Престъпността и тенденции...!
Модератор: Общи модератори
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Престъпността и тенденции...!
jordanpar написа:ME4KY е напълно прав като цяло как става слухтенето в скайп.Има малки неточности но горе долу така работи системата.
за тея дето ми говорят че и сега МВР можело да взима разпечатки и ала-бала.Може,НО след прокурорска заповед и след доказателства че лицето извършва престъпна дейност.А след тия промени няма да има нужда от такива,както и по презумция може да се следи всеки и да се набират данни за него,независимо от какво е породено това действие.Да не се окаже утре,че полицейски служители използват служебното си положение за разчистване на лични сметки ровейки се в мръсното бельо на когото си пожелаят.Да не забравяме че и доста обществени,културни,спортни,музикални и личности от шоубизнеса искат да останат инкогнито в общуването си с други подобни.Ако за Азис е гордост да каже че е педераст,то за други това е съкровена тайна и няма да им е приятно когато утре някой почне да ги изнудва за тяхната тайна,разбрана благодарение на завишените правомощия на съответните инстанции.Ако досега се печелеше от отвличания,очаквам бум на изнудванията от сега нататък.
Промените които стават в тая държава вонтат на екскременти,ББ нехае за финансовото състояние на обикновения човечец,а си работи в съвсем друга насока--опича си баницата за еднолично управление.Аз не желая да имам един Фидел Кастро или Уго Чавес за управляващ в БГ.
Действията които започна ББ ползвайки машите си от новото правителство ме плашат до там,че може и да отпаднат още права от конституцията като неприкосновената частна собственост /нещо което и сега се заобикаля,когато искат да отнемат на някого нещо чисто и просто веднага го изкарват ´´човек с престъпна дейност´´ независимо дали има доводи за това/,правото на свобода на словото,както и свободата на пътуване извън пределите на страната /тъпите ограничения да не пътуваш ако нямаш здравни осигуровки или ако си забравил да платиш 100 смешни лева данък на нещо си/.
Прост народ,слаба държава.
Много неточности (нааай-меко казано) има в този пост. Подчертаното е най-голямата, въпреки че по нататък продължава с пълна сила: Някой да има идея какво е разпечатка? Много хора получават такава в къщи, заедно с месечната си сметка, но каква информация за естеството на разговорите има в нея? Типично по български, първо говорим и ако остане време се опитваме да мислим.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Vlados написа:Много глупости има в този пост. Подчертаното е най-голямата, въпреки че по нататък продължава с пълна сила: Някой да има идея какво е разпечатка? Много хора получават такава в къщи, заедно с месечната си сметка, но каква информация за естеството на разговорите има в нея? Типично по български, първо говорим и ако остане време се опитваме да мислим.
Ами многото хора си получават СОБСТВЕНАТА разпечатка,а не тази на други хора.Ти да не би да получаваш на целия квартал разпечатките???
Това е лична информация и всеки си я получава на личния си адрес.Също така подробна разпечатка може да се направи досега само от лицето на чието име се води даден номер.След тия промени такива разпечатки,само че във електронен вариант ще се пазят за абсолЮтно всеки,независимо дали е или не криминално проявен.И само с едно влизане в системата от упълномощено и недотам упълномощено но все пак в системата на МВР и с достъп лице ще може да се проверяват и дори прослушват разговорите.
И ако при теб говоренето изпреварва мисълта,то това не е доказателство че всеки останал страда от същото.Поясни кои са глупостите в горното ми мнение,ще ми бъде интересно да прочета един анализ подплътен с ясни и меродавни обосновки.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Обикновеният човек, който не върши нищо незаконно няма защо да се притеснява от тези разпечатки, но в същото време могат да помогнат на полицията за предотвратяване и разкриване на престъпления.
Никой не мое ма връне на селу!
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Vlados написа:
Много неточности (нааай-меко казано) има в този пост. Подчертаното е най-голямата, въпреки че по нататък продължава с пълна сила: Някой да има идея какво е разпечатка? Много хора получават такава в къщи, заедно с месечната си сметка, но каква информация за естеството на разговорите има в нея? Типично по български, първо говорим и ако остане време се опитваме да мислим.

jordanpar написа: Ами многото хора си получават СОБСТВЕНАТА разпечатка,а не тази на други хора.Ти да не би да получаваш на целия квартал разпечатките???
Това е лична информация и всеки си я получава на личния си адрес.Също така подробна разпечатка може да се направи досега само от лицето на чието име се води даден номер.След тия промени такива разпечатки,само че във електронен вариант ще се пазят за абсолЮтно всеки,независимо дали е или не криминално проявен.И само с едно влизане в системата от упълномощено и недотам упълномощено но все пак в системата на МВР и с достъп лице ще може да се проверяват и дори прослушват разговорите.
И ако при теб говоренето изпреварва мисълта,то това не е доказателство че всеки останал страда от същото.Поясни кои са глупостите в горното ми мнение,ще ми бъде интересно да прочета един анализ подплътен с ясни и меродавни обосновки.
Колега а ти да не би да си със секретен код на пощенската си кутия или да си получаваш фактурата срещу подпис .И как я мислиш тая ,че всеки втори ще има достъп до тоя сървър с информация и ше си чопли докато си пие сутрешното кафе . А т'ва с подслушването ти предлагам да си прочетеш Закона за СРС и част от НПК за да видиш какво пише и какъв е реда .БГ не е толкова богата държава ,че да има чак такива възможности в реално време да слуша всеки какво си говори .Едно ,че не разполага с ресур ,едно че си има Конституция и неприкосновенно лично пространство .Тия дето го мислят тоя закон също има какво да крият .Нали не мислиш ,че сами ще се преебат всеки сульо да им слуша телефоните

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
jordanpar написа:Ами многото хора си получават СОБСТВЕНАТА разпечатка,а не тази на други хора.Ти да не би да получаваш на целия квартал разпечатките???
Малко разяснения:
1. Подробни разпечатки в електронен вариант се пазят и в момента и по всяко време може да се извадят такива за всеки и за желания период от време, БЕЗ абсолютно никакво значение дали си криминално проявен. Оператора няма как да знае това.
2. Достъп до системата в момента имат почти всички служители в мобилните оператори, така че и в момента има предостатъчно възможности за неоторизиран достъп до разпечатките.
3. Само човек, който въобще не е на ясно как става прослушването на разговорите може да напише, че едва ли не всеки упълномощен(!?) ще може да проверява и прослушва.
А сега глупостите:
"Прокурорска заповед" е понятие от детската мисъл. Прокурора не издава заповеди, а постановления. Това обаче е без значение в случая, тъй като разпечатки се изваждат след изготвено искане и издадено разрешение от съответния окръжен (градски) съд. Също така не са необходими никакви доказателства за престъпна дейност. (Ако има доказателства, за какво ни е разпечатка?) Необходими са мотиви, които съответния съдия преценява и на базата на тях издава разрешението.jordanpar написа:за тея дето ми говорят че и сега МВР можело да взима разпечатки и ала-бала.Може,НО след прокурорска заповед и след доказателства че лицето извършва престъпна дейност.
Ако дори малко си запознат с проекта за промяна на Закона за електронните съобщения, нямаше да напишеш това - след промените отново ще се изисква разрешение от съответния съд, но самите разпечатки ще се изготвят от МВР, а не от съответния мобилен оператор, което ще съкрати времето за получаване на разпечатката няколко пъти (това е основният проблем - бавенето). В момента също може да се следи всеки, така че отново нищо ново.jordanpar написа:А след тия промени няма да има нужда от такива,както и по презумция може да се следи всеки и да се набират данни за него,независимо от какво е породено това действие.
Това е поредната глупост - от разпечатка няма как да се разбере за какво става въпрос при разговора. Може само да се добие информация за клетката от която се провежда разговора, времетраенето и кореспондиращия номер. Така, че спокойно - никой няма да разбере, че някой е педераст по този начин. Ако имаш в предвид подслушването на телефоните (което няма нищо общо с разпечатките), при него няма разлика и преди и след предлаганите промени в ЗЕС.jordanpar написа:Ако за Азис е гордост да каже че е педераст,то за други това е съкровена тайна и няма да им е приятно когато утре някой почне да ги изнудва за тяхната тайна,разбрана благодарение на завишените правомощия на съответните инстанции.
П.С. И моля те недей да говориш за мисъл, защото ако имаше нормална такава нямаше да изпишеш всички тези глупости. Ако за хората, които не са в час, ти си истински форумен герой, то за запознатите с материята си леко смешен. Когато се опитваш да коментираш нещо сериозно, поне се запознай със съответния закон и предлаганите промени и след това се изказвай.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Както кажеш.Жив и здрав да си.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Абе какво следене не скайп бе, някой от вас виждал ли е изходящ пакет на скайп или по-скоро гледате клипчетата във "ВЕ БОКСА", как се "хаква парола"
Това за което се говореше, беше да се сторват email-ите при доставчиците или искате да ми кажете, че МВР ще изгражда "сървърни фабрики" като гугъл, ай простотия ляхте в тоя форум

Това за което се говореше, беше да се сторват email-ите при доставчиците или искате да ми кажете, че МВР ще изгражда "сървърни фабрики" като гугъл, ай простотия ляхте в тоя форум
saleen написа:Обикновеният човек, който не върши нищо незаконно няма защо да се притеснява от тези разпечатки, но в същото време могат да помогнат на полицията за предотвратяване и разкриване на престъпления.
Какво е това мислене бе хора? Ами хайде да ни сложат по един джи пи ес и една камера на главата...какво ви пука нали не извършвате престъпления ??? Давате ли си сметка колко информация може да се събере за един човек, който активно ползва интернет, само като наблюдавате няколко дни действията му в мрежата? Тази информация ще е много лесно достъпна дори още на първото звено по веригата - вашият интернет доставчик. Сигурен съм, че там много хора ще се изкушат да погледнат тоя или оня какво е правил в интернет, особено пък в малките градове или кварталните доставчици, където всички се познават. Не вярвам, че някой ще осигури сигурност на тези данни.
От къде пък на къде ще пазят някъде разпечатки с кой съм разговарял, кога и колко време ми е продължил разговора ? Как това ще им послужи за доказателство и как ще разберат дали съм го заплашвал или сме обсъждали хороскопа му например като нямат самия разговор?
Имам една идея - нека всеки който смята, че след като не прави нищо нередно няма от какво да се притеснява, да публикува тук във форума, всяка вечер, историята от своя браузър и опис, под формата на разпечатка, на разговорите, които е провел през деня.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе пълна глупост,
в цял свят (цивилизованата му част) има така нареченото лично просранство,те след време ще поискат да имат ключове от всички врати или просто да не си заключваме колите и домашните врати защото ако има нещо ,спокойно да си ровят в къщи.
Аз като съм на улицата или в офиса и некой като ми се надвеси над компютъра много мразя,един вид ми влиза в личното прстранство.
Пълни глупости,това са репресивни мерки,каква е разликата от преди 10 ноември 1989 година,просто са се увеличили устройствата за подслушване и контрол.
Ако милицията излезе на улицата (където и е мястото) и има желание ,ще хване всички наркодилъри,айдуци,буклуци и тн. измет,просто това е нова мярка за контрол ,но не на престъпността
в цял свят (цивилизованата му част) има така нареченото лично просранство,те след време ще поискат да имат ключове от всички врати или просто да не си заключваме колите и домашните врати защото ако има нещо ,спокойно да си ровят в къщи.
Аз като съм на улицата или в офиса и некой като ми се надвеси над компютъра много мразя,един вид ми влиза в личното прстранство.
Пълни глупости,това са репресивни мерки,каква е разликата от преди 10 ноември 1989 година,просто са се увеличили устройствата за подслушване и контрол.
Ако милицията излезе на улицата (където и е мястото) и има желание ,ще хване всички наркодилъри,айдуци,буклуци и тн. измет,просто това е нова мярка за контрол ,но не на престъпността
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Е.Димитров написа:Абе пълна глупост,

А междо другото само, искам да спомена, че се продават мега сводобно устройства за подслушване

Една кутиика с предавател и сим карта

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
То само това и пречеше на полицията да работи, че няма достъп до разпечатките.Утре като те окошарат за 24 часа щото си говорил с еди кой си , върви обяснявай какво е станало и за какво сте си говорили.А който замисля голямо престъпление му е много сложно да вкара две карти от чужбина сигурно.Да пишат до ЕС да им дадат достъп и до комуникационните спътници, та да могат да си вършат по-добре работата.Пълни малоумници, и още по големи такива , дето им се водят по акъла.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
полицията се възползва от ситуацията и си вкарва нейни си правила и полезни за нея работи. само че има едно но! едно голямо ,но,! тая полиция не е напарена ,за да и се кланям аз или други като мене и да ми пречи да си живея живота нормално и безметежно ,а точно обратното-тя е направена ,за да ми осигури точно такъв живот! аз си плащам за тая услуга-наричат се данъци! и не е баш начина да ме репресира ,да ми налага ограничения или да си позволява повече от допустимото ,за да ми осигури това да живея в законна обстановка.
щото неска щела да ме следи-утре ше каже: нема да излизате от вас,щото вънка е пълно с престъпност и може да ме утепат ,а другиден направо ше дойде да ми омпутира двата крака или направо да ми вземе всичко,което имам и така няма да има поводи да ме обират,щото няма ад имам нищо.....!!!!
айде малко по-спокойно с тия нововъдения и закони! нито голямата слободия ,нито пък и репресията спомагат за живеене за нормален живот! те като толко имаха достъпи ,техники,заповеди или там квото се казва от прокурора/не съм длъжен да го знам/ за тва хванаха ония ,дето върнаха ангел бончев и гепиха по същото време жена му!!! щото нали си беха опраили сичко и закона беше на техна страна ,та за тва толкова си свършиха работата тогава.....
щото неска щела да ме следи-утре ше каже: нема да излизате от вас,щото вънка е пълно с престъпност и може да ме утепат ,а другиден направо ше дойде да ми омпутира двата крака или направо да ми вземе всичко,което имам и така няма да има поводи да ме обират,щото няма ад имам нищо.....!!!!
айде малко по-спокойно с тия нововъдения и закони! нито голямата слободия ,нито пък и репресията спомагат за живеене за нормален живот! те като толко имаха достъпи ,техники,заповеди или там квото се казва от прокурора/не съм длъжен да го знам/ за тва хванаха ония ,дето върнаха ангел бончев и гепиха по същото време жена му!!! щото нали си беха опраили сичко и закона беше на техна страна ,та за тва толкова си свършиха работата тогава.....
А направи ли ви впечатление като разтръбиха за залавянето на небезизвестните "нагли", че операцията се е водела от дома на бат Бойко с участието на много ограничен кръг от хора? Смятайте те какво доверие имат в служителите на МВР...
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
Elesar74 написа:Не е тъй Che. Бойко откакто е на власт, не е спирал да се оплаква от предишните управляващи. Е стига де. Наслушахме се на какви ли не факти, доказателства и ко от туй? Както казва jordanpar, кьорав осъден няма, само приказки. Ся ги хванаха тия бандити и с това какво доказаха, че ако искат, могат. Ама май не искат, странно защо и къде спа Бойко когато беше в системата на MВР и станаха много от знаковите убийства баш по неговото време. Ко му пречеше да се развихри тогава, а сега демонстрира мускули, хванали едни разбойници, а тези дето крадат големите милиони, вашите и моите пари, тях кога ще ги хване? Стиска ли му изобщо? Стиска ли му да разследва ТИМ? Ами Валентин Златев? Разни хора казват, че когато той беше главен секретар, е имало чадър над престъпността у нас и ко ми пречи да го вярвам, като знам, че станаха всички тия престъпления по-горе, а нищо не се направи? Откъде накъде жена му, опс, не му е жена, ама живее с него, има мажоритарен дял от СИ Банк? Отде тез пари? Прост пожарникар и охранител ли, тия ги разправяйте на малките деца. Как се е срещал с Маджо в Кемпински-Зографски 2003 г. ако не се лъжа, ко прай там с тоя бандит? Бат' Ви Бойко въобще не ми се чини да е това, което казва и демонстрира. Може да има някакви добри намерния, ама едва ли има експертен потенциал да ги реализира. Кога видя другарката Масларова осъдена на 5 г./примерно/ за злоупотреба със служебно положение и неоснователно обогатяване, тогава ще му повярвам на бат' ви Бойко. Или Мургина. Или който и да е, от тия дето се явяват по телевизията и говорят ли говорят, а какво вършат, само Господ знае. Дотогава храня силни съмнения относно намеренията му. Не ми се гледат дисциплинарни уволнения и мъмрения, искам да видя някой как влиза в затвора с гордо вдигната глава, щото е невинен. С тази арести най-много да замаже очите на бошинството че се върши наистина нещо. Чекам следващия му ход.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=34900&st=0&sk=t&sd=a&start=20

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2