точно духа на времето си и по- точно нагласите и мечтите на обикновеният човек, който живее и иска да остави и другите да живеят както намерят за добре.
да-бе-да,
единствените послания които се възприемаха и най-голямо впечатление правеха антивоенните митинги,но никой не можеше на сериозно да приеме една огромна тълпа купонджии без ясна представа за какво става въпрос,както и популяризирането на тревата,свободната любов (където съм за) и трипера(където съм много против),просто едни млади хора по онова време се кефеха като се събираха,пушеха трева,употребяваха наркотици ,правеха безразборен секс ,нищо не работеха и търсеха причина да протестират,сега с някой изменения е пак същото,така че...
А че и Битълс са първата може би група която е менижирана умишлено като предводител на някаква социална група,това не е новост в сегашният свят,но тогава не се е случвало толкова в голям мащаб,казва се "яхане на вълната",така че...промиването на мозъци не е от днес
Поздрави и без лоши чуства
- saleen
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:тревата,свободната любов (където съм за) и трипера(където съм много против),просто едни млади хора по онова време се кефеха като се събираха,пушеха трева,употребяваха наркотици ,правеха безразборен секс ,нищо не работеха
Tия занимавки ги са били много преди тях, има ги и сега, след като групата я няма...пък и не виждам какво лошо има в тия неща по- горе

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
saleen написа:Е.Димитров написа:тревата,свободната любов (където съм за) и трипера(където съм много против),просто едни млади хора по онова време се кефеха като се събираха,пушеха трева,употребяваха наркотици ,правеха безразборен секс ,нищо не работеха
Tия занимавки ги са били много преди тях, има ги и сега, след като групата я няма...пък и не виждам какво лошо има в тия неща по- гореТва е есенцията на живота
не бе приятелю,само казвам че се преекспонират нещата,майкъл джексън има повече почитатели,след време сигурно и той ще е някакъв герой,просто тогава навлизаше телевизията и какво да дават,нямаше турски , американски или венецуелски сериали,давали са биитълс,сега дават бойко борисов,тези дето са антиглобалисти и разни демонстранти,отново са млади хора с некакви идеали,някой ще ритнат камбаната от свъх доза,други ще станат шефове на компании,трети ще си останат неудачници...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега Е.Димитров - "Битълс" са основоположници на страшно много от това, което в съвременната музика се счита за даденост и никой не се замисля откъде е дошло.
Si non confectus, non reficiat.
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Вечна му памет на Джон!
За родените през и след 80-те той може да не означава нищо, но за по-старото поколение той значи много!
За родените през и след 80-те той може да не означава нищо, но за по-старото поколение той значи много!
F**k them all!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Колега Е.Димитров - "Битълс" са основоположници на страшно много от това, което в съвременната музика се счита за даденост и никой не се замисля откъде е дошло.
Колега "Zagy",всъщност тези глупости съм ги слушал и преди,ако ми споделиш в кое точно са основоположници и евентуално докажеш...
Основни основоположници на музиката са 1 -класиците като Моцарт,Вагнер,Брамс и Паганини,както и много други естествено от този калибър и времеви отрязък,после навлиза ритъма с барабани,където пък идва от англииските колонии и африка,после...и тн.повярвай ми,от 70-80 години няма нищо ново в музиката,вземи един рок ,той е черна музика (която аз не харесвам) но в нова обвивка в лицето на Елвис,Битълс просто са били на точното място в точното време,има ли са успех,казвали са нещо чрез музиката (както почти всички певци и групи като Рамщайн,Пинк фройд,Майкъл джексън,дори и нирвана с кърт Кубейн)и са спрели...нищо неочаквано,нищо световно,просто телевизията и радиото са допринесли за останалото,а за техният личен пример няма какво да добавя,нямат кой-знае какви изяви в благотворителност или Социални дейности,но все пак обществото обича идолите било то музиканти или артисти...всъщност..надявам се че си ме разбрал
Поздрави
- saleen
- старши ентусиаст
-
Taka e колега, ама това са различни епохи, различен тип послания и съвсем различни музикални направления...не можеш да сравняваш психоделизма на Пинк Флойд с социално-ангажираните послания на Бийтълс (с много малко изключения може би)-нищо общо, разлика от земята до небето, пък за Нирвана да не говорим пък и тук става дума за гръндж, а пък Кърт Кобейн има общо с Роджър Уотърс, колкото Къртни Лав с Йоко Оно... А Рамщайн са в много по- късен период и правят яка музика, ама съвсем в друга насока 

Е.Димитров написа:Zagy написа:Колега Е.Димитров - "Битълс" са основоположници на страшно много от това, което в съвременната музика се счита за даденост и никой не се замисля откъде е дошло.
Колега "Zagy",всъщност тези глупости съм ги слушал и преди,ако ми споделиш в кое точно са основоположници и евентуално докажеш...
Основни основоположници на музиката са 1 -класиците като Моцарт,Вагнер,Брамс и Паганини,както и много други естествено от този калибър и времеви отрязък,после навлиза ритъма с барабани,където пък идва от англииските колонии и африка,после...и тн.повярвай ми,от 70-80 години няма нищо ново в музиката,вземи един рок ,той е черна музика (която аз не харесвам) но в нова обвивка в лицето на Елвис,Битълс просто са били на точното място в точното време,има ли са успех,казвали са нещо чрез музиката (както почти всички певци и групи като Рамщайн,Пинк фройд,Майкъл джексън,дори и нирвана с кърт Кубейн)и са спрели...нищо неочаквано,нищо световно,просто телевизията и радиото са допринесли за останалото,а за техният личен пример няма какво да добавя,нямат кой-знае какви изяви в благотворителност или Социални дейности,но все пак обществото обича идолите било то музиканти или артисти...всъщност..надявам се че си ме разбрал
Поздрави
Хич не си прав ша знайш!

Барабаните датират не от времето на английските колонии, а от времето на динозаврите, които са потропвали по дънерите на дърветата!

Ония класици не са никви класици - мноо преди техното цигу-мигу първобитните хора са вадили същия звук с копията си върху конска опашка!

Та аз за тва кат ми се прислуша музика и одя да подскачам връз некой дънер у гората.

Или пък почеша коня да изкарам звук кат на цигулка.

Божеееееееее! Елвис, Бийтълс, ала-бала! Никва музика не е тва! Плагиати долни, които нищо ново не са дали на света!

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Велик... Велик е просто!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
с риск да ме линчуват (аз- които съм музикална енциклопедия)... ако изобщо го нямаше - нямаше да има един цял жанр от музиката- тая - лигавата поп-музика дето й се вика "асансьорна музика" и рисува розовите облаци за слабоволевите... щеше да има само електронна/денс музика (от крафтверк) и рок/метъл (от цепелин) и смесицата им - индастриъл, агротек и тн... и... няма нищо лошо в това ... поне за мене.
... кат се замисля- жалко за човека ама не съжалявам една йота за мекушавото му изкуство...
виж- на днешния ден застреляха един музикант за които истински съжалвам- дарел ланс абът... но това е друга история.
... кат се замисля- жалко за човека ама не съжалявам една йота за мекушавото му изкуство...
виж- на днешния ден застреляха един музикант за които истински съжалвам- дарел ланс абът... но това е друга история.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3