Образованието в страната

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Образованието в страната

Мнение от Bavarcho » 19 Дек 2009, 16:42

Само дакажа че има и изключения! Да не се убиждаме ;)

Като си мисля тя политиката на държавата е такава, по специално на БКП, извинявам се БСП... Защо са им на тях образовани хора, трябват им простаци които да управляват!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 19 Дек 2009, 16:44

И най-важното в България е, че няма пример за това как грамотен човек се е издигнал или забогатял, а как връзките са най-важни за да се издигнеш и забогатееш. Затова моят съвет към младите, на които не им се ще да живеят с тези ценности винаги е бил да бягат далеч от тая долнопробна държава.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 19 Дек 2009, 16:46

Eva* написа:как мама или тати са скачали дори и на бой, заради детенцето, че му се е скарала или направила забележка.

Рано или късно идва момент, когато детенцето скача на бой точно на мама и тати, точно такива мамини синченца, които цял живот са им подхранвали егото вкъщи и са ги учили че всичко им е позволено (то пак е форма на незаинтересованост)-всичко се връща. Един ден като имам дете и го пратя на училище учителят ще има пълен карт-бланш да се оправя както намери за добре, трябва да има феърплей :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Дек 2009, 16:49

Задава се вълна "обслужващ персонал"... споко ;)
Нали ги гледах на живо в UK и работих с тях. На 2рия месец им станахме supervisor-и ;) Не е лошо. Имаш ли мозък, възпитание и желание, можеш да инвестираш 2-3 години обратно в себе си и да си ритнеш гъза нагоре.
България се канализира... Само да оправят полицията още малко и ще гледаме как тарикатчетата реват.

Като не могат да четат и да пишат си е техен проблем. Ще има още няколко години наплив във ВУЗ-овете и ще се кротне работата ;)
А до тогава... колко много читави места по света има за живеене ;) На който не му харесва... пътя и чантичката.

Редовно някакви хора ми обясняват, ма още малко на бой ще ми скочат, че без връзки не можело... Аз пък съм си тъп и си държа на моето, че можеш и сам да си изградиш връзките и да постигнеш каквото си поискаш в този живот. Нали знаете... 1 милион начина може да измисли човек, за да не стане нещо. Трябва само един да се измисли как да стане ;) Ама първото е по-лесно, що да не си ревем колко е гаден живота...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 19 Дек 2009, 16:49

Единия бил 10 ,другия 11 клас,а двамата общо имат 6 пъти повече мнения от мен в тоя форум :kuku: :kuku:
Е как да се научат като киснат в интернета по половин ден,другата половина на деня я прекарват в ходене по кафенца и мечтателни обяснения как ще си вземат лудата баварка като пУрансат /това за ´´мунчето с уценкъта´´/,че и компетентни във всяка втора тема.
Аз на тяхната възраст не смеех да се обаждам на батковците по техните въпроси,камо ли пък технически мнения да давам за нещо,за което нямам необходимата грамотност,стаж зад волана и документ който да го доказва.
Преди образованието според мен е възпитанието,там е куцата овца във всеки български дом.
чалга цици,големи бицепси,по-малко работа за повече пари---ей тва е майна мечтата за живота в наши дни.ЮЮссссс,я со мале питбул.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 19 Дек 2009, 17:02

jordanpar написа:.......................

Абе ти май няма тема в която да се излагаш, да не говорим за тема в която да си писал по нея :banghead: Много си ми смешен с тоя аватар, какво показваш?
Това колко коментара имам какво значение има, как разбра дали не уча и какъв съм? Така са простите хора дават определения, трябва аргументация с доказателства /замисли се над това и в другите теми който коментираш/.
Дали някой от "ентусястите" във форума не си мечтае за "лудата баварка". Компетентен съм, изчел съм доста и съм сигурен че имам повече компетентни поста от теб.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 19 Дек 2009, 17:05

Искам всеки да си зададе въпроса дали би станал учител. Според мен учителите трябва да ги пенсионират на 40 години, защото след това психиката не им е толкова здрава или поне да им дават 2 години платена отпуска.

Представете си по цял ден да се знаимаванте с тях. Заплататите са наистина ниски условията също.

Най-важното нещо е стимулиране на персонала. Без този стимул те няма как да работят.

Аватар

Мнение от jordanpar » 19 Дек 2009, 17:11

Bavarcho написа:
jordanpar написа:.......................

Абе ти май няма тема в която да се излагаш, да не говорим за тема в която да си писал по нея :banghead: Много си ми смешен с тоя аватар, какво показваш?
Това колко коментара имам какво значение има, как разбра дали не уча и какъв съм? Така са простите хора дават определения, трябва аргументация с доказателства /замисли се над това и в другите теми който коментираш/.
Дали някой от "ентусястите" във форума не си мечтае за "лудата баварка". Компетентен съм, изчел съм доста и съм сигурен че имам повече компетентни поста от теб.

Ето точно за това говоря мойто момче.
Ако някой те беше възпитал както трябва,нямаше да смееш да говориш така на по възрастни от теб,каквито се предполага /и се надявам/ че са повечето потребители на автомобилен форум /автомобил-нещо което за да го ползваш ти трябват поне 18 години/.
Най ги обичам такива като тебе с жълтичкото още около устата,да използват високопарни фрази и да ми се изказват за живота.Стой си мирен,момко,изчакай си реда,и ти ще пораснеш.Не е културно така да се репчиш.Едно време дали по-възрастния е прав,или не,младшия си мълчеше.Сега заради големите усти на тийновете,горчивите плодове берат техните наставници.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 19 Дек 2009, 17:20

Образованието в БГ е читаво, ако знаеш как ти самия да се възползваш от него. И какво, аз също завърших средно, почти нямах години в които учителя ми по даден предмет да е един и същ. Пък по БЕЛ да не говорим. Това дали ще си грамотен или не зависи от теб, от нивото на общата ти култура, и да си слушал малко в даскало първите 4-5 години. В чужбина наистина не дърпат боб за нас. Лошо няма да се опита, аз опитах и съм в чужбина сега. Но, не е за мен тая история, мисля да си уча едно висше в България, нищо, че едва ли съм грамотен пък и образованието ни не става :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 19 Дек 2009, 17:21

"Потребителите" на форума, под 18години, са живото доказателство накъде е тръгнало образованието.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 19 Дек 2009, 17:26

jordanpar написа:..........................

Чакаи, чакаи аз ли започнах първи да давам номинации? Ти първи започна да даваш определения ;)
Между другото сега ти погледнах коментарите и от 300 и нещо, само 34 +/- 2 са в технически раздел, всички други минус дваисетина който са в основен форум са в миш-маш. Какво правиш ти в БМВ форум?
Ако погледнеш коментарите ми едно 50% са в тех. раздел, като съм помагал на някой с изчетеното в форума!
Не се репча, казвам ти че трябва да говориш с факти, както го правят образованите хора.
Ако сиакш да ми кажеш нещо го направи на ЛС, колко теми развали за да се правиш на мъж.

smg написа:"Потребителите" на форума, под 18години, са живото доказателство накъде е тръгнало образованието.

И защо? Просто реши че коментара ти ще е интересен на някой? :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 19 Дек 2009, 17:31

Какво общо има техническия раздел? Аз нямам почти нито едно мнение там, е и?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 19 Дек 2009, 17:35

Spit-Fire написа:Какво общо има техническия раздел? Аз нямам почти нито едно мнение там, е и?

Да не ми се репчи какво правя аз в подобен форум. Какво прати той? Кисне за да се прави на интересен в "извън темата". Аз влизам за да прочета кой какъв проблем е имал с колата и ако мога да му помогна по някакъв начин.
Изображение

Аватар

Мнение от jordanpar » 19 Дек 2009, 17:38

Bavarcho написа:Чакаи, чакаи аз ли започнах първи да давам номинации? Ти първи започна да даваш определения ;)
Между другото сега ти погледнах коментарите и от 300 и нещо, само 34 +/- 2 са в технически раздел, всички други минус дваисетина който са в основен форум са в миш-маш. Какво правиш ти в БМВ форум?
Ако погледнеш коментарите ми едно 50% са в тех. раздел, като съм помагал на някой с изчетеното в форума!
Не се репча, казвам ти че трябва да говориш с факти, както го правят образованите хора.
Ако сиакш да ми кажеш нещо го направи на ЛС, колко теми развали за да се правиш на мъж.

Ти май не разбра,че трябва да си замълчиш.Покажи поне за миг добро възпитание.
Тук говорим за нещата от живота.Не може някакъв си сополивко под пълнолетната възраст да ми се ерчи.Когато станеш самостоятелен и мама и тати спрат да те хранят,когато започнеш да работиш за някого,после за себе си,след това създадеш семейство и започнеш ти да храниш,тогава пак влез в някой форум или блог и си дай мнението по житейски проблеми,било то за образование,наука или култура.
Сега просто си замълчи,пиши си в техническия и позволи на по-зрелите и поживяли от теб да изкажат меродавно мнение за нещата такива каквито са.Ясно е че нито един тийн няма да се изкара той виновен по въпроса.Ясно е че ще прочетем как българските учители са дебили,глупави и не стават.Само че те също са родители на някой пикльо,правещ се на велик литератор в някой от безбройните форуми.
П.С.-
Bavarcho написа:Само дакажа че има и изключения! Да не се убиждаме ;)
............
-без коментар
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BC

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 19 Дек 2009, 17:46

Оляхте се. Дреме ми на пура кой колко мнения и къде има. Темата е съвсем различна, като сте тръгнали да си мерите шишките поне го правете на ЛС не занимавайте аудиторията с вашите глупости!

А по темата мисля че основната вина за лошото ниво на образованието в момента имат родителите. Незаинтересовани от децата си и им втълпяват грешен морал. От там нататък как детето да е заинтересовано от ученето, като ходенето по кафенетата примерно му е по-интересно?
.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата