Избор между BMW E46 320d и Mercedes W203 C220 CDI
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Apokalypsis
- Потребител
-
Re: Избор между BMW E46 320d и Mercedes W203 C220 CDI
bum_bum написа:Щом ще пътуваш много за мен избора е Магарцедеса. Мисля, че е по-икономичен, а и поддръжката му е по-евтина ако може да се прави паралел с CLK- то на един приятел (2.7 дизел). Частите му в сравнение с тези на е46 150кс ми се видяха доста по-евтини.
За сега се очертава пробег от около 50к на година

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Значи да поясня малко......ако наистина смяташ да купуваш 2005-та г. 3-ка или Ц-класа,знай че това вече е към края на производството им и почти всички болежки са отсранени.Тук нормално повечето да ти кажат Е46(включително и аз).При избора просто гледай кое как е поддържано и състоянието на колата....това е от най-голямо значение при тези коли.БМВ-то е нормално и логично да върви повече от Мерца,но всичко зависи дали си пораснал емоционално 

- Apokalypsis
- Потребител
-
quickshare написа:Значи да поясня малко......ако наистина смяташ да купуваш 2005-та г. 3-ка или Ц-класа,знай че това вече е към края на производството им и почти всички болежки са отсранени.Тук нормално повечето да ти кажат Е46(включително и аз).При избора просто гледай кое как е поддържано и състоянието на колата....това е от най-голямо значение при тези коли.БМВ-то е нормално и логично да върви повече от Мерца,но всичко зависи дали си пораснал емоционално
Именно за това се спирам на последните Е46, а не на пърите Е90

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
kолега,преди да си взема BMW-то имах точно такъв мерцедес. Ако искаш да караш истински Бенц трябва да си вземеш от по-старичките модели преди 2000 година. Тези по новите нямат нищо общо със здравината с която си спечелиха славата едно време. Аз лично не съм доволен от мерцедеса (лично мое мнение и не натоварвам никой със него) адски много проблеми имат с електрониката и токовете (алтернатора му е със водно охлаждане и се разглобява половината двигател докато се извади, отделно на моя се беше преебал някакъв електронен блок които не подлежеше на подмяна и за това се принудих да купя нов алтернатор - 1260 лева), по-скъпа подръжка има от BMW-то(все пак съм го карал година и половина), и повярвай ми гори доста повече от бавареца. Естествено има си и положителни страни както всяка една кола (по-просторен е и вози малко по-меко) В крайна сметка избора е твой, но при тези 50000 на година BMW-то ще ти излезе по изгодно с по-лека подръжка и по-малък разход на гориво. Но всичко е късмет и до това на какъв екземпляр ще попаднеш. Дано съм ти бил полезен
- shotgun600
- Потребител
-
- Кара: W140
Питай и тук http://mercedes-bulgaria.com/forum/index.php ,за да чуеш и мненията на хора с Мерцедеси.
- Бимбо
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320i E46,Е30+М50b25(stroke)
- Мечтае да кара: M3 Е92 DCT,М5 2011 F10
- Детайли за колата: Спортно окачване FK High Sport M3(Coilover-реголируемо),спортна генерация на 63мм+спортни резонатори,плетен спортен колектор,иридиеви свещи Denso Iridium IK20,шорт шифтър на ACT,сменен дросел,cold air intake-K&N,олекотени жданти R15(магнезиеви)BMW/4.5кг(с гума 12.2кг).Горивен регулатор JDM(SARD).Горивна мопма от Ауди(7.0bar.)с армирани горивни маркучи.Частично олекотяване,Recaro 9.8кг(състезателна седалка),крайно тегло с 15л бензин(1288кг),разпънки(реголируеми-HKS),полу-сликове ADVAN A032R
Колега,изказвам,мнение на относително млад шофер
!Имал съм 3 БМВ-та,със последното(Е30)стават 4-тири!Сам се досещаш,че за да не сменям марката има причина,(спокойно не съм сектант!!!!!!!!!,а здраво мислещ семеен мъж с дете
),което автоматично означава,че колата която карам трябва да е практична,удобна,пъргава,и т.н!Ходил съм по чужбина и съм изминавал около 1700км за един ден(сам знаеш,че това са 19 часа път),с авто пилот,хубава музика и добра компания ти гарантирам приятно пътуване с Е46-цата!За мерцедеса колегата ти е казал къде да питаш в мерцедес-форума
,според мен те знаят по добре какво да ти обяснят, което да ти е полезно!!!
За тези години които споменаваш,Е46-цата е с голям набор от екстри предлагани за модела!Колата за каране е БМВ,но като покараш сам ще разбереш
ако ме разбираш правилно! 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
наистина е по-скъпичко мерцедесчето откъм подръжка и ел часта си е слаба повече от на бмв-то!
ама то си и зависи все пак кой и как е карано преди това,тъй че успех в правилният автомобил
ама то си и зависи все пак кой и как е карано преди това,тъй че успех в правилният автомобил

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Качи се и покарай всяка една от двете.
Ще разбереш коя е твоята кола
Моето мнение е, че Е46 е доста по-добрия автомобил при абсолютно всякакви условия
Ще разбереш коя е твоята кола

Моето мнение е, че Е46 е доста по-добрия автомобил при абсолютно всякакви условия
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Като горд собственик на 320д 150кс мога да кажа че това е най-удобната кола,която съм карал
и като ускорение и като разход и големина на багажник и купе е номер 1-перфектният автомобил в средният клас.Мерцедеса също не е лош но БМВ-то си е БМВ-по-спортно и по-актуално поне според мен
Препоръчвам ти го горещо 

- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
Понеже ше настане хаос и безредие и ще има работа за модераторите, предупреждвам отсега да не отивате на БМВ с/у Мерцедес, а да споделяте кокретни впечатления от тези коли 
По темата: Ако ще ги купуваш по данни на хартия тези коли, допускаш грешка. Данните на хартия не могат да ти кажат как усещаш колата, да не говорим, че дори разхода на хартия не е реален. Така че няма особен смисъл да търсиш "хартиен" отговор. Тук повечето хора ще ти кажат да вземеш БМВ, в Мерц форума - мерцедеса. Двете коли са доста изравнено и ги дели само индивидуалността на собственика им
Не мисля, че ще сбъркаш с която и да е от двете, особено предвди, че ще им се радваш на дълги и хубави пътища. Потърси в Германия, избора е по-голям. Ако решиш от тук, търси кола от човек от форума, който няма да те пързаля с измишльотини. Което не отменя диагностиката в сервиз. Друг вариант са официалните вносители на марките, които продават обслужени коли втора ръка с гаранция, обикновено до 50-60 000 км. И имай предвид, че колите на малко км държат цени, колкто следващия модел на повече, не очаквай да я намериш евтино. Успех!
Напълно подкрепям колегата.Единствената прпоръка от моя страна е да вземеш колата която намериш на по малко километри ако БМВ-то нека да е то ако Мерца нека да е той щтом е толкова важен за тебе този критерии.Всичко останало звучи супер изравнено и един + при едната марака ще е - при другата и обратното такаче КМ-те гледай освен всичко останало нали.

По темата: Ако ще ги купуваш по данни на хартия тези коли, допускаш грешка. Данните на хартия не могат да ти кажат как усещаш колата, да не говорим, че дори разхода на хартия не е реален. Така че няма особен смисъл да търсиш "хартиен" отговор. Тук повечето хора ще ти кажат да вземеш БМВ, в Мерц форума - мерцедеса. Двете коли са доста изравнено и ги дели само индивидуалността на собственика им

Напълно подкрепям колегата.Единствената прпоръка от моя страна е да вземеш колата която намериш на по малко километри ако БМВ-то нека да е то ако Мерца нека да е той щтом е толкова важен за тебе този критерии.Всичко останало звучи супер изравнено и един + при едната марака ще е - при другата и обратното такаче КМ-те гледай освен всичко останало нали.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Колега, щом става въпрос за дълги пътувания, а и имаш възможност за 2007 г, препоръчвам ти Мерца.
Която и от двете коли да вземеш, няма да сбъркаш, БМВ-то ти предлага по-голямо удоволствие от шофирането, Мерцедеса повече комфорт и удобства.
Бих ти препоръчал C220/270 cdi в колкото можеш по-добро състояние, с автоматичната Tiptronic скоростна кутия и много екстри, по възможност от Германия, в никой случай не от България.
И двата модела са страхотни, но по това, което си написал, Мерцедеса е твоята кола.
Иди на Горубляне тия дни, защото там със сигурност има и от двата модела, и покарай и едното, и другото. Това ти е най-добрият вариянт за избор.
Поздрави и успех с избора.
Която и от двете коли да вземеш, няма да сбъркаш, БМВ-то ти предлага по-голямо удоволствие от шофирането, Мерцедеса повече комфорт и удобства.
Бих ти препоръчал C220/270 cdi в колкото можеш по-добро състояние, с автоматичната Tiptronic скоростна кутия и много екстри, по възможност от Германия, в никой случай не от България.
И двата модела са страхотни, но по това, което си написал, Мерцедеса е твоята кола.
Иди на Горубляне тия дни, защото там със сигурност има и от двата модела, и покарай и едното, и другото. Това ти е най-добрият вариянт за избор.
Поздрави и успех с избора.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
карам е46-ца. преди това съм имал само аудита. за мен БМВ-то е страшно добре измислен автомобил. намери си някой с повечко екстри и се качвай смело- няма да съжаляваш. нещата между бмв/мерц са на кантар, но за мен клони повече към бмв-то. изключително хубав автомобил.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Карал съм Аудита безброй, БМВ-та над 10 (говорим предимно Е46 модифицирано) карал съм и две 203-ки...
Според мен резултата е следния:
Комфорт в колата Но.1 е Ауди А4-ка - то са едни красиви табла с хром лайстни, то са едни бели светлини с ярко червени стрелки - абе страшна работа, изобщо ако говорим да си вътре, колата е много пипната! Идва обаче момента с поддръжката на колата и нещата стават грозни, то са ангренажи за по 1000лв., то са демферни маховици на LUK за по 1300-1400лв. абе не е работа, определено е страхотен автомобил, но някой друг да ти го поддържа. Здравина качество на мотора и най-евтина поддръжка е БМВ-то, стой супер на пътя, много е стабилна, зимата няма да имаш никакъв проблем с хубави гуми, не бих казал че не е комфортно - напротив, много удобно е разположено всичко вътре! Тези коли страдат от турбо (общо взето всяка турбо кола страда от него - просто си е за смяна в един момент), изгаряне на буталата ако се карат с некачествени масла и има едни гадни дроселови клапи на колекторите, които ако не се следят могат да се откачат и да паднат в цилиндъра и тогава става грозна картинка...фабричен дефект си им е според мен, защото реално няма конкретни километри около който да се случва всичко това и да се сменят щифтовете с които се държат. Честно казано, аз не виждам смисъл от тях, карал съм и без такива и с тях.. не усещам разлика във вървенето на колата.
203-ката е нито рак нито риба, най-нескопосания Мерцедес за цялата история на марката... в купето те хващат всякакви клоустрофобии и т.н., колонките са адски скосени и дразни много, безумно скъпа е за поддръжка, чупи се като луда...за 150кс мотора не знам, но този който е 143 в никакъв случай не върви повече от 1.9тди на ВАГ и от 2.0д 150кс на БМВ. То са датчици, то са 100 неща дето ти бъркат в джоба и то солидно както можеш да се сетиш, защото все пак говорим за Мерцедес.
Виж ако говорим за новата Ц-ка, то тогава нещата отиват в съвсем друга посока, качваш се на новата кола, на новите технологии на всичко новото. Няма смисъл да гледаш изобщо БМВ Е46 или Ауди от предишните поколения. Имай предвид че от Мерцедес заявиха официално, че с новата Ц класа искат да върнат имиджа на марката и определено са се постарали, карах една такава кола около 100км. и трябва да ти кажа че много ми хареса, 170кс мотора върви като луд - харчи малко а автоматика е просто разкошен...
Според мен резултата е следния:
Комфорт в колата Но.1 е Ауди А4-ка - то са едни красиви табла с хром лайстни, то са едни бели светлини с ярко червени стрелки - абе страшна работа, изобщо ако говорим да си вътре, колата е много пипната! Идва обаче момента с поддръжката на колата и нещата стават грозни, то са ангренажи за по 1000лв., то са демферни маховици на LUK за по 1300-1400лв. абе не е работа, определено е страхотен автомобил, но някой друг да ти го поддържа. Здравина качество на мотора и най-евтина поддръжка е БМВ-то, стой супер на пътя, много е стабилна, зимата няма да имаш никакъв проблем с хубави гуми, не бих казал че не е комфортно - напротив, много удобно е разположено всичко вътре! Тези коли страдат от турбо (общо взето всяка турбо кола страда от него - просто си е за смяна в един момент), изгаряне на буталата ако се карат с некачествени масла и има едни гадни дроселови клапи на колекторите, които ако не се следят могат да се откачат и да паднат в цилиндъра и тогава става грозна картинка...фабричен дефект си им е според мен, защото реално няма конкретни километри около който да се случва всичко това и да се сменят щифтовете с които се държат. Честно казано, аз не виждам смисъл от тях, карал съм и без такива и с тях.. не усещам разлика във вървенето на колата.
203-ката е нито рак нито риба, най-нескопосания Мерцедес за цялата история на марката... в купето те хващат всякакви клоустрофобии и т.н., колонките са адски скосени и дразни много, безумно скъпа е за поддръжка, чупи се като луда...за 150кс мотора не знам, но този който е 143 в никакъв случай не върви повече от 1.9тди на ВАГ и от 2.0д 150кс на БМВ. То са датчици, то са 100 неща дето ти бъркат в джоба и то солидно както можеш да се сетиш, защото все пак говорим за Мерцедес.
Виж ако говорим за новата Ц-ка, то тогава нещата отиват в съвсем друга посока, качваш се на новата кола, на новите технологии на всичко новото. Няма смисъл да гледаш изобщо БМВ Е46 или Ауди от предишните поколения. Имай предвид че от Мерцедес заявиха официално, че с новата Ц класа искат да върнат имиджа на марката и определено са се постарали, карах една такава кола около 100км. и трябва да ти кажа че много ми хареса, 170кс мотора върви като луд - харчи малко а автоматика е просто разкошен...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Колега, Мерца е за возене, баварката е за каране. Ти трябва да решиш кое предпочиташ.
абсолютно не е така.....
този избор опира единствено до лично предпочитание, като надежност и комфорт лично аз смятам, че цедката е по-добрият вариант. Задължително с автоматик обаче!
към колегата, който пусна темата - в момента мога да ти предложа точно три такива С-класи, и трите са 2006-та година! пиши лс за информация...
мога да предложа и доста от 204-ките, но там цените започват от 44 хиляди при мен....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Apokalypsis
- Потребител
-
Да си призная честно съм приятно изненадан от резултата дотук.Очаквах и мнения в полза на C-класата, но не чак толкова крайни в нейна полза.Стигнах до заключението, че трябва да покарам такъв автомобил-проблемът е, че съм от Пловдив, а колите-предлагани по автокъщите са много малко.
Вчера поогледах една Е46-ца туринг-2002г./италианка/, автоматик, с джанти на Е90, така просто за идеята-но не беше изобщо добра.Искам да видя хубави коли, докато съм в България, да ги покарам и сам да преценя, но явно това е мисията невъзможна
Последният път като си купих колата от Германия, действието се разви в една автокъща и немец за поставено лице.Платих си обаче цялата сума /с ДДС/.Как стои въпросът с покупката на автомибил от частно лице-немец.На него трябва ли да плащам цялата сума /с ДДС/ или само тази, която се води Export-preis/за износ/ или с други думи нетната стойност?Това също не е маловажно, защото досега отсявах обявите по това дали първоизточникът/продавач/ е юридическо лице или не, а може би съм грешал?
Благодаря Ви.
Вчера поогледах една Е46-ца туринг-2002г./италианка/, автоматик, с джанти на Е90, така просто за идеята-но не беше изобщо добра.Искам да видя хубави коли, докато съм в България, да ги покарам и сам да преценя, но явно това е мисията невъзможна

Последният път като си купих колата от Германия, действието се разви в една автокъща и немец за поставено лице.Платих си обаче цялата сума /с ДДС/.Как стои въпросът с покупката на автомибил от частно лице-немец.На него трябва ли да плащам цялата сума /с ДДС/ или само тази, която се води Export-preis/за износ/ или с други думи нетната стойност?Това също не е маловажно, защото досега отсявах обявите по това дали първоизточникът/продавач/ е юридическо лице или не, а може би съм грешал?
Благодаря Ви.
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3