Да си поговорим за асансьорите в сградите ни ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Да си поговорим за асансьорите в сградите ни ...

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Дек 2009, 23:29

Аз в Лозенец асансьор нямам.в Манастирски ливади имам,ама съм на 2-рия етаж и ме мързи да го чакам,та пеша си хода.
Ама в Соц асансьорите не се воза,нещо не ми вдъхват доверие :conf:

П.П помна как преди 10-12 години ходихме в Японския (кемпински) да се возиме на асансьорите,че в лозенец бяха кът,немаше блокчета с асансьори :lol:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 12 Дек 2009, 0:21

Голямо приключение са старите асансьори дето не се поддържат както трябва :mhihi:
Отивам на купон в Зона Б5 във високите блокове изтупан,наджиджан и качвам се в машината,тръгва ама като почна да скърца да тропа и аз си викам само не засядай само не засядай :mhihi: да ама не нарочно заседна и вместо да отида в 21:00 на купона отидех в 00:00 кога всички се бяха натаралянкали тогава как го клех тоя асансьор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 12 Дек 2009, 0:29

Ми в новия блок кадето живея не ми се налага да ползвам асансьор защото съм на първия етаж но блокчето е на една година и половина и асансьора го бива :mhihi: ама в стария блок макарче бях само на третия етаж понякога изтръпвах като се кача в асансьора :mhihi: :mhihi:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Дек 2009, 0:51

В 3-4 годишен блок съм, асансьорът е Ок, махагон, хахахха, огледало, лунички... :mhihi: може би малко мъничък, но за такава сграда - 5 етажна може би е нормален размера. Скоро с риск да събуда народа се престраших да пробвам дали работи звънеца... ТЦ. Стопа още не съм го пробвала, хахаха Има си стикери на какъв телефон да звъниш в ситюейшън.. Бе в общи линии съм доволна. Но скоро в какъв асансьор се качих в панелка в Люлин... То целия блок де :( Живяла съм на 18-ти я етаж, с един голям и едни малък асансьор. Все единия не работеше, а едно лято си спомням, че 10-на дни и двата не работеха. Спорт голям... с бирите и дините по стълбите :mhihi: Веднъж съм засядала и се измъкнах като скочих малко, но през цялото време си представях как тръгва и ме прерязва... :confused:
Последна промяна Apassionata на 12 Дек 2009, 0:55, променена общо 2 пъти
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 12 Дек 2009, 0:54

най съм доволен от шиндлера с решетката...25 години съм го ползвал,от които първите 5-6 не помня/не поради алкохолни и наркотични вещества,а от възраста/ и никога не е закъсвал..за разлика от сегашните :mhihi: ..ама то си е кат ново и старо бмв и тва чудо на техниката :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 12 Дек 2009, 3:45

[quote="Penchev"]Близо половината от асансьорите там са при нас на подръжка.
GeDotz , кой вход А или Б ? :mhihi:

Зависи от 3 етаж кой вход са освободили :mhihi:
Не знам за поддръжката, ама мин есен спря тока и заседнах на партер, добре, че си имаме стъкла иначе щях да колабирам...Тихо и кротко си седях на пода един час, че от посочените тел никой не искаа да дойде в 8ч, като през това време 10-ина младежа безуспешно се опитаха да отворят вратата, че вече избеснях....Накрая тока дойде, разходих се до -1 етаж, това сигурно, за да се панирам напълно и като стигнах партер с двете ръце на бутона за отваряне на вратата, та излязох...Оттогава, като се кача, ей така за спорта, щот ме кефи си натискам звънчето... особено като сме и облепени сега :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Дек 2009, 11:02

Apassionata написа:Веднъж съм засядала и се измъкнах като скочих малко, но през цялото време си представях как тръгва и ме прерязва... :confused:

Един много важен съвет :arrow: ако заседнете в стар соц.асансьор с полуавтоматични врати и повечето не се съмнявам знаете как да излезете с лостчето на бравата зад дървената подвижна лезена ,НО избягвайте да слизате скачайки или промъквайки се межди прага на кабината и горната част на вратата ,защото :

1. Има вероятност веригата на блокировките (веригата за безопасност) да е шунтирана , т.е. асансьора да тръгне при отворена врата :!: :!: :!: Изхождам и от икономическата ситуация в момента - много асансьорни техници са без работа , предлагат сервизни услуги за без пари почти и в тази връзка никой от тях не си гледа съвестно работата.За без пари никой не работи ,най-много малкото да минава да си гои взима :confused: Много хард ще стане ако ви разкажа за случай на човек размазан и разкъсан от кръста на две точно поради такова обслужване.

2.Ако тези вериги са си в нормалната цялост и всичко е точно съществува опасност след като паднете на плочата на етажа да загубите равновесие и да политнете назад към и в шахтата на асансьора.Има и такива случаи и не малко на заседнали хора провирали се буквално ,както Бойчето каза и после фаталните последици.Най-добре е да ви извадят

За асансьори с автоматични врати ,звъните на сервизния телефон и чакате кротко да дойдат и да ви извадят :D няма нищо страшно ,нито ще ви свърши въздуха ,нито ще паднете някъде долу :) И аз съм засядал и все още съм жив :mhihi:

Явор написа:..ама то си е кат ново и старо бмв и тва чудо на техниката :mhihi:

Яворе, много точно казано :yes:

Георги Пенчев
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 12 Дек 2009, 13:05

По мой лични наблюдения понеже братовчед ми е асансьорен теник и хода да му помагам, старите асансьори ако нещо се счупи илиизгори по таблото се сменя веднага, а тия новите треа цяло табло, па като гледам че върват по 20 години и прочие, нищо не им пречи да върват и още толкоз ;)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Baby » 13 Дек 2009, 14:32

Нанесохме се преди 2-3 месеца и понеже сградата е нова, нямаме проблеми. Още повече, че е малка, а ние сме на втория жилищен етаж и понякога не ми се чака. Преди имах сериозен страх от асансьорите. Самата дума "засядам" не ми действа добре. :confused: Обаче като бях при леля ми, които живеят на 7-мия етаж, пак в нова сграда, нямаше начин - престраших се. Иначе гледам в стари асансьори да не се качвам самичка. Надявам се да не ми се случи да заседна някога някъде. :confused:
"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."

Предишна

Назад към Извън Темата