Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
Модератор: Общи модератори
Re: Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
MaXimal написа:Писаха ми фиш за неправилно паркиране. Интересува ме дали мога да платя, чрез електронно банкиране(колата е служебна, смятам и от фирмата да платя) Ако е възможно какви реквизити задължително трябва да попълня. Едното е номер на фиша... друго?
номера на фиша и името на човека, на когото е написан
No bling at the Ring
Баси на мен 5 точки ми взеха за неправилно паркиране... Е, беше ми за втори път, ама чак толкова 

направи си едно възстановяване, за 5 часа през събота е, полезно е, нови контакти, а е само 70 кинта
No bling at the Ring
BadAngel написа:направи си едно възстановяване, за 5 часа през събота е, полезно е, нови контакти, а е само 70 кинта
Ще изчакам да ми вземат книжката и тогава, останал съм с 3 точки и скоро предполагам, че ще стигна до възтановяване...

MCar написа:BadAngel написа:направи си едно възстановяване, за 5 часа през събота е, полезно е, нови контакти, а е само 70 кинта
Ще изчакам да ми вземат книжката и тогава, останал съм с 3 точки и скоро предполагам, че ще стигна до възтановяване...
не чакай да ти я вземат, защото след това за да ти я върнат се ходи на некъв психотест, които не може да се вземе от нормален човек и трябва да шариш с кинти, поне така е в софия (гледам, че ника ти е м-кар и мисля, че си от рв)
ако си наистина стигнал до 3 точки още преди празниците се запиши на един курс
No bling at the Ring
От София съм си.
А изпит има ли след възстановяването или е само курмуване?
Офф, хич не ми се занимава с тия неща, прибирам се в България за 2 седмици, сега и с това май ще се занимавам. 
А изпит има ли след възстановяването или е само курмуване?

да, след психотеста (ако го минеш) имаш каране и решаване на листовки
а възстановяването е 5 часа лафове и кафенце, в моита група имаше даже и 2-3 момиченца, та беше забавно, трябва да се седи, щото минават от ДАЙ да проверят кои присъства и ако не го намерят на занятие му бият шута
13 точки ти оправя
трябва да си си платил всички глоби преди това обаче, аз имах едни 40 лв. дето ми висяха и този от даи като дойде на проверка ми каза да си ги платя в понеделника, иначе няма да ми възстановят нищо
а възстановяването е 5 часа лафове и кафенце, в моита група имаше даже и 2-3 момиченца, та беше забавно, трябва да се седи, щото минават от ДАЙ да проверят кои присъства и ако не го намерят на занятие му бият шута
13 точки ти оправя
трябва да си си платил всички глоби преди това обаче, аз имах едни 40 лв. дето ми висяха и този от даи като дойде на проверка ми каза да си ги платя в понеделника, иначе няма да ми възстановят нищо
No bling at the Ring
Ясно, мерси за информацията.
Трябва да си платя значи последния акт, който ми написаха септември, че не беше излязло постановлението като заминах.

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i

Моят въпрос е - възстановяването на точки е две години без нарушения. Но 2 години се броят от датата на съставяне на последния акт (както би трябвало да е според мен), от датата на излизане на постановлението или от датата на влизане в сила на наказанието, наложено с постановлението. Защото при мен има разлика от година и 2-3 месеца... Щото са много бързи в КАТ

///M3 написа::OT: Колега, ти кога успя да изгърмиш с 36 точки, като си само от време на време тука.![]()

Еми колега, просто не давам пари на полицаите. Никога! И за каквото ме спрат - гърмя.

///M3 написа::OT: Колега, ти кога успя да изгърмиш с 36 точки, като си само от време на време тука.![]()
Моят въпрос е - възстановяването на точки е две години без нарушения. Но 2 години се броят от датата на съставяне на последния акт (както би трябвало да е според мен), от датата на излизане на постановлението или от датата на влизане в сила на наказанието, наложено с постановлението. Защото при мен има разлика от година и 2-3 месеца... Щото са много бързи в КАТ![]()
2 години след постановлението, защото с него са ти отнети
по принцип обаче е разправия тва възстановяване, щото се подават молби и т.н. не е автоматично
No bling at the Ring
BadAngel написа:MaXimal написа:Писаха ми фиш за неправилно паркиране. Интересува ме дали мога да платя, чрез електронно банкиране(колата е служебна, смятам и от фирмата да платя) Ако е възможно какви реквизити задължително трябва да попълня. Едното е номер на фиша... друго?
Съставен е без присъствието на шофьора.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
MCar написа:///M3 написа::OT: Колега, ти кога успя да изгърмиш с 36 точки, като си само от време на време тука.![]()
![]()
Еми колега, просто не давам пари на полицаите. Никога! И за каквото ме спрат - гърмя.
Макар и единични случаи, познавам и други хора, които не дават пари на полицаи (евала за което), но нито един от тях не е останал с по-малко от 15 точки. За да останеш с 3, явно освен да не даваш пари, трябва и да караш като ГраТСки тИрикат...
П.С. Не знам защо, но за 2 години, карайки на жена ми колата са ме спирали само веднъж за минаване по насрещните трамвайни линии и го направих, защото наистина бързах. С БМВ-то не помня да са ме спирали за нарушение, но заради вида на колата - да (затова обаче не взимат точки). Питам се тогава, как биха ми взели 36 точки?! Колкото и да не ви се вярва, карам доста по-културно от болшинството шофьори, въпреки че имам възможност да се измъквам. Самия факт, че ме спират много рядко (95% заради колата) говори сам за себе си...
MaXimal написа:BadAngel написа:MaXimal написа:Писаха ми фиш за неправилно паркиране. Интересува ме дали мога да платя, чрез електронно банкиране(колата е служебна, смятам и от фирмата да платя) Ако е възможно какви реквизити задължително трябва да попълня. Едното е номер на фиша... друго?
Съставен е без присъствието на шофьора.
как така бате =) трябва да се разпише шофьора на фиша, ако не се разпише му се налага административно наказание чрез акт =)
владос, замисли се, кой ще те спре за 20 годишна 5ца =))))))))))))))
No bling at the Ring
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
BadAngel написа:владос, замисли се, кой ще те спре за 20 годишна 5ца =))))))))))))))
Няма 20, ама вярвай ми, заради вида й ме спират (който я е виждал, знае защо). Друг е въпроса, че сме пробвали с един приятел, аз да карам неговата 60-ка цяла вечер из центъра на София и оживените квартали, като не ме спряха нито веднъж. А него също го спирали постоянно (аз знам защо)...