Миризма на пушек в колата след смяна на мека връзка?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Re: Миризма на пушек в колата след смяна на мека връзка?!
kasabov написа:нали говорим за миризма на пушек, не на нафта ...
При мен мирише на изгорели газове, все едно ауспуха е в купето

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Имам един въпрос, възможно ли е да няма мека връзка в генерацията
, понеже ми казаха, че не било нормално да има мека връзка, а определено от там си пуши при мен.
Предлагат ми да се махне меката връзка и да се сложи тръба + някакъв резонатор(или нещо подобно).

Предлагат ми да се махне меката връзка и да се сложи тръба + някакъв резонатор(или нещо подобно).
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Kолега ако махнеш меката връзка ще има много-вибраций колата
новият ми номер: 0877787835
Същата работа,но на 730д и накрая се оказа фланеца от колекторите
към турбото прогорял.
към турбото прогорял.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
mbemo написа:Същата работа,но на 730д и накрая се оказа фланеца от колекторите
към турбото прогорял.
Ще го проверим и това.
marto853 написа:Kолега ако махнеш меката връзка ще има много-вибраций колата
Ами и аз си мисля, че щом са я сложили сигурно служи за нещо, а и всички съфорумци, когато първо имах този проблем ми казаха за мека връзка, което означава, че при всеки я има и може би не трябва да се маха.
Горе споменах за резонатор, който като се сложел колата утихвала.

Здрасти,
при мен се появи същият проблем преди 2-3 месеца. Ходих на майстор (води се уж най-добрият в Бургас). Видя я и ми каза, че турбото издиша. Ремонта бил около 400 лв. в Пловдив и 150 лв. труд. За сега отлагам, поради това, че не било болка за умиране.
Тук виждам 2-3 теми с миризма в купето и никой не споменава подобна причина. Мен ли са ме метнали или просто това е някаква изключителна рядкост
.
Интересното е, че сега като са по ниски температуритре и мирише по малко в купето.
при мен се появи същият проблем преди 2-3 месеца. Ходих на майстор (води се уж най-добрият в Бургас). Видя я и ми каза, че турбото издиша. Ремонта бил около 400 лв. в Пловдив и 150 лв. труд. За сега отлагам, поради това, че не било болка за умиране.
Тук виждам 2-3 теми с миризма в купето и никой не споменава подобна причина. Мен ли са ме метнали или просто това е някаква изключителна рядкост

Интересното е, че сега като са по ниски температуритре и мирише по малко в купето.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
krezia написа:Здрасти,
Тук виждам 2-3 теми с миризма в купето и никой не споменава подобна причина. Мен ли са ме метнали или просто това е някаква изключителна рядкост.
Аз съм от Пловдив , само тук рециклират Турбини !
Ама , мисля че е малко вероятно да е турбината (качва се на нещо като стенд за турбина и се разбира дали има луфт и дали се развива нормално).
абе то си се вижда , само трябва време + добър майстор + парички =
свалят се долните кори и накой от горните и се гледа с широко отворени

Лошото е ,че и аз нямам време да вися при някой измамник и да гледам с него !

Много си прав колега. Трябва време.
Като дойде пролетта и тръгна да сменям маслото трябва да си намеря някой кадърен майстор да направи процедурата с гледането.
Като дойде пролетта и тръгна да сменям маслото трябва да си намеря някой кадърен майстор да направи процедурата с гледането.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
krezia написа:Здрасти,
Тук виждам 2-3 теми с миризма в купето и никой не споменава подобна причина. Мен ли са ме метнали или просто това е някаква изключителна рядкост.
Колега според мен това са пълни глупости. Не виждам връзка между турбината и миризмата на изгорели газове в купето. Не че разбирам много, но нещо не ми се вързват двете неща. Според мен, ако не е от меката връзка, сигурно е нещо друго от изпсукателната система или някое от маркучетата, за които спомена колегата Zagy. Не съм се занимавал, защото просто нямам време в момента, а и времето е едно...

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Абе не знам колко са глупости ама и на мен са ми казвали,че има няколко причини за лошата миризма в купето.
1) Скъсана мека връзка.
2)Теч на масло,антифриз и др. подобни от мотора.
3)Заминаваща турбина.
1) Скъсана мека връзка.
3)Заминаваща турбина.
новият ми номер: 0877787835
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
v_V_v написа:А отвън около колата понамирисва ли?
Да понамирисва. Вероятно знаеш причината?

marto853. написа:Абе не знам колко са глупости ама и на мен са ми казвали,че има няколко причини за лошата миризма в купето.
1) Скъсана мека връзка.
3)Заминаваща турбина.
Е аз си казах личното мнение. Дано наистина това не е признак на заминавща турбина. Все пак кажете къде да я проверя.
Ако изключим меката врзъзка и катализатора(който като се запуши и понамирисва на развалени яйца),аз залагам на не добро изгаряне на нафтата(богата смес на свободни обороти).
Как е центровката на ГНП-то ти?
И това при положение,че говорим за напълно загряла кола.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
v_V_v написа:Ако изключим меката врзъзка и катализатора(който като се запуши и понамирисва на развалени яйца),аз залагам на не добро изгаряне на нафтата(богата смес на свободни обороти).
Мека връзка, трябва да се види дали не се е прецакала пак, понеже минаха 2 месеца и нещо от както я сменях.
Катализатори - 2 са махнати.
Относно оборотите, ги мени със 50-100 когато е студена.
Центровката на ГНП-то няма представа как е, някъде специално ли трябва да се провери

На диагностика показва needle lift sensor(което е умната дюза) и че допълнителната водна помпа към печката не работи.
За ГНП не е имало грешки.
Ще използвам темата на колегата за да задам един въпрос, надявам се няма нищо против. Къде точно се намира тази мека връзка? Напоследък усетих, че когато колата работи на място и оборотите ми са лееееко по-високи от нормалните - примерно към 800-850, се чува нещо като бучене в колата. Малко да се вдигнат или паднат и това бучене изчезва. Днес слязох и се заслушах откъде идва. Не е от двигателя, той си работи нормално. Но точно отдолу в средата на колата се чува странен шум, нещо като потропване/похлопване/подрънкване.
Намирисва и леко на изгорели газове, но само отвън, а не в колата. Възможно ли е това да е от меката връзка? И още - възможно ли е от тази мека връзка да са вибрациите при определени обороти в педалите и пода, за които бях пуснал тема преди известно време? 

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4