Мнения Nissan Primera 95- 98 година.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Мнения Nissan Primera 95- 98 година.

Мнение от jodi » 15 Дек 2009, 20:22

В момента карам Примера П11 В144 2.016в... :)

Карам по 60км, всеки ден задължително до работа и всяка събота и неделя задължително 600км на лекции. Навъртял съм й до момента 9 хиляди километра и колата е меко казано чудесна.

Не мога да се оплача от нея. Карам я предимно на газ. В града харчи около 12 ако я карам спокойно. Извънградско съм стигал и до 7 и малко, но карах с 90км. през цялото време. Тая кола е трудно разрушима и в сравнение с Е36 е около 10 пъти по здрава (без да ми се сърдите). Върви добре, даже много добре. Примерно по магистралата 180-200 ги държи постоянно без да и даваш кой знае колко зор.
Истината е, че започва да върви като хората над 3500 оборота. За първа кола е перфектна. Вътре е комфортна и има всичко, което имат повечето коли 2001 година. Ако искаш да вземеш някоя наистина хубава ще трябва да се разделиш с едни 6000лв. и ще вземеш с махагон, с климатроник, с ел. пакет и МОЖЕ БИ в добро състояние... ;) И ако попаднеш на някой добър екземпляр е по-добре да го предпочетеш пред някое изкъртено от каране Е39.

Аз обаче бих взел БМВ-то... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

То зависи и какво ти е на душата... :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 15 Дек 2009, 20:42

Има - на Nissan И Toyota са по-скъпи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Дек 2009, 20:50

blackgod написа:
ukelichko написа:Нсан Примера или БМВ? Ами моето мнение важи за повечето японски автомобили. Караш нещо непрестижно и скучно а плащаш подръжка на премиум клас немска кола. Опредлено може да са я докарали Примерата на комфорт и возия, но ако си пенсионер. За здравина е спорен въпрос, всичко зависи от състоянието.

Наистина се надявам някой гаражен майстор да ти ги е наприказвал тези неща, и ти да си му повЕрвал :mhihi:
И незнам за какъв престиж говориш за Е36 318ис...
...

Аз съм гаражния майстор. Под прикритие. Как пък само вие ги целите тези японски коли които не се чупят. Лично моите познания по автомобили ги дълажа на две марки -Рено :bowdown: и Мазда :bowdown:.Ако не бях карал тези коли и до сега нямаше да знам какво е разпределителен вал, носач, алтернатор и т.н. Един приятел имаше точно Примера, зелена, дизел 97-ма година. Много здрава, ама на тапицерия. Всички майстори още му палят свещи защото работи за тях близо година. Добре че я джитна на едни румънци иначе :banghead:
Относно престижа - ами БМВ си е класа, незвисимо на колко години е и какъв модел е. Някой спомня ли си за Нисан Съни. Но на Е30 всички се кефят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 15 Дек 2009, 21:08

ukelichko написа:Относно престижа - ами БМВ си е класа, незвисимо на колко години е и какъв модел е. Някой спомня ли си за Нисан Съни. Но на Е30 всички се кефят.

Кратко, точно, ясно :bowdown:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 15 Дек 2009, 21:39

v_V_v написа:Изображение
Ако слезеш от такава кола и се качиш на Е36 318ис сам ще разбереш колко е голяма разликата.....

И ще осъзнаеш каква грешка е било да не си вземеш БМВ-то :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 15 Дек 2009, 22:23

:OT: Видя мненията. Като решиш какво да зимаш сподели :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 15 Дек 2009, 23:21

DanielzZz написа:
Няма друго какво да ти кажа освен,че единствения и недостатък е предното предаване.

Бих се присъединил към колегата всичко което е казал е вярно,БМВ е имидж, който в Бг се интерпретира по съвсем друг начин, БМВ е за фън, но аз лично за мене си мисля че Нисан-а е много по-надеждния автомобил спрямо тази ис-ка говоря за качество на двигател, трансмисия, дефекти по електрониката и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 15 Дек 2009, 23:27

LizarD
Защо наистина не вземеш да благодариш на родителите си, вместо да расъждаваш по качестват на различните коли...
Споменаваш твоите разбирания, все едно имаш 30 годишен опит като шофьор, сменил 15 коли. Какъв реален досег имаш с колите, че си позволяваш да даваш крайни оценки. Доколко разбрах си на 18 години и питаш за първа кола, за която дори нямаш достатъчно Твои пари. Вместо да четеш и да се образоваш на автомобилна тематика, почваш с твоите измислици за бмв храмове и други подобни умнотии.
Споменал си, че то нямат и доверие. Може би с този краен фанатизъм Не вдъхваш такова!
От друга страна, защо трябва да ти имат доверие.
Ти си нервен тинеиджър без шофьорски опит, които задължително държи да кара хулиганска кола и не признава други :winky:
Защо толкова държиш да е Бмв? Едва ли е за да го караш по Нехулигански :mhihi:
Споменаваш и тяхното комустическо мислене. Мислели си, че Бмв е е хулиганска кола, а твоето мислене е абсолютно същото. В една друга тема каза, че Е65 е хулиган.
Намери си кола, която можеш да закупиш и подържаш сам. Това е истински важното, не каква емблема има колата.
Ако си самостоятелен и не те мързи, много лесно можеш да караш мечтаната кола. Може да не стане точно веднага, но ще стане!
Поздравявам те, че си бил трениран еб*ч на 12 години :clap: :mhihi:

Хора спрете да търсите имидж в кола за 3-4к лв...Е36 има точно толкова имидж, колтото всички останали коли със същата пазарна стойност.
Последна промяна smg на 15 Дек 2009, 23:42, променена общо 2 пъти
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

Потребител
Аватар

Мнение от Dr1f7_K1nG » 15 Дек 2009, 23:28

И аз като начинаеш който неможе да се справи с листовките(на вътрешен) :) са ми казва ли,че за първа кола най-вече ако сега си я купуваш зимата не е хубаво защото навлизаш в живота на шофьорлъка и може да се отрепеш някъде.Смисъл дай са да се изгазариш и хоп я нещо се случи.Не че слушам хората какво ми казват водя се по сърцето и то ме води към БМВ.Но да и на мен ми е интересно по опитните шофьори и по-големите хора да кажат какво е най-добро за такива като нас новаците.

Поздрави
BMW ми е МЕЧТА-та и BMW ще карам
Изображение
www.бмв-гламаци.цоп

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sobiss » 15 Дек 2009, 23:33

nov написа:
DanielzZz написа:
Няма друго какво да ти кажа освен,че единствения и недостатък е предното предаване.

Бих се присъединил към колегата всичко което е казал е вярно,БМВ е имидж, който в Бг се интерпретира по съвсем друг начин, БМВ е за фън, но аз лично за мене си мисля че Нисан-а е много по-надеждния автомобил спрямо тази ис-ка говоря за качество на двигател, трансмисия, дефекти по електрониката и т.н.

Не знам с какво един Нисан, ще е по надежден от едно Е36 М50Б20 примерно...било то електроника, трансмисия ели пък двигател :mhihi:
Единствения плюс на Нисана остава само в разхода. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 15 Дек 2009, 23:42

sobiss написа:
nov написа:
DanielzZz написа:

Не знам с какво един Нисан, ще е по надежден от едно Е36 М50Б20 примерно...било то електроника, трансмисия ели пък двигател :mhihi:
Единствения плюс на Нисана остава само в разхода. :mhihi:

Е колега поразрови се тук и там и ще видиш, нямам желание да влизам в спорове, .........еле пък електрониката и всичко свързано с нея.Както и да е.Ана колегата по горе който твърди че БМВ имало точно толкова имадж колкото една кола за 3-4 к лева, ами честно казано не съм съгласен, и няма как да бъде как примерно е36 по имидж ще ми се равнява с едно рено Лагуна за 3-4к.лева или с Пежо или с Цитроен, дори и с Ауди няма как да се мери по имдж говоря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 15 Дек 2009, 23:44

Взимай БМВто и не се занимавай с глупости :)
И умната :lol:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sobiss » 15 Дек 2009, 23:48

nov написа:Е колега поразрови се тук и там и ще видиш, нямам желание да влизам в спорове, .........еле пък електрониката и всичко свързано с нея.Както и да е.Ана колегата по горе който твърди че БМВ имало точно толкова имадж колкото една кола за 3-4 к лева, ами честно казано не съм съгласен, и няма как да бъде как примерно е36 по имидж ще ми се равнява с едно рено Лагуна за 3-4к.лева или с Пежо или с Цитроен, дори и с Ауди няма как да се мери по имдж говоря!

Колега погледнато реално точно тези модели не изобилстват от кой знае каква електроника. Така, че ми се струва малко необективно да сравняваме колите точно по този фактор.
Чувството е субективен фактор. Най важно е шофирането да ти доставя максимално удоволствие. На едни с Нисан, други с БМВ...всичко е строго индивидуално. :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 15 Дек 2009, 23:50

Определено с БМВ фактора удоволствие е по-голям :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 16 Дек 2009, 0:06

а защо точно ис се иска? едно 318 или ако държи на купе- 316, тва не се ли вмества като за що годе нормална първа кола
..и то не че иса е неква совалка нали, ама се пак

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата