Да си поговорим за асансьорите в сградите ни ...
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Да си поговорим за асансьорите в сградите ни ...
Колеги , в този форум се писА какво ли не досега - то не бяха извънземни, то не бяха исторически конспирации за Хитлер , то не бе края на света ... За всичкото време над 7 години от както съм тук във форума не видях една тема по въпроса за асансьорите в сградите , в които живеем , за това в какво състояние са - страх ли ни е да ги ползваме докато се возим и кабината думка по снадките на релсите ,вратите са блъскат безмилостно или се возим плавно и безшумно сред скъпи естествени облицовки и слушаме "Тройка на разсъмване" по радио Витоша докато се оглеждаме на огледалото и чакаме гонга да ни информира за достигането на първа спирка
Аз лично където живея не ползвам асансьор ,защото съм на първи жилищен етаж и не случайно
Тези съоражения някакси съм ... намразил
Георги Пенчев

Аз лично където живея не ползвам асансьор ,защото съм на първи жилищен етаж и не случайно

Георги Пенчев
Re: Да си поговорим за асансьорите в сградите ни ...
Преди две три вечери се возих в един в някъв блок в Емил Марков
изтрезнях за точно два етажа
имах чувството, че е скован от съседа на първия етаж.
Иначе този който ползвам всекидневно е на 6 месеца и е доста приятен.

имах чувството, че е скован от съседа на първия етаж.
Иначе този който ползвам всекидневно е на 6 месеца и е доста приятен.
Живяла съм на 18-тия етаж и това много ми помогна да претръпна за в бъдеще от ужаса, наречен асансьор.
Едно време като имаше режим на тока, съм стояла с часове заседнала между етажите. Единствено изпитвах ужас, когато случех на някой пътник, който започне да вика. Пък аз дребното, нищо не разбирам, седя и мълча..
Сега пътувам само до 7-мия етаж и си ми е екстра, нищо че е в окаяно състояние.

Едно време като имаше режим на тока, съм стояла с часове заседнала между етажите. Единствено изпитвах ужас, когато случех на някой пътник, който започне да вика. Пък аз дребното, нищо не разбирам, седя и мълча..
Сега пътувам само до 7-мия етаж и си ми е екстра, нищо че е в окаяно състояние.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мен не ме е страх да се возя в асансьора (все пак винаги има едно НО). Смятам, че по соцвремето имаше кадърни асансьорни инженери, които са мислели по правилния начин и са предвидили дългогодишна употреба на тези полезни човекоподемници. Разглеждал съм таванския отсек с мотора и на прима виста материала не е щаден - самия мотор изглежда много солиден, подпорите са от дебела стомана, добре заварени, няма значителни поражения от ръждата. Въжетата са много дебели, няколко са и това ми вдъхва увереност. А и този асанцьор никога не ни е създавал проблеми, ако е имало нещо са били само дреболии.
Последна промяна Zagy на 11 Дек 2009, 11:48, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз до сега съм бил на втория и не съм го ползвал, само чат пат.
А Пенчев, може ли така да ми обясниш, как се пуска асансьор на нова сграда, знам че е след акт 16, и че тряя да се свържем с сервизна фирма или нещо такова. И евентуално, чак тогава да се пуска
п.п. Един приятел беше паднал в асансьорната шахта, та си счупи крака. Тва в панелка и понеже с години е нямало лампа, не му е напраило впечатление, че и асансьора го нема
п.п2 Аз съм се возил на сервизния на платформите /тип плаваща/, та тва асансьорче те вози в отделенията под морското ниво, и прави едни криволичения и е голем колкото да влиза само един човек...ако страдаш от клаустрофобия, там ше се опраиш
А Пенчев, може ли така да ми обясниш, как се пуска асансьор на нова сграда, знам че е след акт 16, и че тряя да се свържем с сервизна фирма или нещо такова. И евентуално, чак тогава да се пуска

п.п. Един приятел беше паднал в асансьорната шахта, та си счупи крака. Тва в панелка и понеже с години е нямало лампа, не му е напраило впечатление, че и асансьора го нема

п.п2 Аз съм се возил на сервизния на платформите /тип плаваща/, та тва асансьорче те вози в отделенията под морското ниво, и прави едни криволичения и е голем колкото да влиза само един човек...ако страдаш от клаустрофобия, там ше се опраиш

Последна промяна Сондьора на 11 Дек 2009, 11:51, променена общо 1 път
Асансьор като асансьор. Където живея е перфектен.
Единия от съседите ми е параноик... страх го е, ходи 7-8 етажа пеша. Синтетиката му изпи ума.
Иначе в старите блокове... жална майка, гняс и смрад от шахтите...
Пенчев, кажи ми моля те, че не си написал ти бележката в 9та сграда на Бизнес парка, когато сменяхте огледалото на единия от асансьорите. Нещо от типа: "Да са махни тиксуто след 48 часа" Аз го бях снимал, ама замина със стария телефон.
Единия от съседите ми е параноик... страх го е, ходи 7-8 етажа пеша. Синтетиката му изпи ума.
Иначе в старите блокове... жална майка, гняс и смрад от шахтите...
Пенчев, кажи ми моля те, че не си написал ти бележката в 9та сграда на Бизнес парка, когато сменяхте огледалото на единия от асансьорите. Нещо от типа: "Да са махни тиксуто след 48 часа" Аз го бях снимал, ама замина със стария телефон.

Сондьора написа:п.п. Един приятел беше паднал в асансьорната шахта, та си счупи крака. Тва в панелка и понеже с години е нямало лампа, не му е напраило впечатление, че и асансьора го нема
Помня и аз един такъв случай в стария блок...Отваряш вратата и асансьор- йок!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега Пенчев,
ти на тая тема ли си още откакто сложихте асансьори у министерския съвет,според мене ,твоето е професионално изкривяване,се едно от мерцедес/респективно от БМВ последен модел да се метнеш на трабант,пак вози,ама не толкова конфортно
ти на тая тема ли си още откакто сложихте асансьори у министерския съвет,според мене ,твоето е професионално изкривяване,се едно от мерцедес/респективно от БМВ последен модел да се метнеш на трабант,пак вози,ама не толкова конфортно
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Сградата, в която живея е на 10 години, съответно и асансьора...
Самият асансьор като съоражение, не знам колко е читав и качествен, кабината е що-годе приятна, няма музика, но поне е чиста, светла, има огледало и панела с копчетата е разположен вертикално... Има звънец и копче за вентилация, има си и стоп бутон. Всичко свети и работи, има и електронен индикатор до кой етаж си стигнал... Изпълнена е в бяло и зелено.. Абе не е зле на общия фон...
Проблема му дойде, когато имаше една фирма на 6-тия етаж до нас, която се занимаваше със ремонт и настройки на тези игралните автомати, които не са никак леки и се мъкнеха денонощно с него нагоре-надолу.... Оттогава стана по-шумен и започна да се разваля...
Последва един ремонт на нещо си, така и не разбрах какво и сега не се разваля, но си е шумен...
Иначе страх от асансьори нямам, може би защото не съм имала случки с тях
Самият асансьор като съоражение, не знам колко е читав и качествен, кабината е що-годе приятна, няма музика, но поне е чиста, светла, има огледало и панела с копчетата е разположен вертикално... Има звънец и копче за вентилация, има си и стоп бутон. Всичко свети и работи, има и електронен индикатор до кой етаж си стигнал... Изпълнена е в бяло и зелено.. Абе не е зле на общия фон...
Проблема му дойде, когато имаше една фирма на 6-тия етаж до нас, която се занимаваше със ремонт и настройки на тези игралните автомати, които не са никак леки и се мъкнеха денонощно с него нагоре-надолу.... Оттогава стана по-шумен и започна да се разваля...
Последва един ремонт на нещо си, така и не разбрах какво и сега не се разваля, но си е шумен...
Иначе страх от асансьори нямам, може би защото не съм имала случки с тях

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
страх, не страх, другия вариант е пеша. Живях повече от 20 години на 8-мия етаж, не ме е било страх никога от асансьора. Сега съм на първия и дори не го и ползвам, с редки изключения, само, като ходя на гости по горните етажи, но ми е направило впечатление, че нещо се "разковава" пода на тоя асансьор.
Но съм изживявала истински панически страх в асансьора на моя приятелка /в стара кооперация на Княз Борис І/, е те такъв филм на ужасите няма.
Не стига, че скърца и шава странично, ами и някак странно поддава пода. С двойни врати... и отвън има бележка формат А4 написана със шрифт 48 роинта - "Возенето в асансьора става само по двама!" Достатъчно, да ме откаже.
Дори огледалото вътре не ме изкушава да го ползвам.
Но съм изживявала истински панически страх в асансьора на моя приятелка /в стара кооперация на Княз Борис І/, е те такъв филм на ужасите няма.

Да караш Peugeot е страст!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Eva* написа:страх, не страх, другия вариант е пеша. Живях повече от 20 години на 8-мия етаж, не ме е било страх никога от асансьора. Сега съм на първия и дори не го и ползвам, с редки изключения, само, като ходя на гости по горните етажи, но ми е направило впечатление, че нещо се "разковава" пода на тоя асансьор.
Но съм изживявала истински панически страх в асансьора на моя приятелка /в стара кооперация на Княз Борис І/, е те такъв филм на ужасите няма.Не стига, че скърца и шава странично, ами и някак странно поддава пода. С двойни врати... и отвън има бележка формат А4 написана със шрифт 48 роинта - "Возенето в асансьора става само по двама!" Достатъчно, да ме откаже.
Дори огледалото вътре не ме изкушава да го ползвам.
Тея старите асансьори са "Шиндлер" ,на 50 години и ще издържи поне още толкова,потъва му пода защото когато стъпиш отчита че има в асансьора човек и капацитета му от 2 ма човека си е така от край-време,въпреки че пише 4 лица(задника)
И аз имам страх от возенето в асансьори. Особено тези с двойните врати се чувствам абсолютно изолиран. Единствено ми харесват тези стъклените асансьори в магазините, на които виждаш отвътре всички детайли по устройството.
А някой по-компетентен знае ли колко са сдълбоки стандартните асансьорни шахти, тоест колко под нивото на първия етаж стига шахтата? Защото съм чувал за история за човек от Хасково във някакъв 15 етажен блок с голям асансьор (като болничните 3х3 метра) който е пропаднал с тоя асансьор до дъното на шахтата, което било чак под нивото на мазето, един вид 7-8 метра под нивото на първия етаж, което звучи страшно.
И някой знае ли ако закъсам в асансьор на кой телефон първо да се обадя, на полицията ли, на пожарната или на някой друг?
А някой по-компетентен знае ли колко са сдълбоки стандартните асансьорни шахти, тоест колко под нивото на първия етаж стига шахтата? Защото съм чувал за история за човек от Хасково във някакъв 15 етажен блок с голям асансьор (като болничните 3х3 метра) който е пропаднал с тоя асансьор до дъното на шахтата, което било чак под нивото на мазето, един вид 7-8 метра под нивото на първия етаж, което звучи страшно.
И някой знае ли ако закъсам в асансьор на кой телефон първо да се обадя, на полицията ли, на пожарната или на някой друг?
.
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Spoony написа:И някой знае ли ако закъсам в асансьор на кой телефон първо да се обадя, на полицията ли, на пожарната или на някой друг?
На фирмата, която поддържа и обслужва асансьора

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Аз живея в 10 етажен блок с 1 вход и 50 апартамента. Блокът е на около 35 години....асансьорът е много зле - ден работи, два - почива...не знам кво е положението технически, смисъл асансьорът ли е вече толкова калпав или тия дето го поддържат не са читави, обаче кофти работа, отделно на някои етажи не спира, ако в същия момент го викат от друг етаж
, и аз имам "късмета" да съм на точно такъв етаж та сутрин и вечер може и по 5 минути да се чака и почти винаги слизам пеш....говоря за 6-и етаж. Или пък качил си се, натиснал си си копчето и в същия момент го извикат от по-горен етаж - направо отивам на по-горния и си спирам със стопа на седмия и слизам пеш...
Та така в общи линии, работата е зле та зле....

Та така в общи линии, работата е зле та зле....

F**k them all!
В глупавия технически асансиорите не работеха три месеца. Това да се катериш до 6-тия етаж пеша не си е работа.В общежитията са много разбити, кога работят кога не. Засядат постоянно и спират на почти всеки етаж без да са натискани. Абе направо ужас. И то това ако работят, но попринцип все им има нещо.
Имаше една интересна случка в съдебната палата бяха заседнали два полицая и един заподозрян. А асансиора от новите лъскавите. Седяха си там 3 часа
.
А в нас в Дупница асансиора си е доста стар, но не отказва, не тропа, не плашии и не прави проблеми
.
Имаше една интересна случка в съдебната палата бяха заседнали два полицая и един заподозрян. А асансиора от новите лъскавите. Седяха си там 3 часа

А в нас в Дупница асансиора си е доста стар, но не отказва, не тропа, не плашии и не прави проблеми

54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4