Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMW Performance
Аватар

Re: Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки

Мнение от MCar » 16 Дек 2009, 22:42

Vlados написа:Макар и единични случаи, познавам и други хора, които не дават пари на полицаи (евала за което), но нито един от тях не е останал с по-малко от 15 точки. За да останеш с 3, явно освен да не даваш пари, трябва и да караш като ГраТСки тИрикат...
П.С. Не знам защо, но за 2 години, карайки на жена ми колата са ме спирали само веднъж за минаване по насрещните трамвайни линии и го направих, защото наистина бързах. С БМВ-то не помня да са ме спирали за нарушение, но заради вида на колата - да (затова обаче не взимат точки). Питам се тогава, как биха ми взели 36 точки?! Колкото и да не ви се вярва, карам доста по-културно от болшинството шофьори, въпреки че имам възможност да се измъквам. Самия факт, че ме спират много рядко (95% заради колата) говори сам за себе си...

Имам актове за скорост, веднъж бях без колан (бях изгорял на морето и просто беше невъзможно да си сложа колан, иначе не карам без), за телефон имам два акта и за паркиране два. За други сега не мога да се сетя. И не, не карам като "ГраТСки тИрикат" - когато карам бързо го правя където условията позволяват. И гледам минимално да преча на другите, защото знам колко е гадно когато наистина се яви някой "ГраТСки тИрикат" пред теб...
Мен когато ме спират, обикновено има причина. Заради колата само в Студентски град ме спират...

Сори за :OT:
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 16 Дек 2009, 22:50

MCar написа:............
Мен когато ме спират, обикновено има причина. ..............

Това имах в предвид... ТОВА е причината за липса на точки, а не това, че не даваш пари на полицаи (евала за което)
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 16 Дек 2009, 22:52

Vlados написа:
MCar написа:............
Мен когато ме спират, обикновено има причина. ..............

Това имах в предвид... ТОВА е причината за липса на точки, а не това, че не даваш пари на полицаи (евала за което)

Именно, аз не казвам, че нямам точки защото не им давам пари. Заслужил съм си тези отнемания, но дори и да опра до отнемане на книжката, пак няма да им дам!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Дек 2009, 22:55

Vlados написа:
BadAngel написа:владос, замисли се, кой ще те спре за 20 годишна 5ца =))))))))))))))

Няма 20, ама вярвай ми, заради вида й ме спират (който я е виждал, знае защо). Друг е въпроса, че сме пробвали с един приятел, аз да карам неговата 60-ка цяла вечер из центъра на София и оживените квартали, като не ме спряха нито веднъж. А него също го спирали постоянно (аз знам защо)...

е кво и е на тая петичка бе бате, да нямаш нарисуван среден пръст на предния капак =)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 17 Дек 2009, 15:08

BadAngel написа:как така бате =) трябва да се разпише шофьора на фиша, ако не се разпише му се налага административно наказание чрез акт =)

Приложение номер 2/ стикер в отсъствие на водач/

Фишът е съставен в изпълнение на чл 186 ал 3 от ЗДвП и чл. 40, ал 2 от наредба 2 на общински съвет - гр. Пловдив и се счита за връчен...

Това пише на фиша.
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 17 Дек 2009, 19:38

MaXimal написа:Това пише на фиша.

А ако изчакаш и ако те потърсят, да кажеш, че при теб фиш не е идвал и че не си получил такова нещо, какво ще стане? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Re:

Мнение от krumovvv » 25 Мар 2010, 17:06

Archangel написа:Неправилно изпреварване без непосредствена опасност за движението, чл.183, ал.3, т.5 - 30лв. и 4 точки

Превишена скорост с 12км - 30лв.

Та за коментар - първото ми пътуване на дълъг път откакто имам книжка - на Луковит изпреварих колона от няколко ТИРа и 3-4 коли, прецапвайки през бялата раирана маркировка на отклонението за някакво село. Старшият каза, че нямало да споменава колко точно коли и камиони съм изпреварил, да не им се било завиело свят в КАТ. В последствие установих, че и да беше писал - няма значение. Не разбрах защо по тази точка ми писаха акт, като можеше и по предишната да пишат - пак е същият текстът, само дето глобата е 20лв.

А вторият акт - на Бяла ме излъгаха, и аз като балък се спекох и не им се изрепчих - лято, жега, ограничение 60, аз карам с около 55, патрулка, нашите двамата вътре на хладно, радара как засича отвътре не знам, моят радар-детектор не изпищя, демек техният не е бил пуснат - показва ми се скорост 72км/ч, при което аз съм така 0_o.
Ама вместо да се заяждам аз си се подписах под акта като поп.

Колега хванали са преди теб някой с тези километри и си е платил за да го пуснат а радарите вече не могат да се чистят на място цялата информация си остава в тях.И полицая за да има акт по това време трябва да спре първата видяна кола за да напише акт за това се гледа точният час на радара и ако не съвпада звънкаш на 166 и викаш полицай да видят за какво става на въпрос.И се пише възражение веднага поне според мен е така
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Re:

Мнение от cod-cdbp » 25 Мар 2010, 17:13

krumovvv написа:
Archangel написа:Неправилно изпреварване без непосредствена опасност за движението, чл.183, ал.3, т.5 - 30лв. и 4 точки

Превишена скорост с 12км - 30лв.

Та за коментар - първото ми пътуване на дълъг път откакто имам книжка - на Луковит изпреварих колона от няколко ТИРа и 3-4 коли, прецапвайки през бялата раирана маркировка на отклонението за някакво село. Старшият каза, че нямало да споменава колко точно коли и камиони съм изпреварил, да не им се било завиело свят в КАТ. В последствие установих, че и да беше писал - няма значение. Не разбрах защо по тази точка ми писаха акт, като можеше и по предишната да пишат - пак е същият текстът, само дето глобата е 20лв.

А вторият акт - на Бяла ме излъгаха, и аз като балък се спекох и не им се изрепчих - лято, жега, ограничение 60, аз карам с около 55, патрулка, нашите двамата вътре на хладно, радара как засича отвътре не знам, моят радар-детектор не изпищя, демек техният не е бил пуснат - показва ми се скорост 72км/ч, при което аз съм така 0_o.
Ама вместо да се заяждам аз си се подписах под акта като поп.

Колега хванали са преди теб някой с тези километри и си е платил за да го пуснат а радарите вече не могат да се чистят на място цялата информация си остава в тях.И полицая за да има акт по това време трябва да спре първата видяна кола за да напише акт за това се гледа точният час на радара и ако не съвпада звънкаш на 166 и викаш полицай да видят за какво става на въпрос.И се пише възражение веднага поне според мен е така

На радара има час и дата уж...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 324d
Мечтае да кара: E30 s 330

Мнение от MaRTo_BG » 15 Май 2010, 23:34

Здравейте колеги, тази вечер ми писаха акт за предпоставка за ПТП след като леко взех завои с вратите.Та написах, че възражавам и свидетел понеже небях сам.. но на някой въобще писали ли са му подобно нещо?

Предишна

Назад към Извън Темата