Българи ли са някои "български граждани"?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Българи ли са някои "български граждани"?

Мнение от Е.Димитров » 08 Дек 2009, 12:18

Много ясно е всичко,когато турците ,апропо Българите с подобни мераци престанат да бъдат толкова ограничени,тъпи и елементарни,тогава няма да могат да ги маниполират разни хитреци,дето им взимат парите и по всякакъв начин ги експлоатират,те ,в голямата си част Българските мохамедани са овце,без никаква мисъл в главата,в турция са супер напредничави, вече и никой не ще нашите турчеещи се съграждани в турция,нека им бият жените в България,нека живет като скотове,надявам се поне някой ден да проумеят че по тоя начин на мислене единствено с мангасарите се родеят

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 08 Дек 2009, 12:23

///peter написа:
Темата по-скоро е за точно такъв пример, промиване на мозъците от 20+ години на сам ;)
Тъжно, но факт че шепа политици насаждат етническа принадлежност на хората ;)

Петър е доста прав. Необразованите хора по селата си мислят или поне ги карат да си мислят, че като са мюсюлмани това значи че са турци макар че са родени в България и са виждали Турция само на снимка, все едно християните в Турция да си мислят, че са българи само защото са християни. Няма да спомавам циганите които казват, че са турци само защото дпс им обещава ядене и пиене, а пък всъщност самите те не знаят от къде са дошли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Дек 2009, 12:44

По-тъжно е че когато същите тези хора отидат в Турция, едва тогава разбират каква е реалността, и как биват приемани там...
Но, демократична държава сме, да се приемат каквито искат :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Дек 2009, 12:47

Те още на границата го разбират...ама нейсе, не е хубаво да се бъзика човек с такива неща.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Дек 2009, 12:52

има основен принцип,който ако се спазва няма да има никакви проблеми:
не правиш това на хората,което не искаш да ти правят на тебе! просто е.

иначе всички сме жители на Земята и разни различия ,езици и религи са малко по-назад в целата работа....

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 08 Дек 2009, 14:45

///peter написа:Дай да видим, сега:
- втори майчин език на мен ми е немския, какво немец ли съм?
- името ми е Петър, грък ли съм?
- празнуването на "байрами, майрами" се отбелязва от целия мюсюлмански свят, предполагам те всички са турци :mhihi: Апропо, доста сериозно отношение имаш към религията си като турчин... сигурно и свинско хапваш. :mhihi:
- родителите са ти турци, колкото и ти си турчин нали? ;)

Темата по-скоро е за точно такъв пример, промиване на мозъците от 20+ години на сам ;)
Тъжно, но факт че шепа политици насаждат етническа принадлежност на хората ;)

Или ти не ме разбираш или аз не мога да ти обясня :mhihi: Айде този път така ще пробвам. Живееш в Германия(аз - в България ), говориш български и немски(аз - български и турски), името ти е българско(моето - турско), като гледам така май и немско гражданство имаш (аз - само българско). Кажи ми сега някой, като те пита "Пешо, абе ти българин ли си, шваб ли си" ти какво ще му отговориш?

Тва за "байрами, майрами" го казах не защото само и единствено турците го празнуват, а защото е специфичен празник, който българите не празнуват. Имай впредвид обаче, че тва не са някакви супер религиозни празници. Аз не съм и супер религиозен. Само за протокола - в джамия съм стъпвал 1-2 пъти и повече няма и да стъпя :banghead: ма тва е друга тема ,не знам даже и 1 молитва, не знам как да се кланя, знам само, че трябва да се прави 5 пъти на ден, обаче кога точно, как, какво молитви докато го правиш :dunno: За свинското си прав. Ям го. Не само и изцяло свинска диета, но когато има свинско не връщам :mhihi: Един авер все ме бъзика на тая тема "Яж спокойно, покрив има над главата ти, той оня отгоре няма да може да види" :mhihi: .

В Турция съм ходил много пъти в различни градове. Вярвайте ми все още са доста зле. Не знам кой от вас къде е ходил, предполагам на моренце, почивки и т.н., обаче реалната обстановка там е меко казано трагична. Не че няма изключения, но просто са единични случаи.

Не ме разбирайте погрешно. Нито съм някакъв върл фен на ДПС(на последните избори гласувах за бат' Бойко), нито мразя всичко живо, което не е турско. Просто си казах мнението по темата и тва е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Дек 2009, 15:04

Разбира се, че си в правото си да се определяш както пожелаеш. Исках да ти кажа нещо друго, което явно ти не виждаш:

- Роден си в България, говориш български и турски (нормално, предполагам заради региона ти).
- Вашите и те са родени в България и те като теб говорят Български и турски нали?
- Поне ти имаш паспорт в който пише гражданство: Българско, но съм сигурен че и вашите имат.
- Имате мюсюлманска вяра, нищо лошо разбира се.

Защо мислиш, че си турчин? А не Български мохамеданин?
А например съседа ти, с който си израсъл е Българин? :D

Ще ти кажа, защо... защото с години се насаждаше тезата, че Българите мразят съгражданите си "онзи край". Бавно и полека, населението там станаха турци, а в същото време същите тези турци не биват приемани като такива в истинската турция. Но както и да е, да се надяваме че след години лутане ще намерите истинската си принадлежност.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 08 Дек 2009, 16:47

///peter написа:Разбира се, че си в правото си да се определяш както пожелаеш. Исках да ти кажа нещо друго, което явно ти не виждаш:

- Роден си в България, говориш български и турски (нормално, предполагам заради региона ти).
- Вашите и те са родени в България и те като теб говорят Български и турски нали?
- Поне ти имаш паспорт в който пише гражданство: Българско, но съм сигурен че и вашите имат.
- Имате мюсюлманска вяра, нищо лошо разбира се.

Защо мислиш, че си турчин? А не Български мохамеданин?
А например съседа ти, с който си израсъл е Българин? :D

Ще ти кажа, защо... защото с години се насаждаше тезата, че Българите мразят съгражданите си "онзи край". Бавно и полека, населението там станаха турци, а в същото време същите тези турци не биват приемани като такива в истинската турция. Но както и да е, да се надяваме че след години лутане ще намерите истинската си принадлежност.

Ама пак не ми отговори на главния въпрос :mhihi:
Как да е, разбрах ти мисълта аз отдавна, ама тва български мохамеданин за 99.9% от хората в BG е еквивалентно на турчин. Затова те питах във всеки пост ти като какъв би ме определил, имайки впредвид кво бях писал преди тва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Дек 2009, 16:55

Ооо питал си ме на предишната страница и то само веднъж, сега видях след като прочетох назад.
Аз те определям като Българин ;) Именно и за това започнах да ти пиша тук.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2009, 17:00

Най-полулярно е определението български турци. И ми се струва граматически най-правилно - производно на български граждани от турски произход.
А за произхода - който както иска да си го определя, има пълна свобода за това ;)
За мен лично е важено е човекът, а не етикетът "българин" или "небългарин". ;)

И ако някой не е съгласен и мисли примерно, че българските турци са си чисти българи с друга религия или каквото и да е - може да седне на маса и да го каже като на приятел :wave:
Некви псевно-националистчета дето развяват пречупени кръстове и любимата им реплика е "Циганите на сапун, турците под ножа" с нищо не помагат всички хора, които живеем в БГ да живеем дружно и обединени! :maad: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 08 Дек 2009, 17:45

не разбрах само какво лошо има под "циганите на сапун" освен може би че и като сапуни няма никаква работа да вършат и ще смърдят гадно

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2009, 17:56

Е.Димитров написа:не разбрах само какво лошо има под "циганите на сапун" освен може би че и като сапуни няма никаква работа да вършат и ще смърдят гадно

Нищо! ;) Точно както няма нищо в лошо в това един циганин да каже "Е.Димитров на сапун" :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 08 Дек 2009, 18:12

flame написа:
Е.Димитров написа:не разбрах само какво лошо има под "циганите на сапун" освен може би че и като сапуни няма никаква работа да вършат и ще смърдят гадно

Нищо! ;) Точно както няма нищо в лошо в това един циганин да каже "Е.Димитров на сапун" :winky:

Е все пак не са тъпи мангасарите, нали ако каже "Е.Димитров " на сапун нема после кой да ги рани с данъците :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2009, 18:32

Е.Димитров написа:Е все пак не са тъпи мангасарите, нали ако каже "Е.Димитров " на сапун нема после кой да ги рани с данъците :winky:

Надявам се и ти да не си тъп, нали ако станат циганите на сапун нема после кой да ти мете улиците :winky: Ако се водим по твоята уникална логика :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 08 Дек 2009, 18:37

Грешно разсъждаваш...има кой да мете улиците...от младото поколение боклуци колкото искаш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата