Гуми

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Гуми

Мнение от Elesar74 » 23 Ное 2009, 17:44

Гледах нек'ви прогнози за декември и той като ноември топъл го дават. Баси времето, ако не беха тия законови изисквания, досега да съм със летните, откровено си мисля, че времето не е за зимни гуми, ма закона.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: bmw
Мечтае да кара: samo bmw

Мнение от batgu6 » 23 Ное 2009, 20:08

ами колега да ти кажа аз карам с goodyear и съм доволен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 23 Ное 2009, 21:08

tsb_bg написа:
im0tep написа:... През деня 20 градуса ,вечер 3 градуса :shock: Чудя се и аз вече какво да правя... :roll:

През деня с летните, вечер с такси :lol:

ми то таксито ще ми излезе колкото едни нови зимни гуми ако цяла зима е така :lol: :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Мотопед :)
Мечтае да кара: колело
Детайли за колата: супер е

Мнение от harko77 » 24 Ное 2009, 4:31

Elesar74 написа:Гледах нек'ви прогнози за декември и той като ноември топъл го дават. Баси времето, ако не беха тия законови изисквания, досега да съм със летните, откровено си мисля, че времето не е за зимни гуми, ма закона.....

Колега нещо си в грешка няма закон още които да тезадължава да слагаш зимни гуми :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 08 Дек 2009, 14:18

Днеска се обух и аз :) Отпред 215 60 16 Continental Winter Contact TS 810 , отзад 215 60 16 Pirelli W210 Snowsport :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Мотопед :)
Мечтае да кара: колело
Детайли за колата: супер е

Мнение от harko77 » 08 Дек 2009, 17:05

И аз се преобух само че взех 2-ра употреба :) отзад дънлоп 205/60/15 отпред унироял същия размернаправо с джанти ги взех :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 09 Дек 2009, 0:04

Колеги, пишете цени и от къде сте ги купили, моля.
Мисля че така ще е полезно за всеки, който чете темата.
Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Дек 2009, 0:12

оф: Тъкмо си помислих че имаме нов модератор :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 09 Дек 2009, 0:24

зеленото... е ралаксиращо :weed:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 09 Дек 2009, 0:25

spacepl написа:оф: Тъкмо си помислих че имаме нов модератор :)

Скоро ще си купуван нови гуми и всяка информация къде и колко е полезна, надявам се не само на мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 09 Дек 2009, 0:32

Берче има сайт он лайн http://www.barzgumve.com почти всякакви и хвърли един поглед при Жижо- варна аз доста гуми съм купувал от там и винаги ми вкарва добри оферти
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 09 Дек 2009, 0:44

LUCIFER'S написа:Берче има сайт он лайн http://www.barzgumve.com почти всякакви и хвърли един поглед при Жижо- варна аз доста гуми съм купувал от там и винаги ми вкарва добри оферти

Аз съм старомоден, предпочитам да ида и видя на място, а пък ако някой го е напревил преди мен защо пък да не сподели с всички нас?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 09 Дек 2009, 4:17

Може глупаво да прозвучи и тъпо но съм си с летните гуми. За София няма почти никакъв шанс тази година да има сняг такъв какъвто да ми попречи да си карам колата, да може да завали ден два но в никакъв случай не може да го задържи и натрупа защото температурите са високи просто никакъв шанс, ако пък стане чак толкова зле ще отива и ще взема 4 нови. Мои приятел сложи края на ноември гуми 2-ри сезон и вика братле толкова ме е яд че ги сложих че не е реално да си бях карал с летните само ги съсипах на тва топло време. И да не забравя извън градско не карам така че това е един плюс за мен. С тези температурни аномалий и това глобално затопляне, за мен тази зима няма смисъл от зимни гуми и пак казвам от София не излизам. Колеги това си е мое мнение не искам да ангажирам никого с него.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 09 Дек 2009, 10:32

monogamnia написа:Може глупаво да прозвучи и тъпо но съм си с летните гуми. За София няма почти никакъв шанс тази година да има сняг такъв какъвто да ми попречи да си карам колата, да може да завали ден два но в никакъв случай не може да го задържи и натрупа защото температурите са високи просто никакъв шанс, ако пък стане чак толкова зле ще отива и ще взема 4 нови. Мои приятел сложи края на ноември гуми 2-ри сезон и вика братле толкова ме е яд че ги сложих че не е реално да си бях карал с летните само ги съсипах на тва топло време. И да не забравя извън градско не карам така че това е един плюс за мен. С тези температурни аномалий и това глобално затопляне, за мен тази зима няма смисъл от зимни гуми и пак казвам от София не излизам. Колеги това си е мое мнение не искам да ангажирам никого с него.

Поздрави

Зимната гума не се слага само заради наличието на сняг...
Донякъде си прав, но не гледай темепратурите само през деня.
През ранните сутрешни часове, както и късно вечер температурите са доста ниски и пътищата (особено сега в това дъждовно време) са коварни и хлъзгави. Вече на няколко пъти изтръпвах с другата кола, която е с Debica Frigo 2, които на дъжд са трагични :paranoid: А за летните на ниски темепратури не искам да говоря - като камък са...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Дек 2009, 14:30

Начи аз като търсех гуми, по-конкретно Goodyear Ultragrip 7+, ги поръчах от сайта дето колегата Lucifer е цитирал, щото в BG тоя размер 205/65/15 нема и нема. Обаче понеже свършиха и там и в България, другите две ги земах от колегата plam81, писах в темата. Goodyear-a всичко ми излезе 421.80 лв. за двете. Дойдоха за 6 дни от Германия, няма лъжа, няма измама. Другите две бяха Continental Winter Contract TS830 от колегата тук, мисля 178 лв. на гума или нещо такова беше. Туй мога да кажа за мойте гуми.

P.S. И мене ме е яд че карам нови гуми на 17 градуса навън, ама ако летните бяха стока, поне месец щях да ги търкалям още.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към E39