Камери на КАТ в България !!!
Модератор: Общи модератори
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Re: Re:
Reportera написа:tampa написа:И аз получих подобна "честитка", обаче се чудя за следното:
Както се вижда ясно от картинката /и при мен е същото/ на тази "призовка" няма подпис нито на"връчил", нито на "призован".
НЕ съм юрист и дано тук има някой юрист да обясни, но ми се струва, че след като човек не се е подписал при получаване, тази призовка няма никаква стойност.
Нещо повече - това писмо даже не беше препоръчано, когато пристигна - просто в пощенската кутия го намерих.
Аз съм съгласен, че трябва да се спазват правилата, обаче от КАТ също трябва да спазват законите!
Нека някой да каже какво става, ако не се отиде на посочената дата в КАТ.
И някой ако знае - как стои въпроса от юридическа гледна точка.
Няма да се оправим докато има такива като теб!щом си извършил нарушение отивай и си плащай а не умувай как да преебеш КАТ!
А аз подкрепям колегата, че когато си призовам, трябва да си призован както си му е реда. нека да си представим, че не живееш на постоянния си адрес и не получиш пуснатата в пощенската кутия призовка, или дори и да живееш там но поради някаква причина не я получиш - някой ти е разбил пощенската кутия, пощальона е объркал кутиите и т.н. Какво правим тогава?? КАТ ти набиват това:
Чл. 271. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Който без уважителни причини не се яви в местата по чл. 60, ал. 1, след като е редовно призован, се наказва с глоба до 100 лв.
(2) При повторно неявяване без уважителни причини глобата е от 100 до 200 лв.
А тук влиза в сила приказката, че като кажат, че сестра ти е к..ва, обяснявай се , че нямаш сестра!
И тогава какво? КАТ са в правото си да ти натресат нова ИЗМИСЛЕНА глоба, а ние сме виновни , защото се опитваме да клатиме държавата??? Ще ме прощавате, но нека тези лентяи се научат на ред и дисциплина. Какво, ще вземе КАТ да обеднее като изпрати препоръчано писмо за няколко стотинки ???
НЯМА КАК ДА ИЗИСКВАТ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТЕ, ИЗПЪНИТЕЛНАТА ВЛАСТ,НЕ ГИ СПАЗВА! Това е меко казано лош пример от тяхна страна как да спазваме и прилагаме законите.
Не приемам защитата на бюрокрацията наречена КАТ, защото това са: ТЪПИ, НЕМИСЛЕЩИ ( или неможещи да мислят ) ЗАКОСТЕНЕЛИ МОЗЪЦИ! Заявявам го с цялата си отговорност и последствия свързани с това. Ще се обоснова! Преди време ми писаха акт ( пари на ръка тези прошляци НЕ ДАВАМ! ) , съвсем заслужено. Проблема е , че моя постоянен адрес е във Варна а тогава живеех в София. Оказа се, че аз трябва да отида до Варна за да си получа акта и да го платя. Писах им официален мейл със запитване, дали мога да си платя акта по банков път без да се налага да ходя до Варна, защото това е свързано с време, през работно и за мен самият време, и средства. Отговора - след 20 дена, беше ясен: НЕ! Лично, по местоживеене! Ееее.. наложи се да ходя до Варна, 2 пъти, защото акта не беше излязал първия път - в определения от КАТ срок, и ми продължиха акта за още 1 месец. Та този акт на стойност 100 лв. на мен ми излезе ... 300 лв и няколко дена нежелана отпуска!! Какъв им е проблема?? Защо да не го платя по банков път? Това май вече беше риторичен въпрос

Ще ме прощава колегата, но където сваря и както мога , ще ги цакам и юркам по устав. С техните камъни, по тяхната глава.
Малко се поувлякох

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: КАМЕРИ НА КАТ В СОФИЯ !!!
Това е законния начин на призоваване в България.
Всички други гимнастики които се втълпяват и измислят нямат правна стойност. ЗДВП по случая прави връзка към ЗАНН а от там през
Чл. 84. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1998 г.) Доколкото в този закон няма особени правила за призоваване и връчване на призовки и съобщения, извършване на опис и изземване на вещи, определяне разноски на свидетели и възнаграждения на вещи лица, изчисляване на срокове, както и за производството пред съда по разглеждане на жалби срещу наказателни постановления, на касационни жалби пред окръжния съд и предложения за възобновяване, се прилагат разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс.
се препраща към НПК, където много точно е обяснено кое как и защо
чл.180
(1) Призовките, съобщенията и книжата се връчват срещу разписка, подписана от лицето, за което са предназначени.
(2) Когато лицето отсъства, те се връчват на пълнолетен член на семейството му, а ако няма пълнолетен член на семейството - на домоуправителя или портиера, както и на съквартирант или съсед, когато поеме задължение да ги предаде.
(3) Когато призовките, съобщенията и книжата са предназначени за обвиняем, частен обвинител, частен тъжител, граждански ищец и граждански ответник, който отсъства, и е невъзможно връчването им на лицата по ал. 2, те могат да се връчат и на защитника и повереника, ако те се съгласят да ги приемат.
(4) Ако получателят или лицето по ал. 2 и 3 не може или откаже да подпише, връчителят прави бележка за това в присъствието на поне едно лице, което се подписва.
(5) На учреждение или юридическо лице връчването става срещу подпис на длъжностно лице, натоварено да поема книжата.
(6) Лицето, чрез което става връчването, подписва разписка със задължение да предаде призовката, съобщението или книжата на лицето, за което са предназначени.
(7) Връчителят отбелязва в разписката името и адреса на лицето, чрез което става връчването, и отношението му с лицето, на което трябва да бъдат връчени призовката, съобщението или книжата.
Всички други гимнастики които се втълпяват и измислят нямат правна стойност. ЗДВП по случая прави връзка към ЗАНН а от там през
Чл. 84. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1998 г.) Доколкото в този закон няма особени правила за призоваване и връчване на призовки и съобщения, извършване на опис и изземване на вещи, определяне разноски на свидетели и възнаграждения на вещи лица, изчисляване на срокове, както и за производството пред съда по разглеждане на жалби срещу наказателни постановления, на касационни жалби пред окръжния съд и предложения за възобновяване, се прилагат разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс.
се препраща към НПК, където много точно е обяснено кое как и защо

чл.180
(1) Призовките, съобщенията и книжата се връчват срещу разписка, подписана от лицето, за което са предназначени.
(2) Когато лицето отсъства, те се връчват на пълнолетен член на семейството му, а ако няма пълнолетен член на семейството - на домоуправителя или портиера, както и на съквартирант или съсед, когато поеме задължение да ги предаде.
(3) Когато призовките, съобщенията и книжата са предназначени за обвиняем, частен обвинител, частен тъжител, граждански ищец и граждански ответник, който отсъства, и е невъзможно връчването им на лицата по ал. 2, те могат да се връчат и на защитника и повереника, ако те се съгласят да ги приемат.
(4) Ако получателят или лицето по ал. 2 и 3 не може или откаже да подпише, връчителят прави бележка за това в присъствието на поне едно лице, което се подписва.
(5) На учреждение или юридическо лице връчването става срещу подпис на длъжностно лице, натоварено да поема книжата.
(6) Лицето, чрез което става връчването, подписва разписка със задължение да предаде призовката, съобщението или книжата на лицето, за което са предназначени.
(7) Връчителят отбелязва в разписката името и адреса на лицето, чрез което става връчването, и отношението му с лицето, на което трябва да бъдат връчени призовката, съобщението или книжата.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D 2002 touring
Здравейте колеги,
надявам се да ви свършат работа:
http://paralax.org/garmin/ - това са за Гармин,
ако се интересувате от ПОИта за друг софт, пишете на лична,
в допълнение,
1) в посока банско, след отбивката Симитли, на новата автокъща на Тойота (ако не сте писали вече)
2) другата е на Лук Ойл преди Благоевград (само чух че има, не съм я виждал)
надявам се да ви свършат работа:
http://paralax.org/garmin/ - това са за Гармин,
ако се интересувате от ПОИта за друг софт, пишете на лична,
в допълнение,
1) в посока банско, след отбивката Симитли, на новата автокъща на Тойота (ако не сте писали вече)
2) другата е на Лук Ойл преди Благоевград (само чух че има, не съм я виждал)
Последна промяна Torbalan008 на 28 Яну 2010, 18:09, променена общо 1 път
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е36 M3
- Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe
BadAngel написа:на пловдивската магистрала преди отбивката за велинград има надпис за видеоконтрол
Някой да има информация по въпроса. На няколко места в отсечката Пловдив - София има от много скоро подобни табели. Никъде около тях обаче не забелязах камери. Отделен е въпроса че при 130 км/ч което е законово допустимата скорост, е абсолютно невъзможно да прочетеш 3-те - 4 реда, аз успях на 3-тата или 4-та поредна табела.
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!
KepeHcku написа:BadAngel написа:на пловдивската магистрала преди отбивката за велинград има надпис за видеоконтрол
Някой да има информация по въпроса. На няколко места в отсечката Пловдив - София има от много скоро подобни табели. Никъде около тях обаче не забелязах камери. Отделен е въпроса че при 130 км/ч което е законово допустимата скорост, е абсолютно невъзможно да прочетеш 3-те - 4 реда, аз успях на 3-тата или 4-та поредна табела.
За отсечката София - Пловдив знам, че на Ихтиман има камери и след това чак на едно от разклненията към Пловдив, при Happy - там има и в двете посоки. На другите места знам, че снимат от коли. Но при разклона за Велинград мисля, че няма. Все да ме бяха щракнали от толкова минавания.

са вече е различно
има пункт на кат при омв-то на пазарджик
No bling at the Ring
BadAngel написа:са вече е различно
Къде е този пункт?
На новото OMV (87км.) което е от северната странна на Тракия?
на е79 от София до Дупница има ли някъде? по-точно по тая част магистралната?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
JOGI написа:на е79 от София до Дупница има ли някъде? по-точно по тая част магистралната?
Камера по Е79 в този участък има само на язовира преди Дупница.
На участъка от магистралата (около Перник) мисля , че няма, но там вече доста често висят патрулки (при това все на различни места) , така че по-бавничко.
След Дупница има още камери на Шел - Благоевград и Монца (представителството на Тойота) на 5 км. след Благоевград
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

bmw325tds написа:BadAngel написа:са вече е различно
Къде е този пункт?
На новото OMV (87км.) което е от северната странна на Тракия?
не мога да се ориентирам така както го обесняваш
в посока софия-пловдив
омв-то, което е на изкачването, след пазарджик
има камера някъде, пращат призовки за пловдивския кат и са доста чевръсти, щото призовката е пристигнала за по-малко от месец
No bling at the Ring
BadAngel написа:има камера някъде, пращат призовки за пловдивския кат и са доста чевръсти, щото призовката е пристигнала за по-малко от месец

Между другото, има слохуве, че хамерите в София са настроени да ловят ако се кара с над 30 км/ч над ограничението. Дали е вярно?

MCar написа:BadAngel написа:има камера някъде, пращат призовки за пловдивския кат и са доста чевръсти, щото призовката е пристигнала за по-малко от месец
![]()
![]()
![]()
Между другото, има слохуве, че хамерите в София са настроени да ловят ако се кара с над 30 км/ч над ограничението. Дали е вярно?
И аз имам такава информация.
И като се замисли човек почти всеки кара с 5 до 10 км.ч. над допустимото
- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
kriso85 написа:JOGI написа:на е79 от София до Дупница има ли някъде? по-точно по тая част магистралната?
Камера по Е79 в този участък има само на язовира преди Дупница.
На участъка от магистралата (около Перник) мисля , че няма, но там вече доста често висят патрулки (при това все на различни места) , така че по-бавничко.
След Дупница има още камери на Шел - Благоевград и Монца (представителството на Тойота) на 5 км. след Благоевград
Само ще допълня информацията от колегата - има още една камера между Дупница и Благоевград, в село Мурсалево, точно по средата.