трябва да карате при зимни условия 500км
Модератор: Общи модератори
Re: трябва да карате при зимни условия 500км
Спокойно си тръгвам ако съм със задно и 4 свестни зимни гуми ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
днес покарах 200 километра кола с предно при зимни условия за пръв път от 4-ри години насам... е няма толкова гадно предаване
ти завиваш, то не... ръчни, спирачки, разклащания и т.н., хич не съм доволен, и беше с хубави зимни гуми, не искам да си представям с всесезонни
4х4 ми се струва оферта, въпреки, че ще е с летни гуми при зимни условия, зависи колко са тежки, колко го е сковало и т.н., но едва ли ще има особенни проблеми - 2-та двигателни моста make the difference
ясно е, че гласувам за 3 - задно + зимни гуми + шпер, а пък ASC-то --> OFF!

ти завиваш, то не... ръчни, спирачки, разклащания и т.н., хич не съм доволен, и беше с хубави зимни гуми, не искам да си представям с всесезонни

4х4 ми се струва оферта, въпреки, че ще е с летни гуми при зимни условия, зависи колко са тежки, колко го е сковало и т.н., но едва ли ще има особенни проблеми - 2-та двигателни моста make the difference

ясно е, че гласувам за 3 - задно + зимни гуми + шпер, а пък ASC-то --> OFF!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Само на мен ли ми прави впечатление,че това е поредната ненужна тема.Всеки си има глава на раменете и си преценя предно,задно,средно и т.н.За гумите на някои още не им е ясно,че зимата се кара със зимни,а лятото с летни.Направо аман от тия теми пълни с глупости и някакви единични "тестове" провели се в кварталния паркинг,махлянската стръмна улица,селския път до вилата и други.И после от тоя "тестдрайв" следва,че това е най-правилния избор,подход или както искате го наричайте.Супер тъпите работи...
Сега да видим след тема за "коя гума е по-добрата","кое предаване е по-доброто" каква ли нова тема ще изскочи.Аз се чудя примерно дали има разлика с вериги на летни и вериги на зимни гуми.Ако има интерес може да си отворим нова тема да дискутираме този важен въпрос.После за широчината и височината на гумата,евентуалната теоритическа разлика,която може да оказва алуминиевата и стоманената джанта,независимото окачване с/у целия мост примерно и още куп фактори

Сега да видим след тема за "коя гума е по-добрата","кое предаване е по-доброто" каква ли нова тема ще изскочи.Аз се чудя примерно дали има разлика с вериги на летни и вериги на зимни гуми.Ако има интерес може да си отворим нова тема да дискутираме този важен въпрос.После за широчината и височината на гумата,евентуалната теоритическа разлика,която може да оказва алуминиевата и стоманената джанта,независимото окачване с/у целия мост примерно и още куп фактори

8.32
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Я да си признаят тия 6 човека с летните и всесезонните гуми! 

- Alpina_D10
- Потребител
-
Разбира се, че зимни гуми + задно и то заради гумите!!!
В момента имам предно предаване с хубави зимни гуми и 3 години не съм закъсвал!
И от скоро имам 4x4 с летни гуми и сега в това време излезнах да го пробвам по уличките
голям кеф, няма проблеми с тръгването, но стане ли дума за спиране - АБС веднага се побърква, но при положение, че всички караха с 30 км/ч и големите дистанци между колите няма проблеми
. Естествено колата си седи на паркинга докато не види зимни гуми или изчезне снега/леда.
П.П. Естествено всичко си зависи от шофиора и от гумите! Задно с лоши зимни гуми е по-зле от предно с хубави всесезонни поне според мен. И да не забравяме Колкото по-як джипа - толкова по-търсени са тракторите!
В момента имам предно предаване с хубави зимни гуми и 3 години не съм закъсвал!
И от скоро имам 4x4 с летни гуми и сега в това време излезнах да го пробвам по уличките

П.П. Естествено всичко си зависи от шофиора и от гумите! Задно с лоши зимни гуми е по-зле от предно с хубави всесезонни поне според мен. И да не забравяме Колкото по-як джипа - толкова по-търсени са тракторите!

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
При така зададен въпрос бих избрал предното със всесезонни гуми.
Вторимия ми избор ще е задното със зимни гуми.
Някои хора леко преиграват, относно предното...Вчера се нагледах на надозавищи Е34ки иЕ36ци...
Също така си мислят, че могат да карат предното, със заварен педал и само да въртят геврека. И при предното трябва концентрация и внимание
Чакам някои да изцепи как е тръгвал на лед с 30 градуса наклон със задно или предно...
Някои хора леко преиграват, относно предното...Вчера се нагледах на надозавищи Е34ки иЕ36ци...
Също така си мислят, че могат да карат предното, със заварен педал и само да въртят геврека. И при предното трябва концентрация и внимание

Чакам някои да изцепи как е тръгвал на лед с 30 градуса наклон със задно или предно...
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
избирам задното със зимни-естествено! каквито и системи да има колата ,каквито и 4х4та,колкото и да е нова и модерна -гумата е нещото,което предава тия екстри на пътя и ако гумата е калпава за условията няма никакъв смисъл от системите.
аз със задно на сняг тръгвам по-лесно ,отколкото с предно...може би съм свикнал повече.
аз със задно на сняг тръгвам по-лесно ,отколкото с предно...може би съм свикнал повече.
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
Възможно най-безсмислената анкета. В който и център за гуми да питате ще ви кажат, че такова животно като всесезонна гума НЯМА. А вече въпрос на избор е доколко ви се мре за да тръгнете с летни гуми да минавате 500 км в крайно зимни условия. Не съм гласувал, но наи разумното е естествено колата със зимни гуми.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Задно със зимни. С гумите компромиси не искам и не правя. А и не споделям масовия страх от задното зиме. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
smg написа:При така зададен въпрос бих избрал предното със всесезонни гуми.
Също така си мислят, че могат да карат предното, със заварен педал и само да въртят геврека. И при предното трябва концентрация и внимание![]()
То хубаво си се нагледал, а карал ли си подобни "недозавиващи"

- niki0007
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i m52
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Миналият ден 240км извънградско и съм много доволен от бумърчето ми даже имах и възможност за лека гонка с една бяла 7-ка
за спорта разбира се и колата ми се държа супер добре и ми вдъхваше спокойствие 

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Да карал съм....докосвал съм се до този състезателни болиди.
Точно затова казвам, че колите със задно освен свръхзавиване, в някои условия и недозавиват.
Точно затова казвам, че колите със задно освен свръхзавиване, в някои условия и недозавиват.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
Задно + зимни гуми. 
Ако и трите варианта са със зимни гуми - 4х4 е отговора.
Между FWD и RWD не мога да избера. При гадни условия се кара бавно и внимателно, т.е., задвижването е почти без значение.

Ако и трите варианта са със зимни гуми - 4х4 е отговора.
Между FWD и RWD не мога да избера. При гадни условия се кара бавно и внимателно, т.е., задвижването е почти без значение.