Проблем ли е в това време да карам из града с летни гуми?
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Re: Проблем ли е в това време да карам из града с летни гуми?
Нали не мислиш, че "опит от живота" имаш само ти!?Заключението от мнението ти, нали не е, че зима, лете все тая с какви гуми се кара!?Викаш "грижи никакви", ми то един път става белята(да не дава Господ)...!Е.Димитров написа:Господа колеги,хубаво сте чели разни работи за зимни и летни гуми,но аз ще ви споделя опит от живота.
1.Тойотка малка старлет-3 години само зимни,лете и зима,зимата се държи супер а лятото поради по-мекия каучук също много добре се държи,миналата година я продадох с тези гуми-сега собственика си кара с тях и имат доста добър грайфер по-добър от тези дето ги продават в секцията "продава"-ще кажете "ми тя е малка кола и не и се отразява" -ок ,още примери
2.Крайслер вояджер 99година,2,5 дизел-схемата е същата,зима лято есен зима-гумата е невредима,през снега си цепа смело и на планината и на село,даже качвах се на ски и на морето си върви!!!![]()
3.Рено меган 99година,тея грозните дето са като ван-няма да се повтарям-2 години брат ми си кара всесезонно,гриши никакви
4.Пежо 307 2002 ХДИ ,2 години ситуацията същата
5.БМВ Е46 320д 2001 година,комби-от фефвуари до сега зимни гуми нон-стоп,днес на реглаж на гумите-20 грама беше макс на гума,никакви изменения,може и снимки да приложа
само селиката е със 16 цоливи гуми и от както съм я зел от тм-ауто е със едни и същи гуми,ама аз зимата не я карам и е на 15к километра
Поздрави
Имам чувството, че ти и другите, които потвърждават твърденията ти карате само градско и то с 20-30 в задръстванията до работа и обратно!?

Не сте ли чували зимната гума как квичи в завой на умрело, чак ще се изметне от джантата, а лятната през зимата става една такава лъскава и съвсеем малко по-мека от паве!?За какви сцепления и безгрижно каране говорите!?
Давам един бърз пример:
Преди дни пътувах със служебна Корола с летни гуми, времето беше студено 2-3 градуса, сух, студен асфалт.Няма да повярвате, но когато връщах от 4-та на 3-та за да изпреваря по-бързо(че имаше доста насрещен трафик), гумите на няколко пъти приплъзваха, чак се усещаше(еб.х тая бегачка-129к.с.!

Последна промяна titto на 13 Дек 2009, 0:41, променена общо 1 път

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Хахха що за малоумна тема ... Ей са един неуспя да спре пред мене на българия щото си мислеше и той явно, че стаа с летните гуми. Движехме се с еднаква скорост, той пред мен аз отзад и като му светнаха стоповете аз си спрях без проблем, а той си замина на средата на крастовището на спирачки
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Що за глупави въпроси изобщо се задават? На който му се пързаля да отиде някъде, където не застрашава живи хора и да си кара на воля.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега Titto,аз говоря зимни гуми-целогодишно,ти ми даваш примр с летни гуми-зима,некакси не си прочел внимателно,опита който го имам се базира на над милион клометра и стаж 16 години,като от тея 16 години-7-8 са като личен шофьор,на месец пробега ми е около 3-4000 киломера само с личната кола,освен това имам и служебна такава,всеки понеделник пътувам софия-пловдив а петък обратно с личната кола,крайслера,малката тойота и другата тойоа са мои(малката я продох де както и крайслера) пежото е на приятелката ми,която верно кара само градско а реното е на брат ми,който не го спира из страна,зимни гуми свират само лятото и то само като се прави некой на мъж и взима завоите със несъобразена скорост,абе как и да е,това е мое мнение и не ангажирам никого с него,кактои не давам съвети кой как да постъпва
поздрави
поздрави
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
зимните гуми лятно време на мокро доста по-трудно спират.... 
А от обратния вариант съм правил ламарини,по-добре ако нямаш зимни гуми зимата (особено на сняг)-друг транспорт-автобус,метро,влак, такси и т.н..

А от обратния вариант съм правил ламарини,по-добре ако нямаш зимни гуми зимата (особено на сняг)-друг транспорт-автобус,метро,влак, такси и т.н..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
titto написа:Нали не мислиш, че "опит от живота" имаш само ти!?Заключението от мнението ти, нали не е, че зима, лете все тая с какви гуми се кара!?Викаш "грижи никакви", ми то един път става белята(да не дава Господ)...!Е.Димитров написа:Господа колеги,хубаво сте чели разни работи за зимни и летни гуми,но аз ще ви споделя опит от живота.
1.Тойотка малка старлет-3 години само зимни,лете и зима,зимата се държи супер а лятото поради по-мекия каучук също много добре се държи,миналата година я продадох с тези гуми-сега собственика си кара с тях и имат доста добър грайфер по-добър от тези дето ги продават в секцията "продава"-ще кажете "ми тя е малка кола и не и се отразява" -ок ,още примери
2.Крайслер вояджер 99година,2,5 дизел-схемата е същата,зима лято есен зима-гумата е невредима,през снега си цепа смело и на планината и на село,даже качвах се на ски и на морето си върви!!!![]()
3.Рено меган 99година,тея грозните дето са като ван-няма да се повтарям-2 години брат ми си кара всесезонно,гриши никакви
4.Пежо 307 2002 ХДИ ,2 години ситуацията същата
5.БМВ Е46 320д 2001 година,комби-от фефвуари до сега зимни гуми нон-стоп,днес на реглаж на гумите-20 грама беше макс на гума,никакви изменения,може и снимки да приложа
само селиката е със 16 цоливи гуми и от както съм я зел от тм-ауто е със едни и същи гуми,ама аз зимата не я карам и е на 15к километра
Поздрави
Имам чувството, че ти и другите, които потвърждават твърденията ти карате само градско и то с 20-30 в задръстванията до работа и обратно!?![]()
Не сте ли чували зимната гума как квичи в завой на умрело, чак ще се изметне от джантата, а лятната през зимата става една такава лъскава и съвсеем малко по-мека от паве!?За какви сцепления и безгрижно каране говорите!?
Давам един бърз пример:
Преди дни пътувах със служебна Корола с летни гуми, времето беше студено 2-3 градуса, сух, студен асфалт.Няма да повярвате, но когато връщах от 4-та на 3-та за да изпреваря по-бързо(че имаше доста насрещен трафик), гумите на няколко пъти приплъзваха, чак се усещаше(еб.х тая бегачка-129к.с.!)!??
Става въпрос за кола 2008г. с нови гуми, НО ЛЕТНИ!!!
Аха - а за летните гуми при ниска температура - някой мерил ли е температурата на гумата ? Кинетичната енергия при триенето , топлината която се отделя от спирачните апарати , някой редки случай на превъртане - изобщо гумата, макари постоянно да се охлажда ,бързо се загрява а такова нещо , че става на пластмаса е силно преувеличено.Като говорите за зимни гуми лятото - Димитров , ти каза че навърташ 3-4000 км на месец - колко месеца карат едни зимни гуми , лятото. Другата кола която карам е само със зимни гуми , но като лятото 35 градуса и асфалта се напече до 70-80 , спирачния ми път е 100000 метра , при най-лекото натискане на спирачката , гумите свирят , както и при малко по-остро зимане на завой . . . То да ви кажа и когато вали е хубаво да караш с гуми за дъжд , ама ....
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Абе вие като нямате пари за зимни гуми, що въобще карате?
И на всичкото отгоре и други да страдат, заради малоумието на някои...
Имала съм опит с гуми карани зима + лято до Юни....на следващата зима а имаше лед....забрави.....по-дълбок сняг....забрави, по кварталните улички - задницата поднасяше....иначе грайфер като на чистак нова гума.
Ох, усещам, че като се прибера ще си изразходвам цялата насъбрана енергия по родните пътища
само някой да не ме "целуне" от някъде, че тогава.... 

Имала съм опит с гуми карани зима + лято до Юни....на следващата зима а имаше лед....забрави.....по-дълбок сняг....забрави, по кварталните улички - задницата поднасяше....иначе грайфер като на чистак нова гума.
Ох, усещам, че като се прибера ще си изразходвам цялата насъбрана енергия по родните пътища

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
българина не се научи, че е по-добре да си дава парите за гуми , отколкото за ламарини 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
((:BuKcu:)) написа:Абе вие като нямате пари за зимни гуми, що въобще карате?И на всичкото отгоре и други да страдат, заради малоумието на някои...
![]()
Ох, усещам, че като се прибера ще си изразходвам цялата насъбрана енергия по родните пътищасамо някой да не ме "целуне" от някъде, че тогава....
Дано ти се не случва , но какво ще направиш ако цунеш некой джип с 3ката(или 5ца не знам какво караше) и оня изкочи и ти каже - ти къде си тръгнала без АВД зимата

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
acho.rs написа:Дано ти се не случва , но какво ще направиш ако цунеш некой джип с 3ката(или 5ца не знам какво караше) и оня изкочи и ти каже - ти къде си тръгнала без АВД зимата
Ти мен не ме мисли

Виждал съм колеги с 5-ци, който зимните им гуми приличат на сликове
Май при тях няма голяма разлика дали са със зимни или с летни гуми
Разбирам да е като едно време да няма зимни гуми, но при условие, че ги има да си правим експерименти е тъпо

Разбирам да е като едно време да няма зимни гуми, но при условие, че ги има да си правим експерименти е тъпо

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
E как бре Ачо зимна гума лятото като се нагрее спира по-трудно,гумата свири щото има по-голямо сцепление с асвалта и поради така спира по-бързо,а зимна гума ,специално моите,ми изкарват зима-лято-зима и лято,значи 2 пълни години,ако искаме да сме педантични,каучука старее,сваляш летните,меташ ги в гаража и те стареят,колко ще изкараш с едни летни и едни зимни гуми?
Освен това аз се изказвам че е по-добре зимни целосезонно,отколкото летни целосезонно,а и както казаха вече,ами като завали и гуми за вода ли слагате,ами като е кално и тн.
В лятната гума има повече полиестер и държи повече на натоварване и високи скорости както и на жега,зимната е с повече каучук и не се втърдява от студа,има и "ламели" за да не се задържа сняг,кал и лед по нея за да може да "стъпи" по плътно за нaстилката,само тези и качества я правят по-устойчива ,лятото не се кара със зимни гуми само защото се трият по-бързо и свират на натоварвания,земи си една скъпа зимна гума като вредщайн примерно модел джуджаро и гледай как се държи лятото
Освен това аз се изказвам че е по-добре зимни целосезонно,отколкото летни целосезонно,а и както казаха вече,ами като завали и гуми за вода ли слагате,ами като е кално и тн.
В лятната гума има повече полиестер и държи повече на натоварване и високи скорости както и на жега,зимната е с повече каучук и не се втърдява от студа,има и "ламели" за да не се задържа сняг,кал и лед по нея за да може да "стъпи" по плътно за нaстилката,само тези и качества я правят по-устойчива ,лятото не се кара със зимни гуми само защото се трият по-бързо и свират на натоварвания,земи си една скъпа зимна гума като вредщайн примерно модел джуджаро и гледай как се държи лятото
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Мислете де, момчета... Естествено, че е проблем, иначе щяхме да сме балъци тези, които пазаруваме зимни гуми...
Да, малко по-безопасно е лятото да се кара със зимни, но пак няма смисъл от излишни икономии, а и гумите се износват доста по-бързо.
Най-нормалния вариант е да се кара със съобразени с пътните условия гуми... Като понятие всесезонни няма
Да, малко по-безопасно е лятото да се кара със зимни, но пак няма смисъл от излишни икономии, а и гумите се износват доста по-бързо.
Най-нормалния вариант е да се кара със съобразени с пътните условия гуми... Като понятие всесезонни няма

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Карай си с летните гуми БМВ-та на части бол
!Защо ли хората са измислили такива найменувания на гумите ЗИМНА И ЛЯТНА

Миналата зима изкарах с летни гуми, втори път не искам да минавам през същото премеждие.
Още миналия месец сложих нови зимни...доста по спокойно се шофира така.
До автора: Не си правете експерименти да чакате последния момент... температурите ще паднат и става лудница по пътищата, заради такива отлагания.
Още миналия месец сложих нови зимни...доста по спокойно се шофира така.
До автора: Не си правете експерименти да чакате последния момент... температурите ще паднат и става лудница по пътищата, заради такива отлагания.

69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5