Гуми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Re: Гуми
Искам да попитам дали някой може да сподели мнение за Pirelli Sottozero ? По-конкретно 195/65/15 ?
Ще сменям старите зимни гуми с нови, и се опитвам да си взема премиум клас на по-ниска цена. Обиколих доста магазини и гумаджийници, но Michelin (Alpin 3) и Goodyear (Ultragrip 7+) под 120-125 лв. не успях да сваля...
Най-свестните преложения до момента до който се добрах са:
1.) DUNLOP Wintersport 3D - 115 лв.
2.) PIRELLI SOTTOZERO - 105 лв. (като тук може да се отвори възможност да си я взема през една фирма с още по-голяма отстъпка и да ми падне под 100 лв.... за съжаление в магазина няма други премиум гуми освен Pirelli... )
Предвид сравнително изгодната цена, се ориентирам към нея, но изчетох доста негативни мнения за гумите на Pirelli, та исках да попитам за преки впечатления ? Все пак разликата ми отива 60-100 лв. спрямо останалите гуми.
А и шарката изглежда интересна - доколкото четох обяснения, съчетава елементи както за сняг/лед (половината контактна повърхност), така и за сухо и мокро (другата половина с канали).
Ако не е Пирели, за около 100 лв. трябва да отивам на Fulda (Montero 2) или Kumho (KW23) - не че казвам че са лоши, но едва ли пък са по-добри от Пирелито... като Fulda въпреки добрите отзиви за нея из форумите, неочаквано дори не я видях в класацията на ADAC за 2009...
Та ако може да сподели някакви по-конкретни мнения за Pirelli Sottozero ?
P.S. Някой даже беше споменал (не претендирам да твърдя дали е истина), че Pirelli са дори официално препоръчвани гуми от BMW ?
Благодаря предварително !
Ще сменям старите зимни гуми с нови, и се опитвам да си взема премиум клас на по-ниска цена. Обиколих доста магазини и гумаджийници, но Michelin (Alpin 3) и Goodyear (Ultragrip 7+) под 120-125 лв. не успях да сваля...
Най-свестните преложения до момента до който се добрах са:
1.) DUNLOP Wintersport 3D - 115 лв.
2.) PIRELLI SOTTOZERO - 105 лв. (като тук може да се отвори възможност да си я взема през една фирма с още по-голяма отстъпка и да ми падне под 100 лв.... за съжаление в магазина няма други премиум гуми освен Pirelli... )
Предвид сравнително изгодната цена, се ориентирам към нея, но изчетох доста негативни мнения за гумите на Pirelli, та исках да попитам за преки впечатления ? Все пак разликата ми отива 60-100 лв. спрямо останалите гуми.
А и шарката изглежда интересна - доколкото четох обяснения, съчетава елементи както за сняг/лед (половината контактна повърхност), така и за сухо и мокро (другата половина с канали).
Ако не е Пирели, за около 100 лв. трябва да отивам на Fulda (Montero 2) или Kumho (KW23) - не че казвам че са лоши, но едва ли пък са по-добри от Пирелито... като Fulda въпреки добрите отзиви за нея из форумите, неочаквано дори не я видях в класацията на ADAC за 2009...
Та ако може да сподели някакви по-конкретни мнения за Pirelli Sottozero ?
P.S. Някой даже беше споменал (не претендирам да твърдя дали е истина), че Pirelli са дори официално препоръчвани гуми от BMW ?
Благодаря предварително !
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
plam81 написа:Ориентирай се към Континентал.
Точно към тях се бях ориентирал (по-конкретно към WS 830 - все пак като победител в ADAC трябва да са добри).
Но по незнайни причини изобщо дори не ги намирам да се продават от някой в града в който живея (В.Търново), а и да ги имаше предполагам че като цена също едва ли щяха да са под Michelin & Goodyear....
Та ако може все пак отзиви за Pirelli Sottozero ?
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
BMW Addiction написа:plam81 написа:Ориентирай се към Континентал.
Точно към тях се бях ориентирал (по-конкретно към WS 830 - все пак като победител в ADAC трябва да са добри).
Но по незнайни причини изобщо дори не ги намирам да се продават от някой в града в който живея (В.Търново), а и да ги имаше предполагам че като цена също едва ли щяха да са под Michelin & Goodyear....
Та ако може все пак отзиви за Pirelli Sottozero ?
Пич караш 5-та серия бмв щом пестиш от гуми или купуваи 2-ра употреба или сменяи колата

- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Пич караш 5-та серия бмв щом пестиш от гуми или купуваи 2-ра употреба или сменяи колата
[/quote]
И какво като кара 5-та серия бмв да не се интересува човека за какво си дава парите ли? Много си полезен с такива отговори колега, как само си го написал "пич караш 5-та серия бмв" Трябва да е голяма работа щом кара Е-39

И какво като кара 5-та серия бмв да не се интересува човека за какво си дава парите ли? Много си полезен с такива отговори колега, как само си го написал "пич караш 5-та серия бмв" Трябва да е голяма работа щом кара Е-39

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
emil_shumanov написа:Пич караш 5-та серия бмв щом пестиш от гуми или купуваи 2-ра употреба или сменяи колата![]()
За тебе може да е голяма работа за мен е скъпо удоволствие

МИсълта ми беше да не се скъпи за по 10-15лв на гума ако наистина му идва скъпо да вземе 2-ра употреба

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
Sesko написа:Ами аз като карам с Континентал тс830 2-ра употреба на един сезон за 40 лв парчето глупав ли съм? Или да сменям колата

Новите петици доста паднаха

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
harko77 написа:Пич караш 5-та серия бмв щом пестиш от гуми или купуваи 2-ра употреба или сменяи колата![]()
Ами всъщност не карам 5-а серия - по-бедничък съм по твойте стандарти и съм само с 3-ка

Това че карам BMW пък трябва ли да означава че трябва да не си правя сметки за парите ? Мога да си купя и гума за 200 лв, но защо да го правя - винаги съм се опитвал да търся съотношението "цена-качество". Мисля че трябва да си е проличало от поста ми... Не съм питал за най-евтината гума, нали ?

- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Може на някой да е от полза.
195/65/15 Континентал ТС-830 на цена 111лв,с таз годишен дот.
Цената е доста под Мишелин която е на 121лв на която мога да ги осигуря.
195/65/15 Континентал ТС-830 на цена 111лв,с таз годишен дот.

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
BMW Addiction написа:harko77 написа:Пич караш 5-та серия бмв щом пестиш от гуми или купуваи 2-ра употреба или сменяи колата![]()
Ами всъщност не карам 5-а серия - по-бедничък съм по твойте стандарти и съм само с 3-ка(просто търсачката даде тази тема с най-много коментари и се включих в нея да не отварям нова из другите подфоруми).
Това че карам BMW пък трябва ли да означава че трябва да не си правя сметки за парите ? Мога да си купя и гума за 200 лв, но защо да го правя - винаги съм се опитвал да търся съотношението "цена-качество". Мисля че трябва да си е проличало от поста ми... Не съм питал за най-евтината гума, нали ?Нито пък разбирам защо дори и да не мога да си позволя най-скъпата гума да трябва да минавам на втора употреба или пък да сменям колата ?
Затова се попълва профила коректно да видим каква кола караш

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колеги, темата е за гуми, не за това кой каква кола кара и какво може да си позволи. Дай Боже всекиму, да може да кара с нови гуми всеки сезон. Моля, придържайте се към обсъждането на различните марки и размери гуми, за да може всеки, който се интересува да намери своите отговори, това е целта. Благодаря.
P.S. Към колегата с офертата на Pirelli, колега, има тестове в нет-а на всякакви гуми и съответните добри или не толква добри гуми. Гледам, че Plam81 ти дава една направо смешна цена за Continentаl Winter Contact TS 830 195/65/15. Гумата е сред първите четири с най-добри показатели според ADAC и вервай ми, така е, лично аз търкалям две такива, досега имах възможност да ги тествам на сняг, киша и лед като джам, сухо и мокро. Не че не превъртат или не занася колата, на лед най-вече, но не съм закъсвал, поне досега. Няма да сбъркаш с Continental-a гарантирам, независимо откъде ще ги вземеш. Успех.
P.S. Към колегата с офертата на Pirelli, колега, има тестове в нет-а на всякакви гуми и съответните добри или не толква добри гуми. Гледам, че Plam81 ти дава една направо смешна цена за Continentаl Winter Contact TS 830 195/65/15. Гумата е сред първите четири с най-добри показатели според ADAC и вервай ми, така е, лично аз търкалям две такива, досега имах възможност да ги тествам на сняг, киша и лед като джам, сухо и мокро. Не че не превъртат или не занася колата, на лед най-вече, но не съм закъсвал, поне досега. Няма да сбъркаш с Continental-a гарантирам, независимо откъде ще ги вземеш. Успех.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
plam81 написа:Може на някой да е от полза.
195/65/15 Континентал ТС-830 на цена 111лв,с таз годишен дот.![]()
Колега, звучи интересно... и аз знам че в момента този модел Continental се води сред най-добрите...
Пуснал съм ти лично, да не спамим темата с уточнения....
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
К'во стана колега "обу" ли се? Че зимата май стана дебела навън.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- dj_den82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
здравеите колеги!!!
имам едно въпросче???? искам да сложа нови гуми!!!!
и се чудя дали ште станат 195/65/15 ????
сега съм със 205/65/15 оригиналните джанти на бмв 525 тдс
бллагодаря много!
имам едно въпросче???? искам да сложа нови гуми!!!!
и се чудя дали ште станат 195/65/15 ????
сега съм със 205/65/15 оригиналните джанти на бмв 525 тдс
бллагодаря много!