Спрей против замръзване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Спрей против замръзване

Мнение от seven-eight » 18 Дек 2009, 18:31

Здравейте колеги, тази сутрин освен, че всичко беше в сняг, цялата ми кола беше замръзнала. Отключвам си колата с дистанционно и поизчиствам снега да не падне на седалката ми като си отворя вратата, ама греда.....вратата е замръзнала и немърда. :nono: Пробвах по силно да дърпам и мъчих, мъчих, ама нищо нестана :dunno: , както и да е най-накрая взе, че пасажерската врата се отвори(имах чуството, че още малко и ще счупя дръжката). Знам, че има спрейове, с които се напръскват уплътненията на вратите и не замръзват. Някой може ли да ми каже какъв спрей да взема и колко струват? :help: Предполагам по бензиностанциите има.
А наред с другото даже и чистачките ми бяха замръзнали за предното стъкло. Та още един въпрос, тези спрейове стават ли и за чистачките? :?: И ако не, то има ли нещо друго за тази цел?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Спрей против замръзване

Мнение от Biogame » 18 Дек 2009, 18:35

Има едно българско мляко за табло и за уплътнения на фирмата Motox.Аз си мажа редовно с него уплътненията и да ти кажа,нямам никакви проблеми.
Днес сутринта слизам пред блока и един комшия се мъчи да си отвори колата ама нъцки,беше замръзнала.А моята се отвори без проблем.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Дек 2009, 18:39

Мисля че и с глицерин може да се намажат уплътненията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 18 Дек 2009, 18:46

Колега,моят съвет е много функционален.Просто 5-6 мин. преди да се прибера изключвам парното и пускам вентилатора да духа студено(изравняване на температурата),така не се образува конденз по уплатненията и нямаш ядове :yes: Пробвай ми рецептата и може да икономисаш някой лев в тази криза... :mhihi:
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 18 Дек 2009, 18:48

Колега има едни спрейчета на фирмата Холц,много са добри специално за уплътнения от личен опит ти казвам че са супер добри и ги има в Практикер,струват 5лв. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 18 Дек 2009, 18:52

aureus_gold написа:Колега,моят съвет е много функционален.Просто 5-6 мин. преди да се прибера изключвам парното и пускам вентилатора да духа студено(изравняване на температурата),така не се образува конденз по уплатненията и нямаш ядове :yes: Пробвай ми рецептата и може да икономисаш някой лев в тази криза... :mhihi:

Да бе,за 5 лева да мръзна :mhihi: Има си спрей или вакса за уплатненията както и спрей за стъклата ,фирми която си изберете.Два пъти през зимата мазане на уплатненията и няма ядове.Сутрин вейваш с другия спрей по стъклата и си готов ,размръзва ги за секунди.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 18 Дек 2009, 19:15

Мерси колеги! Ще купя нещо и ще напръскам уплатненията!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 18 Дек 2009, 19:18

течен парафин!!! Там е истината. Не ви съветвам да си заливате уплатненията с гореща вода,че може да правите джамове насред зима. Използвайте студена вода... върши перфектна работа :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата